Hups – Ostoslistallani on enää kuusi tuotetta

Päivitin taas ostos- ja haaveilulistani ja mitäs ihmettä ja kummaa… Listallani on ihan oikeasti enää jäljellä kuusi tuotetta ja ihmettelen että mitä on tapahtunut. 🙂 Silloin kun aloitin bloggaamisen pari vuotta sitten listallani oli yli sata tuotetta. Osa jutuista on vuosien varrella hankittu ja osa on poistunut takavasemmalle muista syistä. Jotkut jutut on unohtuneet ja muutamat siirretty kokonaan pois epärealistisuuden vuoksi, kuten Barcelona-tuoli. Tein kollaasin ostoslistalla olevista jutuista, joiden uskoisin olevan pitkäikäisiä ja joita mielelläni katselisin vuodesta toiseen.

Artek Lento tuolit design Harri Koskinen - Ostoslista Omakotivalkoinen

Artek Lento -tuolit 4kpl

Tästä saan varmasti sapiskaa, mutta myönnettäköön nyt että haluaisin jälleen vaihtaa ruokapöytää ympäröivät tuolit. 🙂 Haluaisin tuolien olevan yksinkertaiset ja laadukkaat jollakin pienellä twistillä varustettuna. Artekin perinteikkäiden puutuolien muotoilu ei ole aiemmin miellyttänyt kovin suuresti, mutta tässä Harri Koskisen suunnittelemassa Lento-tuolissa* on minusta aivan ihana muotokieli, kaunis selkänoja ja ”suomalaiset” jalat.

Suomalaisilla jaloilla tarkoitan tuota ristikkoa tuolin alla, joka on hyvin yksinkertainen, käytännöllinen eikä jalkojen kiinnityksen osalta ole hienosteltu. Tuolissa ei ole mitään mitä voisi poistaa, mutta siihen ei tee mieli myöskään lisätä mitään. Niin simppeli, rehellinen ja aito. ❤︎

Artek Kanto - Ostoslista Omakotivalkoinen

Artek Kanto

Artekin valkoinen Kanto-teline* on keikkunut ostoslistallani jo vuosia. Jos tilaisin ja lukisin edelleen lehtiä, olisin varmasti jo ostanut sen itselleni. Olen siirtynyt lukemaan uutiset ja lehtien sisällöt suoraan netistä, joten Kantoon ei olisi mitään laitettavaa. Muutaman kerran olen meinannut ostaa sen lehtiroskia varten, mutta ajatus Kannosta tuollaisessa käytössä ei ole kovin kiva. 🙂 Niin kauan kuin kunnollinen käyttötarkoitus puuttuu, ei Kantoa meillä luultavastikaan nähdä. 

Hay Hee Lounge tai Artek Lento nojatuoli - Ostoslista Omakotivalkoinen

Hay Hee Lounge tai Artek Lento

Haluaisin kovasti yhden nojatuoliksi sopivan istuimen ja edelleen kuolaan Hayn Hee Lounge -nojatuolia*. En pääse siitä mihinkään, että kyseinen teräksinen nojatuoli on vaan mielettömän upea ja se ei edes supista tilaa läpinäkyvyytensä ansiosta. Enää en vaan tiedä olisiko se musta vai valkoinen sitten kun sen aika koittaneen… Mustana tämä tuoli on tyylikkäämpi, mutta valkoisena monikäyttöisempi. Onneksi ei ole ajankohtaista ihan just nyt. 🙂

Harri Koskisen Artekille suunnittelema Lento-nojatuoli* on myös mielettömän ihana ja ihan samoilla perusteilla kuin aikaisemmin mainitsemani ruokapöydän tuolitkin.

Hay Wire henkarit, By Lassen Kubus ja Louis Poulsen AJ seinävalaisin - Ostoslista Omakotivalkoinen

Hay Wire-henkarit, By Lassen Kubus-kyntteliköt & Louis Poulsen AJ-seinävalaisin

Hayn mustat Wire-henkarit* aion ostaa makuuhuoneen oksarekille. Ne ovatkin todennäköisesti näistä haavelistan jutuista se ensimmäinen hankintani. Loppuvuodesta aion satsata myös By Lassenin nelihaaraiseen Kubus-kynttilänjalkaan*, mustana myöskin.

Musta Louis Poulsenin AJ-seinävalaisin* saa jatkaa haavelistallani ainakin ensi helmikuuhun asti. Olen nimittäin päättänyt, että lahjon itseäni helmikuisilla synttäreilläni tällä AJ:lla. Se olkoon vähän kuin palkkio siitä, että olen selvinnyt tästä kuluneesta vuodesta. 🙂

Tällaisia kuolaamisen kohteita tällä kertaa, moni roikkuu edelleen listalla kuten ennenkin ja ainoa uusi asia on Lento-tuolit. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Tuotekuvat: Valmistajat / brändit, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

24 kommenttia “Hups – Ostoslistallani on enää kuusi tuotetta

 1. Meillä on Artekin valkoinen Kanto nimenomaan lehtiroskiksena, mutta yritän kiikuttaa siitä mahdollisimman nopeasti (eli pari kertaa viikossa) sanomalehdet ja mainokset lehtien keräyspisteeseen. Nappasin Kannon jo noin kolmisen vuotta sitten Vepsäläiseltä kolmellakymmenellä eurolla, sillä siinä oli pieni, lähes huomaamaton halkeama kanto-osassa. Kanto lehtitelineenä on kyllä aivan ihana ja, jos minulla olisi takka, sinnehän voisi laittaa vaikka halkoja.

  1. Tiia: Siihen käyttöön minäkin olen Kantoa harkinnut, mutta meillä roskiin joutavat lehdet säilytetään roskakaapin hyllyllä ja ne viedään lähes jokainen päivä muun roskan yhteydessä paperinkeräykseen, joten Kanto olisi usein tyhjillään. 🙂 Ja haluaiain Kannon olkkariin sohvan viereen, mutta minulla ei mitään järkevää laitettavaa siihen. Sinä sait kyllä loistohintaan oman Kannon, olen ihan kade. 🙂 ♥ ♥ ♥

 2. Hyvin olet saanut omaa haavelistaasi toteutettua:)! Minä kanssa juuri eilen tein postauksen omista haavehankinnoistani:) Omalta listaltani löytyy myös tuo Kubus-kynttilänjalka (ja Kanto meillä jo onkin). Ihania haaveita sinulla! Etenkin tuo seinävalaisin on täysin omaan makuuni myös:) Unelmointi on mukavaa puuhaa!

  1. Viivi: Aj-valaisimesta olen haaveillut pitkään ja jatkan haaveilua vielä ensi kevääseen asti. 🙂 Siinä vaiheessa kun kannan sen kotiin pääsee varmaan parku ja onnellinen huokaus. 🙂 Kubus on myös ihana, ajattelin hemmotella sillä itseäni ensi kuussa ja odotan jo kovasti että saan laittaa kynttilät siihen palamaan. 🙂 Unelmointi on ihanaa. ♥ ♥ ♥ ♥ Varsinkin Lento-tuolien haaveilu. 🙂

  1. Tintti: Muistaakseni hinta oli reilut 300e kappaleelta ja itse näin sen Stockmannilla. Varmasti myös Vepsäläinen sitä myy ja liikkeet, joilla Artekia valikoimissa.

  1. Laura: Selvisi ne. :/ Valitettavasti en ehtinyt saamaan asioita kuntoon torstai-aamuun klo 9 mennessä, joten en uskaltanut laittaa nimeäni paperiin ja asunto meni sen vuoksi toiselle. Postaan tästä viikonlopun aikana kun saan jäsenneltyä ajatukset lauseiden muotoon ja saan hieman aikaa istua alas ajattelemaan. On ollut niin hurjan vauhdikas ja kiireinen viikkoa tiistaista alkaen että vieläkin haukon henkeä. Onni on kuitenkin onnettomuudessa, sillä nyt on moni asia saatu järkkäiltyä kuntoon ja tästä on hyvä jatkaa uuden kodin etsintää. 🙂 Jos hyvä vaihtoehto löytyy, niin nyt voin hyvinkin nopsaan pakata kamppeet ja vaihtaa maisemaa. 🙂 Mutta tästä lisää siis viikonlopun aikana. 🙂

  1. ulla: En ehtinyt järkkäämään asioita ajoissa ja en uskaltanut ottaa riskiä kahden asunnonloukusta. The unelmakoti meni toiselle. :/ Mutta lisää asiasta viikonlopun aikana, sillä ei huonoa ilman jotain hyvääkin. 🙂

 3. Hyvin olet saanut karsittua! Täällä vasta laaditaan listoja, akuuteimpana hankintana on mattoja, lamppuja ja verhoja. Nyt vasta käsitän matto-tuumailusi; on tajuttoman vaikea löytää isoa valkoista mattoa! Tai löytisihän noita jos on valmis maksamaan matosta yli 700e. Piheyteni laittoi tuossa kohtaa jarrut pohjaan ja nyt olenkin etsinyt pienempiä mattoja, joita voisi ostaa kaksin kappalein ja yhdistää yhdeksi isoksi.

  1. Suvie: Ison valkoisen maton löytäminen on painajaismainen projekti. Itse etsin sitä vuosia ja lopulta löysin Pappelinan joka on tosi iso, mutta ei riittävän iso. Nyt on olkkarissa tämä paperinarumatto koossa 200×300 ja vaikka se ei olekaan ihan vitivalkoinen, on se kuitenkin tarpeeksi mieluisa minulle. :)<br />
   <br />
   Minulla oli vuosia kaksi isoa 160x230cm kokoista mattoa vierekkäin, mutta se raja siinä keskellä on häiritsevä. Ei se alussa niin haitannut, mutta alkoi lopulta ottaa päähän. 🙂 Ja koira kun juoksenteli hepuleissaan, niin oli matonalusverkotkin makkaralla matoista puhumattakaan. 🙂 Tsemppiä etsintöihin! &hearts; Tulehan kertomaan millaiseen ratkaisuun päädyit. 🙂

  2. Täällä on mitattu lattioita, sohvaa ja selattu nettiä koko ilta. Ideaali koko matolle olisi 250x400cm, todettakoon, että meillä on VALTAVA sohva ja haluaisin, että koko sohva kaikessa muhkeudessaan mahtuisi maton päälle.<br />
   Mietin myös tuota saumakohtaa, allergisia kun ollaan niin pitäisi olla helposti imuroitavissa ja mahdollisimman vähän pölyä keräävä malli, mutta nukkamattojen sauman saisi helpommin piilotettua… Oih ja voih, tuleekohan tästäkin vuosien projekti :D<br />
   (P.S. Olen kyllä tässä nettiä selaillessani löytänyt kaikkea muuta ihanaa, mitä ei missään nimessä tarvittaisi, mutta ne oikeasti tarvittavat ovat vielä löytymättä :D)

  3. Suvie: nukkamatoissa sauma kahden maton välissä ei näy kovin paljoa, mutta ohuemmissa matoissa näkyy, varsinkin jos matossa on kanttausta. Tätä Lindaa voisi mattomaailmasta kysellä, onnistuisiko valmistus teidän toivomilla mitoilla. 🙂

 4. Pitkästä aikaa kommentoimassa, arki on vienyt mukanaan!<br />
  <br />
  Meille juuri kotiutui tuo Hay Hee. Siinä on ihana istua, mikä kuulostaa oudolta. Juuri hain talolyhtyyn patterikynttilän Clasulta ja samalla tarpeet siihen sinun lamppuusi. Meille tulee koko valkoinen samanlainen, kun mies sen vain saa koottua, sopii varmasti loistavasti yhteen Heen kanssa. Kiitos inspiraatiosta!<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Vekarus: Oooo, Hayn Hee on täydellinen. &hearts; Minkä värin valitsitte, valkoisen? 🙂 ja sopii niin täydellisesti kyllä clasun lampun kanssa. Minäkin ajattelin ihan samaa ja päätinkin että tämä ritilälamppu saa siirtyä myöhemmin olohuoneeseen ja haluan yhden nojatuoli Heen sen viekkuun. 😀

 5. Hei!<br />
  <br />
  Ei liity mitenkään aiheeseen, mutta tästä paidasta vaan niin hauskasti tuli teidän lastenhuone mieleen että oli pakko tulla laittamaan linkki 🙂 Keltainen, valkoinen ja musta…&quot;bonuksena&quot; vähän harmaatakin :D<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.reimashop.fi/Kategoriat/UUTUUDET/Syystuotteet/Väliasut/Paita-Monna/p/526119-2522&quot; target="_blank">http://www.reimashop.fi/Kategoriat/UUTUUDET/Syystuotteet/Väliasut/Paita-Monna/p/526119-2522</a><br />
  <br />
  -Anne-

  1. Anne: ihana, just tuollaista ollaan vaille ja värithän mätsää perfecto. 🙂 Kiitos vinkistä. &hearts;

 6. Oho, näin yksiin ei ole vielä kenenkään kanssa haavelistat menneet! :). Muistan muinoin poikenneeni blogissasi ja ajatelleeni, että sinulla on kaunis koti, joskaan ei yhtään tyyliseni. Miten mukavaa että olet siirtynyt piirun verran enemmän &quot;omanhenkiseeni&quot; sisustukseen, täällähän voi välillä käydä kuikkimassa, mitä olet kehitellyt. Itse kirjoitan lastenvaate / diy / lähinnä lastenhuoneen sisustusjuttuja uudessa blogissani (joskin huomaan jo tänään rönsyilleeni ihan muihin sisustushaaveisiin), tervetuloa kurkkaamaan: <a rel="external nofollow" href="http://lastenvaateosaston-kautta.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://lastenvaateosaston-kautta.blogspot.fi/</a&gt; 🙂

  1. Jenni H: Hihii, tyylimuutos on tosi suuri ja tämä nykyinen on paranneltu ja viimeistellympi versio vuosien 2007-2008 sisustuksesta. 😀 En kadu ristiretkeäni kristalli, kromi, kimalle-luxustyyliin, opin siitä paljon ja nyt olen täysin varma omasta sisustustyylistäni. 🙂 Yksinkertaisia juttuja, ei turhaa hienostelua, helposti hallittava ja nopeasti siivottava koti, se on paras minulle / meille. :)<br />
   <br />
   Kiitos kutsusta, tulen mielelläni. 🙂

 7. Hei Miia, itsekin olen jo tovin kuolannut tuon Hayn Heen tuolin perään 🙂 Rakastan valkoista, mutta jotenkin tuo malli on mustana tosiaan tyylikkäämpi kuten postauksessasi totesit. Mutta valkoinen olisi käytännöllisempi ja sopisi ainakin meidän kodissamme jokaiseen huoneeseen. Mutta koska itsekin haluan vähän lisää mustaa kovin valkoiseen kotiimme niin ehkä saatan kallistua kuitenkin tuon mustan puolelle…<br />
  <br />
  Kiitos inspiroivasta blogistasi, kivoja syyspäiviä toivotellen 🙂

  1. S: musta on todella tyylikäs. &hearts; Ja mustan sävy on kaikenlisäksi sellainen kiiltävä pikimusta, oih. &hearts; Itse en tiedä yhtään kumman ottaisin, valkoinen olisi raikas mutta musta aivan ihana. Ehkä saattaisin minäkin kallistua mustaan… Ehkä. 🙂

 8. Lento-ruokatuoleista voisin kommentoida sen verran, että haaveilin niitä itselleni, mutta kun istuin tuoliin haave päättyi siihen. Tuolin istuinosa on todella lyhyt eli selkäosa tulee ikävän nopeasti vastaan. Itse haluamme tuolit, joissa jaksaa ruokapöydän ääressä seurustella pidempäänkin, eli tuo Lento-tuoli ei täytä valitettavasti sitä kriteeriä kun siinä pitää istua selkä aivan suorassa. Lento-nojatuolissa puolestaan oli yllättävän kiva istua ja sellainen meille ehkä tulee. 🙂 Myös Lento-sivupöytä on kiva ja löytää mahdollisesti paikkansa meiltä!

  1. Leena: voi nyyh, en ole itse istunut tuossa ruokatuolissa ollenkaan vaan ainoastaan nojatuolissa jonka perusteella oletin ruokatuolinkin olevan tosi mukava. :/ No, eipä Lento-tuolit nyt sitten kauaa listalla olleetkaan. Täytyy etsiä muu kiva vaihtoehto Lentojen tilalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *