Pellavalakanoiden vertailua – H&M, Villa Stockmann, Balmuir

Tämän postusidean sain lukijaltani M:ltä, joka kyseli mielipidettäni erimerkkisistä pellavalakanoista. Minulla on käyttökokemusta sekä H&M:n, Villa Stockmannin että Balmuirin pellavaisista liinavaatteista, ja tässä postauksessa käsittelen vain näitä merkkejä risujen ja ruusujen kera. 🙂

Pellavalakanoiden vertailua - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

H&M pellavalakanat (hintataso 1 – edullinen)

+ edullinen hinta

+ laaja värivalikoima

+ hyvä saatavuus

– pellava on ohuehkoa ja valkoisesta näkyy hieman läpi

– ohuesta pellavasta huolimatta kovan ja karhean tuntuinen, koska tärkätty voimakkaasti (eikä se lähtenyt minulla pois neljässä pesussa)

– saumat menevät kieroon pesussa

– huono viimeistely ja langanpätkiä

– pölyttää

– pussilakanan suuaukko repeää helposti saumasta peittoa sisään laittaessa, ohuehko kangas eikä riittävää tikkausta

Pisteet 4/10

Pellavalakanoiden vertailua - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

Villa Stockmann (hintataso 2 – keskihintainen)

+ paksu pellava

+ hyvä viimeistely

+ pysynyt täysin suorassa saumoista lukuisten pesujen jälkeenkin (helppo viikata, kun saumat ei kierrä)

+ ei pölytä (paitsi kuivausrummussa)

– tyynyliinojen siivekkeet vaikea silittää suoraan (rypistyvät pahasti pesussa ja varsinkin kuivurissa)

– vain kaksi väriä, taitettu valkoinen ja luonnonpellava

– huonohko saatavuus, varsinkin valkoinen usein tilapäisesti loppunut

Pisteet 8/10

Pellavalakanoiden vertailua - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

Balmuir (hintataso 3 – kallis)

+ paksu pellava

+ pehmeä mutta silti napakka (eli ei ole liru vaikka onkin pehmoinen)

+ loistava viimeistely, ommel paksummalla langalla

+ suuaukossa piilonepparit, jotta peitto pysyy hyvin sisällä

+ kauniita värivaihtoehtoja

+ ei pölytä

– hinta (joka on kyllä laadun arvoinen, mutta kirpaisee silti vähän liikaa)

Pisteet 10/10 (hinnasta huolimatta)

H&M:n valkoiset pellavalakanat lahjoitin pois, koska en tykännyt niistä yhtään. Omista pussilakanoistani tursusi saumoista langanpätkiä ja pellava oli hieman läpikuultava (esim. peiton merkkilappu näkyi ikävästi läpi). Kangas oli melko karheaa eikä pehmennyt pesuissa (4). Nyt minulla on käytössäni Villa Stockmannin sekä Balmuirin pellavat ja ne ovat molemmat todella laadukasta pellavaa ja hyvin tehtyjä. Molemmissa hinta versus laatutaso kohtaavat.

Itse tykkään tosi paljon Villa Stockmannin pellavasta ja toivon että he valmistaisivat ja ottaisivat valikoimaansa tulevana keväänä uusia värejä. Balmuir on Balmuir, todella laadukas ja varmasti käyttöiältään näistä pitkäikäisin. Balmuirin pellakalakanoissa on ehkä hieman ilmaakin hinnassa pelkän Balmuir-labelin vuoksi, mutta se ei ole kuitenkaan yhtä pahasti ylihinnoiteltu, kuin monen muun vastaavan laatumerkin tuotteet. 

Tässä minun henkilökohtaiset mielipiteeni omalla kokemuksellani varustettuna. Hyväksi kehuttuja pellavatuotteita löytyy myös Finlaysonilta ja Himlalta, mutta niistä en osaa itse sanoa mitään. Toivottavasti tästä vertailusta on kuitenkin apua kaikille teille, jotka mietitte pellavalakanoiden ostoa erimerkkien väliltä. 🙂

Mukavaa päivää kaikille!

Kuvat: H&M, Balmuir, Stockmann59 kommenttia “Pellavalakanoiden vertailua – H&M, Villa Stockmann, Balmuir

 1. Moikka, Itselläni on Anno-pellavalakanat joita saa esim Kodin1:stä tai Anttiloista. Ne sijoittuvat varmaan jonnekin keskikastiin laadussaan, mutta omasta mielestäni ovat olleet hintansa arvoisia. Saumat ei kierrä ja pellava on sopivan paksuista. Kuvia löytyy blogistani täältä <a rel="external nofollow" href="http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/arjen-mukavuuksia&quot; target="_blank">http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/arjen-mukavuuksia</a><br />
  <br />
  Ihan vaan lisätiedoksi, jos on apua jollekin pellavalakanoita etsivälle 🙂

 2. Hei, kiitos tästä, tämä oli todella hyödyllinen postaus! Mulla on noita H&amp;M:n pellavalakanoitakin, ja lakanoihin olen ihan tyytyväinen, mutta tyynyliinat kuluvat kyllä nopeasti ja näyttävät likaisilta ja epämääräisiltä 🙁 Ja pölyn määrä on miinuspuoli myös. Et maininnut sitä noiden muiden kohdalla, nekö eivät pölytä ollenkaan? Koska jos näin on, niin lienee aika minunkin satsata edes noihin Villa Stockmannin lakanoihin.

  1. annap: Pölyämistä en ole havainnut Stockan enkä Balmuirin lakanoissa. Kuivurissa kuivaamalla nukkaa tietenkin irtoaa reilusti ja nukkasihti onkin tyhjennettävä jokaisen kuivauskerran jälkeen, mutta käytössä ei pölytä. 🙂 Ei ole nenä täynnä kutisevaa pikkuhötöä kuten oli H&amp;M:n lakanoissa ekan pesun jälkeen. Se oli karmeaa. 😀 Mutta puolustukseksi on sanottava että se pölytys väheni jonkin verran ekan ja neljännen pesun välillä, joten ei ehkä ihan toivoton tapaus. 🙂

 3. Meillä on ollut käytössä jo kolmisen vuotta Hemtexin pellavalakanat ja niihin ollaan oltu erittäin tyytyväisiä! 🙂

  1. Jenni P: Tämäkin on hyvä tietää vastaisuuden varalta. 🙂 En tiennytkään että Hemppa on ottanut pellavankin valikoimiinsa, loistavaa. 🙂

 4. Hämmentävää, kun en ole huomannut lainkaan pölyämistä H&amp;M:n pellavalakanoissa. Sen sijaan positiivista on se, että niissä on piiloneppareilla oleva sulkemisvaihtoehto toisin kuin Annon ja Finlaysonin pellavapussilakanoissa.

  1. anonyymi: Kenties sinulla on ollut tuuria ja sait hyvälaatuisen yksilön. 🙂 Tai sitten minulla huono mäihä ja sain sen maanantai-erän yksilön. 😀 Piilonapit on kyllä loistavat, se unohtuikin mainita. 🙂

 5. Mä liputan myös Annojen puolesta! Hieman enemmän niistä joutuu pulittamaan kuin henkkamaukan vastaavista, mutta paljon parempaa laatua. Ainoa miinus on tuo pölyttäminen, mutta sekin hävisi pesukertojen kasvaessa (meillä ei olekaan kuin kahdet pussarit, tyynyliinat ja aluslakanat, joten ei jää ainakaan käyttämättömäksi) 🙂

  1. Rebecca R: Tuo pölytys on aika yleinen ongelma ilmeisesti, mutta onneksi se lakkaa pesujen myötä. 🙂 Ja hyvästä kannattaa maksaa enemmän, sillä se maksaa itsensä takaisin ennen pitkään. 🙂

 6. Hei! Ihana koti teillä ja mukavia postauksia. 10.7. jutussa oli kuvia sisustustavaroista. Voitko kertoa, minkä merkkinen on kuvassa oleva tv-taso. Olisi tismalleen mieleiseni hankinta.

 7. Olipa loistava kirjoitus. Mä kävin just vkonloppuna Stockalla hiplaamassa Balmuiria, taas kerran. Sen verran hinta hirvittää (250 e tupla) että avasin suuni ja kysyin myyjältä neuvoa. Gantilla oli myös mutta ihan sama hinta. Balmuir voittaa. Villalla on vain normiversioita, samoin Annolla. Finlaysonilla löytyy isompaa, pitääkin käydä vielä siellä hiplaamassa ennen ostospäätöstä. H&amp;M.llä kävin myös ja olisin ehkä ostanutkin ne, riippuu miten kirppiksellä menee mutta jos laatu on sekundaa, ei kiitos. <br />
  Meillä itse asiassa on tosi hyvässä kunnossa petivaatteet eikä edes tarvita mitään mutta meillä ei ole pellavaa ja olis kiva itsensä. Mutta tiedän etten ainakaan tota halpista ost.

  1. Lanttuleikkuri: Balmuir on kyllä A-luokkaa. &hearts; &hearts; Itse ajattelin ensi synttäreinä (keväällä vasta) hemmotella itseäni ostamalla Balmuirin aluslakanan. Aluslakana kun joutuu kovimmalle koetukselle ja luulen että Balmuiriin kannattaa satsata sen suhteen. :)<br />
   <br />
   Ei minullakaan ollut varsinaista tarvetta ostella uusia lakanoita, mutta menetin keväällä sydämeni pellavalle ja olen pikkuhiljaa korvannut puuvillaiset petivaatteet pellavalla. Harmittelen vaan että en uskonut aikaisemmin jo, kun minulle sanottiin että pellava on vuodevaatteissa aivan paras. 😀

 8. Hei kiitti, hyvä ja ajankohtainen postaus :)!! Mä oon huomannu Esim. Hennesin lakanoissa meillä, niihin on tullut pieniä reikiä ihan yht äkkii, en tiiä mistä, mutta saman oon vaatteissa huomannut, esin paidat, alavatsan kohdalla, aina reikiä! Ostettiin kalleimmat Hennesin lakanat ja heti tuli ihmeeliisii reikii ja pesukone sitä ei tee!! Ihme homma!! Tarvii varmaankin siirtyä TOSI kalliisiin lakanoihin että kestävät :)!!

  1. Minna: H&amp;M:n puuvillakankaat ovat aika ohutta, joten ne eivät ole ihan niin kestäviä kuin monet muut merkit. Ovat viime aikoina kuitenkin petranneet tuossa asiassa ja siskoni on ollut todella tyytyväinen viime aikaisiin pussilakana-ostoksiinsa. 🙂

 9. Hei ja kiitos tästä, olenkin jo pitkään suunnitellut ostavani H&amp;M:n pellava lakanat vaan empä osta enää. Taidan satsata noihin Villa Stockmannin yksilöihin, muitakin Villa Stockmannin lakanoita omistavana olen tykästynyt merkkiin.<br />
  Kiitos vielä ja mukavaa alkavaa viikonloppua! 🙂

  1. VivianP: Villa Stockmannin pellavalakanat ovat hintansa väärtejä, eivät kalliita mutta eivät ihan sieltä edullisemmastaan päästä. Hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdillaan, lakanat kestävät pesua ja kulutusta ohenematta, eivätkä mene saumoistaan kieroon kun pesee. 🙂

 10. Onko tosiaan noin, että Anno olisi laadukkaampi? Hinta on aikalailla sama, mutta materiaali vaikuttaa itseasiassa vielä ohuemmalta ja harsomaisemmalta kuin mitä hennesin, kun niitä vierekkäin vertaa.

 11. Hei, Osaatko sanoa toimiiko pellava-vuodevaatteet, mikäli ei omista kuivausrumpua – toisin sanoen, mitä tuo mainitsemanne pölyävyys tarkoittaa?

  1. Milla: Pölyävyydellä tarkoitan sitä kun kuivaa lakanaa ravistaa niin siitä irtoaa sellaista pientä haituvaa ilmaan. 🙂 Kuivuri poistaa yleensä tuon ongelman mutta en ole huomannut Villa Stockmannin pellavalakanoissa koskaan pölyämistä vaikka puolet pesukerroista olen kuivannut ne narulla. 🙂

 12. Mitään yllämainittuja merkkejä en ole kokeillut, mutta ostin vuodenvaihteessa ikean pellavalakanat ja olen todella tykästynyt niihin. Hinta oli 49,95/normileveä setti. Mielestäni ne ovat todella hintansa väärti. Onko muilla kokemuksia ikean pellavapussilakanoista?

  1. Olen edelleenkin sitä mieltä että Ikean pellavalakanat ovat ihanat! Ostin Balmuirin pellavalakanat ja olen ollut todella pettynyt niihin. Tuntuvat kovilta ja ovat liian pitkät, peitto valuu aina jalkopäähän. Toiset Ikean lakanoista värjäsin väriaineella ja ne ovat siitäkin huolimatta pehmeät. Tilasin edullisen ja kotimaisen (mahtava yhdistelmä :)) pellava-aluslakanan finkoniasta. Finkonia.fi, suosittelen!

  2. Sanna: Tuo Balmuirin kovuus on kyllä minulle ihan uusi juttu, omani olivat uutenakin ihanan pehmoiset ja sellaisina pysyivät vaikka kuivasin niitä välillä narullakin. Ovatkohan vaihtaneet pellavalaatua sittemmin, en tiedä… Finkonia on minulle uusi tuttavuus, täytyykin käydä tutustumassa paremmin heidän tuotteisiinsa, kiitokset vinkistä! &hearts;

  3. No ei nyt ehkä kovat, mutta huomattavasti karheammat kuin Ikean. Balmuirit ostin vuosi sitten ja niitä on pesty useasti mutta eivät silti ole muuttuneet juurikaan pehmeämmiksi. Ystävällä olen kokeillut H&amp;M:n pellavalakanoita ja ne tuntuivat pehmeiltä, ehkä hieman ohuilta.

  4. Sanna: Balmuir on varmastikin vaihtanut pellavalaatua tai käsittelyainetta, tuosta voisi kysyä suoraan heiltä ja samalla tiedustella olisiko heillä jokin niksi miten niistä saisi pehmeämmät.

 13. Kiitos todella hyvästä aiheesta ja vinkeistä! Olen hankkimassa valkoiset pellavapussilakanat tuplakoossa ja huomasin että sekä Balmuirin että Villa Stockmannin lakanoiden pesuohjeissa mainitaan vain max 40 asteen pesu kun taas Annon ja H&amp;M:n lakanat saa pestä 60 asteessa.<br />
  Oletteko pesseet kuumemmalla kuin ohjeissa suositellaan?

  1. Susse: Minä olen pessyt omat Villa Stockmannit sekä Balmuirit 60-asteessa eikä mitään ole tapahtunut. 🙂 Ekassa pesussa menivät hieman kasaan, mutta se oli vaan hyvä koska ne ovat valmiiksi jo yli-isoja. 🙂

  2. Hei, pellava tekstiilien pesuun suositellaan 40 asteen lämpötilaa, siksi koska jos lämpötilaa nostetaan, niin tekstiilit alkavat luovuttamaan öljyä ja näin ollen pellavan hyvät ominaisuudet muuttuvat

  3. Tiina: Kiitokset informaatiosta, tuota en olekaan aikaisemmin kuullut. Monissa pellavissa pesuohje sanoo 60°c joten sen mukaan olen pessyt tähän asti omiani. Täytyykin perehtyä asiaan nyt uudemman kerran. 🙂

 14. Harmi et Balmuir ei ole enää sama Balmuir. Yritin tilata sieltä joulun alla lahjoja ystäville. Ei se onnistunut. Kahdesta kyselystä huolimatta, Todella huonosti hoidettu yritys. En osta enää balmuiria, enkä suosittele sitä kenellekkään.

  1. Dina: En tiedä mitä tarkoitat, minusta Balmuir on edelleen yhtä laadukas brändi tuotteineen kuin ennenkin. Balmuirilla on laajasti jälleenmyyjiä sekä Suomessa että ulkomailla, tuotevalikoiman saatavuus varmasti vaihtelee liikkeittäin. Heidän oma nettikauppansa on melko tuore tapaus, en tiedä onko kyseessä ollut suoraan heiltä tilaaminen vai jonkin jälleenmyyjän kautta.

 15. Olen myös hurahtanut pellavalakanoihin ne ovat ihania eikä todellakaan tarvitse silittää. Minulla on kahdet h&amp;m tuplapussilakanat ja ihan tyytyväinen olen ollut niihin. Ainoa miinus että lakanat ovat muistaakseni kokoa 240×240 ja meidän peitto kun on 220×220. Ja olen pessyt lakanat 80 asteessa ilman että mitään on tapahtunut, eivät harmikseni edes kutistuneet ;)<br />
  <br />
  Tänään ostin Balmuirin pussilakanan! Nyt odotan että pääsen kokeilemaan sitä!

  1. Kia: Balmuir pehmenee ihanasti pesuissa, mutta koon osalta siinä on sama ongelma kuin muissakin pellavatuotteissa. Mitat ovat suuremmat kuin suomalaiset standardikoot peitoissa, joten pussilakana on hieman suurempi kuin itse peitto. Pellavalla on kutistuva ominaisuus, jonka vuoksi uudet liinavaatteet ovat suurempia kuin peitot ja tyynyt. Balmuir on mennyt aavistuksen kasaan pestäessä, mutta ei ihan niin paljoa että peitto olisi laidasta laitaa pussilakanan sisällä. Eroa ei kuitenkaan ole niin paljoa että se minua häiritsisi ja peitto on pysynyt oikein hyvin lakanan sisällä. 🙂

  2. Tämä on vanha postaus, mutta kannampa korteni kekoon kun itse tykkään pellavasta ihan hirmuisesti. Minulla on H&amp;M:n, Annon ja Balmuirin ja näistä voiton vie Anno! H&amp;Mn muuttivat väriä parissa pesussa (vaaleanharmaista tuli jotenkin kovin likaisen värisiä). Balmuirin olivat todella ihanat paketista ottaessa, niin pehmeät ja laadukkaan oloiset. Mutta ne oli kovin käsitelty (niissä oli paha käsittelyaineiden haju) ja kun käytin ne koneessa käyttöönottopesussa niin noiden käsittelyaineiden jämät häipyi ja pussilakanasta/tyynynliinoista tuli todella kovat ja karheat. Ei niissä kyllä vapaaehtoisesti nuku. <br />
   Annon pellavissa ei ole ollut mitään ongelmaa

  3. Piritta: Anttila on varmasti ottanut aikaisemman palautteen vastaan ja parantanut laatua pellavalakanoissa, hieno juttu! 🙂

 16. Elloksen Candice-pellavapussilakana on ihana! Mulla valkoinen ja siinä koko (150×200) ja koostumus on ihan nappi. <br />
  Mulla on myös yksi beige pellavainen Finlayson…sekin hyvä, mutta tosi pitkä, eikä asetu peittoon niin hyvin kuin Elloksen tuote.

  1. Kirsi: Finlaysonin pellavalakanoissa on vähän liikaa ylimääräistä kutistumisvaraa suomalaisiin peittostandardeihin nähden. Hyvänä puolena onneksi se että valkoiset pellavapussilakanat voi pestä 90°C eikä tarvitse pelätä että ne haalistuvat tai kutistuvat liikaa. :D<br />
   <br />
   Kiitokset Elloksen pellava-vinkistä, täytyy käydä tutustumassa Elloksen sivuilla niihin paremmin. 🙂

  2. Silmäni tarttuivat tuohon huomioon Finlaysonin pellavalakanoista, ovatko ne siis uutena todellisuudessa isommat kuin mitä kokomerkintä sanoo? Siksi kiinnostaa, kun oma peitto on &quot;hankalaa&quot; kokoa 240x220cm, niin voisiko tuo Finlaysonin 240x210cm ollakin sopiva..? 🙂

  3. Hanski: Ovat olleet ja saattavat olla edelleen, ellei Finlayson ole muuttanut lakanareseptiään palautteiden jälkeen. 🙂 Pituutta Finlaysonilla on yli 210cm, joten suosittelen että käyt jossakin kaupassa ja myyjän kanssa vaikka avaatte yhden paketin ja mittaatte pussilakanan pituuden ennen ostamista. 🙂 90% todennäköisyydellä saat juuri sopivan pussilakanan omaan peittoosi. 🙂

 17. Oli pakko tulla kommentoimaan kun törmäsin tähän ketjuun; meillä on H&amp;M:n harmaat pellavapussilakanat &amp; -tyynyliinat, ja ovat kyllä olleet ihan loistavat! Eivät todellakaan pölyä yhtään, ja ihan narulla olen kuivatellut. Silittämistä en harrasta minkään vaatteen/vuodevaatteen osalta. Aion ehdottomasti tilata myös toiset pellavat henkkamaukalta, eri värisinä vain. Tuo Finkonia kiinnostaa minuakin, sieltä tilaan luultavasti pellavaisen parivuoteen aluslakanan, hinnat ovat enemmän kuin kohdallaan ja tuotteet kotimaisia! Tuo Balmuir on, anteeksi nyt vain, mielestäni ihan vedätysfirma, aivan JÄRKYTTÄVÄT hinnat ja kuitenkin usein kuulee että laatu on mitä sattuu. En IKINÄ maksaisi heidän kiskurihintojaan.

  1. Santtu: H&amp;M on varmasti kolmen vuoden aikana ottanut asiakseen parantaa pellavatuotteidensa laatua, moni on sanonut etteivät enää pölytä samalla tavalla kuin aikaisemmin. :)<br />
   <br />
   Minulla on ollut yhdet Balmuirin lakanat (ajalta jolloin Balmuir ei ollut suuren hypen kohde) ja ne olivat kyllä mahtavat. &hearts; Paksua laadukasta pellavaa ja pitivät ryhtinsä paremmin kuin J.F by Finlaysonin pellavalakanat. En tiedä onko asiassa tapahtunut muutos neljän vuoden aikana, toivon että ei sillä itse tykkään kyseisen merkin kodin tuotteista kovasti.

 18. Hei, jostakin eksyin tänne blogiin ja juuri tähän kirjoitukseen ja pakko heti mainostaa omaa yritystäni, jossa kaikki tuotteet valmistan itse käsityönä. Valikoimista löytyy pellava aluslakanoita, pussilakoita, saunatekstiilejä, keittiötekstiilejä ym.<br />
  Tuotteet ovat 100% pellavaa ja takuu varmasti kestävää laatua.<br />
  Käykäähän kurkkaamassa, <a rel="external nofollow" href="http://www.viipe.fi,&quot; target="_blank">www.viipe.fi,</a> <a rel="external nofollow" href="http://www.viipe-tuote.suomalainenverkkokauppa.fi&quot; target="_blank">www.viipe-tuote.suomalainenverkkokauppa.fi</a> ja Facebook: viipe-tuote ky

 19. Mokon pellavalakanat pölyttää ja nukkaa keljusti. Mainostivat silloin niitä korkealaatuisiksi. Harmittaa:(

  1. Milla: Onpas todella kurja juttu tuommonen. 🙁 Mokon tuotteet ovat pääosin aina olleet todella laadukkaita. Heillä on luomutuotteita, eettisesti valmistettuja kalusteita ja korkealaatuista käsityötavaraa kuten maljakoita, tekstiilejä ja puisia esineitä. Pölytys voinee johtua pellavan käsittelytavasta, joka on todennäköisesti aika luonnollinen. Onko sinulla käytössäsi kuivausrumpua? Rumpukuivaus usein vähentää tuota ikävää pölyttämistä ja parhaimmillaan poistaa vaivan jo yhden kuivauskerran jälkeen. Tuosta kannattaa olla ehdottomasti yhteydessä Mokoon, he osaavat kertoa enemmän kyseisten lakanoiden ominaisuuksista ja auttaa pääsemään pölyttämisestä tehokkaammin eroon. &hearts;

  1. Y: Kiitokset toiveestasi, laitan tämän ylös ja alan koostamaan uutta päivitettyä vertailupostausta. 🙂

 20. Vertailut, pellavapussilakanat Balmuir ja Familon (mallin nimi Princess).

  Pesulämpötila: Balmuir 40° C. Familon 60° C.

  Öko-Tex standardi merkintä: Balmuir – Ei ole. Familon – Kyllä.

  Hinta: Balmuir 169 – 179 euroa. Familon 79 – 89 euroa.

  Vertailussa Familon voitti ylivoimaisesti. Helppo valinta kumpi ostan. 🙂

  1. Pellavapää: Itse tykkään Balmuirin pellavalakanoista kovasti. Myös IKEAn pellavaa on moni kehunut, mutta siitä minulla ei ole kunnollista kokemusta. Pellavassa itselleni tärkeintä on että kangas on tarpeeksi paksua ja pehmeää… ja että valkoisen sävy on valkoinen, eikä kerma. 🙂

 21. Minulla käytössä H&M valkoiset pellavapussilakanat. Ei näy läpi, saumat pysyneet suorassa ja eivät käytössä pölyä. Kangas hivenen karkeahkompaa kuin Hemtexin vastaavat, jotka taasen käytössä pölyävät; huomaan sen pinkeistä villakoirista 🙂 Näihin olen ollut erittäin tyytyväinen, poistoista setti taisi maksaa 20 euroa eli hintaansa nähden täydelliset. Muita laadukkaita valkoisia petivaatteita tullut hankittaua joten nyt ajattelin nuo valkoiset värjätä.

  1. Mervi: H&M lienee parantanut pellavalakanoidensa laatua, positiivisia käyttökokemuksia on aika paljon viime aikoina tullut vastaan. 🙂

 22. Pisteet annan H&M pellavapussilakanoille. Saumat hyvät ja nepparikiinnitys. Miellyttävät käytössä , ei pölyä. Hinta laatusuhde 10+

  1. Kirsi: H&M pellavalakanoita on viime aikoina moni kehunut, ovat varmastikin parantaneet laatua. 🙂

  1. Kazjal: Minulla ei omaa kokemusta Jyskin pellavalakoista ole, mutta ystävälläni sellaiset on ja ovat oikein hyvät. Alkuun vähän pölisivät ja hän pesi ne kahdesti ennen käyttöön ottamista, mutta sen jälkeen ovat kuulemani mukaan olleet todella hyvät ja pölyttämättömät. 🙂 Toivottavasti tänne eksyy Jyskin pellavalakoita omistavia kertomaan omista kokemuksistaan. 🙂

 23. Minulla on Jyskin pellavalakanat, aivan ihanat, pehmeät ja hyvän tuntuiset ihoa vasten. Ikean lakanat löytyy myös, mutta niistä en pidä, ovat karkeat ja kuin tärkätyt vaikka pesty monesti.

  1. Paula: Jyskistä olen kuullut viime aikoina paljon hyvää. 🙂 Onko sinunkin pellavalakanat sitä uudempaa mallistoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *