Valaisin-DIY Work Lampin tapaan (sis. ohjeet)

Jiihaa ja jippii. 🙂 Olen aivan haltioissani tĂ€stĂ€ Clas Ohlsonin osista tuunatusta Design House Stocholmin Work Lamp-kopiostani. 🙂 KĂ€vin nimittĂ€in vauhdikkaalla extempore-reissulla Clas Ohlsonilla ostamassa tarvittavat osaset valaisintuunaukseeni ja kotiin paluun jĂ€lkeen meni tasan kymmenen minuuttia kun oli valaisimeni toimintakunnossa. 🙂

TÀssÀ se nyt on, minun rakas raksalamppuni! <3 <3 <3

Pp1016593.jpg

Minulta on pyydetty parikin kertaa kuvallisia ohjeita, kuinka oikein tuunailen sokeripalan tilalle sienÀpistokkeen. Nyt kuvasin teille kaikki vaiheet, mutta painotan ettÀ sÀhkötöitÀ ei kannata ihan ummikkona lÀhteÀ tekemÀÀn (eikÀ tÀtÀ kai saisi muutenkaan tehdÀ kuin valtuutettu sÀhkömies) ja harkintaa sekÀ varovaisuutta pitÀÀ aina kÀyttÀÀ tÀllÀisissÀ hommissa. 

Pp1016573.jpg

TÀssÀ kaikki tarvittavat osat, lukuunottamatta pientÀ talttapÀistÀ meisseliÀ jota tarvitaan sekÀ valkoisen muovikuvun ettÀ sokeripalan irroittamiseen. Eli Clasun lampunjohto, ritilÀkupu, hehkulankalamppu, seinÀpistoke katkaisimella varustettuna ja keskikokoinen ristipÀÀmeisseli.

Pp1016575.jpg

EnsimmÀisenÀ työvaiheena on valkoisen kattokuvun ja sokeripalan irroittaminen. Ruuvaa pienellÀ talttapÀÀmeisselillÀ valkoisen kuvun varressa oleva silikoninen kiristysruuvi auki, jolloin pystyt vetÀmÀÀn johtoa ulospÀin kuvusta ja pÀÀset kunnolla kÀsiksi sokeripalaan. TÀmÀn jÀlkeen ruuvaa samaisella talttapÀÀmeisselillÀ sokeripalan ruuvit auki ja vedÀ johdot irti sokeripalasta sekÀ ripustuslenksuista (yhtenÀinen komponentti, eli lenksut ovat suoraan kiinni sokeripalassa). Lopuksi vedÀ iso kattokupu pois johdosta.

P1016577.jpg

Nyt sinulla on kolme irtonaista osaa, eli johto, sokeripala ja kattokupu. Sokeripalan ja kattokuvun voi siirtÀÀ syrjÀÀn. Ne kannattaa kuitenkin sÀÀstÀÀ.

P1016579.jpg

Sitten kÀsiksi seinÀpistokkeeseen. Ruuvaa takaosan neljÀ ruuvia auki ja irroita etukansi.

P1016582.jpg

Pujota johto pistokkeen alaosassa olevan levyn alta ja aseta molemmat johdonpÀÀt (sininen ja ruskea) reunimmaisiin metallikiinnikkeisiin. KeskimmĂ€inen reikĂ€ on maadoitusjohtoa varten, mutta johto ei ole maadoitettu joten se jÀÀ tyhjĂ€ksi tĂ€ssĂ€ tapauksessa. SĂ€hkömies-ystĂ€vĂ€ni sanoi ettei ole vĂ€liĂ€ miten pĂ€in ruskean ja sinisen johdon laittaa tĂ€ssĂ€ kyseisessĂ€ tapauksessa, kunhan ne ovat ulommaisissa reissĂ€, koska seinĂ€pistoke toimii molemmin pĂ€in enivei. 🙂

Pp1016584.jpg

Poista valkoisesta lampunkannasta erillinen varjostinta varten oleva tukirengas. TÀtÀ ei tarvita lainkaan. Metallinen ritilÀkupu kierretÀÀn valkoisen lampunkannan kierteisiin varjostinrenkaan tilalle. Musta johdossa olevan peitekupu liikkuu vapaana ja sen voi asetella lopuksi paikoilleen. 

P1016587.jpg

Sitten vaan hehkulamppu tai halogeenilamppu kiinni kantaansa ja voila, se olisi siinĂ€. 🙂

P1016589.jpg

KyllĂ€ nyt kelpaa iltasella laittaa valo pÀÀlle ja tunnelmoida. 🙂 EikĂ€ ole enÀÀ keittiössĂ€ pimeÀÀ nurkkaa. <3

P1016588.jpg

P1016595.jpg

P1016601.jpg

Löysin tĂ€nÀÀn Clasu-reissuni yhteydessĂ€ neljĂ€ mustaa pöytĂ€tablettia (tosin Stockmannilta, koska en voinut olla menemĂ€ttĂ€ sinne :D), niistĂ€ tulee oma postauksensa huomenna. 🙂

P1016591.jpg

P1016590.jpg

P1016603.jpg

Tein koiran vuoksi johtoon pienen solmun, jotta johto ei roiku. Koira kun tykkÀÀ nukkua tuolla keittiön ikkunan edessĂ€. Nyt ei tarvitse pelĂ€tĂ€ ettĂ€ raksalamppuni mĂ€tkĂ€htÀÀ alas. 😀 RitilĂ€ on kyllĂ€ sen verran painava, ettĂ€ ei se ihan hevillĂ€ sieltĂ€ onneksi tippuisikaan. 🙂

P1016599.jpg

TĂ€llĂ€inen DIY tĂ€llĂ€ kertaa ja pakko on hehkuttaa vielĂ€, ettĂ€ on yhtĂ€ onnistunut kuin oksarekkinikin. 🙂

MinĂ€ nappasin kaupan viimeisen mustan ritilĂ€kuvun ja suosio on ilmeisesti yllĂ€ttĂ€nyt myös muissakin myymĂ€löissĂ€, koska kaikkialla myydÀÀn myyjĂ€n mukaan nyt ei-enÀÀ-oota. Syyskuun puolivĂ€lin kieppeillĂ€ on kuitenkin tulossa uusi erĂ€, joten kolme-neljĂ€ viikkoa menee ettĂ€ ritilĂ€kupua taas saa, mustana ja valkoisena. 🙂 

TÀssÀ vielÀ selkeyden vuoksi suorat tuotelinkit Clas Ohlsonin sivuille:

Huomiseen! <3


46 kommenttia “Valaisin-DIY Work Lampin tapaan (sis. ohjeet)

  1. Marika: Eikös olekkin. 😀 Olen niin iloinen, ettĂ€ pÀÀtin valita tĂ€mĂ€n version. 🙂

 1. Tuon saa tehdÀ ilman sÀhkömiehen valtuutusta. Laitteiden sisÀllÀ oleviin johtoihin ei koskaan saa kajota, mutta pistokkeet voi vaihtaa itse.<br />
  <br />
  T: Rena-sÀhkÀri

  1. Rena: Ok, en ollut varma asiasta, niin uskaltanut julistaa tĂ€tĂ€ viritelmÀÀ lailliseksi. 😀 HyvĂ€, ettĂ€ tĂ€mĂ€n saa tehdĂ€ tavallinen tallaajakin. 🙂

 2. VinkkinĂ€, ettĂ€ Bauhausista saa seinĂ€pistokkeellisen johdon muutamalla eurolla. ItsellĂ€ valkoinen, eli muista vĂ€reistĂ€ en tiedĂ€ 🙂

  1. Lis: Mustana ei ilmeisesti ole saatavana valmista vaihtoehtoa, tai ainakaan yksi tuttuni ei mustaa nÀhnyt kun meni etsimÀÀn todennÀköisesti juuri samaista johtoa, kuin mikÀ sinullakin on. :)<br />
   <br />
   MeiltĂ€ on turhan pitkĂ€ matka Bauhaussiin, joten sinne meneminen julkisilla on hieman hankalaa. Itselleni Clasu on helpomman matkan pÀÀssĂ€. Mutta hyvĂ€ tietÀÀ, ettĂ€ ainakin valkoisessa vĂ€rissĂ€ kannattaa mielummin turvautua Bauhaussiin kuin Clasuun, jos Bauhaussi on lĂ€hempĂ€nĂ€ tai sinne on muutakin asiaa. 🙂

 3. apua, niin ihana! pakko saada myös meille tuollainen!!! 🙂 kehikot oli vain verkkokaupassa loppu. harmi. toiv. ehtisin huomenna piipahtamaan oulun clasulla kun ouluun menen 🙂

  1. elluu: HyvĂ€ kuitenkin jos Oulun Clasulta vielĂ€ löytyy niitĂ€ myymĂ€lĂ€stĂ€. 🙂 TĂ€mĂ€ on ihan huippukiva lamppu. 🙂

 4. sinĂ€ se vaan laitat tuulemaan etkĂ€ jahkaile, voi kun saisi edes puolet tuosta sun energiasta 😀 hieno DIY!

  1. anni: Hihiii, pÀÀtin pĂ€ivĂ€llĂ€ ettĂ€ mitĂ€ ihmettĂ€ oikein vatvon enempÀÀ, kuin vaihtoehtoina oli vain alkuperĂ€inen Work Lamp ja tĂ€mĂ€ edullinen tuunattava versio. 🙂

  2. ulla: Se romanttisempi kromin ja kristallinen sisÀltÀvÀ tyyli ei ollut minulle se oikea, vaikka alussa luulinkin niin. Kovin teollistakaan tyyliÀ en halua, joten vaikka tÀmÀ lamppu onkin raksamainen ja vÀhÀn karski, ei tÀtÀ kovin paljoa enempÀÀ kuitenkaan ole tulossa. YmmÀrrÀn kyllÀ tÀysin ettÀ nykyinen sisustus ei miellytÀ kaikki vanhoja lukijoitani, joten olen siltÀ osin pahoillani ettÀ en pysty enÀÀ kaikille tarjoamaan mieleistÀ sisÀltöÀ. Jos saan suositella sinulle korvaavaa luettavaa niin alla olevat ovat hyviÀ vaihtoehtoja:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://kotiovella.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://kotiovella.blogspot.fi/</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://homewhitehome.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://homewhitehome.blogspot.fi/</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/</a><br />
   <br />
   NÀissÀ kaikissa on upea ja ylellinen sisustustyyli (ei kuitenkaan yliampuva), josta uskoisin sinunkin tykkÀÀvÀn kovasti. Paljon valkoista, ripaus kromia ja kristallia sekÀ hiven mustaa. TyylikÀstÀ ja kaunista. &hearts;

  3. hei!<br />
   ja kiitos blogi vinkeistÀ =) <br />
   tykkÀÀn myös katsella sun blogin vanhoja kuvia…niissĂ€ on jotain samaa kuin mun sisustuksessa =D

 5. Tosi upea DIY! TĂ€mĂ€ tĂ€ytyy tehdĂ€ omaan kotiin valkoisena, ainakin yhteen kertaan todennĂ€köisesti useampaan! 🙂 Olen jo pitkÀÀn kuolannut Work lampia, mutta en ole raaskinut ostaa. Onkohan tĂ€hĂ€n mahdollista liittÀÀ johtoa, jossa olisi kytkin siinĂ€ johdon varressa eikĂ€ vasta pistorasiassa?

  1. Minna-Astrid: Valmista lampunjohtoa ei ole, missÀ olisi katkaisin, mutta erikseen niitÀ kyllÀ myydÀÀn. En osaa sanoa miten tuon kangasjohdon voi koneistoon vaihtaa ja se taitaa olla nÀitÀ sÀhkömiesten hommiakin. Bauhaussissa on valmiina joitain valkoisia johtoja, joissa saattaa olla myös katkaisin johdon keskellÀ.

  1. Niina: Todellakin matkit. 🙂 TĂ€mĂ€ on niin onnistunut tuunaus ettĂ€ iloitsen tĂ€stĂ€ vielĂ€ pitkÀÀn. 🙂

   1. anikee: Ei tuo ollut vaikea tuunaus. 🙂 Pron titteliĂ€ en ihan vielĂ€ allekirjoita, mutta tuunauksena tuo on kyllĂ€ hieno. 🙂

 6. Oi mikÀ idea ja oi mikÀ lopputulos! aivan huippu! &hearts;<br />
  <br />
  TÀtÀ ideaa on kyllÀ melkein ihan pakko kokeilla itsekin sillÀ lopputulos on todella onnistunut!

  1. Cinnabaria: Nappaa mukaasi vain. 🙂 TĂ€mĂ€ on ihan mahtava tuunaus, lamppu ei nĂ€ytĂ€ yhtÀÀn itse kyhĂ€tyltĂ€ ja hintakin on niin edullinen ettĂ€ ettei koskaan uskoisi. 🙂

 7. Siis niin tykkÀÀn nĂ€istĂ€ DIY – jutuistasi! TĂ€mĂ€ valaisinfriikki ei oikein tiedĂ€ miten pĂ€in olisi, kun haluaisi heti tehdĂ€ samanlaisen meillekin. Mutta ööööh, ei meillĂ€ oo vielĂ€ edellisetkÀÀn valaisimet löytĂ€neet paikkaansa, joten pitĂ€nee hetken malttaa? 😉

  1. JuttaEmilia: Apua, tiedĂ€n tuskasi. 🙂 Itsekin olen kova lamppufani ja jos vaan saisin kaikki ihanat valaisimet mahtumaan niin nitĂ€ olisi ainakin parikymmentĂ€. 🙂 TĂ€lle tuunaukselle kyllĂ€ jonkun paikan keksit… onko sinulla ikkunalautaa tai -syvennystĂ€? MitÀÀn paikkaa mihin voii ripustaa tĂ€mĂ€n roikkumaan, esim sisustustikkaa tai joku koukku? Tai jopa kattoonkin voisi laittaa kun nĂ€itĂ€ olisi esim kolme yhdessĂ€ (Clasulta saa sellaisen jakajan kattoon, johon voi kykeĂ€ useamman lampun kerralla). 🙂

 8. Tosi nÀtti tuli! On nÀtimpi mitÀ se Clasun oikea roikkalamppu, sen on vÀhÀn kölsyn (onkohan tuo jotein murretta ;D ) nÀköinen ja tuo sinun tekemÀsi siro! Mutta mihin tarkoitukseen tuo lampunritilÀ on alunperin tarkoitettu?

  1. Jonsku: Hihiii, minulle sinun kölsy on kolho, eli suomeksi &quot;jotain jĂ€i uupumaan&quot; tai &quot;jĂ€i vĂ€hĂ€n pliisuksi&quot;. 😀 LampunritilĂ€ on tarkoitettu tuohon tarkoiteukseen kyllĂ€, mutta ilmeisesti katosta roikkuvana. 🙂 Ei siis tasolle laitettavana versiona. 🙂

 9. Löysin tÀllÀisen ketjun ja ajattelin kertoa ettÀ siellÀ joku kirjoittaa sinun nimellÀsi. Jos olet oikeasti kirjoittanut sinne itse niin hyvÀ, mtta jos et niin suositelen rikosilmoituksen tekoa.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.vauva.fi/keskustelu/3852984/ketju/okv_rahat_loppu/sivu/4#comment24758006&quot; target="_blank">http://www.vauva.fi/keskustelu/3852984/ketju/okv_rahat_loppu/sivu/4#comment24758006</a&gt;

  1. Jaana: Kiitos kommentistasi ja huolenpidostasi! &hearts; &hearts; &hearts; TÀllÀ kertaa kirjoittaja olin oikeastikin minÀ itse, kun ystÀvÀni kertoi tuosta kyseisestÀ ketjusta. Keskustelu alkoi muutamien kommenttien osalta valumaan tÀysin harhapoluille ja halusin ottaa kantaa kirjoitteluun sekÀ omalta osaltani hieman rauhoitella tilannetta. Ei ole kovin mukavaa ettÀ missÀÀn riidellÀÀn tai kinataan blogistani, saati ettÀ keskustelufoorumeille kirjoitellaan faktoina asioita jotka eivÀt pidÀ paikkaansa. NImettömÀnÀ on helpo esiintyÀ kaikkitietÀvÀnÀ, mutta en pidÀ siitÀ ettÀ asioita vÀritetÀÀn ja suorastaan valehdellaankin ja nÀin pyritÀÀn johtamaan ihmisiÀ harhaan. Blogiani ja sisustustani tai ulkonÀköÀni koskevat arvostelut ja haukkumiset eivÀt hetkauta. Mutta toivon ettÀ kirjoitukseni kyseiselle vauva-palstalle herÀttÀisi edes jonkinlaisen ajatuksen siitÀ, ettÀ onko oikeasti sopivaa kirjoitella sinne mitÀ sattuu. Kaksi ihmistÀ pahoitti mielensÀ tuosta kyseisestÀ ketjusta ja heidÀn vuokseen otin kantaa ja heitÀ myös puolustan aina, jos tarve vaatii. &hearts;

 10. Hieno tuo lamppu, kiitos vinkistÀ! Musta ritilikkö ja musta tai mustavalkoinen johto sopisi omaan kotiinikin! Sokeripala ei kÀy meillÀ kattoonkaan, pitÀÀ olla pistomainen, joten joku tuunaus kiinnikkeeseen olisi tehtÀvÀ, vaikka lamppu tulisi kattoonkin. Tuo lamppu sopisi meillÀ eteisessÀ kattoon tai vaikka minne noin seinÀkiinnityksellÀ.

  1. S – DaD: Clasulta saa niitĂ€ valaisintöpseleitĂ€, joka kiinnitetÀÀn sokeripalan toisen pÀÀhĂ€n. NĂ€in saa kattolamppuun töpselin. 😀 MeillĂ€ on myös töpselit kaikissa, joko valmiina tai itse lisĂ€ttynĂ€ paitsi tytön huoneessa. Niin paljon helmpompaa on laitta lamppu kattoon kun ei tarvitse sokeripalan pikkuruuveja kiristellĂ€. 🙂

 11. Hienoa työtÀ taas jÀlleen. Lampusta tuli superhieno! SÀ kyllÀ osaat homman kuin homman ihan ilman apureita. Ihanaa sunnuntaipÀivÀÀ!

  1. Marja K: Hihii, minusta tulee vielĂ€ oiva remppanainen jos samalla tyylillĂ€ jatkan. 🙂 Laminaattileikkuria pÀÀsin jo testaamaan eikĂ€ sekÀÀn ollut niin vaikeakĂ€yttöinen kuin etukĂ€teen luulin. Ties vaikka innostuisin joskus laminoimaan oman makkarin tai tytön huoneen. :D<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita sinulle myös! &hearts;

 12. Vauvauvau!! TĂ€mĂ€ lĂ€hti omalle to-do listalle heti, joskohan tĂ€kĂ€lĂ€iseltĂ€ Claes Ohlossonilta löytyisi tarpeet 🙂

  1. Suvie: Nettisivuilta nĂ€kee myös myymĂ€lĂ€valikoiman ja saatavuuden, joten kannattaa varmistaa löytyykö tuota ritilÀÀ teiltĂ€ pĂ€in. 🙂 Jos ei nyt ole, niin syyskuussa on tulossa tosiaan uusi satsi, toivottavasti iso sellainen. 🙂

 13. Muistan saaneeni sinulta vĂ€hĂ€n aika sitten vinkin society6.com sivustosta, mistĂ€ löytyy timanttikuosilla olevia tyynyjĂ€. Osaisitko auttaa paljonko nuo tuumakoot ovat senttimetreinĂ€? SieltĂ€ löytyy ainakin 16'' x 16'' ja 18'' x 18''. KIITOS! Ps. Juuri tein valaisinhankinnan Clasun nettisivuilta. 😉

  1. Veera: En muista tuota sivustoa yhtÀÀn, mutta voi olla ettĂ€ olen vaan dementoitunut. 😀 Nuo koot 40×40 ja 45x45cm. :)<br />
   <br />
   Hihiii, löytyikö sieltĂ€ vielĂ€ ritilÀÀ vai tilasitko pelkĂ€n johdon ja lampun? 🙂

 14. Äh voi olla, ettĂ€ muistin vÀÀrin. EhkĂ€ se vinkki olikin jostain muusta blogista, hmm. Kiitos kuitenkin ystĂ€vĂ€llisestĂ€ vastauksestasi noista koista. Tuolta sivustolta löytyy vaikka mitĂ€ tyynynpÀÀllisiĂ€, kantsii tsekata! <br />
  <br />
  Joo löytyi vielĂ€ mustana kaikkea. 😉 VĂ€hĂ€n jĂ€nnittÀÀ noi sĂ€hkötyöt, ettĂ€ osaanko. 😀 Onneksi tĂ€ssĂ€ nyt sulta hyvĂ€t ohjeet.

 15. Samaa mieltĂ€ muiden kanssa, hieno tuunaus! PidĂ€n tĂ€mĂ€n mielessĂ€ 🙂 Just mun tyylinen 😉

 16. TÀÀ niin osu ja uppos muhun, et tÀnÀÀn piti kÀydÀ hakemassa iteki tarpeet kahteen samanlaiseen lamppuun. Postausta tulossa omaankin blogiin kunhan vain saadaan ne valmiiksi asti. Eilisen Ikean reissun jÀlkeen odottelis vielÀ pari pahvilaatikkoa purkajaansa ja kokoajaa, mut onhan se pÀivÀ huomennakin.

 17. Ihan mieletön! MĂ€ oon pitkÀÀn haaveillut siitĂ€ Work Lampista, mutta en oo vielĂ€ raaskinut siihen rahaa laittaa.. TĂ€ytyy pistÀÀ muistiin tÀÀ sun huomattavasti halvempi versio 😀

 18. TÀÀ on ihana. Njams. KyttĂ€sin noita kaikkialta loppuunmyytyjĂ€ ritilöitĂ€ Klasun sivuilta ja kun huomasin niitĂ€ tulleen verkkokaupan varastoon, klikkasin heti tykötarpeet molempiin vĂ€reihin. Nyt toinen komeilee makkarissa yöpöydĂ€n pÀÀllĂ€ ja toinen eteisessĂ€. Ihanat. MĂ€ en saanu muuten mitenkÀÀn sitĂ€ liikkuvaa &quot;kantaa&quot; pysymÀÀn siinĂ€ ritilĂ€ssĂ€ tukevasti kiinni, vaan se jĂ€i irrallisena siihen johdonpÀÀhĂ€n ikÀÀn kuin helisemÀÀn. Kiristin sen sitten huomaamattomasti nippusiteellĂ€. (Ts. tein siihen kangasjohtoon ihan sen kannan juureen tulpan) Nyt pysyy paikallaan. Super. Kiitos kivasta vinkistĂ€ siis 🙂 Muutenkin blogisi ja kotisi ihanat – oma sisustustyyli hieman poikkeaa mutta samoja elementtejĂ€ löytyy meiltĂ€kin! Ideoitahan tÀÀltĂ€ otetaankin, eikĂ€ yritetĂ€ kopioida toisen kotia 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *