Muuto Stacked – Uusi keräilykohteeni?

Olen jo aika pitkään katsellut Muuton Stacked -seinälaatikoita sillä silmällä, mutta korkeahkon hinnan vuoksi jättänyt ne haaveiluasteelle. Sain aikoinaan inspiraation näistä laatikoista omaan edullisempaan Lack-seinähyllyistä rakennettuun kokonaisuuteen, jonka toteutin keittiön seinälle osittain. Tahdon tytön huoneeseen monistaa tämän saman idean, mutta en pääse ajatuksesta että tahtoisin sinne mielummin Muuton omat hyllyt kuin Lackit jotka jo viereisestä keittiöstäkin löytyvät.

Muuto Stacked kokonaisuus idea - Omakotivalkoinen
Muuto Stacked kokonaisuus idea - Omakotivalkoinen

Periaattessa Muuton neliöhylly-idean voisi apinoida pienistä valkoisista Lack-hyllyistä joita laittaisi 4kpl neliönmuotoisesti seinälle (kaksi vaakaan ja kaksi pystysuuntaisesti). Mutta eihän se ole sama asia kuitenkaan… Muuton Stacked -hyllyissä minua eniten kiehtoo niiden pohjoismaisen yksinkertainen ulkomuoto ja väritys sekä yhdisteltävyys. Tarpeen vaatiessa voisi laajentaa hyllykokonaisuutta ylös, alas ja sivuille. 🙂

Ainoa asia mikä mietityttää on oikeastaan hinta. Laadussa tuskin on moitittavaa, sillä Muuton tuotteet ovat kestäviä ja korkealaatuisia, hinta on minusta siis ihan perusteltu. Mutta mutta… Jotta pääsisin edes alkuun keräilyssäni, pitäisi ostaa vähintään kolme osaa joiden kustannus on jo melkoisen korkea. Minua ei ole siunattu kärsivällisyydellä jos sisustuksesta puhutaan (huono puoli keräilyssä) ja rahareikiä olisi paljon muitakin. Silti huomaan perustelevani itselleni päivittäin positiivisia puolia näistä ihanista laatikoista. 😀 Katsokaa nyt miten kivoja nämä ovat!

Muuto Stacked kokonaisuus idea - Omakotivalkoinen
Muuto Stacked kokonaisuus idea - Omakotivalkoinen

Nyt kun olen mietiskellyt useamman päivän tytön vaaterekin päälle keltaiselle seinälle laitettavia hyllyjä, olen tullut siihen tulokseen että Lack-hyllyjä en siihen raaski kiinnittää. Nämä Muutot kuitenkin laittaisin oikein mielelläni, valkoisena. Kolmekin valkoista neliön mallista hyllyä riittäisi ensi alkuun, eikä näyttäisi keskeneräiseltä. Tytön huoneen teema on minusta sellainen skandinaavinen ja retrohtava ja Lack-hylly on minusta aavistuksen tylsähkö valinta Dots-ripustimien ja Myy-valaisimen rinnalle. Oih ja voih, juupas eipäs, raaskin enkä raaski, haluan nyt heti eiku mietin vielä… 😀 

Onko teillä kenelläkään näitä Stacked-hyllyjä? Jos on niin oletteko tykänneet ja tärkeimpänä – miten nämä oikein kiinnitetään seinälle? 🙂

Kuvat: Muuto.com


Seuraa myös Instagramissa 

17 kommenttia “Muuto Stacked – Uusi keräilykohteeni?

 1. Jos laittaa ihan esim. kolme hyllyä ja niihin vain muutaman esineen, niin varmasti on toimiva idea. Mutta muuten avohyllysysteemi säilytysratkaisuna ei lapsiperheessä toimi. Luovuimme just avohyllyratkaisusta sen takia, että kerää hirveästi pölyä, jos ei ole joka välissä pyyhkimässä, eikä silmä oikein levännyt, kun tavarat olivat &quot;esillä&quot;. Lastenhuoneessa nyt harvemmin tavarat pysyvät paikoillaan pientä hetkeä kauemmin…<br />
  <br />
  Eli…minimalistisena sisustuselementtina: kyllä, säilytysratkaisuna: ei.

  1. Minea: Sisustuselementiksi ajattelin ainakin alkuvaiheessa kun ei olisi kuin se kolme hyllyä. Jotain kaunista esille laitettavaa niihin mietiskelin, ainakin teräksinen norsu-säästöpankki ja muutamia kirjoja kenties. Yhteen hyllyyn voisi laittaa vaihdellen tytön tekemiä lego-rakennelmiakin :)<br />
   <br />
   Meillä lelut tulevat olemaan hyvin pitkälti erilaisissa bokseissa kannen alla piilossa, kuten barbit tms. Sängynaluslaatikkoa harkitsen myös, sillä sinne saisi hirmuisan määrän mahtumaan leluja. 🙂

  1. anonyymi: Loistava vinkki, todella kivasti oli rakennettu kokonainen hyllystö noista bauhaussin vanerilaatikoista. Tätä voisin harkita myös, jos vaan saan tuunailu ja maalailutilaa jostain kodin ulkopuolelta. 🙂

 2. Moips! Itse vannon puun nimeen. Jos huonekalu on laadukkaasti valmistettu ja sen materiaalina on puu, mielestäni siitä kannattaa maksaa, sillä noiden vuoksi se melko varmasti kestää aikaa ja säilyy hyvin. Puun luonnollisuus kiehtoo, muovijutuista en ole lainkaan niin innoissani. <br />
  Peukutan siis suunnitelmaasi stacked-hyllyjen puolesta! 🙂 Ovat varmasti seurananne pitkään. Lack-hyllyjä tulee ja menee, mutta eivätköhän nuo miellytä sua vielä pitkään. Ja ovathan nuo ihan hurjan kauniita. Yes, go for it! 😉

  1. Ansku: Puu on kyllä kestävä materiaali ja uskon että Muuton hyllyt kestäisivät käyttöä ainakin seuraavat 20-vuotta. :)<br />
   <br />
   Lack-hyllyt on kivan simpelit myös ja hinnaltaan kohdillaan, mutta onhan niissä omat miinuksensa jos vertaa esim näihin Muuton hyllyihin. <br />
   <br />
   Jotenkin ajattelen mielessäni asian niin, että kun alkuperäinen inspiraatio ja idea on lähtenyt liikkeelle Muuton hyllyistä, niin sitä ei oikeastaan korvaa mikään toinen variaatio. Olen tehnyt elämässäni aivan liikaa kompromisseja ja valinnut edullisemman vaihtoehdon, joka on vähän sinnepäin. Joka kerta olen kuitenkin ennenpitkään kylästynyt &quot;hätävara-ratkaisuihini&quot; ja lopputuloksena on vain turhaa rahanmenoa. Siksi tämä on niin vaikeaa, kun tekisi mieli sekä ostaa nuo Muutot että säätää rahaa. 😀

  2. Anskulle vielä: hups, tulipas monta isoa kirjoitusvirhettä. :D<br />
   <br />
   Eli näin piti kirjoittaa:<br />
   <br />
   Joka kerta olen kuitenkin ennenpitkään KYLLÄSTYNYT &quot;hätävara-ratkaisuihini&quot;…<br />
   <br />
   Siksi tämä on niin vaikeaa, kun tekisi mieli sekä ostaa nuo Muutot että SÄÄSTÄÄ rahaa. 😀

  3. Jeps, ymmärsin nuo. 😉 Ja ymmärrän oikein hyvin myös pulman raha vs. design. Olisin itse ihan samanlainen: haikailisin haaveeni perään ikuisesti kunnes joskus se olisi &quot;pakko&quot; ostaa. Voi meitä naisia! 🙂 Tsemppiä päätöksentekoon!

 3. Noita olen minäkin haaveillut, mutta aivan kuten sinullakin, on hinta ollut esteenä. Mahdottoman tyyriitä laatikoita! 😀 Meinasin toteuttaa projektin itse, miehen avustuksella 🙂

 4. Ei kai vaihtoehdot tarvi olla joko tai…? Siis joko lack tai stacked? Onhan noita hyllyjä maailma pullollaan, vaikka ymmärrän kyllä ihastumisesi stacked seinälaatikoihin -IHANIA 🙂 Kelpais kyllä mullekin ja vaikka kuinka monta vaan :)<br />
  <br />
  Mitä jos jättäsit oman kädenjälkesi tytön seinälle? Esim. <a rel="external nofollow" href="http://www.cchobby.fi/puinen-sailytyslaatikkosarja-1-setti.aspx&quot; target="_blank">http://www.cchobby.fi/puinen-sailytyslaatikkosarja-1-setti.aspx</a><br />
  Ja värinkin saisitte itse valita 🙂

 5. Heips!<br />
  Muuramella on tosi laadukkaita saman tyyppisiä hyllyköitä kuin nämä muuton, joten pakko vinkata niistä. 🙂 Meillä on seinällä kyseisitä hyllyistä samalla idealla kuin postauksessa toteutettu hyllykkö. Hinta voipi olla vähän edullisempi kuin muuton. Kannattaa nekin varmuuden vuoksi kurkkia :)<br />
  Kivaa viikonloppua sinne!<br />
  t:Anna

 6. Pieni vinkki:<br />
  Viime viikonloppuna olin Ikeassa käymässä pitkästä aikaa ja kurkkasin tulevia keittiöitä verhojen takaa. Siellä näkyi olevan noita samanlaisia hyllyjä! 🙂

 7. Meillä on Stacked-moduleita ja olen kyllä tykännyt kamalasti. Todella jykeviä eli pysyvät hyvin päällekäin ja kuosissa. Voin kuvitella että ovat hyviä jatkokäytössä kun saa hyvin eri lailla aseteltua eri tiloihin. Seinälle kiinnityksestä en osaa valitettavasti sanoa mitään. Mutta sehän on kai erikseen kokonaan se seinäsarja MiniStacked, on varmaan kevyempikin.<br />
  <br />
  Meiltä löytyy siis tällainen pieni kokoonpano: <a rel="external nofollow" href="http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/uutta-olohuoneessa&quot; target="_blank">http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/uutta-olohuoneessa</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *