Lelut järjestykseen mars! :)

Avohyllystö ei ole ehkä paras säilytyratkaisu lastenhuoneessa, mutta meillä se ainakin toistaiseksi on toiminut tosi hyvin. 🙂 Tyttö on hyllystön saapumisen jälkeen alkanut täysin pyytämättä siivoamaan lelunsa takaisin paikoilleen aina leikin päätyttyä. Hän on itse laittanut kaiken järjestykseen ja leluilla on tarkat omat paikat – kirjat, ponyt, barbit ja barbietalot kuuluvat avohyllyille, legot (puuttuvat kuvasta) ovat Uashmaman valkoisessa pussukassa ja muut lelut Ferm Livingin mustavalkoisessa kangaskorissa. 🙂

IMG_5880.jpg

BARBIEDREAMHOUSELEGO.jpg

IMG_5854.jpg

Meillä on siirrytty isojen tyttöjen legoihin ja “pikkuvauvojen” duploilla ei neiti enää rakentele (blogikirppikselläni myynnissä kaksi duplosettiä!). 🙂 Synttärilahjaksi ostin hänelle Barbien Unelmatalon, jota on ehditty kaupassa hipelöimään ja toivomaan jo monesti. Ken-nukke pitäisi vielä kuulemma lego-taloon saada kun Barbiella on kaverinsa Teresan kanssa muuten ihan tylsää. 😀

IMG_5869.jpg

IMG662890166273.jpg

Tyttöä alkoi ärsyttää kun häärin kuvaamassa kesken hänen leikkiensä. Ärsyttävää äitiä piti vähän saada kiusata ja nellinöppöseni päätti ryhtyä tekemään pellenaamoja… 😀 😀

IMG_5861.jpg

iIMG_5864.jpg

IMG_5863.jpg

Ponyt ja barbiet somasti järjestyksessä. Näihin ei ole minulla lupaa mennä koskemaan, kun laitan ne kuulemma ihan väärin… 🙂 Olen vain pelkästään kiitollinen jos tämä sopuisa järjestely ja oman huoneen siistinä pitäminen jatkuu tästä tulevaisuuteen, tällä kertaa. Vielä kun oppisi pitämään pöytänsäkin järjestyksessä niin avot. 🙂

IMG7749010097367.jpg

Tyttö sai synttärilahjaksi myös uusia unikavereita, kuvassa keltainen Applejack -pehmopony jota pitää kantaa mukana kauppareissullakin. <3

Illalla tulossa postausta diy-tuolista jota alan tuunailemaan, viimeinkin. 🙂 Mustaksi maalattu selkänojallinen jakkarani saa uuden leiskuvan värin… eikä se ole valkoinen tällä kertaa. 😀 Aurinkoista ja ihanaa päivää kaikille! <3

18 kommenttia “Lelut järjestykseen mars! :)

 1. Voi, miten siistiä. Tuosta voisivat meidänkin teinit ottaa oppia. Uskomatonta, miten välillä kaikki vaatteet, tietokoneet, puhelimet ja koulukirjat ovat sikinsokin lattialla ja kamala härdelli aina kun jotain etsitään. Yritän kestää ja ajattelen, että kaipa se tämäkin vaihe joskus ohi mennee. Joten nauti niin kauan kun tyttönen noin hienosti osaa siivota!

  1. Mysterious M: Hartaasti tietenkin toivon että neiti jaksaa siivota leikkinsä itse jatkossakin, mutta eiköhän tämäkin vaihe mene ohi ennen pitkään. 🙂 teineillä on niin kauheasti kaikkea tekemistä koko ajan ettei ne &quot;ehdi siivoamaan&quot;. 😀 Itsekin aikoinani olin ihan samanlainen sottis ja kun miettii millainen siivousfani olen nyt, niin ei olisi uskonut… 🙂 Viimeistään omaan kotiin muuttaessa ne silmät aukeaa – jos ei halua elää sotkun keskellä, on pakko jaksaa siivotakin joskus. 😀 <br />
   <br />
   Yksi hyvä opetus on se, että jos vaatteet ei omistajan toimesta kulkeudu likapyykkiin, ei niitä haeta eikä pestä. Äkkiä menee oppi perille varsinkin tytöillä, kun joutuu likaisilla ja ainaskin kaksi päivää vanhoilla vaatteilla kulkemaan. 😀 Tuota konstia siskoni käytti omalla teinillään ja johan alkoi pyykit ilmestyä koriin itsestään. 😀

  1. Miksi ihmeessä pitäisi olla enemmän leluja? Minusta tuossakin on jo hurja määrä 😀 Askartelutarvikkeet lienevät kuitenkin erikseen &quot;koulupöydän&quot; äärellä.

  2. Piik: Kuvissa näkyvien lelujen lisäksi meillä on postauksessakin mainitut legot, joita säilytetään Uashmaman isossa säkissä, nuken kaukalo ja nukke sekä pehmoleluja jotka asustavat sängynpäädyssä. Pöydällä on väritys-, piirustus- ja askarteluvälineitä (kyniä, vihkoja, askartelukirjoja, puuhelmiä yms.). 🙂 Varastosta löytyy lisää leluja, mutta ne lähtevät todennäköisesti lahjoituksena viereiseen päiväkotiin. Neiti ei niillä leiki eikä halunnut niitä takaisin kun kävimme varastossa penkomassa. 😀 <br />
   <br />
   Omasta mielestäni meillä on leluja todella paljon, kaikilla ei tyttö edes leiki ja muutenkin hän leikkii aika vähän leluilla kotona. Touhuilu on enimmäkseen legoilla raknetelua ja niillä leikkimistä sekä askartelupuolen hommeleita. Ponyillä leikkii välillä, barbeilla nykyisin tosi harvoin. Meidän tarpeisiin (tytön) leluja on täysin riittävä määrä, ellei jopa liikaakin. lapsia on erilaisia, minun muksuni on enemmän käsillä tekemisen ystävä. :D<br />
   <br />
   Toissapäivänä askarreltiin yhdessä hirmuinen määrä puuhelmistä tehtyjä koruja, neiti antaa ne lahjaksi pikkuystävilleen ja mummeille. &hearts; &hearts;

  3. Minja: Meillä on ihan tarpeeksi leluja eikä enempää tarvita. 😀 Näilläkään ei kaikilla leikitä. :D<br />
   <br />
   Pöydällä on askartelujutut ja värityskirjat yms. Niitä on kertynyt jo hirmuinen määrä ja varastossakin on tallessa täyteen väritettyjä väritys- ja puuhakirjoja vinot pinot. 🙂

  4. Kommenttini olikin tarkoitettu nimimerkille Piik 🙂 Kun hän &quot;oletti&quot; että teillä on muitakin leluja… Sorry jos käsitit väärin 🙂

  1. Kati: &hearts; &hearts; &hearts; Tanssiharrastus on varmasti myös vaikuttanut ryhtiin, on säilynyt selkä jämptinä eikä kyttyrä-valumista ole vielä ilmaantunut. Eiköhän tuo neiti viimeistään teini-iässä ala valumaan alaspäin, hihii… 😀

 2. Tykkään niin sun blogista ja erityisen kiva on lukea mm. näistä tytön huoneen jutuista, kun oma tyttöni on aivan saman ikäinen, parin päivän päästä myös 4v. Meillä on keväällä ollut armoton karsiminen sekä tytön leluissa että koko kodin muissakin tavaroissa. Olin tosi yllättynyt, miten tyttö itse halusi karsia todella paljon lelujaan. Mielestäni on hienoa, että lapsikin oppii siihen, ettei leluja tarvitse olla mitään tuhotonta määrää ja myös sen, että myymällä/lahjoittamalla itselle tarpeettomia leluja pois, tekee toiselle hyvän mielen ja ehkä voi itsekin saada rahoilla ostaa vaikka jätskin. :)<br />
  <br />
  Oikein ihanaa kesää teille molemmille! 🙂

 3. Jäin ihmettelemään missä on leikkiastiat, pelit, kirjat, nuket, vaatteet ja nukenvaunut ym.<br />
  En tarkoita, että tavaraa pitäisi olla mutta yleensä pikku tytöillä niitä on:)

 4. Olen tainnut kommentoida blogiisi vain kerran aiemmin, vaikka minusta onkin kuoriutunut vakkarilukija joka vähän väliä käy kurkkimassa josko olisit taas jotain postannut ;D Nyt kuitenkin oli pakko kirjoittaa, koska kismittää suuresti joidenkin ihmisten kommentit sulle ja nimenomaan siis nämä ikävän sävyiset joiden ainoa tarkoitus tuntuu olevan loukkaus ja arvostelu 🙁 On ihan naurettavaa että joka asiasta nää henkilöt löytää jotain &quot;kommentoitavaa&quot; ja valitettavaa.. Jopa tyttösi leluista! Lapsia on yhtä paljon erilaisia kun on meitä aikuisiakin, tarkoittaako se että meillä kaikilla aikuisilla on tismalleen samat asiat kotejamme koristamassa?? Jos puhutaan minusta ja omasta lapsuudestani niin juuri tuollainen leluvalikoima olisi ollut unelmien täyttymys! Muistan vieläkin kun kinuttiin siskon kanssa barbien taloja ja poneja ja voi sitä iloa kun naapurin isompi tyttö sen barbitalon (ja jopa barbi auton) meille lahjoitti 😀 Ja vielä noista &quot;poikien&quot; leluista; kaikki tytöt eivät niistä pidä, pitäisikö niitä silti ostaa kaappeihin pölyttymään vaikka toinen ei niillä haluaisi leikkiä? Itse muistan lapsuudestani edelleenkin selkeästi sen episodin kun halusin välttämättä prätkähiiren.. Noh, iskän mielestä ne oli niitä poikien leluja jota ei meiän tytölle osteta. Päiväkodissa sitten ratkiriemuissani poikien prätkähiirillä leikin hihii 😀 Ja ei meilläkään kotona ollut kaikkia mahdollisia leluja vaan esimerkiksi mummin luona oli eri leluja ja pelejä ja videoita, joista sitten saatiin aina siellä kyläillessä nauttia 🙂 Sinun tyttösi on super onnekas saadessaan tuollaisen huoneen ja leluvalikoiman, sekä tietysti sinut. 🙂 Blogistasi välittyy niin lämmin kuva sinusta ja olet inspiroinut ja innostanut minua monessa asiassa; kuten siivous, tavaran vähentäminen (ja laskeminen) yms. Olen kiitollinen ja iloinen että saan blogissasi vierailla ja että jaksat meille kirjoitella vaikka ikäviäkin kommentteja ilmaantuisi &hearts; Kaikkea hyvää Miia sinulle ja aurinkoisempia päiviä! &hearts;

  1. Marissa: Omaa kommenttiani en tarkoittanut loukkaavaksi tms. Enkä varmasti ole ainoa ihmettelijä.Ihmettelen miten sait ikävän sävyn koska siinä ei sitä ollut?<br />
   <br />
   On hienoa, että puolustelijoita löytyy ,mutta Miia on näyttänyt taitonsa ihan itse puolustaa ja perustella valintojaan:) Vuorovaikutus voi olla muutakin kuin mielistelyä.

 5. Ihanan näköinen huone pikkutytöllä! Olen positiivisesti kateellinen siitä, miten olet saanut pidettyä lelumäärän kurissa. Me emme itse osta leluja juuri ollenkaan, mutta niitä tulee lahjaksi kavereilta, sukulaisilta, kummeilta, mummoilta.. Osa on isokokoisia ja useat niitä 50-osaisia härveleitä.. Miten olet itse ratkaissut tämän sinänsä positiivisen lahja-asian? Pyydätkö tytöllesi lahjaksi enemmänkin tarpeellisia/käytännöllisiä asioita, kuten vaatteita, tarvikkeita, sisustusjuttuja? Taidan nyt järjestää suursiivouksen meidän 2,5-vuotiaan pojan huoneessa, sun postauksesta inspiroituneena 🙂

 6. Kivalta näyttää tytön huoneessa! Hei onko tuo Ferm Living säilytyskorin valkoinen ihan puhtaanvalkoinen vai enemmän luonnonvalkoinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *