Tytön huoneessa tapahtuu…

Tänään olen huseerannut synttärisankarin huoneessa ja laittanut sitä kuntoon. Muutamia juttuja vielä uupuu, kuten aakkosjulisteesta kehystetty printtitaulu, tekstiilejä ja pikkutavaraa, mutta kalusteet ovat paikoillaan ja se on tärkeintä. 🙂 

Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Valkoinen String-hyllystö näyttää suorastaan upealta keltaista seinää vasten. Mietiskelin aika pitkään sitä kummalle seinälle sen laitan, raitaseinälle vai yksiväriselle, ja päädyin lopulta yksiväriseen. Hyllyllä kuitenkin kun on kaikenlaista tavaraa, pysyy yleisilme hieman rauhallisempana kun tavaroiden takana ei ole raitakuviota. Tykkään todella paljon tuosta hyllystön keveydestä ja tiedän että tyttö on innoissaan ”koulupöydästään”. 🙂

Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tuolina on Muuton tammivalkoinen Visu, jonka tilasin Formverkin kautta jo tammikuun lopussa. Tuolin valmistusta ja toimitusta odottelin kokonaiset 12-viikkoa, hurjan pitkä aika oli onneksi odottamisen arvoinen sillä tuoli on todella kaunis. Visun väritys sopii myös ruokailutilaan, joten voin hyödyntää sitä puuttuvana kuudentena tuolina tarpeen vaatiessa.

Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Muuto Stacked -moduleiden kerääminen on alkanut ja otin pienen varaslähdön hankkimalla neljä osaa heti kerralla. Minunhan piti kerätä näitä osa per kuukausi vauhdilla huhtikuusta alkaen, joten seuraavan osan ostankin vasta elokuussa. Ensi keväänä minulla pitäisi olla riittävä määrä moduleita hankittuna olohuoneen tv-hyllystöksi, siinä vaiheessa olohuoneessa oleva Bestå-kokonaisuus siirtyy tytön huoneeseen ja Stacked vuorostaan olohuoneeseen. Vaihto menee kätevästi, eikä minun tarvitse tyhjillään säilytellä näitä Stacked-moduleita kokonaista vuotta. 🙂

Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
Lastenhuoneen sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Itse synttärisankari on nyt mammilassa yökyläilemässä ja näkee huoneensa vasta huomenna, kun juhlistamme hänen synttäreitään sukujuhlien muodossa. Virallisia synttäreitä juhlitaan vasta parin viikon kuluttua, silloin tupa täyttyy viidakkoteeman mukaisista koristeista ja pikkuneidin kavereista.

Minä jatkan täällä siivoilua, sisustelua ja kokkailua, jotta saan kaiken valmiiksi ennen iltaa ja Euroviisufinaali-pippaloita. 🙂

Aurinkoista mieltä kaikille ja huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

54 kommenttia “Tytön huoneessa tapahtuu…

 1. Pakko myöntää, että pöytä & hylly näyttää kauniilta ja ilmavalta, vaikka ensin ajattelin, että on jo niin nähty…olen seurannut blogiasi noin vuoden kun "jouduin" muuttamaan valkoiseen kivitaloon valkoisine keittiöineen ja lattioineen kompromissin lopputuloksena. Oma maku versus miehen maku…mutta en ole kyllä katunut. Olen saanut sinulta paljon kivoja ideoita!

  1. P: Kiva kuulla että olet saanut ideoita omaan valkoiseen kotiisi. 🙂 Valkoisessa yleisvärityksessä parasta on se, että siihen voi yhdistää rajattomasti mitä tahansa muuta väriä tai väriyhdistelmiä, aina näyttää kivalle. 🙂

 2. Todella hyvältä näyttää! Päivänsankari on varmasti aivan innoissaan kotiutuessaan ja nähdessään päivitetyn huoneensa. Oispa mullakin ollut pienenä noin tyylikäs huone ;)<br />
  <br />
  Ihana tuo kudottu elukka, mistä moisia ihanuuksia saapi?<br />
  <br />
  Johanna

  1. Johanna: neiti tykkäsi tosi paljon, kaikista mieluisin juttu tuntuu olevan pussilakanasetti ja saman kuosin kanvaasikori. 🙂 <br />
   <br />
   Elukka on siskoni tekemä, hän on todella hyvä neulomaan ja virkkaamaan kaikenlaisia öttiäisiä. 🙂

 3. Kivalta näyttää ja ihanan raikkaalta! Minua jäi kuitenkin mietityttämään missä lastenvaatteiden säilytys on?

  1. Petra: Vaatesäilytykselle keksin todella näpsäkän ratkaisun. 🙂 Postaan siitä erikseen myöhemmin. Vaatteet eivät ole tytön huoneessa enää lainkaan siis. 🙂

 4. On kyllä ihanan raikas tuo keltainen väri! Nuo puolikuu-pussarit voisin hankkia omaan sänkyyni! :)<br />
  <br />
  Täällä kans odotellaan jo viisuja! Suosikkini ehdottomasti Itävalta! Tykkään myös Norjan herkästä balladista, samoin Armenian biisistä. Veikkaan kuitenkin menestystä Ruotsille, Kreikalle ja jostain syytä luulen, että Puola pärjää myös..;) Hollanti pärjännee myös, vaikkakaan en itse lämpeä biisistä. Se on mielestäni suora kopio &quot;Every breath you take&quot; -biisistä…<br />
  <br />
  Jännittävää viisuiltaa!

  1. Blondi: Puolikuupussarit tuntuu olevan tytön mielestä koko huoneen paras asia. 🙂 Hän kutsuu niitä pilvilakanoiksi. :D<br />
   <br />
   Viisut oli upeat, en muista koska olisi näin jännät paikat ollut voittajan valinnassa ja pistelaskennassa. Top 3 oli hyvä, ruotsin tilalle olisin nostanut armenian tosin, mutta ruotsikaan ei ollut yhtään hullumpi. 🙂

 5. Ihanan raikasta! Todella kaunis kokonaisuus. Mutta eikö tyttösi saa avattavia lahjoja lainkaan? Noin pienet eivät vielä oikein osaa mieltää kaikkia esille laittamiasi ihanuuksia lahjoiksi. Lapsille synttäreillä parasta on kuitenkin pakettien saaminen ja niiden avaaminen ja se jännitys mitä paketista oikein tulee esille. Kotisi muuttuu muutenkin niin tiuhaa tahtia, että tällainen muutos on tytöllesi jo varmaan ihan arkipäivää. Siitäkin huolimatta upea huone!

  1. Ihmetelijä: Tottakai tyttö saa avata lahjojakin ja kahdessa osassa kaiken lisäksi. Tänään parit paketit ja parin viikon päästä lisää. 🙂

  2. ihmettelijä 2: Tyttö tykkäsi huoneestaan ja sai myös muutamia perinteisiä lahjapaketteja huonemuutoksensa lisäksi. 🙂 Lahjoilla on tarkoitus ilahduttaa saajaa ja neiti ilahtui kovasti. Pussilakanasetti tuntuu olevan ihan ykkösjuttu, kivempi jopa kuin lelulahja. 😀

 6. Ihanan raikasta ja ajattoman kaunista. Yksi tytöistäni sanoi heti että haluaa juuri noin yksinkertaisen ja &quot;tyhjän&quot; huoneen :). Tuleeko huoneeseen matto? Ps. Meille saapui sisustustesi innoittamana Pappelina Svea Metallic White matto :). Aurinkoa!

  1. kotiporstua: Ihana tyttö siulla! &hearts; &hearts; &hearts; Matto on jo takaisin lattialla, pesin tuossa kuvien ottamisen jälkeen vielä lattian ja siksi huone ei ollut ihan valmis vielä tuossa vaiheessa. Mattona on siis se keittiön neliöpöydän alla ollut Korvelan Aqua-matto.<br />
   <br />
   Pappelina Svea!!! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Se on ihana, ja niin helppo hoitoinen. &hearts; &hearts; Loistava valinta. :)<br />
   <br />
   Aurinkoa sinulle myös! &hearts;

  1. s: Tytön vaatteet ovat toisaalla, postaan siitä erikseen myöhemmin. Legot ovat valkoisessa isossa Uashmaman pussissa Stacked-hyllyllä. 🙂

 7. Ihanan keltainen kyllä. Mutta siis minkä ikäinen sankari asustaa täällä??<br />
  Lastenhuone ja pelkkää kallista designia, eikö sinua peloita että leikkien keskellä jokin tippuu yms tuhoutuu? Ja meillä kyllä 4 vee kohta 5 vee toivoo leluja, en usko että osaisi arvostaa pelkästään uusia huonekaluja, lakanoita vaikka lakanoitakin toivoi kyllä,,

  1. Laura: Neljän vanha neiti asustaa huoneessaan. :)<br />
   <br />
   Ei pelota. Tavarat on käyttöä varten enkä vaali tai varjele niitä mitenkään. Stacked-hyllyt ovat niin painavaa ja järeää tavaraa, että niitä saa ihan tosissaan hakata ennen kuin niille mitään käy. :)<br />
   <br />
   Tyttö sai / saa myös perinteisiä lahjapaketteja, ei kovin montaa kylläkään mutta riittävästi. Pussilakanat tuntuvat olevan tytön suosikit, tykkää niistä enemmän kuin tänään saamistaan lelulahjoista. Lelut on lapselle toki tärkeitä, mutta nykypäivän lapsukaiset (omani mukaan lukien) elävät niin yltäkylläisyydessä niidenkin osalta, ettei ne enää ole niin merkityksellisiä kuin silloin kun itse olin lapsi. Monet maailman parhaat ja toivotuimmat lelut on hylätty hyllynnurkkaan mielenkiinnon lopahtaessa. Oma tyttöni tykkää tosi paljon piirtämisestä ja käsillä tekemisestä. Tänään on mm askarrellut innoissaan helmikoruja lahjaksi saamastaan puuhelmisetistä. 🙂

  2. No kyllä minä ainakin pelkäisin että kuplavalaisin tipahtaisi tms- vaikka käyttötavaraa onkin, on silti aika kovahinta esim nyt vaikka lampulla.<br />
   <br />
   Meillä likka tykkää myös piirrellä yms koruja tehdä mutta kyllä Barbie – leikit ja pony leikit on ihan ykkösjuttu.<br />
   <br />
   Sinulla on kyllä erityinen tytteli kun on noin designiä rakastava, meijän neito ei edes ymmärrä tuollaisia 😀 kunhan on prinsessamaista ja kivoja leluja ja touhuamista.

  3. Laura: Tuplakupla on tippunutkin pari kertaa, Malm-lipaston hajottua se lensi kaaressa 150cm korkeudelta suoraan lattialle. Onneksi lamppu on kuitenkin pysynyt ehjänä ja jos joskus hajoaa niin olkoot koristeena sitten. :)<br />
   <br />
   Tytöllä on yli 20 barbia ja toinen mokoma ponyja. Hän niillä leikkii kyllä viikottain, mutta suosikkileikkejä ne eivät enää ole. Barbiet ja ponyt on jemmattuna mustavalkoiseen Ferm Livingin kangaskoriin, josta löytyy myös leikkiastioita ja -ruokaa ja muita tykötarpeita. Prinsessavaihe on meiltä mennyt ohi, mekkoja on vielä mitkä päälle nipin napin mahtuu mutta eipä tuo neiti enää niilläkään leiki. 😀

 8. Tosi hyvin sopii String-kokonaisuus just tuohon. Se antaa vähän sellaista valkoista raitafiilistä tuolle yksivärisellekin seinälle 🙂 <br />
  <br />
  Vitsit, mä rupesin melkein parkumaan Itävallan esityksen aikana kun se oli niin liikuttava… 🙂

  1. Dara: Mä itkin Itävallan aikana, varsinkin siinä kohtaa tuli tuli kunnon tirskautus kyynelkanavista kun ne siivet ilmestyi ruudulle laulajan taakse. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja loppushown aikana itkin taas… :´) Oikea voitti! &hearts;

 9. Missä säilytät lapsen vaatteita? Eikö ne jossain vaiheessa roikkuneet Hayn pöydän jaloissa??? Oletko siirtänyt jalat muuhun käyttöön? Pitäisi lukea päivittäin, että pysyisi perässä 🙂

  1. anonyymi: hayn pukkijalat siirtyi ruokapöytälevyn alle jo viime syksynä, eivätkä palanneet takaisin vaaterekki-käyttöön. 🙂

 10. Tämä String system on niin yksinkertaisen KAUNIS &hearts;. Olen samaista settiä miettinyt oman koululaiseni huoneeseen. Voisitko kertoa tarkat mitat/tiedot kaikista noista tarvittavista osista? Tilasitko tämän setin Finnish Design Shopista vai mistä? 🙂 kiitos tiedoista!

  1. Minna: Ostin String-hyllystön Nivalan Laatukalusteelta, koska heillä oli kaikki osat heti varastossa saatavana. Finnish Design Shopissa ei ollut pöytälevyä lainkaan. <br />
   <br />
   Hyllystössä on kuusi osaa:<br />
   <br />
   2kpl 200x30cm lattiapaneeleja (myydään kahden pakkauksessa edullisemmin)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-lattiapaneeli-200x30cm-2kpl-p-737.html&quot; target="_blank">http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-lattiapaneeli-200x30cm-2kpl-p-737.html</a><br />
   <br />
   <br />
   3kpl 78x30cm hyllyjä (kolmen settinä halvempi, kuin yksitellen)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-hylly-78x30cm-valkoinen-3-kpl-p-746.html&quot; target="_blank">http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-hylly-78x30cm-valkoinen-3-kpl-p-746.html</a><br />
   <br />
   <br />
   1kpl 78x58cm pöytälevy<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-poytalevy-valkoinen-p-750.html&quot; target="_blank">http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tavaroiden-sailytys/string-poytalevy-valkoinen-p-750.html</a&gt;

 11. Tykkään tyylistäsi ja kodistasi, ja mielellään katselen kuviasi nauttien sen rauhallisuudesta ja levollisuudesta 🙂 Tuo raitaseinä ja pöytä-hyllykkö näyttävät kuitenkin tällä kertaa minun silmään tosi rauhattomalta ja siksi siirtäisin ne vähän etäämmälle toisistaan. Tietysti lapsen huone saakin olla vähän räväkämpi, mutta silti. Ja tämä on vain minun mielipide, teillä on teidännäköinen koti.

  1. Sanna: Olen itse oikein tyytyväinen niiden yhteensopivuuteen ja etäisyyteen. Hyllystöä laajennetaan ehkä myöhemmin tuohon vasemmalle puolelle, joten siksikin tuo on minusta hyvä paikka. :)<br />
   <br />
   Mielipiteitä saa esittää eikä kaikesta aina tarvitsekaan tykätä niin paljoa. Meillä tuosta huoneesta tykkäillään kuitenkin kovasti tuollaisenaan, joten muutoksia sinne ei ole tulossa enkä itse muuttaisi edes mitään vaikka voisin. 🙂

 12. String-hyllystö on kyllä kaunis 🙂 Ja se varmasti pysyy tytön matkassa pitkään. Viidakkoteemaiset synttärit kuulostaa hauskalta!! 😀

  1. Jasmin: Viidakkoteema on tytön oma toive ja täällä ollaan jo suunniteltu rekvisiittaa ja koristeita. 🙂 Neiti osallistuu itse myös koristeluun ja teemme tulevana viikonloppuna silkkipaperista jotakin hauskaa somistetta hänen huoneeseensa… Saa nähdä mitä kaikkea vielä keksitään. 🙂

 13. Tosi upealta näyttää!!! Onnittelut synttärisankarille! Meilläkin juhlittiin 4-vuotis synttäreitä eilen 🙂

  1. Pikku hiiri: Sankarimme kiittää! &hearts; &hearts; Onnentoivotukset myös sinun nelivuotiaalle! &hearts; &hearts;

 14. Kivan raikas huone.<br />
  <br />
  Mutta omaan makuuni pöytä on kovin pieni, jos vaikka kaverin kanssa piirrellään. Ja joku laatikosto olisi kätevä papereille, puuhakirjoille sun muille (nyt aika ylhäällä nelivuotiaalle?). Samoin mietin valaistusta,kun pöytä ei ole ikkunan edessä eikä ole mitään kohdevaloa (pöytälamppua tms) kuitenkaan.<br />
  <br />
  Legoista, eikö niille ollut aiemmin ne ihanat legolaatikot? Minne ne ovat joutuneet?

  1. Anonyymi: Kaverin kanssa mahtuu piirtelemään tarvittaessa, mutta pöydän pääasiallinen käyttäjä on kuitenkin oma neitiseni. Isompaa pöytää hän ei tarvitse omille puuhilleen. :)<br />
   <br />
   Laatikostojen aika on kouluiässä sitten, vielä ei ole suurta tarvetta sille. Piirustukset laitetaan kansioon talteen ja värityskirjat ovat pinossa pöydällä. Kuvat otin kesken sisusteluni, joten ne eivät vastaa ihan täysin sitä lopullista lookkia (joka on jo kivasti sekaisin neidin puuhien ansiosta :D). :)<br />
   <br />
   Pöytää ei voinut laittaa ikkunan eteen seinähyllystön muodossa, koska ikkunaa ei olisi saanut auki pesua varten. Pöytävalaisin on olemassa jo, sillä ja kahdella muulla valaisimella saa riittävän valaistuksen pimeään vuodenaikaan. Nyt ei valaisimia tarvita kun sisällä on yhtä kirkasta kuin ulkonakin klo 6-21 välisenä aikana. :)<br />
   <br />
   Legoja on edelleen, olemme pikkuhiljaa vaihtaneet duplot tavallisiin legoihin jotka mahtuvat paaaaaljon pienempään tilaan. Stacked-hyllyllä oleva Uashmaman pussi on täynnä legoja. 🙂

 15. Hei, <br />
  <br />
  ihana huone, kuin raikas auringonpaiste :). En alkanut etsimään blogista/kommenteista, oletko mahdollisesti kertonut jossain vaiheessa, millä värillä seinä on maalattu, joten kyselen nyt suoraan itse :). Ja onko raitaseinä myös maalattu vai kenties tapettia? Ainakin niin samansävyiset keltaiset, että varmaan maalattu molemmat -oletan :).

  1. Anne: Kiitokset! &hearts; :)<br />
   <br />
   Keltainen maali on Tikkurilan K302, sillä maalasin myös nuo keltaiset vaakaraidat toiselle seinälle. 🙂

 16. Aivan valtavan inspiroiva idea, taidanpa lainata sitä taloprojektiimme! Minkä kattovalaisimen olet yhdistänyt sisustukseen? Sitä ei näy kuvissa.

  1. Koo: Kattovalaisimen on keltainen Myy, eli tämmöinen: <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-myy-valaisin-keltainen-p-2604.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-myy-valaisin-keltainen-p-2604.html</a><br />
   <br />
   Valaisuteholtaan se ei ole kovin hyvä, mutta se on niin söpö etten halua sitä vaihtaakaan. 😀 Lisävaloa huoneeseen tuo tasolla oleva pieni tuplakupla ja syksymmällä lisään pöydälle vielä pöytävalaisimen. 🙂

 17. Heipsan Miia,<br />
  <br />
  Satuin tähän postaukseen googlen kuvahaun kautta etsiessäni pojan huoneeseen inspiskuvia tuosta String työpisteestä… Olen lukenut toki postauksen jo aikaisemmin, mutta en ole tykännyt tuosta&quot;blogihyllystä&quot; kovinkaan paljon ja vasta viime viikkoina olen alkanut lämmetä sille. Nyt on suorastaan pakottava tarve saada pojalle tuo työpistekokonaisuus, mutta yksi asia mietityttää… Nimittäin onko seinä betonia vai gyprocia, johon tuo kokonaisuus on kiinnitetty? Meillä ainoa betoniseinä huoneessa on ikkunaseinä ja siihen patterin putkien takia laitto ei onnistu, joten mietin miten kestää gyprocissa? Pöytään kuitenkin nojaillaan paljon… Kiitos jos ehdit vastata! :)<br />
  <br />
  Terkuin Mia

  1. Mia: String-hyllykokonaisuudet ovat todellisia klassikkoja vuodelta 1949 ja ne jatkavat elämäänsä vielä vuosikymmenet senkin jälkeen kun ne menevät &quot;pois muodista&quot; tämän uusimman villityksen jälkeen. 🙂 Tämä on jo kolmas kerta niiden elinaikana kun ovat todella muodikkaat, ensimmäisen kerran tämä tapahtui 50 luvulla sarjan lanseeraamisen jäljiltä, toisen kerran 70-luvun lopulla ja pitkän tauon jälkeen jälleen nyt 2010 jälkimainingeissa. Klassikkokalusteet ovat rahansa arvoinen panostus, sillä ne eivät ole koskaan epämuodikkaita eivätkä ns. hetken huumaa. Turvallisin mielin ainakin itse olen panostanut String System sarjaan, sillä ajattomuutensa lisäksi ne ovat myös laajennettavissa ja muunneltavissa kulloisenkin tarpeen mukaan aina vaatehuoneen säilytyshyllystöstä olohuoneen kalusteeksi. :)<br />
   <br />
   Tytön huoneessa hyllystö on cyproc-seinälle kiinnitetty, kolmella ruuvilla per sivu (yksi ylhäällä, yksi keskellä ja yksi ruuvi alhaalla). Itse tykkään käyttää cyproc-seinällä ruuvattavia kipsilevyankkureita, jotka ruuvaan oikeille paikoille varsinaisen ruuvin alle:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.taloon.com/kipsilevyankkuri/K-190213/dp&quot; target="_blank">http://www.taloon.com/kipsilevyankkuri/K-190213/dp</a><br />
   <br />
   Omani ovat valkoisia muovisia Togglerin SnapSkru-ankkureita ja ostettu Prismasta. Koko on Mini, joka piiloutuu String System sivulaidan reunojen alle eikä näy sivulaitojen alta rumasti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.prisma.fi/fi/prisma/toggler-snapskru-kipsilevyankkuri-spm-mini-6kpl-ip-ruuvit&quot; target="_blank">http://www.prisma.fi/fi/prisma/toggler-snapskru-kipsilevyankkuri-spm-mini-6kpl-ip-ruuvit</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *