Vuoden 2013 yhteenveto – osa 11 (marraskuu)

Marraskuu elettiin ristiriitaisissa tunnelmissa. Joulumieli ei aikaisempien vuosien tapaan syttynytkään leimuunsa, vaan jäi hyvin valjuksi. Ei tehnyt yhtään mieli kuorruttaa kotia jouluisilla valoilla ja koristeilla kuten ennen ja siitä podin omantunnontuskia. Ristiriitaiseksi tunnelman tekee se, että haaveilin salaa keväästä ja auringosta, halusin kotiin valoisuutta ja raikkautta. Mutta kumpaa enemmän, joulua vai kevättä?? 😀 Taisin onnistua luovimaan siinä puolivälissä aika hyvin, sopivasti siis molempia. 🙂

3Marraskuu%202013.jpg

Marraskuussa heittäydyin vähän villiksi ja somistelin kotimme punaisin kukkasin, omenin ja tomaatein. Myös olohuoneesta löytyi hieman punaista, yhden punavalkoraidallisen tyynynpäällisen muodossa.

7Marraskuu%2020131.jpg

Kuukauden jännittävin tapahtuma oli minusta tehty juttu viikonlopun Iltalehteen. Juttu käsitteli huimaa painonpudotusprojektiani jonka aloitin tammikuussa 2012 painaessani 75kg. Raskausaikana keräsin kiloja kymmeniä ja tytön syntymän jälkeinen korkein punnitsemani painolukema oli 83kg. Nyt olen vuoden verran pysynyt normaalipainossani 50kg ja päässyt samalla eroon sekä tunnesyöpöttelystä, ylensyönnistä että herkuttelusta. 🙂

5Marraskuu%202013.jpg

Kun monet muut keskittyivät luomaan koteihinsa jouluista tunnelmaa, minä siivoilin ja sisustelin yrteillä ja muilla keväisillä jutuilla. 🙂 Joulu ei syttynyt tänä vuonna sydämeen kuten aikaisempina vuosina ja annoin lopulta periksi ja lakkasin yliyrittämästä. Jouluumme kuului kyllä paljon perinteitä, mutta koristeellisuus oli minimissään. Tykkäsin kovasti tästä “pienemmästä” joulusta, aito kuusi ja muutamat koristukset riittivät luomaan riittävän jouluisen fiilingin. 🙂

1Marraskuu%202013.jpg

Uudistetun Stockmann Itäkeskuksen avajaisia juhlistin ystäväni kanssa ja nämä olivat itselleni vuoden parhaan kinkerit. Buffa-pöytä notkui herkkuja ja livemusiikki tanssitti iloista juhlakansaa. Minunkin tanssijalkani vipatti ja oli ihana päästä kunnolla pynttäytymään vuosien jälkeen.

44Marraskuu%202013.jpg

Pari pientä messinkistä yksityiskohtaa ilmestyi marraskuussa Artekin valkomessinkisen A110-valaisimen seuraksi. Iittalan pitkä ja pätkä Nappula-kynttilänjalka ovat helppoja sovitella minne vain, kattaukseen, seinähyllylle, olkkarin pöydille, tasojen päälle… Kauniita yhdessä ja erikseen. <3

6Marraskuu%202013.jpg

Harvoin vehreitä yrttikokoelmia näkee kuvattavan keskellä talvikautta ja sain jonkin verran negatiivista palautetta aiheeseen liittyen. 🙂 Minusta nämä rehut ovat kauniita mihin tahansa vuoden aikaan ja tunnelmallisessa iltavalaistuksessakin kuvattuna ne ovat älyttömän nättejä. 🙂 Ilman Eva Solon yrttiruukkuja minulla ei pysyisi yksikään yrttinen hengissä päivää kauempaa, mutta kiitos Evan minulla on tuoreita mausteita ja fressin vitamiinipirtelön ainesosia saatavilla ympäri vuoden. 🙂

2Marraskuu%202013.jpg

Joulusuunnitelmia tehtiin marraskuussa epätoivoisen kovasti ja lumivalkoisella ajatuksella mentiin eteenpäin. Osa kuvista on onneksi ihanan jouluisia, kuten nämä Diorin Gel Coat-päällyslakkapostauksen fotoset. Helmipallot ovat minun lempparini jo kolmen vuoden takaa ja ne ovat minulle tosi rakkaat. <3 <3 <3

Enää olisi joulukuun yhteenveto tekemättä, mitähän kaikkea tässä kuussa on ehtinyt tapahtumaan…? 🙂 Itsestäni tuntuu että joulukuu on ollut melkoisen rauhaisa ja muistini mukaan tuskailin kilpaa joulufiiliksen puutetta ja sitä että kaipaan jo aurinkoa tämän synkeän mustan talven tilalle. 😀 Päivällä postaan joulukuusta ja illalla ihan uusia tuulia ja juttuja, on nimittäin aika ottaa uusi vuosi 2014 avosylin vastaan! 🙂

Aikaisemmat yhteenvetopostaukseni löydät TÄÄLTÄ!

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

5 kommenttia “Vuoden 2013 yhteenveto – osa 11 (marraskuu)

 1. Mullakaan ei pysy yrtit hengissä paria päivää kauempaa. Siksi kysynkin, et miksi nuo Evan ruukut on niin hyviä? Ottaa päähän heittää aina pilalle menneet yrttien loput roskiin, kun en parissa päivässä ehdi käyttää kaikkea 🙁

  1. Suvi: Evan ruukuissa on juurenjatkot, eli yrtti saa juuri sen verran vettä mitä tarvitsee ja riittää että huolehdin siitä että ruukun alaosassa on vettä kokoajan. Kerran kaksi viikossa sinne kaadan vettä lisää. :)<br />
   <br />
   Tein ruukusta toukokuussa oman postauksen, jostä näkee miten yrttiruukku toimii. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/lahikuvassa-yrttiruukut-kayttoohjeineen&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/lahikuvassa-yrttiruukut-kayttoohjeineen</a&gt;

  2. Hei kiitos!! Tämä oli loistava postaus kun en ole tajunnut koko systeemiä. Toinen vaihtoehtoni on oölut sellsinen ruukku, minkä päällä on ns. oma kastelujärjestelmä, niiden hinnat on tosin olleet alkaen sen 99 € 🙁 Nyt näyttäisikin siis siltä, että nämähän mun kandeisi hankkia 🙂 Kiitos 😀

  3. Suvi: Nämä Eva Solot ovat kolmen kympin luokkaa. 🙂 Kokeile ensin yhtä ja jos olet tyytyväinen niin alat siekin keräämään omaa ruukkukokoelmaa. 🙂 Minulla on tavoitteena ostaa kaksi ruukkua per vuosi, nyt lähtee kolmas vuosi käyntiin ja tänä vuonna ostan seuraavat kaksi. Omat ruukkuni ovat niitä matalampia eli 11cm korkuisia. Niitä saa myös 13cm kokoisina, mutta yrttejä ajatellen ne ovat paremmat pienemmässä ruukussa minusta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *