Kynttilä-armeija olohuoneessa ja päivän pöhköilyt

Olohuoneessa on meneillään kynttilöiden vallankumous. Iittalan Kivi-tuikut löytyvät seinähyllyltä ja tv-tason päältä löytyy kaksi Iittalan Nappulaa.

Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen
Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen

Valkokultainen kukkakimppu & myrtti-pensas

Valko-kultaisen kukkakimpun lisäksi ostin myös tuon hauskan puun (vai onko se nyt sitten pensas?). Myrtti on hän nimeltään ja se viihtyy sekä luonnossa että huonekasvina ruukussa. Hoito-ohjeeksi sain huolehtia tasaisesta kosteudesta ja suosituksen sumutella Myrttiä joka toinen päivä. Myrtti viihtyy parhaiten hieman viileässä, kukkamyyjä pitää omaa myrttiään ikkunalaudalla avoimen tuuletusikkunan edessä.

Meillä luultavasti on hieman liian kuiva sisäilma ja uumoilen, ettei myrtti pitkään tuuheana kestä. Toivon tietysti parasta ja pyrin parhaani mukaan siitä huolehtimaan… saa nähdä miten käy. 🙂

Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen
Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen

Valkoinen joulu ripauksella kultaa

Valkoinen joulu alkaa pikkuhiljaa näkyä kotonakin, kynttilät tuovat jo yksistäänkin ihanan talvisen tunnelman. Iittalan valkoiset Vakka-laatikot toimittavat pöydän virkaa talolyhdyn alustana ja kokonaisuus tulee siirtymään tällaisenaan makuuhuoneen puolelle viikonlopun aikana. 

Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen
Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen

Pehmeät tekstiilit ja kynttilät luovat tunnelmaa

Pehmeän valkoiset tekstiilit ovat minulla käytössä ympäri vuoden, mutta talviaikaan niiden määrä saa olla hyvin runsas. Puuvillaneuleinen ja pellavainen tyynynpäällinen ovat minusta kauniit yhdessä!

Olohuoneen pöydältä löytyy lisää kynttilöitä, kuten By Lassen Kubus sekä H&M Homen lasikynttilät. Nopeasti laskettuna olohuoneessa yksistään palaa kaksitoista kynttilää.

Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen
Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen

Hajamielisyyttä ja helpotusta

Tänään kävi päivällä hieman pöhkö juttu, kun huomasin hukanneeni lompakkoni. Etsin sitä vaikka mistä ja kävin mielessäni läpi paikkoja, joissa olen aamupäivän aikana asioinut. Olin ihan varma että jätin lompakkoni R-kioskille, mutta ei sitä tietenkään sieltä löytynyt.

Hirveässä paniikissa mietin että mitä kortteja minulla oli mukanani ja mihin pitää olla yhteydessä että saan ne kuoletettua. Ja mitäs sitten kävikään… no, lompakkoni löytyi lopulta, kotoa minne sen olin unohtanutkin. Olin niin helpottunut että purskahdin itkuun. 😀

Iittalan kynttilöitä ja tunnelmaa olohuoneessa Omakotivalkoinen

Joulumieli on löytynyt

Tänään onkin lopulta ollut ihan hyvä päivä ja joulumielikin on löytynyt. Ostin itselleni illaksi Marlin glögiä ja nautiskelen sen illalla omassa rauhassani tytön mentyä untenmaille. Glögin kanssa meinaan syöpötellä eiliseltä jääneet piparit napaani hyvällä omalla tunnolla.

Pitäkää kaikesta kiireestä ja hössötyksestä huolimatta huolta elintärkeistä tavaroistanne, ettei käy niinkuin minulle. Ennen joulua ei ole kiva hukata niinkin oleellista tavaraa kuin lompakko, sillä kahden-kolmen viikon odotusaika uusille korteille on peffasta. 😀

Ihanaa ja tunnelmallista talvi-iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “Kynttilä-armeija olohuoneessa ja päivän pöhköilyt

 1. Kaunista ja harmonista! Nuo Vakat ovat myös kovasti nätit, ilahduin, kun huomasin, että ne valmistetaan Suomessa, minulle se kompensoi aika paljonkin kalliihkoa hintaa.<br />
  <br />
  Hyvä että lompakko löytyi! Olen aina ihan paniikissa, jos en tiedä, missä lompakkoni (ja avaimet ja kännykkä) ovat, siis jopa kotona ollessani! Vähän neuroottista joo, mutta tarkistan aina kotiin tultuani, että nuo 3 asiaa ovat varmasti laukusta tai taskusta myös kotioven sisäpuolelle mukana tulleet. Hassu olen :D<br />
  <br />
  Mukavaa viikonloppua sinulle Miia!

  1. Hanna: Vakka-laatikot ovat kyllä todella laadukkaat ja vakuuttivat minut niiden arvosta. 🙂 Ja ihana vastamaalatun puun tuoksukin niistä tulee. &hearts;<br />
   <br />
   Minä olen kanssa tosi tarkka lompakosta, avaimista ja puhelimesta ja olen aina paniikissa jos niistä jokin on hukuksissa. En muista koska olisin viimeksi lompakon tai avaimet hukannut, yleensä tiedän aina missä tavarani ovat. :D<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 2. Siis tavaroiden kadottelu on aivan kamalaa ja tuo itkuun purskahtaminen niin tuttua. :/ Onneksi minullakin on tapana kadottaa tavarat turvallisesti kotioloissa, kuten viimeksi tällä viikolla kihla- ja vihkisormukseni! Kyllä oli muutaman päivän alaston ja surkea olo ennen kuin (ainakin tunnearvoltaan) arvokkaat sormukset lopulta löytyivät keittiön koukusta… jep jep. <br />
  <br />
  Meilläkin kynttilät valtaavat kotia tuoden ihanaa joulutunnelmaa ja hiljalleen muukin rekvisiitta. Eiköhän nyt viimeistään ala olla lupa heittäytyä joulufiilistelyyn. 🙂

  1. Jessica: Onneksi lompakko löytyi, niin iso kivenmöhkäle tippui sydämeltä. :D<br />
   <br />
   Kyllä nyt jo saa fiilistellä joulua ihan täysillä! 😀 😀 Mie ainakin aijon. 😀

 3. Kiitos sinulle aivan ihanasta blogista, jota olen seurannut jo jonkin aikaa. Olen aivan myyty! Ihailen kovasti selkeää, valkoista minimalistista tyyliäsi. Olen saanut blogistasi paljon inspiraatioita. Odotan innolla postausta siitä, kuinka tavaroiden vähennysprojektisi sujuu. Itse painin saman &quot;ongelman&quot; kanssa, vaikka meillä onkin varmaan jo keskimääräistä vähemmän rompetta kaapeissa… Toivoisin myöskin postausta lastenhuoneesta.

  1. Satu: Kiitos sinulle ihana Satu kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Vähennysjuttuja on tulossa ensi viikolla, kun kuvaan ja erittelen teille minun vaatteet, kengät ja asusteet. 🙂 Ja postailen myös 1000 tavaran haasteesta, jonka olen ottanut vastaan. 🙂 Tytön huoneesta teen postauksen vasta hieman lähempänä joulua, mutta tulossa on sekin. :)<br />
   <br />
   ihanaa viikonloppua! &hearts;

 4. Hyvältä näyttää!<br />
  Minulle kävi pari vuotta sitten omituinen juttu. Heräsin yöllä, kun tuntemattomasta numerosta soitettiin. En vastannut, mutta sain heti perään tekstiviestin, jossa sanottiin lompakkoni löytyneen ja olevan kaupunkini keskustassa olevalla huoltoasemalla. Iski luonnollisesti kamala tunne, juoksin käsilaukulleni tarkastamaan lompakon tilanteen, ja huh, siellähän se oli ihan omalla paikallaan! Sain vielä toisenkin viestin ensimmäisen perään, mutta en vaivautunut vastaamaan niihin, koska koko juttu oli ihan kummallinen?! Aamulla soitin kyseiselle huoltoasemalle, eikä siellä ollut tietoa mistään lompakosta.<br />
  Todella omituinen juttu. En tiedä, mistä olivat numeroni saaneet ja mikä ihme tuossa oli takana, mutta pääasia oli, että lompakko oli kotona 🙂

 5. Susanna: Hui, tuo on pelottavaa. 😀 Itse dekkari-fanina pähkäilin asian niin, että olisiko kyseessä ollut joku tuttu joka olisi sinut tahtonut saada sinne huoltsikalle syystä tai toisesta??? Tai sitten se oli joku tutun tuttu ja porukalla tehty pila, ei tosin kovin kiva pila. Onneksi lompakkosi oli kuitenkin tallella omassa paikassaan. 🙂

 6. Ihania kynttilöitä&hearts;<br />
  <br />
  Mun mieheltä jäi metroasemalle pankkikortti sinne lippumasiinaan. Ei sitten huomattu ennen kuin vasta seuraavana aamuna kun joku ystävällinen oli ottanut kortin talteen ja otti yhteyttä facebookin kautta. Menetin kyllä hermoni vähäksi aikaa vaikkei mitään sattunut mutta mitäs jos olis…hui!<br />
  <br />
  Onneksi löysit lompakkosi turvallisesti!

 7. Saako sanoa mielipiteensä? Mielestäni tällä hetkellä on liikaa kaikkea ja melkoinen sekamelska. On punaista, vihreää, kultaa, valkoista ja pikkunäppärää tavaraa hiimuinen määrä 🙂 Liekkö vika tässä lukijassa joka on ihastunut sinun selkeään, minimalistiseen ja harmooniseen tyyliin 🙂

  1. Johtunee siitä, että joulun aikaan kotiin yleensä tulee runsautta ja lämpöä…sitten taas joulun jälkeen voi karsia! Näin ainakin itsellä joka ikinen vuosi, juuri ennen joulua on ihana laittaa kaikenlaista ja sitten pyhien jälkeen jo tuntuukin että kaikkea on ihan liikaa!!! <br />
   Oma silmä ei hyväksy kotiin tänä vuonna kuin valkoista, harmaata ja mustaa. Toki myös ripaus messinkiä ja hopeaa! Ja sitä vihreääkin….hups, onhan tuota meilläkin vaikka mitä! Mutta kukin tyylillään, runsaat romanttiset joulukoditkin ovat ihania (lehdissä) ja minimalistiset. Mutta siihen en pääse itse koskaan….jotain siltä väliltä siis. Hauskaa joulusisustelua kaikille!!! Miialle varsinkin, kiva lukea blogia joka päivittyy tiuhaan!

 8. onnea lompakon löytymisestä. Tarina olisi voinut olla ihan toinen. Itse kerran jätin sormukseni housujen taskuun ja laitoin housut koulun lokerikkoon, henkarille, sormus oli tippunut ja lokerikon pohjalla oli reikä, oli tippunut ihan lattialle saakka. Pieni paniikki tuli. Tämä tapahtui torstai-iltana ja en voinut odottaa maanantain iltatunteihin, oli pakko mennä pe aamuna koulun kautta ja siellä se sormus lattialla oli. Pukuhuoneessa olevat teinit vähän katsoi kun siellä kyykin ja ilosta itkin kun sormus löytyi. <br />
  <br />
  Nyt on visusti sormessa ja pois en ota. <br />
  <br />
  Vakka on NIIN kaunis. <br />
  <br />
  Mun mieheni sai 100 euron lahjiksen Stockalle ja antoi sen minulle tuhlattavaksi. Vakka on 1 vaihtoehdoista, onneksi lahjakortti on 2 v voimassa.

 9. Mäkin NIIN rakastan kynttilämerta, mutta kynttilämerellä on toinen puoli = huone on nopeasti kuin sauna. Pitää pitää muihin huoneisiin ovet auki, jotta lämpö pääsee karkaamaan muuallekin.

 10. Tunnelmallista ja kaunista:) Olen niin viehtynyt noihin sinun BESTÅ-tasoihin että meillekin oli pakko saada sellainen. Tosin mies ei suostunut korkeakiiltoisiin ja meille tuli matalammat mutta olen todella tyytyväinen silti.Kiitos sinun;) Miehelle näytin blogiasi että katso nyt kuinka kauniit tasot ja siitä lähdettiin meille valkkaamaan sopivia. Ihanaa viikonloppua sinulle!

 11. Upea blogi, yhdyn Satun kommenttiin!<br />
  <br />
  Lastenhuoneen ohella kaipaisin ideoita kylpyhuoneen ja (mahdollisesti myös saunan..?) sisustukseen. Olisi upeaa saada ideoita myös keittiöntasojen/keittiön stailaukseen. Eteisenne peilit ovat mahtavat!<br />
  <br />
  Mistä valkea puuvillainen sohvatyyny on hankittu (irtopäällinen?). Onko koko 50x50cm?<br />
  <br />
  Olin juuri hankkimassa Hanna Korvelan Aqua sarjan valkeaa mattoa, mutta sitä ei enää valitettavasti valmisteta. Ainakin näin minua tiedotettiin paikalliselta jälleenmyyjältä. Muita värejä on kyllä saatavissa.<br />
  <br />
  Tunnelmallista joulunodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *