DIY – roskiksesta löydetyt pinnatuolit

Minulla kävi ihan älytön tuuri eilen… 🙂 Löysin nimittäin roskiksesta kaksi 50-luvulla valmistettua pinnatuolia, jollaisia olen etsiskellyt puolisen vuotta pitkin kirppispalstoja ja kierrätyskeskuksia. Pinnatuoleista pyydetään niin huikeita hintoja puolikuntoisinakin, etten ole raaskinut ostaa. Rikkinäisistä ja mahdollisesti jopa korjauskelvottomista tuoleista on pyydetty kirppareilla useita kymppejä, tai sitten tuoli on sijainnut liian kaukana noudettavaksi. Roskislöytöni toivat minulle säästöä monta kymppiä ja pohjaleimasta päätellen niillä on ikää noin 60-vuotta. Elämäähän ne ovat nähneet ja kunto on melkoisen kulahtanut, mutta kunnon puutuolit saa tuunattua uuteen loistoonsa pienellä vaivalla. <3

IMG_6201.jpg

iIMG_6205.jpg

iIMG_6203.jpg

Toisen tuolin liimaukset ovat löysät, joten ensitöikseni pääsen liimailuhommiin. Sen jälkeen vuorossa on hionta, joka tulee olemaan työläin vaihe tuunauksessani. Minun pitäisi myös päättää laitanko hiottuun pintaan kirkkaan kalustelakan ja jätän tuolit alkuperäiseen väriinsä, vai annanko niille kokonaan uudenlaisen ilmeen valkoisella, mustalla, keltaisella tai jollakin muulla värillä maalaten… 🙂

iIMG_6209.jpg

iIMG_6208.jpg

iIMG_6207.jpg

Enää ei tarvita kuin hyvät kelit, jotta pääsisin tuunaushommiin parvekkeelle. Viime viikko oli liian kylmä ja tämä viikko näyttää turhan kosteita lukuja. Toivottavasti loppuviikosta sää kuitenkin suosisi ja pääsisin toteuttamaan nämä kaikki tuunausideani, joita onkin ehtinyt kertymään jo kolmen tuolin verran. 🙂

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

24 kommenttia “DIY – roskiksesta löydetyt pinnatuolit

 1. Mikä tuuri tosiaan! 🙂 Onnea hionta- ja maalaushommiin! Jos päätät maalata eikä hiominen huvita, hanki kalkkimaalia. Annie Sloan Chalk Paint on hyvää tavaraa. Ei tarvitse tehdä pohjatöitä. 🙂

  1. Silja Maaria: Annie Sloan -maaleihin olen ehtinyt jo tutustumaan, mutta oma tuunailu vielä puuttuu. Tuttuni maalasi Annie Sloanilla oman kaappinsa, tosi kaunista jälkeä tuli. &hearts;

 2. Noi on kyllä just sun näköiset tuolit 🙂 Hyvä löytö. Näkisin ne just sopivina noin puunvärisinä valkoiseen sisustukseesi, ja muutenkin kun sinulla on puunvärisiä pieniä yksityiskohtia ja tammiparketti.

  1. Annika: tein testihiotaa tuoleihin ja istuin osa on sen verran kulunut, ettei kirkasta lakkaa voi niihin laittaa. Vaatii peittävän maalin, jotta niistä tulee siistit. Muuten olisin ihan mieluusti voinut säilyttääkin tuon patinoituneen puupinnan. &hearts;

 3. No olipas löytö!! 🙂 Ai että tuollaisesta tulee sitten hyvä mieli! :)<br />
  <br />
  Oikeastihan ne varmasti pitäisi jättää tuon väriseksi ja vaan kunnostaa ne, mutta itselleni tuollainen punertava puu on ihan kammotus, joten itse ehkä petsaisin ne toisenväriseksi. Tai sitten maalaisin ne valkoiseksi. Hiominen on kyllä aika keljua puuhaa, mutta lopussa kiitos seisoo, vai mitäs näitä kulahtaneita viisauksia onkaan? 😉

  1. Blondi: Älä muuta sano. 😀 Olin menossa kauppaan vieden samalla pussillisen roskia meidän taloyhtiön roskahuoneeseen ja siellä nuo sitten olivat odottamassa pinottuna roskalaarin vieressä. &hearts; &hearts; &hearts; Kannoin heti viivana ne kotiin kahta kertaa miettimättä. 🙂 Roskiksessa oli myös Artekin E60:ltä vaikuttava jakkara, mutta se oli hautaunut muiden roskien sekaan ja vaikutti olevan sen verran risa etten alkanut sitä kaivelemaan ylös. Naapurini muutti viikonlopun aikana pois, joten veikkaan kalusteiden olevan hänen varastostaan peräisin. 🙂

  1. Hilima: No niin on! &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Diy-rekki on edelleen paikoillaan, siirsin vain vaatteita sivummalle jotta sain tuolit kunnolla kuvattua. 🙂

  1. Kotirouva: Eilen illalla sain liimattua toisen tuolin löystyneet kiinnitykset ja nyt tuoli kuivaa pienessä puristuksessa sohvan ja seinän välissä. 🙂 Enköhän ensiviikolla pääse maalailupuuhiin, en malta itsekään odottaa. 🙂

 4. Hiominen on työlästä,mut palkitsee lopulta.viime kesänä käsittelin kuusi tuolia,oli urakka.<br />
  ihan käsin hioin,ja välillä käytin ainetta,joka irrotti itse lakattua pintaa.siitä oli vähän apuja.täällä noita pinnatuoleja myydään kirppareilla paljon.valkoinen olisi mielestäni paras väri näissä.itse tein ruskeat,ja nyt haluaisin valkoiset…mutta en ala enää hiomaan vaan myyn pois.

  1. Aikku: Hiominen on todella pitkäveteistä ja työlästä, en päässyt eilen alkua pitemmälle kun alkoi jo hyppysissä tuntumaan. Peukalon &quot;pullalihas&quot; on niin niin kipeä nyt. <br />
   <br />
   Oletko harkinnut Annie Sloanin maaleja? Niillä voi maalata ilman hiontaa ja lakanpoistoa, tulee tosi kaunis mattainen pinta. &hearts;

  1. Katja: Ihan uskomaton tuuri kävi kyllä. 🙂 Jos olisin tiennyt että entisellä naapurillani on tälläisiä aarteita turhanpanttina, olisin käynyt kysymässä niitä jo aikaa sitten. Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia Fanett-tuoleja olen kärkkynyt puolisen vuotta ja katsellut myös muita samannäköisiä pinnatuoleja, mutta en ole raaskinut maksaa pyydettyä hintaa kunnostettavasta tuolista. Nämä löytämäni tuolit eivät ole Tapiovaaraa, mutta melkein sinne päin ja vielä kunnon vanhan ajan puuta. Nämä kun maalaan uuteen kuntoon, niin varmaan itkeskelen onnesta. Keittiöön ruokapöydän ympärille mahtuisi kaksi lisätuolia ja aion ensitöikseni kokeilla miten pinnatuolit sopivat hay Hee-tuolien viereen. Uskon että sekalaisesta tuolikokoelmastani tulee nätti. &hearts;

 5. Vitsi mikä löytö!! Nyt Miia, mun blogissa on sulle haaste. Koko megapitkää hommaa ei edes tartte tehdä, mutta nyt on niin hyvät kysymykset, että niihin tarvin vastauksia. Itellä on ny ideat loppu 😉

  1. Sannis: Ihana Sannis! &hearts; &hearts; &hearts; Vastailen siun kysymyksiin oiekin mielelläni ja alankin työstämään postausta nyt het. :D<br />
   <br />
   Kiitos blogiystäväiseni! &hearts; &hearts;

 6. Hienot tuolit, mullakin pari tuollaista tori.fi: stä hankittu. Liimaukset oli kunnossa hakiessa, mutta nyt noja niskaa. Vinkkaamaan mitä liimaa käytät…

  1. Jane: MInä käytin Eri Keeper plussaa, kuivumisaika on useampia tunteja mutta edullisena yleisliimana tuo sopii niin moneen käyttöön että katsoin parhaimmaksi ostaa mielummiin tuon kuin puulle sopivan pikaliiman. Isäni on rakennellut puujakkaroita ja -kalusteita ja aina liimannut ne Eri Keeperillä, tosi kestävät liimaukset on olleet ja uskon että minunkin tuolini pysyy tukevana vuosia tällä uudelleenliimauksella. 🙂

 7. Hauska sattuma, löysin tänään pihamme romulavalta 3 samanlaista pinnatuolia, joskin niissä oli jalat ja selkänoja amatöörimaisesti ( huolimaton jälki) maalattu mustiksi, istuinosa maalaamaton. Sattumalta törmäsin blogiisi kun googlasin tietoa pinnatuoleista. Jotain niille aion tehdä, mutta täytyy tutkia ensin mitä maalin alta löytyy. Onnea sinulle tuunaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *