Olohuoneen uusi asukas – Tablo! :)

Pöydättömäksi muuttunut olohuone oli niin valjun näköinen ja tyhjä, että päätin käyttää pienen siivun säästöistäni Normann Copenhagenin isoon Tablo-pöytään*. Valitsin aikoinani olohuoneeseen tämän ja Hayn Tray-tarjotinpöytien väliltä, päätyen lopulta Trayhin sen kestävyyden ja keveyden vuoksi. Nyt kun ulkoilmaan sopivat teräksiset tarjotinpöydät muuttivat parvekkeelle, oli hyvä mahdollisuus toteuttaa tämä toinenkin hankinta.

Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen
Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen

Yksi iso Tablo korvaa täydellisesti kahden Tray-pöydän kokoisen laskutilatarpeen. Ihanaa kun voi taas iltaisin (tytöltä salaa) herkutella leffojen ääressä sohvalla istuksien. 😀 Kovin kodikkaalta ei olohuone ihan vielä näytä, sillä kukkamaljakot ja muut pikkujutut puuttuvat ja pöydät ammottavat tyhjyyttään. Ensiviikolla postailen teille uusia koko olohuoneen kokoisia kuvia, kun saan kukat paikoilleen ja laajakuvaobjektiivinkin lainaksi.

Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen
Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen

Valkoiseksi maalatut saarnijalat olivat ison pöydän suhteen oikea valinta. Mietiskelin myös käsittelemättömiä saarnijalkoja, kuten pienessä Tablossani, mutta päädyin kokovalkoiseen vaihtoehtoon säilyttääkseni selkeän valkoisen linjani. Skandinaavisen moderni white on white -tyyli toimii omassa kodissani parhaiten, puunsävyjä saa kalusteissa olla muttei liikaa. Samassa avoimessa tilassa sijaitseva tamminen ruokapöytä ja kodin kokoinen tammiparketti täyttävät jo kaksin ison avokeittiö-olohuoneen puukiintiön. Lisäextrana on pikkutablon, Milk-valaisimen sekä AAC22-tuolin puujalat.

Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen
Normann Copenhagen Tablo pöytä olohuoneessa - Sisustusostoksia Omakotivalkoinen

Tablo on suunnittelija Nicholai Wiig Hansenin Normann Copenhagenille suunnittelema kahvipöytä, jossa estetiikka ja käytännöllisyys kohtaavat juuri oikealla tavalla. Pöydän erikoisuutena on kahden hyvin erilaisen materiaalin, saarnipuun ja muovin liitto, joka yhdistyy pelkistettyyn ja tyylikkääseen muotoiluun. Pöydän teräväksi hiottu ylöspäin kaartuva reuna luo kontrastin pöydän muuten pyöreille muodoille.

Tablo onkin minimalistinen pöytä ilman turhia yksityiskohtia. Pöydän nimi ”Tablo” viittaa englanninkieliseen pöytää tarkoittavaan sanaan ’table’ ja ranskankieliseen sanaan ’tableau’ joka puolestaan tarkoittaa taulua, pysähtynyttä kuvaa jostakin tietystä hetkestä ja asetelmasta. Tablo-pöytä* kiteyttää kaikki skandinaavisen suunnittelun parhaat ominaisuudet yhteen tuotteeseen! Tästä aiheesta ensi viikolla lisää! 🙂

Huomiseen!

Tuotekuva: Normann Copenhagen, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

11 kommenttia “Olohuoneen uusi asukas – Tablo! :)

 1. Ihana! Minä olen haaveillut Tablosta jo pitkään, mutta vielä en ole uskaltanut haavetta toteuttaa. Pieni tusseja rakastava tyttäreni saattaisi tuhertaa aarteeseeni, joten odottelen tytön kasvamista hieman 😉 Normann Copenhagenin tuotteista kotoa löytyy muutamia aarteita 😀

  1. Jonna: Tussit on kyllä sellaiset vempeleet, että mietin itsekin aikoinaan uskallanko ostaa valkoisia olohuoneen pöytiä. 🙂 Ihme kyllä ne muutamat paperin ohi piirretyt tussinjäljet lähti pöydästä irti Universal Stonella. Tytöllä oli kokoontaitettava piirustusalusta, jonka päälle siirtyi piirtämään ja värittämään, se oli näppärä apu. :)<br />
   <br />
   Normann Copenhagenilla on todella ihania tuotteita. Arvostan suuresti heidän suunnittelijoidensa paneutumista tuotteiden ideointiin ja niistä huomaa kaikista että ajatustyötä on todellakin tehty. &hearts; Puinen Trivet-pannunalusta on tulevaisuuden ostoslistallani, tarvetta sille ei juuri nyt ole. &hearts;

 2. Voi ihanuus mikä pöytä! Itse olen miettinyt noita Hay Tray -pöytiä, mutta tässä voisi olla parempi ratkaisu – sinulta ne parhaat vinkit aina saan valkoiseen kotiimme ;). Aurinkoa!

  1. kotiporstua: Molemmat pöydät ovat ihania, en osaisi enää valita niiden väliltä nyt kun molemmista on kokemusta. &hearts; Ei se helppoa ollut silloinkaan, mutta Hayn Tray vei voiton koska on äärettömän kevyen näköinen eikä supista tilantuntua. Tablo on niin eri henkinen, enemmän sellainen koko perheen pöytä. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntaita! &hearts;

 3. Ihanalta näyttää! Kaksi päivää sitten päädyin, että meille tulisi samanlainen, mutta pienempi versio, Heen kaveriksi. Sitten eilen katselin uudelleen ja totesin, että ilmavuus ehkä katoaisi, vaikka laskutilaa aina joskus kaipaisi. Mietitään…<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Vekarus: Tablo ja Hee sopii kyllä kivasti yhteen. &hearts; Pieni Tablo on siro enkä itse koe että tila menisi sumppuun sen kanssa. Ison Tablon kansilevy on niin suuri ja jykevä, että se tarvitsee reilusti tilaa ympärilleen. Ainoana pöytänä iso Tablo on hyvä. 🙂 Pikkutabloa vuorostaan voi soveltaa lähes samalla tavalla kuin Hayn Tray-pöytiä, se sopii melkeinpä mihin vaan. :)<br />
   <br />
   jos haluat säilyttää Hee-tyylisen keveyden, voisiko sivupöytänä toimia Hayn iso DLM? Se olisi pyöreä ja jalkaosuudeltaan niin siro, että &quot;ilma&quot; pääsee liikkumaan sen ympärillä samalla tavoin kuin Hee-tuolissakin. &hearts;

  2. :-)<br />
   <br />
   Alunperin olikin nimenomaan DLM:n kannalla, mutta jotenkin tuntuisi, että se riitelisi liikaa nykyisten olemassa olevien pikkupöytien kanssa, enkä niistä oikein osaa luopua. Mietintä jatkukoon!

  1. emmi: Kuvien sävy vääristää, kun kuvasin illalla vastavalossa. 🙂 Pöytä on valkoinen, eikä sinerrä yhtään livenä. 🙂

 4. Ja kolme vuotta myöhemmin… …vieläkö Tablo on taloudessa? Itse törmäsin Vepsäläisellä tähän, ja istuisi kuin nakutettu olohuoneeseeni. Muovi sekä materiaalina että myös kestävyydeltään (tahrat, kulumat) pistää itseä mietityttämään.

  1. Ville: Ei ole Tabloa enää talossa, annoin sen pois kantikkaan mallisen pöydän tieltä. Tablon muovikansi on aika kestävää kaliiberia, ei pienestä säiky eikä naarmuunnu. Kulumista en olisi lainkaan huolissani, mutta kellastumisesta olisin. Valkoinen muovi tapaa alkaa kellertämään vuosien saatossa varsinkin jos se on aurikoisella paikalla. En osaa sanoa miten Tablo käyttäytyy ja missä ajassa muovi mahdollisesti alkaisi kellastumaan, mutta muutama julkitiloissa näkemäni Tablo on selvästi vaihtanut väriä (stockmannilla valaistuksesta johtuen, yhdessä konttorissa ehkä ikkunasta paistavan auringon vuoksi).

   Antaisin Tablolle 8/10 pistettä, sen muoto ja laatu on täyden kympin arvoiset mutta kellastumisriskistä johtuen rokotan pisteitä. Toivottavasti tästä syväluotauksesta oli sinulle apua valinnassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *