Ajatuksia asunnonvaihdosta

Tämä on makuuhuoneen paras puoli – näkymä! Sängyssä loikoillessa eteen avautuu kaksi isoa ikkunaa, joista voi tiirailla joko taivaalle tai ihmisvilinään. Merikin siellä horisontissa kauniisti kimaltaa. ❤︎

Ajatuksia asunnonvaihdosta - Omakotivalkoinen

Oma koti kullan kallis

En muista olenko koskaan kertonut teille, että olen muuttanut elämäni aikana niin monta kertaa etten edes muista kuinka monessa kodissa olen asunut. Aikuisiällä osoitteita on kertynyt jo kuusi, puhumattakaan lapsuusajasta, jolloin muutimme alvariinsa. Nykyinen kotini on paikka, jossa olen asunut historiani pisimpään eli kohta 7 vuotta. Herran jestas miten monta vuotta näiden seinien sisällä on tullutkaan vietettyä aikaa. 😀

Ajatuksia asunnonvaihdosta - Omakotivalkoinen

Muuttohepulia ilmassa

Muutamia kertoja tässä kodissa asuessa on iskenyt “muuttohepuli”, eli kodin ja maiseman vaihtamisen tarve. Sellainen on vallitseva olotilani myös tällä hetkellä. Olen tiiraillut myyntiin tulevia asuntoja sillä silmällä lähes viikottain ja minulla on hakuvahteja vähän siellä sun täällä. Nykyinen kotini on muodostunut minulle kuitenkin hyvin tärkeäksi ja tämä on ihana ja oikea K-O-T-I, jonka vaihtaminen toiseen on haasteellista.

Asuntonäytöillä ravatessani olen aina suhtautunut myyntikohteisiin hyvin tunteellisesti, mutta vain yhden kohteen suhteen on tuntunut siltä että haluan avaimen ulko-oveen. Tämän kun suhteuttaa näyttökäyntieni määrään, niin osumatarkkuus on hikiset 2%. Olen varmaankin aika vaativa ostaja. 😀

Ajatuksia asunnonvaihdosta - Omakotivalkoinen

Vaativa asunnon ostaja

Olen uteliaisuuttani käynyt katsomassa myös useampaa budjetttini yli hinnoiteltua asuntoa, mutta sydän ei syttynyt niihinkään. Tosin kaksi sellaista miljoonakohdetta on kaupan, joita en edes uskalla käydä katsomassa. Ne ovat tosiaankin pelkkiä haaveita ja luultavimmin niissä vierailun jälkeen mikään ei enää tuntuisi miltään.

Remppakohteita katsellessani taasen alan pihistelemään ja remontin laajuus käy useimmiten liian kalliiksi kukkarolle lopullisen kokonaiskustannuksen osalta. Olen varmaan välittäjien pahin painajainen, liikaa vaatimuksia ja liian pieni kukkaro. 😀

Siispä maisemanvaihdosta ei ainakaan toistaiseksi ole näkyvissä ja minä jatkan elämääni tämän kolmion tarjoamissa neliöissä ja puitteissa. Tekisi vaan niin hyvää saada uutta virtaa elämään uusilla asioilla uudessa paikassa, jossa rakentaisi uutta kotia.

Ajatuksia asunnonvaihdosta - Omakotivalkoinen
Ajatuksia asunnonvaihdosta - Omakotivalkoinen

Viimeisellä kuvalla ei ole mitään pointtia, muuta kuin että kello on kiva. Paitsi tietysti tiktak tiktak kello käy ja aamulla on herätys klo 5, joten pitäisi saada unenpäästä kiinni mahdollisimman nopeasti. Tuli nukuttua tänä aamuna vaan niin pitkään, että ei väsytä vielä yhtään. 😀

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja kohta alkavaa uutta viikkoa!12 kommenttia “Ajatuksia asunnonvaihdosta

 1. Hiano kello! Mikä, mistä?<br />
  <br />
  Linkkasin postaukseeni sun blogin, kun haaveilen myös olohuoneeseen valkoisia seiniä. FYI. 🙂

  1. Lotta Hki: Kello on Michael Korsin oversize kokoinen unisex-kello. :)<br />
   <br />
   Valkoiset seinät on kyllä kauniit, ihan turhaan moni miettii että ne olisi tylsät tai sisustamattoman näköisen. 🙂

 2. Mä just yhtenä päivänä mietin, miksi nykyisestä kodista muuttaminen ois ankeeta. Jotenkin tää nykyinen, jossa kahdesta tuli kolme on muodostunut niin tärkeäksi, ettei tee mieli luopua ihan heti, vaikka jotain parempaa mahdollisesti tulisi tarjolle. <br />
  Tänne on tuotu vauva ja täällä se on oppinut ryömimään, konttimaan, kävelemään, puhumaan jne. Niin paljon muistoja on tehnyt asunnosta kodin &hearts;

  1. Anna: Näin se on. &hearts; Niin paljon muistoja ja elettyä elämää takana, että kovin helposti ei ole valmis luopumaan nykyisistä seinistä. 🙂 Toisaalta koti kantaa myös huonoja muistoja, jotka mielellään unohtaisi. Siksi olen itse katsovalla kannalla ja hyvin vakavasti harkitsen sopivan kohteen vastaantullessa muuttoa uusiin ympyröihin. 🙂

 3. Minulla on krooninen muutto/talokuume. Vaikka nykyinen talo on ihan unelma, rempataan huone kerralla omanlaiseksi silti tahtoisi muuttaa. Joka päivä tulee katsottua myytävät talot mutta ei vaa parempaa löydy. Ehkäpä se on merkki että älä muuta. Mutta koskaan ei pidä ei sanoa &quot; ei koskaan&quot;….eihän sitä aina tiedä miten elämä muuttuu. Ties vaikka löytäisin itseni ja perheeni ulkomailta asumasta tulevaisuudessa 😉

  1. Maria.R: Minullakin saattaa olla jonkiasteinen muuttokuume. 😀 Kaksi vuotta tässä nykyisessä asuttuamme meille iski kova muuttohepuli ja tehtiin tarjouskin uudesta kodista. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty ja sen enempää emme asiaa jääneet vääntämään. 😀 Se koti on edelleen ajatuksissani ja nyt jos voisin mennä ajassa taaksepäin niin tarjoaisin siitä hieman korkeamman hinnan ja muuttaisin heti. :)<br />
   <br />
   Ulkomaille muutto ei ole meidänkään osalta pois suljettu vaihtoehto. Tätäkin ollaan mietitty hyvin vakavasti ja jos muutama palanen loksahtaa paikoilleen loppuvuonna niin se saattaa olla hyvinkin todennäköistä että suuntaamme ulkomaille. Suomikoti pitää kuitenkin olla olemassa, joten ihan kokonaan emme kodittomaksi tälläkään voi jäädä. 😀

 4. Mulla on kokoajan hirvee muuttokuume.. Se ei vaa oo niin helppoo kun asutaan stadin vuokrakämpässä eikä oikeen löydy hyviä kämppiä mihin vois vaihtaa 🙁 Ja tunnetustihan stadin kämpät on vähä mitä on..

  1. Jennifer: Kaupungin asunnoissa on vuokrataso noussut aika paljon viime vuosina ja samalla hinnalla saa jo yksityiseltä, Satolta, VVO:lta ja erilaisilta vakuutusyhtiöiltäkin. 🙂 Kannattaa katsoa esim Tapiolan ja OP:n uudet vuokratalot. Vuokrataso on jonkinverran korkeampi, mutta mahdollista asumistukea saisi ehkä enemmän, koska asunto on uusi. VVO on täysrempannut todella monta vuokrakerrostaloaan joten niitäkin kannattaa kurkkailla. Toisaalta kaupungin vuokralla ollessa tietää että koti ei lähde alta esim myyntitilanteessa yms. joten siinäkin on omat hyvät puolensa. 🙂

  2. Kiitos vinkeistä, pitää katsella noita :)<br />
   Kaupungin vuokrakämppä on ikuinen joten tyhmähän sitä olisi jos vaihtaisi yksityiseen.. :/

 5. Oletko aloittanut työt? Olen ollut liian pitkään siis poissa täältä blogistaniasta. Oletko kertonut millä alalla olet, siis ammattiasi. Oletko ihan sisustusalalla? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *