Puhtaat valkeat lakanat ja ylipitkät verhot

Puhtaita lakanoita ja niiden tuoksua ei kyllä voita kovinkaan moni asia maailmassa. Tämä on yksi niistä perin arkisista asioista, joilla hemmottelen itseäni ja lauantai-iltoihin olen ottanut itselleni rituaalin vaihtaa puhtaat liinavaatteet sänkyyn. Nukkumaan meno onkin nykyisin lauantain paras asia. 😀

Puhtaat valkeat lakanat ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen

Rennosti ryppyinen ja rempallaan

Sänky on rennosti ryppyinen ja rempallaan, ja minä rakastan sitä! Voi olla että päiväpeittoni jää historiaan lopullisesti. Nahkainen sänky ja kirkas muovi sopivat kauniisti yhteen pellavan sekä neuletorkkupeiton ja -tyynyjen kanssa, vaikka ne edustavat täysin päinvastaista sisustusmaailmaa. Teollinen ja tuotettu kohtaa luonnollisen ja herkän… Tämä yhdistelmä tekee minusta koko makuuhuoneen sisustuksesta toimivan, kutsuvan ja viihtyisän, jopa kokonaan valkoisena. 

Puhtaat valkeat lakanat ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen

Puhtaat valkeat lakanat ja ihana tuoksu

Käytän hyvin mietoa nestemäistä pesuainetta pyykinpesuun ja rumpukuivauksen jälkeen lakanoissa on niin täydellinen puhtaan pyykin ja lämpimän puuvillan tuoksu, että haluaisin pullottaa sitä ja suihkia pitkin päivää sitä koko kotiin. Petivaatteita laittaessani alkoi jo väsyttämään ja luulen, että minun päiväni alkaa olemaan kohta purkissa. 🙂

Puhtaat valkeat lakanat ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen

Balmuir pellavapussilakana

Balmuirin pussilakana pääsi nyt ensi kertaa käyttöön ja teen teille käyttökokemuksestani postauksen syksymmällä. Balmuirin pussilakanassa ei ole yläreunassa niitä käden mentäviä aukkoja lakanan laittoa varten, mutta hyvin onnistui silti saada peitto pussilakanan sisään.

Alareunassa on napit, joilla pussilakana pysyy kiinni ja peitto pussilakanan sisällä. Tämä on suuri plussa käytännöllisyydessä ja tykkäsin alareunan napeista myös vanhoissa Gantin ja Zara Homen pussilakanoissani. 

Puhtaat valkeat lakanat ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen
Puhtaat valkeat lakanat ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen

Ylipitkät pellavaverhot

Tein hetki sitten pienen muutoksen verhojen suhteen. Aikaisemmin verhot ovat olleet koiran vuoksi tasan lattiaan asti ylettyvät ja olen tehnyt sen vuoksi pienen taitoksen verhon yläreunaan. Halusin kuitenkin kokeilla ylipitkiä verhoja ja todentaa niiden toimivuuden koiran kanssa.

Koira ei ole kertaakaan mennyt ylipitkän verhon luokse, ei ole mennyt piiloon verhon taakse eikä myöskään kävellyt verhon päältä. Nyt meillä onkin sekä olohuoneen että makuuhuoneen verhot ylipitkänä lattialla. Minusta tämä on esteettisesti kauniimpaa ja ajattelin vaihtaa muutamat silkkiverhot pellavaverhoiksi. Pellava laskeutuu kauniimmin kuin vuoritettu silkkiverho, joka sekin on kaunis kyllä.

Ylipitkät pellavaverhot ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen
Ylipitkät pellavaverhot ovat arjen luksusta - Omakotivalkoinen

Minä alan vastailemaan nyt teidän kommentteihin ja sen jälkeen kutsuu höyhensaari ja pellavapeti. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!7 kommenttia “Puhtaat valkeat lakanat ja ylipitkät verhot

 1. Ihana tuo pussilakana, tuntuu varmasti todella hyvältä ihoa vasten. Melkein kyllä houkuttaisi itsekin ostaa joku vastaava. Liinavaatteissa huono laatu vaikuttaa niin selkeästi nukkumismukavuuteen, että kannattaa kyllä ehdottomasti panostaa sänkykamppeiden laatuun. :)<br />
  <br />
  Noista &quot;ylipitkistä&quot; verhoista taas en oikein tykkää. Musta niiden kuuluu olla sitten ihan selkeästi pidemmät ja sellaiset pussimaiset alhaalta. Tuossa pituus on just sitä luokkaa, että ne on ihan vain vähän liian pitkät. Muuten kyllä nuo silkkiverhot on todella upeat!

  1. Minea: Pellava on kivan pehmoista ja varsinkin rumpukuivauksen jälkeen se tuntuu ihoa vasten ihan unelmalta. 🙂 Nukkuminen on yksi niistä asioista joihin pitäisi aina muistaa satsata. Me kuitenkin nukutaan melkein puolet meidän elämästä eli aika paljon. 😀 Petauspatja on ainut mikä pitäisi uusia ja ostaa kunnollinen vanhan tilalle. Muuten alkaa olemaan lähes täydellistä nukkuminen. Yhden hengen peitot ja tyynyt on Joutsenen untuvaa ja tuplapeitto on untuvamaista keinokuitua. Tuplapeitto on kuitenkin lähinnä ulkonäön ja lisälämmön vuoksi hankittu, joten sen laadusta voi tinkiä helposti. 🙂

 2. Oi noista ylipitkistä verhoista tulee mieleen Gatsby-leffa ja ne liehuavat verhot ! 😀 Ihana elokuva. &hearts; Eksyin pitkästä aikaa sun blogiin taas, ja luin heti monen kuukauden jutut siltä istumalta! Sun koti on muuttunut kauniisti ja oot kyllä kaikin puolin inspiroiva ihminen. 🙂 &hearts; Aurinkoista kesää!<br />
  <br />
  &hearts;&hearts;: Janina

 3. Oi miten kutsuvalta sänky näyttää! Minä edelleen emmin pellavalakanoiden kanssa…en viitsisi niihin rahallisesti ihan hirveästi sijoittaa jos en tykkääkään, osaatko suositella mistä kannattaisi aloittaa? Tosin kaikki, jotka niitä ovat kokeilleet näyttävät ihastuneet ikihyviksi. Meilläkin on verhot ylipitkänä lattialla, tykkään!

 4. Minulla on jotkut Ikean lakanat, joissa ei pussilakanassa ole ylhäällä niitä aukkoja. Minusta ne ovat tosi rasittavat sen takia, hankalampi pistää kuin aukolliset lakanat ja peiton korjaaminen on työlästä, siis jos peitto lähtee menemään myttyyn siellä lakanan sisällä. Ei enää koskaan! 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *