Lapselliset Ikea-ostokset :)

Ikeassa on pyörähdetty ja kivaa oli. 🙂 Skippasimme ystäväni kanssa varsinaisen esittelyosaston ja kurvasimme suoraan pääovilta alakerran tavarataivaaseen. Varsinainen taivas se olikin, vaikka mitä kaikkea ihanaa sieltä nimittäin löytyi. Itse pysyin kuitenkin ruodussa ja ostin vain ne jutut mitä pitikin, enkä yhtään ylimääräistä tavaraa kiikuttanut kassan kautta kotiin. Hyvä minä! 🙂

Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen

Pieni pöytä ja neljä jakkaraa

Tyttö sai huoneeseensa korkeakiiltovalkoisen Lack-pöydän ja neljä Mammut-jakkaraa, jotka pääsivätkin heti käyttöön. Pöydän ja jakkaroiden korkeus toisiinsa nähden on erinomainen ja molemmat sopivat hyvin meidän kohta kolme vuotiaalle neidille. Jakkaralla on hyvä istua ja jalat mahtuvat pöydän alle ilman että reidet ottavat kansilevyyn kiinni.

Veikkaisin että optimaalinen käyttöikä tällä edullisella setillä on lapsen leikkejä ja piirtämistä ajatellen noin 2-5v. Eskarilaiselle tämä alkaa olla liian matala ja pieni, mutta eikös siinä iässä jo siirrytä melkein oikean koulupöydän ääreen muutenkin. 😀

Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen
Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen
Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen

Keltaista ja valkoista lastenhuoneeseen

Jakkaroista kaksi on valkoisia ja kaksi keltaisia. Keltaisen myyntiväri on vaaleankeltainen, mutta enemmän se on kyllä sitruunan sävyinen kuin vaalea. On ihan aavistuksen hailakampi kuin tytön seinä tai Lego-laatikko, mutta eroon ei juuri kiinnitä huomiota. Kuvissa jakkaroiden vaaleus hieman korostuu, kun ovat suoraan ikkunan edustalla valossa ja muut keltaiset ovat syrjemmässä.

Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen

Keltainen ruukku kynäpurkkina

Ostin pari päivä sitten kaupassa asioidessani keltaisen kukkaruukun, jonne laitoin tytön värikynät. Nyt on kynät näppärästi esillä sisustukseen sopivasti ja Prinsessa-penaali odottaa kaapissa eskariin menoa (siis kolme vuotta vielä). Ikeassakin oli todella paljon erilaisia keltaisia ruukkuja, melkein meinasin ostaa muutaman mutta jätin ne kiltisti kauppaan. 🙂

Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen
Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen
Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen
Ikea ostoksia lastenhuoneeseen - Omakotivalkoinen

Kätevät vahamaiset värikynät lapselle

Meidän neiti on aikamoinen prinsessa, heti piti kotiin tullessa pukea pinkki Prinsessa Ruususen-mekko päälle. 😀 Kuvissa tyttö on värittämässä, kunnes alkoi ihmettelemään miksi sininen kynä värittää niin huonosti. 😀 Pakkohan se on tehdä virallinen tarkastus kynälle ja todeta että se on kuivahtanut. Nuo vahamaiset värikynät on muuten ihan huippuja, kun niitä ei tarvitse teroittaa, mutta ne tuppaavat kuivumaan (niissä ei ole korkkia vaan kynän täyte rullataan hylsyn sisään piiloon) ajan saatossa, jolloin kynästä ei enää tule kunnolla väriä paperiin. 

Nyt takaisin Suomi-Ruotsi pelin pariin!

Viettäkää ihana lauantai-ilta!21 kommenttia “Lapselliset Ikea-ostokset :)

 1. Nyt puuttuu vielä se viimeinen silaus, kun ainakin osa mööpeleistä on kasassa. Seinät kaipaavat tauluja tms. ja lattia mattoa. Tällä hetkellä sisustus näyttää ainakin kuvissa kuin nukkekodin kalustamiselta. Niin pikkuruisilta kaikki huonekalut ja valaisin vaikuttavat. Mutta värit ovat herkullistakin herkullisemmat!

  1. Aurinkotyttö: Niin puuttuu. 🙂 Pikkuhiljaa ja ehkä ensi viikolla alkaa olla valmiimpaa. 🙂

  1. Maaria: Tuota olin ostamassa mutta en saanut kannettua kotiin tarpeeksi suurta kehystä ja jätin kuvankin sitten toistaiseksi Ikeaan vielä. Tuon Norsun meinaan kyllä käydä hakemassa… 🙂

 2. Apua miten ihanasti oot jaksanut miettiä kaikki jutut… Siis värit ja ihan kaikki sopivat niin mahtavasti toisiinsa!!! Tuo keltsu oli sittenkin nappivalinta 🙂

  1. Marika: Keltainen on kyllä superkiva, varsinkin tytön huoneessa. 🙂 Huone on kivan valoisa ja aurinkoinen. ♥ ♥ Aika hankalaa on onnistua löytämään saman sävymaailman keltaisia, usein keltaiset ovat joko liian vaaleita tai sitten vihertäviä, kuten Ikeassakin seikkaillessa ja tutkiessa huomasin. Minulla on laukussa mukana K302 maalisävyn värilastu ja vertailen siihen tavaroiden sopivuutta. 🙂

 3. Meillä on kanssa tuo pöytä ja kaksi keltaista jakkaraa 🙂 Monta kertaa olen meinannut ostaa kaksi valkoista kaveriksi, mutta kauppaan ovat jääneet. Jakkaroiden korkeus on kyl pöytään nähden hyvä ja meilläkin pöydän ääressä paljon väritellään. Hyvin kestää aikuisen painoa jakkarat ja paljon tulee kaverina istuttua piirtämässä :)<br />
  <br />
  Niin ja hyvälle näyttää uusittu huone!

  1. Janica: Todella tukevat on jakkarat. 🙂 Minä istuin toooosi varovasti ekaa kertaa jakkaralle ja ajattelin että se räsähtää rikki minun painosta, mutta ei. Hyvin kestää aikuisenkin takapuolta. :D<br />
   <br />
   Ja jakkarat voi ottaa käyttöön myös suihkuun ja parvekkeelle ja niitä voi käyttää kukka-alustoinakin. Monikäyttöisiä ovat. 🙂

 4. Kiva huone teidän tytöllä kun ei ole täynnä roinaa niinkuin lastenhuoneet yleensä. Tai ainakin tavaroilla on paikkansa. Kaikenhan ei tarvitse olla aina esillä. Tuo Lack-pöytä ja Mammut jakkara vinkki on oikeasti aika hyvä! Pöydän kulmiinhan saa vielä IKEAsta sellaisia hauskoja kädenmallisia kulmasuojia jos pelkää niiden terävyyttä. Mammut pöydän ja tuolien yhdistelmä olisi ollut ehkä vähän liian muovinen setti.

  1. Pimmiainen: Meillä on toistaiseksi tavaroilla (eli leluilla :D) omat paikat ja siivoaminen on helpohkoa tytönkin tehdä itse. En tykkää itse siitä että lelut on levällään 24/7. Osa leluista tietenkin saa jäädä odottamaan leikkien jatkumista, mutta meillä siivotaan vähintään puolet leleuista omille paikoilleen ennen nukkumaan menoa. :)<br />
   <br />
   Meidän tyttö on aika rauhallinen, tai ainakin omassa huoneessaan on, joten en usko että toistaiseksi tarvitaan kulmasuojia Lack-pöytään. Jos neiti alkaa riehumaan enemmän niin siinä tapauksessa sitten on paras laittaa ne suojat pöydän kulmiin. 🙂 Tähänkin asti on pärjätty ilman suojauksia onneksi hyvin. :)<br />
   <br />
   Mammut pöytä ei ole minusta niin kiva kuin jakkarat, ja liian kevytkin painoltaan. Pöytä olisi varmasti alkanut liukua karkuun parketilla jos siihen nojaa. Ei Lack-pöytäkään ole painava, mutta toistaiseksi on pysynyt paikoillaan. 🙂 Ja Mammut-pöydässä ei ole kivoja värejä tällä hetkellä vaihtoehtoinakaan. 😀

 5. IHANA!!! Selkeä, tykkään toooooosi kovasti 🙂 Leikkeihin, touhuiluun ja nukkumiseen tilaa antava lastenhuone :))) Yritän tänään tai alkuviikosta vetäistä sen the puheen julkaisukuntoon 😀 😉 <br />
  Kivvaa päivvää &hearts;

  1. Soili: Huoneessa mahtuu nyt hyvin tekemään kaiken tarvittavan, isoista lego-leikeistä nukkumiseen ja askarteluun. 🙂 Tytön ei enää tarvitse tulla keittiön pöydän ääreen piirtämään. :)<br />
   <br />
   Minä seuraan jokaista postaustasi, joten ei kiirusta. 🙂 Löydän sen varmasti sitten kun postaus ilmestyypi. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntaita! &hearts;

 6. Kylläpä on neidin huone ihanan näköinen. Kaikki sopii hienosti yhteen ja kun saat vielä maton lattialle ja kenties jotain muuta, mitä olet meinannut, niin huone on täydellinen pienelle tytölle. Itse en ole koskaan pitänyt keltaisesta väristä, mutta ajatus on muuttunut , kiitos sinulle. Valkoisen kanssa keltainen on tosi raikas väriyhdistelmä, ei hypi liikaa silmille. Hyvä sinä!

  1. Marja K: Minäkään en ole aikasempina vuosina keltaisesta innostunut, vaikken ole sitä koskaan inhonnutkaan. 🙂 Nyt se jotenkin kolahti ja kovaa ja varsinkin sen jälkeen kun maalasin tytön huoneen seinän. 🙂

  1. Kerttu: Kiitoksia ihanainen! &hearts; 🙂 Miekin tykkään tosi paljon, yllätyin itsekin miten hyvä keltaisesta seinästä tulikaan ja nyt olen itsekin innostunut keltaisesta väristä. 🙂

 7. Kaunis huone tytölle tulossa. Kiva, kun jaksat panostaa. Mitä mieltä tyttö itse on, kun huone on niin paljon muuttunut?<br />
  <br />
  Viime vuosina asuntomessuilla on paljon käytetty keltaista lastenhuoneiden tehostevärinä. Sitä on myös ryhditetty mustalla. Toimii tosi hyvin myös. 🙂

 8. Kivan näköinen huone 🙂 Tutun värinen, meillä myös lastenhuoneen seinä keltainen ja sisustettu keltamustavalkoisella.;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *