DIY – Valkoiseksi maalatut pinnatuolit

Kaupallinen yhteistyö: Måla & More

Yhden roska, toisen aarre! Roskiksesta löytämäni pinnatuolit ovat saaneet uuden elämän kunnostuksen ja valkoisen kauniin maalipinnan ansiosta. Olivathan nämä tuolit aika söpöläiset rapistuneessa alkuperäiskunnossaankin, mutta valkoiseksi maalattuna ne ovat upeat! ❤︎

DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen

Pinnatuolien maalaus kalkkimaalilla

Maalina käytin Måla & Moresta yhteistyön merkeissä saamaani Annie Sloanin Chalk Paint® -maalia sävyssä Old White, joka on todella kaunis pehmeän valkoinen. Chalk Paint® -värikartasta löytyy kolmea eri sävyistä valkoista (Pure, Original, Old White). Sävy Pure White on kaikista valkoisin, jopa liiankin kirkkaanvalkoinen meidän kotiin, ja Original White taittaa eniten kermaan. Valitsemani Old White on sopiva kompromissi siitä väliltä ja täydellinen valinta meidän valkoiseen kotiin. 🙂

DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen

50-luvun tuolien uusi elämä

Aikamoinen muutos tuolien lookissa tapahtui pelkällä maalilla. Vanhat tuolit henkivät 50-lukua rouheaksi kuluneella pinnallaan, maalattuna ne siirtyivät nykypäivää mukaileviksi trendituoleiksi. Nämä voisin liittää Artekish-tuunausryhmään selkänojallisten jakkaroiden rinnalle, sillä havaittavissa on pienen pieni Ilmari Tapiovaara -vivahde. Harmi kun tuolien historiasta ei ole mitään tietoa, muuta kuin että ne ovat 50-luvulta… Ties vaikka käsissäni olisi oikeat design-aarteet. 🙂

DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen

DIY – Nopea muutos maalilla

Annie Sloanin Chalk Paint® -maalilla maalaaminen on todella kivaa ja nopeaa puuhaa. Tuolit maalasin kahteen kertaan saadakseni tasaisen peittotuloksen, mutta yksikin kerros olisi riittänyt jos maalipinta olisi saanut olla paikoitellen epätasainen ja rouhea ns shabby chic. 

Kuivuminen on niin nopeaa että pystyin aloittamaan toisen kerroksen maalaamisen heti kun ensimmäinen kerros oli maalattu. Kahden tuolin kahteen kertaan maalaamiseen meni aikaa yhteensä tunti, jonka päätteeksi annoin niiden kuivua rauhassa kaksi tuntia ennen kuin otin ne käyttöön. Tämän nopeampaa ja kätevämpää maalia ei olekaan! 😀

DIY pinnatuolien maalaus valkoiseksi - Ekologinen sisustus Omakotivalkoinen

Maalipinta on kauniin tasainen eikä siinä näy normaalille kalustemaalille ominaisia pensselinvetojälkiä, mikä saakin tuolit näyttämään ihan uutukaisilta. Ja kuten jo sanoin, jonkun roska on todellakin minun aarteeni. 🙂

Mukavaa päivää kaikille!

EDIT: Tuoleja ei ole esityöstetty ennen maalaamista, eli maali on vedetty pintaan ilman hiomista tai maalipesua. Ilmeisesti näissä on ollut joskus jonkinlainen lakkapinta, joka vuosien varrella on paikoitellen kulunut ja murentunut pois. En alkanut sen kanssa puuhastelemaan vaan maalasin tosiaan tuolit ihan sellaisenaan kaikkine virheineen päivineen. 🙂


Seuraa myös Instagramissa 

38 kommenttia “DIY – Valkoiseksi maalatut pinnatuolit

 1. Todella upeat tuolit!! Teitkö mitään pohjakäsittelyä (hiominen tms.) ennen maalausta? Entä ohensitko maalia? Aika ihanalta vaikuttaa tuo, täytyy varmaan alkaa itsekin maalauspuuhiin.<br />
  Kiva blogi sinulla on muutenkin, don't change! 🙂

  1. iina: En tehnyt pohjatöitä ollenkaan vaan vetelin maalit suoraan kuluneeseen pintaan. 🙂 Toisessa tuolissa oli enemmän lohkeilleesta lakasta jääneitä länttejä, mutta maali peitti kaikki epätasaisuudet alleen. :)<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts; Toivottavasti viihdyt mukana seurailemassa jatkossakin. 🙂

  2. iina: Unohdin vastata tuohon maalin ohennukseen. 🙂 En ohentanut maalia lainkaan, suoraan purkista sellaisenaan sen sudin tuoleihin. 🙂

  1. Vekarus: Unelmamaalia se onkin. 🙂 &hearts; En tehnyt pohjatöitä ollenkaan. Suoraan vaan kalusteeseen pistin maalaten. 🙂 Kaikki kuprut ja läikät tasoittuivat maalin alle todella kauniisti ja pinta on ihanan sileä. &hearts;

 2. Aivan mahtavat tuolit tuli noista!!!<br />
  <br />
  Täytyy kyllä sanoa, että kun aloin seuraamaan blogiasi sen greige-vaiheen aikana, ja nyt olen viime päivinä lukenut kaikki sitä vanhemmat postaukset ( 😀 ) niin on ollu mahtavaa nähdä kuvien kautta sun muutos sisustajana ja tuunaajana, olet selvästi löytänyt itsellesi omimman tyylin niin sisustaa kuin myös kirjoittaa :)<br />
  <br />
  Sun blogia tulen varmasti seuraamaan aina, niin kauan kuin jaksat kirjoittaa :)<br />
  <br />
  Tämän blogin myötä on tullut itsekin hommattua monia sun hehkuttamia juttuja, viimeisimpänä esimerkiksi kokovalkoset conssut. Pure love &hearts;

  1. saparo: Tuoleista tuli tosi kivat. :)<br />
   <br />
   Oma tyyli on löytynyt ja minun olisi pitänyt kuunnella itseäni jo puolivälissä kimalluskrumeluuri-kautta kun alkoi tuntua siltä että koti ei ole oma. 😀 No, kokemusta viisaampana luotan näkemyksiini ja ajatuksiini entistäkin enemmän, joka varmasti huokuu myös blogistani. :)<br />
   <br />
   Kokovalkoiset Conssut on tennareiden kuninkaat! Sen ihanampia tennareita ei omasta mielestäni olekaan. On meillä hyvä maku siis. 😀

 3. Tulipa todella upeat tuolit, aivan kuin uudet. Ja maali kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, kun lopputulos on noin hyvä ilman hiomista. Täytyypä pistää korvan taakse toi maalimerkki.

  1. marja K: Maalasin todella vauhdilla enkä ole koskaan noin nopeasti ja rennolla otteella käsitellyt maalia. 🙂 Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, pikkupurkilla (1dl) saa maalattua noin jakkaran kokoisen tavaran. 🙂

 4. Moi!<br />
  Hyvää Helsinki -päivää!<br />
  Todella hyvä löytö nämä sinun tuolisi ja ihanalta näyttää tuunattuna. Kaunista jälkeä todella.<br />
  Itsellä samaa maalia kotona ja yksi ruokapöydän penkki maalattu, vielä jäljellä toinen penkki ja pöytä, huoh. Pöytää on pakko hieman hioa, koska siinä on nyt musta pinta.<br />
  Sinun maalijälkesi näyttää kyllä PALJON paremmalta kuin minun.<br />
  Kiitos taas ihanasta blogistasi, olen inspiroituneena karsinut tavaraa ihan reilusti.

  1. Kirsi: Maalasin melko runsaalla maalikerroksella käyttäen sekä pientä telaa että sutia. Paksuhko maalikerros peitti epätasaisuudet lähes kokonaan ja peitti tummatkin kohdat. Kaksi kerrosta laitoin maalia, sillä tuli näin tasaisen kaunis lopputulos. 🙂

 5. Ihanat tuolit Miia! Kiitos tuosta maalivinkistä – olen jo pitkään pähkäillyt muhkean rottinkituolin maalaamista mutta nyt pääsen toimiin ja saan tuunattua parvekkeelle vaalean tuolin raheineen entisen kellertävänruskean sijaan, jotka eivät sävynsä puolesta enää sopineet minnekään muualle kuin varastoon makaamaan 🙂 Millaisella sudilla sinä maalasit omat tuolisi? Tarkoitan, että hankitko sarjan omat pensselit vai käykö mielestäsi muutkin yhtä hyvin?

  1. Tarja: Annie Sloanin maali sopii rottingille täydellisesti. 🙂 Taitaa olla ainut jolla voi edes maalata, koska hengittämätön perusmaali ei rottingille sovi. <br />
   <br />
   Maalisutini oli joku halpis Prismasta, tavallinen halpa noin 5cm paksuinen sekakarvainen. Maalata voi luonnonkarvalla tai synteettisellä. Annie Sloanin omat sudit ovat synteettisiä. :)<br />
   Maalauskurssilla käytimme ihan tavallisia suteja, sellaisia markettien ja rautakauppojen halpiksia. 🙂 Kaikki siis käyvät eikä halpa ole lainkaan huono. 🙂

 6. Aivan upeat tuli tuoleista! &hearts; Osaatko sanoa miten tuota maalattua pintaa voi puhdistaa, voiko pyyhkiä kostealla? Täällä on työnalla vanhan pulpetin kunnostus, josta haluaisin valkoisen, mutta mahdollisimman &quot;lempein&quot; menetelmin eli vanhaa kunnioittaen. Pulpetti tulee kuitenkin vaativaan käyttöön 😉 eli tussien ym. kynien ja sormivärien kanssa suttailuun eli mietin, voisiko tuo olla sopiva maali ja juurikin onnistuuko mahdollisen ja todennäköisen lian ja tahrojen puhdistus. 🙂

  1. Minuakin kovasti kiinnostaa voiko kostealla rätillä pyyhkiä. Kovasti tekisi mieli maalata yksi pöytä tulla maalilla mutta miten puhtaanapidon kanssa?

  2. Jenni: Olen pyyhkinyt tuolit kostealla rätillä ja hyvin kestää maali pyyhkimistä ilman vahapintaakin. 🙂 Rättinä oli musta rätti, eikä siihen tullut ainoatakaan valkoista rannua, maali on siis hyvin kiinni eikä irtoa nihkeällä vesipyyhinnällä. :)<br />
   <br />
   Pulpetin kasilevyyn laittaisin valkoisen (eli kirkkaan) vahapinnan maalin päälle. Vahapintaan ei tartu lika tai kynistä tulleet töhryt ja tarvittaessa sitä voi hangata enemmänkin. Pulpetin jalat voi jättää vahaamatta, jos haluaa päästä vähemmällä työllä. 🙂

  3. hemuli: Nihkeällä voi pyyhkiä maalipintaa. 🙂 Jos pöytä on kovassa kulutuksessa, suosittelen pöydän pintaan valkoista eli kirkasta suojavahausta. Aikuisen yöpöytänä en itse jaksaisi sitä vahata, vaikka kestävyyttä se lisäisi. 🙂

  4. Kiitos Miia vastauksesta ja vinkeistä, täytyypä mennä käymään putiikilla. 🙂 Hiukan on kyllä vielä hiomista ennen kuin pääsen kivempaan vaiheeseen. 😉

  5. Jenni: Maalaaminen näillä maaleilla on älyttömän hauskaa puuhaa. 🙂 Kannattee kysyä vinkit Christeliltä kun piipahdat putiikissa, hänellä on hyviä niksejä taskut täynnä erilaisiin maalauskohteisiin. 🙂

 7. Hyvät löydöt, ja paremmat valkoisina! 🙂 Mulla olis myös tuoleja maalattavana, mutta aika ei taida siihen puuhaan riittää, niin olen ajatellut viedä ne johonkin kalustehoitolaan 🙂

  1. iisa: Tällä maalilla ei kauaa kestä maalailla saati kuivaakaan. 🙂 kaksi tuolia vie aikaa pari tuntia, ja säästät satoja euroja. 🙂 Maali kuivaa niin nopeasti että tuolit saat käyttöön muutaman tunnin kuivumisajan jälkeen. Yksi kokonainen päivä ja olet maalannut jo 8-10 tuolia. 🙂

  2. iisa: ja jos haluat vertailla hintoja, niin 1L Chalk Paint -purkilla maalaat noin 4 kokonaista tuolia kahteen kertaan. Purkin hinta 37 euroa. 🙂 Edullistakin siis. 🙂

 8. Juurikin näitä samaisia kalkkimaaleja olen itsekin himoinnut, juurikin tuon maalaamisen helppouden vuoksi 🙂 Minulla olisi koivuinen tummaksi petsattu keittiökalusto, joka pitäisi saada valkoiseksi. Uskaltaisinkohan noilla Annie Sloanin kalkkimaaleilla kokeilla muutosta tehdä? Vahauksen ainakin vaatisi, mutta kuinkahan käytössä kestäisi?

  1. Satu: En osaa sanoa miten vanha petsi reagoi maalin kanssa. Sen tiedän että vahattu kalkkimaalipinta kestää vuosia hyväkuntoisena, mutta petsillä on ikävä taipumus alkaa puskemaan maalipinnan läpi… Suosittelen kysymään neuvoa suoraan Chalk Paint -koulutetulta Christeliltä, joka omistaa Måla &amp; More-liikkeen. Hänellä on tietotaitaitoa asiasta ja osaa varmasti kertoa sinulle miten petsatun kalusteen maalaamisen kanssa kannattaisi toimia. Christelin tavoitat osoitteesta info(a)malaetmore.fi. 🙂

 9. Minulla on sama pinnatuolien maalausprojekti käynnissä. Nykypöydät vaikuttaa vaan liian korkeilta pinnatuoleille. Oletko yhdistänyt nämä tuolit &quot;tavallisen&quot; korkuiseen pöytään? Haluaisin Hay Loopin pöydän mutta jalat ovat 72cm korkeat.

  1. Sini: Nämä tuolit olivat aikoinaan melko korkean tammen sävyisen ruokapöydän ympärillä (kork. muistaakseni 74 tai 75cm) ja olivat minusta kivat. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/uutta-vanhaa&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/uutta-vanhaa</a><br />
   <br />
   Minusta riittää, että tuolin selkänoja tulee edes 2cm pöytäpinnan yläpuolelle. 🙂

 10. Ihanat tuolit! Mulla ois samanmoiset maalausta vailla ja löysin blogiisi kun etsin vinkkejä. <br />
  Osaatko yhtään sanoa, että kestääkö nämä tuolit sitten kulutusta mitenkä kun ruokapöydän tuoleiksi olisi tarkoitus tulla? Vai pitääkö laittaa joku vaha tai lakka päälle vielä? <br />
  <br />
  Jos litran purkki riittää n. neljän tuolin maalaamiseen niin suosittelisitko ohentamaan maalia vaikka viimeisellä kerroksella jotta varmasti riittäisi? Vaikuttaakohan se hurjasti lopputulokseen?

  1. Minna: Maalipinta on kestävää vaikka onkin mattapintaista, itse en laittanut maalin päälle vahaa. Suositus on että kovassa kulutuksessa olevat kalusteet suojataan vahakäsittelyllä, tämä tekee pinnasta vettähylkivän ja entistäkin kestävämmän. Maalia voi ohentaa toisella kerralla halutessaan, ohentaminen vaikuttaa ainoastaan maalin sävyyn (tummat sävyt eivät ole ihan niin intensiivisiä kuin ohentamattomana, valkoisen sävyissä vaikutus on hyvin pieni), peittokyky säilyy silti hyvänä. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta! Täytyy pitää mielessä tämä maali. :)<br />
   <br />
   Luin jostain sellaisesta, että kalkkimaalit muuttuisivat ajan kanssa takaisin kalkiksi ja näin ollen rapisevat huonekaluista pois. Oletko sinä kuullut vastaavasta?

  3. Minna: Itse en ole koskaan kuullut moisesta kalkkeutumisesta, toivottavasti ei pidä paikkaansa. Suosittelen kysymään asiasta (sekä maalista, kalkkeutumisesta että vahasta) suoraan Måla &amp; Moren Christeliltä, joka on valtuutettu Annie Sloan -jälleenmyyjä, hän osaa kertoa sinulle tarkat ohjeet ja tiedot kyseisestä kalkkimaalista. :)<br />
   <br />
   [email protected]

 11. Minulla on 4 punaista pinnatuolia alkuperäisessä värissään. Pinta siis sileä, mutta väri meille väärä. Peittääkö kaksi kerrosta punaisen mitä luulet?

  1. Salla: Uskoisin kahden kerroksen riittävän, tuo on todella peittävää maalia. 🙂 Kannattaa varautua kuitenkin kolmeen kerrokseen, kirkkaanpunainen on maalauspinnoista vaativin kun se jää niin helposti kuultamaan vaaleiden alta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *