Valkoinen Karlstad Divaani

Ikeassa on kipaistu ja Karlstad-divaani sai uuden valkoisen irtopäällisensä. 🙂 Divaani on tosi kiva ja tykkään todella paljon sen tuomasta kotoisuudesta, muttamutta….

IMG_3635.jpg

karlstad.jpg

Onhan se päivän selvää että halvin mahdollinen puuvillapäällinen ei kilpaile samassa kategoriassa aidon nahan kanssa. Siinä missä nahkasohva on ryhdikäs ja tyylikäs, on puuvillainen Blekinge-päällinen ryttyinen ja aavistuksen epäsiisti. Harmaata tweedin kaltaista kangassekoitetta oleva Isunda on todella kaunis ja napakasti istuva ja harmittelenkin sitä että ainoat valkoiset kangasvaihtoehdot ovat tätä peruspuuvillaista Blekingeä, snif. 🙁

IMG_3633.jpg

IMG_3641.jpg

Divaani ja Hayn Hee-nojatuoli sopivat kivasti yhteen, vaikka ovatkin täysin eri maailmaa keskenään. Ne eivät kuitenkaan kaksistaan riitä täyttämään olohuonetta tarpeeksi ja siirryinkin suoraan massiivisesta sohvaongelmastani toisenlaiseen tilaongelmaan – nyt sitä on nimittäin liikaa. 😀 Olohuoneen kokonaiskuvat uupuvat vielä, koska yritän parhaillaan käännellä ja väännellä kalusteita ja pikkupöytiä jonkinlaiseen symbioosiin. Halusin kuitenkin teille postata väliaikatietoja ja samalla ehkä jäsennellä omia ajatuksiani kalustejärjestyksen suhteen. 🙂

IMG_3639.jpg

Ryppyistä puuvillakangasta en ehkä kestä katsella kovinkaan kauaa. 🙁 Hitsit, kun Karlstadia ei saa nahkaisena ilman niitä kiristyskolosia. En ole varsinaisesti pettynyt, sillä osasin odottaakin kangasta olevalta divaanilta näitä ei-niin-mieluisia ominaisuuksia, mutta kyllä silti harmittaa vähäsen. No onneksi oma nahkasohvani on vieläkin eteisessä, sillä eilinen haku peruuntui. Hmmm… Saisinkohan jotenkin yhdistettyä sekä nahkasohvan että divaanin samaan tilaan… Tai sitten laitan divaanin tytön huoneeseen, jonne se mahtuu onneksi. 🙂

Minä jatkan täällä hiuksien halkomista ja pään raapimista, palaillaan kenties illemmalla asiaan viisastuneena ja idearikkaampana. 😀

66 kommenttia “Valkoinen Karlstad Divaani

 1. Heips, kiva idea toi divaani:) …muistelisin että sulla on aikaisemminkin ollut divaani nahkaisena. Eikös se divaani ja sohva sopinut kivasti yhteen silloin? ….Kankainen divaani tai sohva yleensä, ei taida olla yhtä helppohoitoinen kuin nahka:/ tsemppiä huonekalujen sovitteluun, mielenkiinnolla seuraan mihin tulokseen päädyt:) touhukasta torstai iltaa sulle!

  1. Krista: Minulla ei ole koskaan ollut divaania. 🙂 Nahkasohvan kanssa ostimme pelkän rahin, joka ei sitten toiminut niin kuin halusin, tai siis halusin silloin sohvan ja irtonaisen rahin vanhan kulmasohva mallin tilalle, mutta myöhemmin tulin toisiin ajatuksiin. Tämä siis vuonna 2009-2010. Ei tuota divaania saa yksistään mitenkään olohuoneeseen, sohva meni takaisin omalle paikalleen. Mutta tytön huoneeseen divaani on oikeastaan ihan täydellinen koska nyt mahdun tarvittaessa itsekin siellä pötköttelemään esim silloin kun tyttö on kipeä. 🙂 Ei tartte enää sulloutua 160cm mittaiseen sänkyyn hänen kanssaan pitääkseen häntä silmällä. 😀

  2. Onhan sulla ollut (lyhyen aikaa tosin, samoihin aikoihin vaaleanpunaisen kauden kanssa ) sellainen valkoinen nahkadivaani, jossa "taasepäin pyöristyvä" niskaosa! Välillä se oli keittiön lukunurkassa, välillä olohuoneen ja keittiön rajalla. Juurihan vähän aikaa sitten postailit vinkkinä samantyylisestä divaanista Helsinki-kierroksenne jälkeen…Vaihtuukohan huonekalut liian usein, kun et enää itse muista kaikkia… :O

  3. Miude, höhlä 😀 ♥ Olihan teillä se divaani ja nahkainen sellainen silloin jokin aika sitten. Se Anttilasta tai Kodin1 tilattu 🙂 (jos muistan oikein) Se ihana täydellinen divaani joka toimi Ikean Lack hyllyjenkin alla aivan täydellisesti, oi tuli ikävä sitä kokonaisuutta! ♥

  4. Käsitin kysymyksen koskevan divaanisohvaa, eli sohvaa jossa toinen puoli pitkä. 🙂 Rahilla joskus aikoinaan sellaisenkin "mukadivaanimaisen" viritelmän yritin tehdä. Juujuu oli se pitkulainen Blaze-divaani minulla aikoinaan, mutta se olisi nykyiseen sisustukseen aivan liian luxurious, ja liian pitkäkin (180cm). 🙂

  5. Terhi: Olin käsittänyt vaan kysymyksen väärin ja ajattelin mielessäni että Krista viittasi sohvaan josta yritin rahilla tehdä divaanimaista silloin joskus. Sitä siis tarkoitin kun vastasin että minulla on ollut vain sohva ja irtorahi, ei varsinaista divaania. 🙂

  6. Live & Home: Sama pää kesät talvet minulla. 😀 Blaze divaani oli se, mutta se oli 180cm pitkä ja vei pituussuunnassa liikaa tilaa. 🙂

  1. Riina: En viitsi Ikean sohvaan satsata niin paljoa että veisin sen verhoiltavaksi. Se on nimittäin kallista puuhaa ja divaanille tulisi kymmenkertainen hinta siihen nähden mitä se todellisuudessa on. Istuintyyny ja selkätyyny ei varmastikaan kestä ikuisesti, joten siksi en raaski yhtään enempää pistää hiluja likoon tämän divaanin tähden. 🙂

  1. Aurinko: Niin näyttää. :/ Harmi sinänsä sillä se oli muutoin tosi näpsäkkä ja siinä oli ihana istua jalat suorassa katselemassa ohjelmia. 🙂

 2. Hmm… Näyttää sängylle. Sääli homma, divaani olisi kiva ja itsekin sellaisesta haaveilen.<br />
  Minunkin ääneni menee nyt kyllä nahkasohvalle.<br />
  Laitahan kuvia sitten, mihin päädyit. Tsemppiä! &hearts;

  1. Nati: Nahkasohva palautui paikoilleen ja divaanin siirsin tytön huoneeseen, jossa se on aika näppärä paikka iltasadulle ja muulle köllöttelylle. 🙂 Huomenna asiasta lisää. 🙂

 3. Hei, <br />
  <br />
  oletko tietoinen, että Blekinge valkoinen tullaan korvaamaan uudella, vitivalkoisella ja vähän laadukkaammalla kankaalla tässä huhtikuun aikana? Itse ostimme juuri Kivikin sohvan ja divaanin ja valkoista kauan harkitsin. Mutta ihastuin Isundan harmaaseen juuri sen kankaan ryhdikkyyden ja laadukkaan olemuksen vuoksi. Nyt meillä onkin sitten valkoisen sijaan harmaat sohvat, mutta valintaan olen tosi tyytyväinen. Tässä on kuvaa sohvista Isunda kankaalla. Jos tuo Karlstad tuntuu liian pieneltä, on tuossa Kivikissä ainakin kokoa tarpeeksi.<br />
  <br />
  &lt;a href=&quot;<a rel="external nofollow" href="http://…">http://pintariipaisuja.blogspot.fi/2014/03/uusi-olohuone-360-astetta.html</a>&quot; target="_blank">http://…">http://pintariipaisuja.blogspot.fi/2014/03/uusi-olohuone-360-astetta.html</a></a&gt;

  1. Pintariipaisuja: En ollut tietoinen ja kysyinkin asiasta Ikeasta mutta eivät osanneet kertoa onko tulossa uutta Karlstadiin sopivaa valkoista päällistä koskaan tai koska jos on. :/ <br />
   <br />
   Divaanissani oli alunperin se harmaa Isunda-päällinen, sellainenkin minulta siis löytyy mutta meille harmaa on väärä värivalinta. Sen kangas on todella laadukkaan oloista ja ihana rouheapintaista. &hearts; &hearts; &hearts; Harmi ettei sitä saa valkoisena versiona, kiljuen menisin heti ostamaan sen. 🙂

 4. Nahkasohvaa minäkin äänestän! Divaani on ihan kiva paikassaan, mutta olohuone on nyt jotenkin valju ja keskeneräisen näköinen. Mielestäni olet myös oikeassa siinä, että divaanin kangas näyttää vähän halvalta. Sohva vaan takaisin kehiin!

  1. Verna: Sohva palautui takaisin vanhalle paikalleen. 🙂 Kokeilin vaikka minkälaista järjestystä mutta ei niin ei. Eikä nahkasohvaa ja kangasdivaania voi yhdistää samaan tilaan, ihan karmealta näytti. 😀

 5. Melkein kannatan nahkasohvaa takaisin. Ehkä tuo divaanikin menee kun löydät hyvän järjestyksen. Kaukaa katsottuna kangas näyttää kyllä ihan siistiltä

  1. Minttu: Samaa mieltä olen ja nahkasohva onkin jo takaisin paikoillaan. 🙂 Divaanille on paikka tytön huoneessa, jossa se on oikein kiva pesäpaikka. 🙂

  1. Päivi: Vieraita käy melko harvoin ja tein päätöksen etten enää sisusta vieraita varten vaan pelkästään omaa perhettäni ja itseäni varten. 🙂 Jos ei voi istua siellä minne mahtuu, niin sitten ei tartte kylään tulla ollenkaan, hihii. 😀 Tuoleja meiltä kyllä löytyy useammankin peffan alle, ihan sohvaa myöten. 🙂

 6. Ehdottomasti ääniä ja paljon sohvalle, divaani näyttää… Hmm… Jotenkin halvan näköiseltä muiden kauniiden kalusteiden yms. rinnalla.

  1. Fanni: En saanut mitenkään olohuonetta toimimaan divaanin kanssa, kaikkeni tein mutta ei niin ei. 🙂 Divaanille on paikka tytön huoneessa ja sohva palautui takaisin olkkariin. Hyvä että eilinen haku peruuntui, sillä olisin muuten ongelmissa tuon divaanin kanssa. 😀

 7. Minä antaisin ääneni ihan jollekin muulle, jos haluat divaanin ja/tai tavallisen sohvan tai sekä että niin suosittelen kaikella lämmöllä Adean Bandia. Siinä saat ostettua vaikka vain yhden palan tai 2 palaa jolloin saat muutettua kokonaisuutta kulma sohvasta divaani/sohva yhdistelmäksi. Kangas valikoimaa löytyy runsaasti, nahkaa ja erilaisia pestäviä laadukkaita kankaita. Sohvaan saa uudet päälliset eli erittäin muunneltava ja sitä kautta pitkäikäinen valinta.<br />
  Ja ennen kaikkea erittäin hyvä istua ja löhötä, ulkonäkö kaunis ja siron ilmava. Mielestäni maailman paras sohva jota en vaihtaisi mihinkään! Sitähän saa myös valkoisilla jaloilla, sopisi kauniisti sinulta löytyvien HAYn tuolin ja pöytien kanssa 🙂

  1. A: Nahkasohvaani en raaski vaihtaa toiseen nahkaiseen (minkäänlaiseen malliin) ainakaan vielä ja kangasdivaaniin, -sohvaan tai -tuoleihin en halua satsata Ikea-hintaa enempää niin kauan kuin minulla on koiruliini ja pieni lapsi. En usko että tulen koskaan elelemään koirattomassa taloudessa, joten… Tämä oli kokeilu johon tarjoutui hyvä tilaisuus ja se osoittautui hudiksi. 😀 Adean sohvista minulla ei ole itselläni kokemusta mutta mitä olen kuullut ja nähnyt ystäviltäni, niin he ovat olleet tosi pettyneitä niiden laatuun versus kallis hinta. Adeaa tuskin tulen ikinä ostamaan ihan jo sen vuoksi, että hinta ei niissä korreloi laatua vaan pelkkää designia. Sohvan osalta minulle on tärkeää että sohva on joko edullinen ja kestää hintaansa nähden riittävän pitkään hyväkuntoisena, tai kalliimmissa sohvissa vaadin jo sellaista laatua ettei taida maailmassa montaa löytyäkään. 🙂 Nykypäivänä melkein merkin kuin merkin sohvat ovat samaa tavaraa, vaahtomuovia, vanua, jouhea ja jousia. Maskun Bellus on hintaansa nähden loistava, todella laadukkaat istuintyynyt, jotka kestää vuosia kuoppaantumatta. Mikäli satsaan arvokkaampaan yli 200 euron hintaiseen istuimeen / divaaniin / sohvaan, luulen että turvaudun Bellukseen silloinkin. 🙂

  2. Onpa kummallista että tuttusi ovat pettyneet Adeaan, joka on yksi laadukkain kotimainen sohvanvalmistaja, joita suomesta löytyy. Itsellä on satoja tyytyväisiä asiakkaita, joille on laittanut sisustussuunnitelmiin Adean sohvia ja itseltäkin löytyy sellainen kotoa.

  3. Sanna: Olen itsekin nähnyt ja istunut molemmissa sohvissa todeten niiden viat. :/ Voihan olla että kyseessä tosiaan vain on harmilliset yksittäistapaukset ja matkassa huonoa tuuria. En suinkaan tyrmää koko merkkiä, varmasti on laatu yleisellä tasolla todella kohdillaan. 🙂

 8. Hei! Voisikos divaania itse päällystää? Kangaskaupasta löytyy nahkaa, tai ainakin keinonahkaa varmasti, ja pitkälle pääsisi runkoon kiinnityksessä jo niittipyssyllä kiinnittämällä. Patjaan vois tehdä nahkapalasta jonkun päällisen esim. laittamalla alapuolelle kuminauhat, ja tyyny onnistuis varmaan ihan ompelemalla. Tsemppiä mietintöihin 🙂

  1. Liisa: Ikean divaaniin en raaski sijoittaa enempää, joten uuden verhoilun tekeminen joko teettämällä tai itse ei tule kysymykseen. 🙂 Ideana hyvä jos minulla olisi ylijäämäkangasta valmiina, mutta en halua laittaa paria kolmea sataa euroa pelkkään kankaaseen koska divaanin pehmusteet eivät ole sen arvoisia. 🙂

 9. Hmmm, kinkkistä. Yksinään divaani ei kyllä riitä olkkariin, olet ihan oikeassa. Toivottavasti löydät jonkun ratkaisun ja varmasti löydätkin! 🙂

  1. Blondi: Ratkaisu löytyi ja se oli paluu vanhaan. 😀 Divaani menee tytön huoneeseen, siellä on hyvä paikka sille ja oikeastaan se on ihan loistava juttu että neiti saa oman pesäpaikkansa. 🙂

 10. Sohva takas, ja divaani tytön huoneeseen!!!<br />
  Onko divaani muuten hyvä, siis istuintyyny pysyy paikallaan, ryhdissä? Olen harkinnut saman sarjan sohvaa, juurikin vaaleanharmaana jonka kankaan sanoit olevan parempi 🙂

  1. saparo: Näin juuri. :)<br />
   <br />
   Kokemusta ei minulla divaanista juurikaan ole, koska se meille eilen vasta sapui mutta toistaiseksi sen tyynyt on kyllä pysyneet paikoillaan oikein hyvin, jopa tytön pomppiessa. :)<br />
   <br />
   Se harmaa kangas on todella hyvä, suosittelen jos vaan harmaata sohvaa / divaania olet hankkimassa. 🙂

  1. Johanna: Täytyy käydä kurkkaamassa millaisia vaihtoehtoja heillä on tarjolla. 🙂 Jokunen tovi sitten katselin päällisvaihtoehtoja Kivik-mallin divaaniin mutta en löytänyt mitään sellaista jossa hinta olisi ollut sopiva ja ulkonäkö kiva. 🙂

 11. Harmi, että olet kuullut Adean sohvasta huonoa. Meillä on ollut Adean Band sohva jo useamman vuoden ja olemme erittäin tyytyväisiä. Kotimainen suunnittelu ja valmistus, irrotettavat ja laadukkaat päälliset, muunneltavuus ja todella hyvä istuinmukavuus ovat asioita joiden takia olemme hankkimassa nyt myös takkahuoneeseen samaa sohvaa hieman eri osilla. Meillä on kaksi kissaa ja pienet lapset (3 ja 5v) ja Adean sohva on laadukkaiden irtopäällisten vuoksi juuri se ainoa vaihtoehto meidän sottapytty perheeseen. En halua olla viiden vuoden välein ostamassa uutta ikea sohvaa vaan suosin ekologista ajattelua ja satsaan mieluummin yhteen.

  1. Anna: kahdella ystävälläni on Adean sohvat (molemmilla eri mallit ja eri ikäiset) ja kumpikaan ei ole tyytyväinen. Toisessa sohvassa istuintyynyt ovat pahasti lyttääntyneet säännöllisestä kääntämisestä huolimatta vajaassa kahdessa vuodessa ja toisella on käsinojan kiinityskohta haljennut ja sen vuoksi käsinoja keikkuu eikä siihen voi nojata. Päällisiin ovat molemmat tyytyväisiä, se onkin ainut mihin eivät ole pettyneet. En tiedä onko jokin maamantai-malli ollut kyseessä, mutta hassua että molemmilla on vikaa omissa sohvissaan. Perheissä ei ole edes lapsia tai eläimiä, joita voisi syyttää väärästä käyttötavasta, ihan vaan aikuisperheet jossa sisustuksiin satsataan ja kalusteista pidetään hyvää huolta. No, sohvatkin ovat käyttötavaraa joten jossain vaiheessa ne kuitenkin tulee vaihtaneeksi. 🙂

  2. Sanna: Molemmista sohvista on oltu Adeaan aikoinaan yhteydessä, en tiedä asioiden tarkkoja yksityiskohtia joten en osaa sen enempää ottaa kantaa tähän sohvadilemmaan, koska kyseessä ei ole omat sohvani. 🙂 Kyseessä ei ole tuore juttu, vaan molemmilla sohvilla on muutama vuosi jo kertynyt ikää. 🙂

  1. Pirre ja Johanna: Kiitokset Bemz-vinkistänne. 🙂 Tilasin neljä valkoista kangasnäytettä kotiin ja mikäli niistä löytyy mieleistä niin tilaan sellaisen ryhdittämään divaanin. 🙂

 12. Mielestäni divaani vaatii toisen divaanin viereen, orpo yksin olohuoneessa. Eikös siitä saisi aika kivan kokonaisuuden kun olisi kaksi? No, nahkasohvakin näytti hyvältä. Jos jätät divaanin tytön huoneeseen, niin varmasti kiva hänenkin siinä hetken päästä istua lukemassa tms., kun hieman kasvaa.

  1. Anni: Kaksi divaania voisi toimia kyllä. 🙂 Makustelen sitä ideaa, mutta toistaiseksi jatkan nahkasohvalinjalla. 😀

 13. Divaani kyllä tarvisi toisen kaveriksi 🙂 niistä saisi sitten halutessaan tehdä sohvan laittamalla ne vierekkäin (jos vain tila riittää).. yhdellä tutullani oli 4 tuollaista divaania laitettuna vierekkäin, jotta sai ison sohvan 😀 Olikos suvisvillalla kans silleen tehtynä sohva, vai muistanko väärin…? Tosiaan olin tulossa kans linkkaamaan Bemz:n sivuista, mutta muut kerkes ensin 🙂 <br />
  <br />
  Mä niin tykkään sun kodista, ihanan harmonista on kyllä 🙂 <br />
  harmi vaan kun huonolla näytöllä kuvista ei meinaa saaha selvää, kun kaikki on valkoista.. ei oikein tuppaa erottumaan tavarat toisistaan 🙁 kuten tossa vastikään tehdyssä postauksessa, olikos se se ikea-tavaroista.. no, kummiski kuva oli olkkariin ja tv-tasoon. Niin hankalasti erotti tavarat seinästä.. mutta tää on varmaan mun näytön vika, ikivanha työkoneen näyttö. Lueskelen yleensä töissä blogiasi 😀

  1. Teisu: Suvisvillassa on ihanasti laitettu kolme Kivik-divaania vierekkäin, sama idea voisi meilläkin toimia, mutta olohuoneen pitkulaisempi muoto asettaa hieman rajoituksia. Suvin olohuone on niin paljon suurempi kooltaan että sinne mahtuu divaanien lisäksi pöytiäkin, mutta meille ei mahtuisi kuin sivupöydät divaanien molemmin puolin. Bemziltä tilasin valkoisia kangasnäytteitä, niiden toimitusaika on useampi viikko, joten kuun lopulla voin alkaa odottelemaan näytteiden saapumista. :)<br />
   <br />
   Oletko säätänyt koneen näytön kontrastia? Itselläni oli kerran mennyt päivityksen yhteydessä näyttöasetukset uusiksi ja kontrastin määrä oli pienempi. 🙂

 14. Itselläni on Pedron Awa, täydellinen siinä suhteessa että pystyn itse siirtelemään huonekaluja vaivatta, pääsen imuroimaan osien alta helposti, jos otan jalat irti voin tuulettaa niitä pakkasessa parvekkeella, sohvasta muotoutuu tarvittaessa sänky tai täydellinen kokonaisuus lautapeli iltoihin. Tulipas kauhea mainospuhe! 😀 Olen opiskellut verhoilua, olin tosi surkea kankaiden kanssa mutta en koskaan nahan kanssa. Joten joskus koiraperheestämme tuleekin lapsi perheellinen harkitsemme tosiaan sitä että teen uuden verhoilun vaaleasta nahasta.<br />
  <br />
  Harkitsin myös Ikean Söderhamnia, todella mukava istua kanssa, ystävilläni löytyy moinen. Jos siitä olisi saanut mieleiseni kompaktin sohvan ilman että se olisi tullut yhtä hintavaksi kuin Awa olisin varmaan ostanut sen. Tuosta sun divaanista sen verran että voiks sen &quot;alastomuus&quot; johtua siitä ettei siinä ole sivulla käsinojaa? Mielestäni se on eräs tekijä joka vaikuttaa tilan täyttämiseen.

  1. BarneylovesRobin: Nahka on materiaalina niin helppo, varsinkin koira ja lapsiperheissä. :)<br />
   <br />
   Divaanin nakuilu oli muuten tosi hyvä pointti, aivan varmasti vaikuttaa asiaan se että käsinojat puuttuu. 🙂

 15. Hei! Mistä olet ostanut tuon valkoisen irtopäällisen divaaniin? Saako niitä Ikeasta ilman reikiä (joista voi divaaniosan liittää Karlstad-sohvaan kiinni)? Kiitos paljon, jos pystyt vastaamaan! 🙂

  1. Ihmettelijä: Kyseinen irtopäällinen on Ikeasta ja niitä taitaa edelleen olla myynnissä myymälässä. 🙂

  1. kissa: Suurin osa nahkatuotteista on elintarviketeollisuuden ylijäämää. Itse olen erittäin eläinystävällinen ja kasvissyöjäkin 5 vuotta eettisistä syistä olleena pidän nahkaisia tuotteita erinomaisena ekotekona silloin kun hyödynnetään ruokasyistä kuolleen eläimen nahka.

 16. Heipsan 🙂 🙂 Kiinnostaisi tietää, minkä hintanen suunnilleen oli tämä bestå kokonaisuus? Ja mitä eri osia tässä sinun kaapistossa on?

  1. Jenni: Bestå-kokonaisuudessa on 2kpl 120x64x40cm kokoista runkokaappia ja yksi 60x64x40cm kaappi. Kaapeissa on korkeakiiltovalkoiset Bestå Tofta -ovet, joita 5kpl. Kokonaisuudelle tuli muistaakseni hintaa noin 400€ päällyslaseineen (valkoinen suojalasi Bestå-sarjaa, 1kpl 180cm ja 1kpl 120cm). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *