Keinu olohuoneeseen? :)

Sain aivan ihanan ja nykymittakaavan mukaan täysin pähkähullun sisustusidean tänään, kun kävin läpi vanhoja valokuvia ja omaa lapsuuttani. 😀 Yksi parhaista lapsuusajan muistoistani on keinu, joka meillä oli sisätiloissa. Se oli ison avokeittion ja olohuoneen välissä ja lähes kaikki parhaimmat varhaislapsuuden muistoni liittyvät jollain tapaa kyseiseen keinuun ja sen olemassaoloon. 😀 

Jokainen lapsi tietenkin poimii ne itselleen ikimuistoisimmat hetket joita sitten aikuisena muistellaan hymyssä suin, ja haluankin tarjota omalle tytölleni yhtä luovan ja villin lapsuuden kuin omani oli aikoinaan. 🙂 <3 Kenties juuri siitä syystä olen vielä tänäkin päivänä keksiliäs ja uskalias, eikä mikään idea ole liian pöhkö toteutettavaksi. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-29%20koht

Nopealla Googletuksella löysin kotimaisen Lillagungan, joka valmistaa pelkistetyn desigin omaavaa peruskeinua. Tämä keinu sopii niin sisään kuin ulos ja meidän olohuoneeseen tälläisen haluan. 🙂 

2Lillagunga_iso.jpg

486855_389785901135135_138544713_n.jpg

Keinusta kerrotaan seuraavaa:

Turvallista, kestävää ja tyylikästä keinumisen iloa! Lillagungan täyspuinen keinu sopii sisä- ja ulkokäyttöön. Keinun korkeutta voi säätää helposti patentoiduilla säätimillä, jotka toimivat samalla kiinnitysköyden lukkoina. Istuinosassa on viisi uraa, jotka lisäävät käyttömukavuutta ja estävät liukumista. Keinu on saatavilla koivuisena ja tammisena: koivuinen versio on maalattu valkoiseksi ja tammi öljykäsitelty. Köyden värin voit valita itse, saatavilla on seitsemän eri värivaihtoehtoa. Keinu on kotimaista käsityötä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-29%20koht

Nyt pitäisi sitten päättää haluanko keinun tammen värisenä, jossa valkoiset köydet vai kokonaan valkoisena…. Kokonaan valkoinen sopisi meidän kotiin kauniisti, mutta minua kiehtoo myös tamminen lauta ja kiinnikkeet valkoiseen yhdistettynä. <3 

Keinu olohuoneessa? Jep. 😀 Moni teistä varmaankin ajattelee, että tämä on sisustusmokistani pahin.. mutta koska minusta idea on suorastaan loistava, en voi olla kokeilematta sitä. 🙂

Leikkisää ja luovaa uutta alkanutta viikkoa kaikille! <3

(Kuvat: Pinterest, Lillagunga Tekstilainaus: Finnish Design Shop)

43 kommenttia “Keinu olohuoneeseen? :)

 1. Loistoidea. Meillä oli tytöllä se ns. vauvakeinu eteisen ja keittiön välisessä oviaukossa. Lenkit ovat siinä edelleen. Kannattaa oikeesti sit miettiä, mihin sen laittaa, ettei koukut tai niistä jäävät jäljet harmita myöhemmin. Katosta reikiä on hankala peittää.

  1. Anna: Yksi koukku on katossa valmiina, siinä roikkui aikaisemmin valaisin. 🙂 Valkoiset koukut eivät onneksi erotu katosta kovinkaan paljoa, vaikka keinun ottaisi joskus pois roikkumasta. Ja katto pitää varmasti maalata muutenkin seuraavan 5-vuoden aikana. 🙂

 2. Mun mielestä ei ollenkaan tyhmä idea! Kyllä mä itekin mielelläni välillä keinuisin, jos keinu kotoa löytyisi :-)<br />
  <br />
  Ja mun mielestä on aina hyvä muistaa, että ei kotia kuulu sisustaa muiden mieliksi, vaan tärkeintä on tehdä omasta kodista sellanen, jossa viihtyy ja joka toimii itelle/omalle taloudelle. Joten go girl 😉

  1. Emppu: Noooo, minullakin vähän on kyllä oma lehmä ojassa, sillä haluaisin keinua siinä itsekin ja olla &quot;lapsi&quot; vähän aikaa. :D<br />
   <br />
   Minusta pieni leikkisyys on vain hyvästä sisustuksessa, varsinkin jos koti on muuten riisuttu. Tytön Pony saa tulla keinun ohella olohuoneeseen ilostuttamaan. 🙂

 3. Ei lainkaan huonompi idea – meillä oli myös lapsuudenkodissa keinu sisällä ! 🙂 Ja nyt kun remontoidaan esikoisella omaa huonetta niin hänen huoneeseen ollaan laittamassa riippukeinua. 🙂

  1. mimmmii: Riippukeinu on varmasti ihan loistava juttu, sellainen olisi kiva meilläkin. 🙂 Ja olen ihastunut ideaan että jopa sänky roikkuisi ilmassa vaijerien varassa… Tätä ideaa en meille ajatellut toteuttaa, mutta aina kun näen tuollaisen toteutuksen niin jään kuolaamaan sitä. 😀

 4. Hyvä ja kiva idea! Noita vauvakeinuja on tosiaan ollut ainakin 70-luvulta asti ja lapset yleensä viihtyvät niissä. Lautakeinu sopii jo sinun tytöllesi ja kun hän hieman kasvaa voi koukkuihin laittaa voimistelurenkaat (esim. Salsales myy), joissa voimistelutaidot kehittyvät huimasti. Ne eivät ehkä ole niin 'sisustukselliset' kuin lautakeinu, mutta jos luovaa ja liikunnallisesti kehittävää toimintaa haluat lapsellesi kotona tarjota niin ne ovat kivat. Voithan vaihdella niitä tilanten mukaan. Eikun tuumasta toimeen, kohta on talvi ja ulkokeinut saattavat joutua talviteloille. Kesäleikit jatkukoon sisällä 🙂

  1. Tiina: Sisällä oleva keinu ei ole uusi juttu, mutta silloin 70-80-luvulla ne olivat paljon yleisempiä kuin nykyisin. En tiedä ketään kenellä olisi tällä hetkellä keinu sisällä ja minun idealleni naureskeltiin makoisasti. 😀 Minusta sisäkeinu on vaan niin ihana idea ja kuten kirjoitit, jatkuvat kesäleikit myös talvella. 🙂 Tuo voimistelurengas-idea on loistava. Laitan tämän korvan taakse tulevaisuutta varten. Kiitos. 🙂

 5. Minä olen monena kertana miettinyt että keinu pitäisi saada, mutta aina se unohtuu mielestä 🙂

  1. Katja: Nyt sitten tuumasta toimeen ennen kuin unohtuu taasen. 🙂 Saa nähdä kumpi kiikkuu enemmän keinussa sitten kun se ilmestyy tuohon kattoon, minä vai tyttö. 😀

 6. Ihana idea!<br />
  <br />
  Mähän mietin myös samantapaisia ajatuksia, kun haaveilin riipputuolista meidän olkkariin <a rel="external nofollow" href="http://maailmanparaspaikka.blogspot.fi/2013/06/haaveissa-keinumista.html.&quot; target="_blank">http://maailmanparaspaikka.blogspot.fi/2013/06/haaveissa-keinumista.html.</a&gt; Harmi vain, että mies on pitkän tutkinnan tuloksena päätynyt siihen, että tuota hankkimaani tuolia ei helpolla saa meidän kattoon kiinni. Varasuunnitelma on onneksi viedä se mökille 🙂

 7. Hyvä idea! Tarkista vain millainen katto teillä on. Jos levykatto niin ei kestä levyssä vaan on etsittävä koolaukset. Meillä kaatu keinuidea siihen, ettei kattoon saatu sitä kiinni. Koolaukset oli naulattu, ei ruuvattu eikä silloin niissä voinut antaa kenenkään roikkua. Höh 🙁

  1. aavaliina: Meillä on betonielementtikatto, jossa pitäisi kyllä oikeilla ruuveilla pysya kiikku kiinni. Keinun painorajoitus on 80kg, joten uskon että meidän katto kyllä jaksaa kannatella vähintään tuon määrän. :)<br />
   <br />
   Voi kökkö, tosi kurjaa että keinun laittaminen ei onnistunut. Mikä idea muuten siinä edes on, että naulataan vaan? Ruuvillahan se kestää paljon paremmin… :/

 8. Aivan mahtava idea 😀 !! Ja kukaan ei voi estää sinua toteuttamasta tuota suunnitelmaasi :).<br />
  <br />
  Omasta lapsuudesta on jäänyt vahvana mieleen isovanhemmillamme ollut korituoli, joka roikkui katosta, ja oli muodoltaan ihanan pesämäinen. Siinä tuli monet vauhdit otettua serkkujen kanssa, ja kiva siinä oli myös nukkua päiväunet :).

  1. Tiia: Hihii, ei tosiaankaan minuuu estetä! 😀 Nih just. :D<br />
   <br />
   Ai vitsit, mie muistan korituolin myös. Mummulla oli sellainen ja luin siinä aina kirjaa kun olin hoidossa muksuna. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ilmankos olin aina niin rauhallinen lapsi kun olin siellä hoidossa… Hihiiii. 😀 Muuten olinkin sitten varsinainen vauhtihirmu. 😀

  1. Frida: Hihii, mie uskallan vaikka ideani ei sitten toimisikaan käytännössä. Helppo on onneksi keinu ottaa pois katosta jos se on ihan hölmön näköinen eikä tyttö tykkää tms. 😀

  1. H: Heti kun saan päätettyä kumpi väri, valkoinen vai tammi-valkoinen… 🙂 Sopii terassillekin tosi hyvin jos tila antaa myöten. 🙂 meidän parveke on liian pieni, joten olkkari on ainoa vaihtoehto. 🙂

 9. Kotiinsa saa jokainen laittaa mitä haluaa. Omasta (urautuneesta?) mielestäni keinut kuuluvat ulos ja keinutuolit sisälle. Kattokeinun asentaminen kerrostaloasuntoon ei ole ihan yksinkertainen juttu, eikä vättämättä käytännöllistäkään. Kerroit joskus, että aiot harkita jokaista hankintaasi ainakin viikon. Se kannattaisi varmasti nytkin. Mutta kuten sanottu, omaan kotiinsa jokainen saa laittaa mitä haluaa.

  1. Ruusunen: En ole vielä päättänyt kumman värisen keinun valitsen, joten kyllä tässä se viikko pari vielä menee ennen kuin näppäilen tilauksen FDS:lle. 🙂

 10. Tosi kiva idea! Haluaisin meillekin jos vaan olisi tilaa… Ota ihmeessä se tammenvärinen valkoisilla naruilla ja sitten jos haluat valkoisen niin ei muuta kun maalaat sen 🙂

  1. Miia: Tätä mietin itsekin, helppo olisi maalata puuosat valkoiseksi myöhemmin jos tuntuu että valinta oli lopulta väärä. 🙂

 11. Todella kaunis keinu!! Juuri sisutukseenkinnsopiva, kumman tahansa värisenä 🙂 siinäpä sitä onkin sitten miettimistä 😉 ja ihana idea, varmasti tyttö olisi mielissään, ja sehän se tärkeintä &hearts;

  1. saparo: vaikea on kyllä valita kahden täydellisen väliltä. Molemmat kun ovat ihania. 🙂 uskoisin että meidän neiti repeäisi riemusta kun saa keinua myös kotona, toivottavasti. 🙂

 12. Aivan huippu idea!! Meilläkin oli mun lapsuudessa keinu muutaman vuoden olohuoneessa, ja se oli kyllä parasta!! Varmaan tuhat kuvaa vanhemmilla, missä hihkun hymyissä suin! 😀 Ei ole vuosiin tullut mieleen, mutta ehdottomasti nyt jos olisi pieni ihminen elämässä niin keinua miettisin myös. 🙂 Ei todellakaan moka, vaan juurikin ihanan leikkisää, ja varmasti tyttö aivan innoissaan! 🙂 ♡

  1. Vilhelmiina: Hihiii, osaan kuvitella sinunkin riemun. 😀 Minusta on myös miljoona kuvaa keinumassa ja aina on suunpielet korvissa tai kitarisat vilkkuu. 😀 Ties vaikka juuri keinun vuoksi olin niin iloinen ja hersyväinen muksu. 😀

 13. Meillä on takkahuoneessa keinu ja on ihan kiva sisustus elementtinä. Sopii aivan varmasti teidän upeaan olohuoneeseen!

  1. Saikku: MInustakin sisäkeinu on kiva sisustuksellisesti. 🙂 Ennen se oli tavanomaisempi mutta nykyisin harvinaisuus. Toivottavasti tästä tulee uusi nousukausi ja monella lapsukaisella on kohta keinu kotona. 🙂 Täydellinen tilanne olisi se, että lapsen (lapsien) huoneet olisi niin suuria että sinne mahtuisi keinu. &hearts; &hearts; &hearts;

 14. Ei suinkaan, minusta se on ihan loistoidea. Odotan kovasti tietoa, miten laitat keinun kiinni. Meillä on sellainen perusmateriaalia oleva kerrostaloasunnon sisäkatto, jonka kestävyydestä ei ole tietoa ja mietin, miten siihen saisi keinun kunnolla kiinni. Sillä idea kiehtoo minuakin!

  1. Kiki: Meillä on betonikatto joten kiinnitys tapahtuu ihan vaan poraamalla reiät (vain toinen, kun yksi on katossa jo valmiina), laittamalla tulppa sinne sisälle ja keinun mukana tulevat ruuvikoukut niihin. Pitäisi kestää painoa vähintään 100kg, tosin keinun oma painoraja on 80kg. .)

 15. Hei Miia, persoonallinen sisustusidea kotiin. Otathan huomioon, että katosta voi olla vaikeaa peittää keinun ruuvijälkiä, kun haluat muuttaa sisustusta.

  1. Anonyymi: Tämä on huomioitu. 🙂 Katossa on oikealla kohdalla jo valmiina yksi reikä jossa ennen muinoin roikkui lamppu. Keinu tulee siihen kohtaan ja vain kaveri-reikä täytyy porata. Valkoiset koukut eivät juurikaan näy (tai ainakaan niihin ei kiinnitä huomiota) vaikka keinun ottaisi myöhemmin pois. Ja katto pitänee maalata enivei viiden vuoden sisällä. 🙂

 16. Aivan mah-ta-va idea! Tyylikästä sisustamista lapsen ehdoilla – tykkään &hearts;<br />
  <br />
  Ja ne lapsuusmuistot sisäkeinusta…oih, niin pienestä asiasta suuret muistot &hearts;

 17. Ihana idea ja aivan ihanat köysivärit lillagungan keinussa. Meillä on tällä hetkellä vauvakeinu katossa ja kun pienin kasvaa siitä yli, voisikin samoihin koukkuihin harkita tuollaista tavallista keinua. Turkoosi köysi ois meidän valkoharmaaseen kotiin ihana piristys. Mä luulen että keinuja alkaa näkyä enemmänkin sisällä nyt kun FDS:n on ottanut ton ihanan keinun valikoimaansa. Kiitos ihanasta blogista, johon löysin vasta viikonloppuna..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *