Ripaus mustaa tehosteeksi

Syksyksi olen ajatellut lisätä sisustukseen pienen ripauksen mustaa. Virallisia värejä en halunnut tällä(kään) kertaa ja alunperin ajatuksenani oli valkoisen ja tummanharmaan symbioosi. Harmaa kuitenkin hieman tökkii kaiken hopeisen ja greigen jälkeen, joten siirryn suosiolla suoraan mustaan. 🙂

Keräsin kuvakollaaseihin ihania mustia tuotteita huoneittain, joille mielelläni antaisin majapaikan tulevan syksyn ja talven ajaksi. Aikaisemmista kausiväreistäni poiketen mustaa tulisi vain hyvin pienissä määrin, jotta valkoisuus edelleen olisi selkeä sisustuslinjaukseni. Tarkoitukseni ei siis ole sisustaa varsinaisesti mustavalkoisella, vaan edelleen valkoisella jossa on vain ripaus mustaa joukossa. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

 • Seinävalaisin sängyn viereen Louis Poulsen AJ
 • Hay Wire-henkarit valkoiselle oksarekille valkoisten henkarien lisäksi
 • H&M Homen tyynyliina petaukseenN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht
 • Raidallinen tyynynpäällinen H&M Home
 • By Lassen Kubus-kynttelikkö
 • Musta kanvaasi-tyynynpäällinen H&M Home​N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht
 • ​Keittiön seinähyllylle pystyyn Artekin pieni Siena -tarjotin
 • Kaksi Artekin Siena-pannulappua
 • Muuton musta mylly valkoisen kaveriksi N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht
 • ​Yksi musta Muuton Dots eteiseen seinään valkoisen ja tammen lisäksi
 • Artekin jakkara
 • Hayn Loop mustana, joka jääneen kyllä pois laskuistaN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht
 • Finlaysonin mustavalkoinen Elefantti-pussilakanasetti tai koristetyyny
 • Muutama musta Lego Storage box valkoisen ja keltaisen joukkoon

Inspiraatio tähän mustan lisäämiseen sai kipinän muutamista kauniista kuvista, jotka löysin Pinterestistä. Ideana on tosiaan se, että kaikki kalusteet ja isot pinnat ovat edelleen valkoisia  ja mustaa tulee niin vähän kuin mahdollista, huomioiden kuitenkin yleinen tasopaino ja väripari-ajattelu. Jokaisesta katsontakulmasta mitattuna pitäisi samanaikaisesti näkyä kaksi pientä mustaa esinettä. 🙂 Tässä muutamia itseäni inspiroivia poimintoja uudesta Hint of Black-kansiostani:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-01%20koht

Muutamia mustia juttuja minulla on tallessa varastossa ajalta kun kotimme oli mustavalkoinen. En tosin tiedä haluanko niitä hyödyntää sisustuksessa enää. Mustaa mattoa, kynttilänjalkaa, Ikean henkaria ja tyynynpäällistä sieltä löytyisi, mutta luulen että ainakaan mattoa en sisälle kotiin tuo. Liian massiivinen määrä mustaa, vaikka ruokapöydän alla voisi ollakin aika kiva… 🙂

Tälläisiä ajatuksia ja suunnitelmia siis minulla, saa nähdä millainen on lopputulos kun syksyn aika koittaa. 😀

Ihanaa päivää kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

27 kommenttia “Ripaus mustaa tehosteeksi

  1. Love: mie olen huomannut ja ihastellutkin sitä. &hearts; &hearts; &hearts; Itse aikoinaan &quot;allergisoiduin&quot; mustalle kun muutaman vuoden sitä kotona katselin. Makuuhuone oli silloin kyllä tosi kiva (musta päätyseinä, petaus kokonaan valkoinen ja muhkea) mutta tein siitä huolimatta totaalisen pesäeron mustaan. En voi vieläkään väittää rakastavani mustaa läheskään niin palavasti kuin valkoista tai aikoinaan hopeaa, mutta jotain pientä kontrastia sisustus kaipaa talveen ja musta on oaras vaihtoehto tummista sävyistä. 🙂

 1. lähes kaikki allekirjoitan, esim kubus on ihan ehdoton mustana, paljon parempi käytössä kuin valkoinen. Itselläni on muutama noita pieniä tarjottimia, tosin mun on Marimekon, mutta varmaan about saman kokoisia ja niillä ei oikeesti tee yhtään mitään. Isompi on niin paljon käytännöllisempi. Pieneen mahtuu just 2 kahvikuppia ja samat kupit vie kädessäkin.<br />
  <br />
  Vaateoksa olis varmaan kiva jos seassa olis mustiakin henkareita.<br />
  <br />
  Mutta ihan äkkiä mä en lapseni huoneeseen alkais mustia lego-palikoita tai mustia elefanttilakanoita hommaamaan. Noissa ne värikkäämmät ovat musta parhaat.<br />
  <br />
  Mä voin sitten jo ilmoittautua, jos ostat kubuksen etkä tykkääkään siitä ja haluat siitä päästä eroon. Mä en ole raskinut sitä ostaa, vasta pari v haaveillut…

  1. Lanttuleikkuri: Samaa mieltä että musta Kubus on parempi kuin valkoinen, samoin AJ-valaisin. Niiden muoto tulee paremmin esille mustana ja ne ovat jotenkin ryhdikkäämmät. :)<br />
   <br />
   Tytön huoneessa kun on tuo sähäkkä keltainen mukana, niin minusta ripaus mustaa vain ryhdittäisi sitäkin. Ei musta kovin paljoa poikkea siitä tummanharmaasta jota mietin myös. Tykkään kovasti mustavalkoisista lastenhuoneista, niissäkin lapsekkuus ja leikkisyys säilyy kun valitsee tuotteet oikein. :)<br />
   <br />
   Pistän muistiin, että jos Kubuksen ostan mustana ja myöhemmin en siit enää tykkääkään niin sinulle sitten se. 😀

 2. Oon seurannu blogiasi jo pitkään ja ihaillu sun selkeää tyyliä. Monesti tullu va mieleen, että millä sä kaiken hankit? Siis kodissasi on paljon design tuotteita eikä ne oikeasti ole halvimmasta päästä. Sellasia tuotteita mistä ite haaveilee…siis ei meillä raha tiukalla ole, mutta jotenki aina hirvittäis laittaa kotiin niin hirvittävästi rahaa. Ja se, että koko ajan olis jotain hankkimassa tai laittamassa. En siis halua tätä negatiivisessa mielessä laittaa, va ihan vain ihmettelen &quot;positiivisessa&quot; hengessä jos noin voi asian ilmaista 😉 Vai onko se niin, että toinen ajattelee rahan tärkeyden menevän oikeasti tärkeään reikään jos kotia laittaa jatkuvasti, kun taas toinen laittaa vaikka sen ylimääräisen rahan joka kuukausi pieneen reissuun tai jatkuvasti vaatteisiin, you know. Vaikea selittää kauniisti, mut ymmärrätkö 🙂

  1. Haaveilija: Käyn töissä ja priorisoin ostokset. 🙂 Perusmenot on pienet, joten keskitason palkkani riittää hyvin sisustusostoksiin. Kaikki tarvittava tietenkin menee aina ykköseksi, kuten tytön tarvikkeet ja perusjutut, mutta ns. loppurahoilla satsaan sisustukseen mielummin kuin matkailuun, vaateostoksiin, kahviloissa käyntiin tai ulkona syömiseen. Kaikkea en minäkään voi tehdä samanaikaisesti ja minulla sisustus on tärkeämpää kuin muut luetellut asiat. 🙂

  2. Mä rakastan matkustamista. Oltiin keväällä/kesällä reilu 3 viikkoa Floridassa. Vaikka asuimme hyvin edukkaasti, lennot olivat poskettoman halvat ja shoppailin vaan vähintään – 50 % ostoksia, siitä huolimatta loppusumma oli n 6000 euroa. Se olisi hyvin paljon helpommin voinut olla tuplasti, triplasti enemmän.<br />
   Nyt on seuraavat lennot varattu, tosin vasta ensi vuonna.<br />
   Kuvittelin etten käy juuri ikinä syömässä. Katsoin vähän aikaa sitten kalenteriini, olen käynyt n 15 krt tänä vuonna ulkona syömässä ystävieni kanssa, joka on vähän, mutta mikä tahansa summa joka kerrotaan suurella summalla saa aikaan ison kasan rahaa.<br />
   Jos oltais vietetty loma kotona ja en olisi mennyt ystävieni kanssa syömään voisi meidän kotona olla vaikka kuinka paljon yllä olevista asioista. <br />
   Onneksi Suomessa saa omilla rahoilla tehdä mitä haluaa. Minä voin helposti jättää kubuksen ostamisen, jos sen sijaan pääsen matkalle.

  3. Lanttuleikkuri: Tämä on loistava esimerkki siitä, miten ihmiset haluavat panostaa elämässään erilaisiin asioihin. Harva saa kaikkea mitä haluaa ja on pakko priorisoida rahankäyttö niin, että itselleen ja perheelleen tärkeimmät ilonaiheet saa toteutettua. Sinulla se on matkailu, joka edullisimmillaankin syö aika mojovan määrän rahaa. MInulla taasen on tuo sisustaminen kaikista rakkain harrastus, joka voittaa matkailun ja monet muutkin asiat. 🙂

 3. Sinäpä sen sanoit 🙂 Viime viikonloppuna Stockalla aloin himoitsemaan Kartellin Louis Ghost -tuolia mustana. Se on jotenkin niin ylellisen oloinen 🙂 Aiemmin haavena oli se kirkas versio… Voisi toimia hyvin vaaleassa/valkoisessa sisustuksessa!

 4. Hyvältä näyttää ja kuulostaa ;)<br />
  <br />
  Meillä lastenhuone on mustavalkoinen ja itse tykkään kovasti mustavalko elefantti lakanoista ja mustista Lego-laatikoista, tosin on meillä niiden kanssa valkoisiakin Lego-laatikoita. Yksinään varmasti liian &quot;synkkä&quot; ainakin lastenhuoneessa.<br />
  <br />
  Tuota Kubusta minäkin himoitsen, tosin valkoisena. Pitääkö sittenkin vielä harkita mustaa? Hyviä perusteluja mustan puolesta ja huonoja valkoisen, kiitos 🙂

  1. Johanna: Minusta mustavalkoiset elefantit on suloisia ja söpöjä. &hearts; &hearts; &hearts; Näppäilin juuri tilaukseen kolme valkoista ja kaksi mustaa legolootaa verkkokauppa.comista. Toimitusaika on harmillisen pitkä 4-8vkoa mutta tuleepa ne nyt kuitenkin lokakuun aikana viimeistään. :)<br />
   <br />
   Mustan ja valkoisen väliltä on aina liian vaikeaa valita. Mustaan kallistuin lopulta itse tuon Kubuksen ja AJ-lampun välillä. Valkoisenakin ne on kyllä kauniit ja ajattomat, mutta mustana minusta ne ovat valkoista tyylikkäämmät. 🙂

 5. Hyviä suunnitelmia! 😉 Paljon samoja juttuja omalla haavelistalla… mm. kubus, Hay naulakko ym…!!! On sentään saanut kesän aikana muutaman jutun hankittua omalta haavelistalta. 😉 Ihana sisustus sinulla nyt, niin omaankin makuun! Jokapäivä kurkkaan sivuillesi vaikka kommentointi onkin jäänyt vähemmälle mutta täällä ollaan! 😉

  1. Suffeliini: Kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Postauksen jutskat on kaikki ihania ja näistä haaveilen. Mustaa Looppia tosin en aio hankkia, koska valkoinen jo on, mutta muutoin voisin kotiuttaa näistä jokaisen vaikka heti paikalla. 🙂

 6. Pidän kovasti tästä uudesta skandinaavisesta tyylistäsi, moni kollaasisi tuotteista meiltä löytyykin 🙂 Valkoisessa sisustuksessa musta antaa hyvää kontrastia ja särmää. Juuri tänään postaisin keittiöstämme ja pohdin, että onpas meillä mustavalkoista: <a rel="external nofollow" href="http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/08/kertun-keittiossa-osa-1.html&quot; target="_blank">http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/08/kertun-keittiossa-osa-1.html</a><br />
  <br />
  Mukavaa elokuun ensimmäistä, Miia!

  1. Kerttu: Ehdinkin lukemaan postauksesi jo ennen kuin laitoit kommenttia. 🙂 Hyvältä näyttää ja minusta kokonaisuus on kivasti tasapainossa. &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Musta on niiiiin jees! Meiltä löytyy mustaa kautta vuoden, kun suurin osa huonekaluista on mustia. Onneksi musta ja valkoinen toimivat yhdessä aina ja niihin on helppo yhdistellä halutessaan muita värejä. 🙂 Mä oon muuten ihan hurahtanut tuohon Elefantti-kuosiin, mitä tytön huoneeseen suunnittelit kollaasissa… 😀 Aiemmin keväällä hankin meille Elefantit pussilakanoihin ja nyt kesällä haksahdin myös Elefanttiin koristetyynynpäällisenä. Ja mustana tietty. 😉 Ne on niin suloisia! 😀

  1. Mabn: Musta on klassinen väri joka on aina in. 🙂 Mustaan ja valkoiseen saa tosiaan yhdistettyä ihan mitä tahansa, se on molempien värien valtti. :)<br />
   <br />
   Elefantti on must, tosi söpö ja tuo oman lapsuuden mieleen. &hearts; &hearts; &hearts;

 8. Heips! Oletpas valinnut ihania tavararoita! Kävin myös kurkkaamassa Hint of Black -albumiasi, joka vilisi ihanaa silmänruokaa. Albumi aivan minun makuuni! 🙂

  1. S: Kansioon olen kerännyt sellaisia kuvia jotka aiheuttavat minulle Homer Simpson-reaktion eli kuola valuu suunpielistä. 😀 Tosi kauniita kuvia ja kokonaisuuksia. &hearts; &hearts;

 9. Hei, älä tee liikaa muutoksia kerralla. Varsinkin tuo musta alkaa olla jo aika nähty väri. Kuten myös valkoinen. Älä osta pelkästään uusia tavaroita. Koti ei tunnu &quot;kodilta&quot; jos kaikki on kaupasta uutena hankittu. Kerroksellisuus puuttuu. Suosittelen esim. viikon &quot;ostolakkoa&quot;. Elä kodissasi ja nauti siitä mitä on. Voit tehdä esim. kirpparikierroksia, ajan kanssa. Se on mukavaa ja siitä voi tulla pieni harrastus. 🙂 Maailma ei kestä tätä kulutusjuhlaa loputtomasti. Mukavaa loppukesää sinulle!

  1. ei liikaa…: Musta on valkoisen lisäksi sisustuksen klassisin värivalinta, joten on toki nähty mutta silti se ei ole koskaan epätrendikäs tai huono valinta. Itse en oman kodin sisustuksen osalta hae tai kaipaa mitään totaalisen uutta ja järisyttävää, vaan lähinnä pitkäikäisempiä valintoja entiseen verrattuna. Viikon ostolakkoja on ollut harva se kuukausi, joten sen osalta osaan kyllä arvostaa omaa kotiani. Ei se että haluaa laittaa kotia valmiimmaksi ja paremmaksi tarkoita etten osaisi arvostaa sitä mitä nyt on. En vaan halua tyytyä puolivalmiiseen jos minulla on mahdollisuus suunnata pienin askelin sinne kokonaiseen lopputulokseen. 🙂

 10. Mustalle sykkii sydämein &hearts; Pääsen pienessä määrin täällä meilläkin tätä intohimoani toteuttamaan, kun uudistunut keittiö sen sallii 🙂

  1. LittleB: Uudistuneeseen keittiöön mielellään varmaan satsaakin myös sisustuksen osalta. 🙂 Ja se fiilis kun katselee ihanaa tilaa… &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *