Myrtti Myrttinen :)

Olen ihastellut tätä myrttiäni (tuo puun näköinen eliö) nyt pari päivää ja halusin sille antaa ikioman postauksen. 🙂

Myrtti puu ruukussa vihersisustus Omakotivalkoinen
Myrtti puu ruukussa vihersisustus Omakotivalkoinen

Kasvit, pensaat, kukat ja kimput tuovat kyllä sisustukseen sen lopullisen silauksen, vaikka joskus pari vuotta sitten vänkäsin tätä faktaa vastaan. En ole koskaan ollut viherpeukalo ja olen aika surkea myös kasvien perushoitamisessa, mutta tahtotilaa ja mielenkiintoa on alkanut löytymään ihan uudella tavalla.

Tämän myrtin haluan pitää hengissä ja ihastella sitä vielä ensi syksynäkin. Kasvin hoitamisen vaativuustaso on keskivertoa, joka tuo minulle jo hieman haastetta. Erityisesti kosteustasapainon pitää olla jatkuvasti tasainen ja sen kanssa ei parane paljoa mokailla. 🙂

Myrtti puu ruukussa vihersisustus Omakotivalkoinen
Myrtti puu ruukussa vihersisustus Omakotivalkoinen

Laitoin myrtin ruukkuineen Uashmaman paperipussukkaan ja jotta vesi ei tule pussista läpi, kiedoin löysästi ruukun ympärille valkoisen muovipussin. Ehjät kaupan hedelmäpussit ajavat saman asian ja ovat itseasiassa täydellisiä ”välipusseja” ja kosteuden eristäjiä. 

Myrtti puu ruukussa vihersisustus Omakotivalkoinen

Nyt jatkan Dancing On Ice -kilpailun katselua ja jännitän Saulin puolesta! Oman ääneni olen antanut Saulille, sillä hänen kehityksensä luistelijana on ihan mieletön. Ja onhan Sauli muutenkin ihan my favourite ollut aina! Go Team Koskinen! ❤︎

Ihanaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

9 kommenttia “Myrtti Myrttinen :)

 1. Tosi kivan näköinen! Itselläni oli vähän samantapainen puu aikoinaan, myrtti se tuskin oli, Ikeasta sen muistaakseni ostin.<br />
  Nyt kun olen pitänyt elämäni ensimmäisen orkidean hengissä jo neljä kuukautta (!!!), voi sitä alkaa harkitsemaan jotain muutakin vihreää, kuin nuo muoviset 😉

  1. Suvie: Ikeasta on joskus saanut tämän näköisiä kasveja, tuttuni muisteli sen olleen myrtti myös. 🙂 Myrttejä on ilmeisesti tosi montaa erilaista lajiketta olemassa ja ulkonäkökin voi niillä vaihdella. <br />
   <br />
   Loistava suoritus, 4kk orkidean hengissä pitämistä on todellinen saavutus, ainakin täältä minun vinkkelistäni katsottuna koska itse en ole kai kuin kerran onnistunut tuohon (ei tainnut tulla ihan 4kk täyteen tosin). 🙂 Tästä se alkaa… 🙂 Orkidea ei ole helpoimmasta päästä hoidettavia nimittäin. 😀

 2. Kyseessä näyttäisi olevan Morsiusmyrtti. Minusta kokeneellekin vaativa kasvi. Voit kesäisin pitää ruukkua ulkona, auringonpaahteelta suojassa, ja talvisin viileässä ja valoisassa vaikkapa lasikuistilla.<br />
  Saat melko varmasti tapettua yrtikäisen laittamalla ruukun movipussiin. Juuret tarvitsevat ilmaa, joten eristeeksi kannattaa valita jotain muuta.

  1. Taina: Kiitos täsmennyksestäsi. &hearts; &hearts; Tuosta viileästä kukkamyyjä sanoikin ja pitää tosiaan omaansa avoimen pikkuikkunan edessä ikkunalaudalla, jotta lämpötila on optimaalisin eli muutaman asteen verran plussalla.<br />
   <br />
   En sulkenut muovipussia tiiviisti ruukun ympärille, vaan kiedoin sen ruukkuun ja nostin sen jälkeen tuonne paperipussin sisälle. Leikkasin ulos tursuavan pussin pois ja muovipussi on tuolla paperipussukan sisällä väljästi. Toivottavasti myrtti hyväksyy tämän, koska aluslautaselle oman ruukkunsa kanssa en sitä halua laittaa. 🙂

  2. Moikka.<br />
   <br />
   Niin on ihana tuo myrtti jotta piti vallan omakin hankkia. Suihkupullonkin jo viritetty valmiiksi ja suihkittu on. Myyjä sanoi että pintakuiva sais kuitenkin olla. Huh, mitenköhän tuon onnistuu hengissä pitämään…saati että kulkimaan sais :)<br />
   <br />
   Se pussi tuolla ruukun ympärillä, vaikkakin löyhästi, ei kyllä ole hyvä idea ja ymmärrän hyvin jotta et halua ruukku-aluslautanen yhdistelmää…mutta mites olis lautanen tuonne ruukun alle ja se kokonaisuus tuohon paperipussukaan. Ei muuten mut ne juuret tarvii ilmaa.<br />
   <br />
   Ihanaa joulun odotusta &hearts;<br />
   <br />
   Terkuin Merja

 3. Kaunis myrtti ja sopii todella hyvin kotiisi 🙂 Minne Leimu-valaisin on hävinnyt tuosta tasolta?

  1. Saara: Myrtti on ihana, toivottavasti saan sen pidettyä elinvoimaisena pitkään. :)<br />
   <br />
   Leimu ei oikein sovi tähän joulun sisustukseen jossa on sekä messinkiä (kultaa) että punaista. leimun ruskea ja punainen on nounou, ihan hirveä yhdistelmä. 🙂

  1. sissi: Niin on! &hearts; Eikä ole kalliskaan, joten raaskii kokeilla näitä hortonomin taitoja tämän Mr Myrttisen kanssa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *