PIHISTÄ TAI PANOSTA – Ruokailutilan sisustus

Pihistä tai panosta -sarjani ensimmäisen postauksen teemana on ruokailutilan sisustus, jonka kalusteet mukailevat oman kotini tyyliä. Hintaeroa kahdella lähes identtisellä sisustuskokonaisuudella on huimat 4735€…

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Pihistä tai panosta – Ruokailutilan sisustus

Ruokailutilan sisustus on valintojen summa. Kalustevalintojen pohjana käytin omaa keittiötäni ja sitä miten sen itse sisustaisin jos täysin tyhjästä lähtisin liikenteeseen. Oletuksena on että pinnat ovat valmiiksi kunnossa, joten varsinaista keittiöremonttia tai seinien maalailua en tässä suunnitelmassani ottanut huomioon. Ruokailutilaksi nimetty kokonaisuus pitää sisällään neljän hengen ruokailuryhmän, astiasarjan kuudelle, säilytystilaa, sekä pientä sisusteluakin sain mahdutettua joukkoon.

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Panosta ruokailutilan sisustukseen

PANOSTA! Ruokailutilan seinustalla on säilytystilaa Valantin Lähellä-senkin* (3) ja siron String Pocket -seinähyllyn* (1) muodossa. Tykkään kovasti olohuoneemme TV-seinustasta ja monistin kalustesuunnitelman ruokailutilan puolelle vaihtamalla tv:n tilalle Ylva Skarpin Curiosity-printtijulisteen* (2), mustalla Fashion -kehyksellä* varustettuna. String-hyllylle sopisi kivasti korkeakiiltovalkoinen Tivoli Audion -radio (5) sekä Design Lettersin aakkosmukit* (4), joihin laittaisin yrtit esille.

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Ruokailutilan sisustus pienellä budjetilla

PIHISTÄ! Yhtä kauniin kokonaisuuden saa huomattavasti huokeampaan hintaan, kun kalusteet ostaa edullisista sisustusketjuista. Ikean Bestå-kaappikokonaisuus (1) on erittäin pätevän näköinen ja kokoinen ja Elloksen seinähylly (2) ajaa täysin asiansa String Pocketin korvaajana.

Itse word-ohjelmalla tuunattu ja kirjastossa 0,40€ hintaan A2-kokoiselle kartongille tulostettu printtitaulu kustantaa Ikean Nyttja-kehyksen (3) kanssa noin 4 euroa, ja pakko on sanoa että tuo kollaasia varten puuhastelemani Enjoyment-printti on aika söötti Homemade-allekirjoituksineen. Bloomingvillen aakkosmukien* (4) moderni fontti sopii moderniin kotiin ja lisäsäästöä syntyy korvaamalla arvokas designradio Clas Ohlsonin valkoisella matkaradiolla (5).

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Panostajan valinta – Ruokailutilan kalusteet

PANOSTA! Valaisimeksi tähän hintavertailuun valitsin näyttävän Sekto Designin Victo-klassikkovalaisimen*. Ruokapöytiä olisi ollut tarjolla jos jonkinlaista, mutta massiivitammea oleva jykevä Askon Dale -ruokapöytä (2) istui suunnitelmaani kuin nenä päähän. Istuminen sujuu tietysti omissa lemppareissani, valkoisissa Hay Hee -tuoleissa* (3). Mattona kaunis, kestävä ja ruokapöydälle ainoa fiksu valinta Pappelina Svea* (4). 

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Edulliset kalusteet ruokailutilaan

PIHISTÄ! Pihistäminen sujui hyvinkin helposti, sillä Elloksen valaisinvalikoimasta löytyi Sekto Victoa mukaileva Wire -kattovalaisin (1). Ikeasta vuorostaan bongasin aivan ihanan ja erittäin edullisen massiivipuuta oleva Ekensberg -ruokapöydän (3).

Hay-tuolien korvaajaa olikin sitten jo hankalampi löytää, mutta onneksi Ikea pelasti tässäkin. 🙂 Alle parinkympin hintaiset Roxö-tuolit (2) ovat livenä paremman näköisiä kuin kuvassa ja osa teistä saattaa muistaa nämä keväisestä parvekekalustesuunnitelmastani. Olen vannoutunut muovimattojen kannattaja ja ainut edullisempi matto jonka oman ruokapöytäni alle huolisin on kotimainen Louhi* (4).

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Panosta kattaukseen

PANOSTA! Lempparini By Lassen Kubus -kynttelikkö* (1) on aina pakko ängetä mukaan, oli sisustussuunnitelma millainen hyvänsä. 😀 Astioiden osalta päädyin hieman hillitsemään fiktiivisten eurojen tuhlaamista ja valitsin astiastoksi kaiken kanssa sopivan valkoisen 24-osaisen Iittalan Teeman* (2).

Viinit kelpaa siemailla kauniin linjakkaista Iittalan Essence-laseista* (3). Laura Partasen suunnittelemat Iittalan Artik -aterimet* (5) ovat tämän hetkinen suosikkini ja käärisin ne omaan tapaani pellavaisten Balmuir -lautasliinojen* (4) sisään. <3

Pihistä tai panosta ruokailutilan sisustus - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Pihistäjän astiavalinnat

PIHISTÄ! Säästökuurin alaisuudessa suurin osa hankinnoista on yllätys-yllätys Ikeasta. 🙂 Ajaton ja nätti 18-osainen Färgrik-lautassarja (5) sisältää kaksi matalaa lautasmallia ja yhden syvän lautasen kuudelle hengelle. Valkoiset Färgrik-kahvikupit (4) noudattavat samaa linjaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ikean Ivrig-viinilasit (1) muistuttavat mielestäni Villeroy & Bochin perusmallia, mutta kuten arvata saattaa, on hintalapussa hieman erilainen fiilinki.

Aterimien osalta olin melko tinkimätön, enkä kelpuuttanut yhtäkään alle 50€ arvoista valmissettiä. Aterimien pitää olla yksinkertaisen kauniit ja hieman sirot, ilman ylimääräisiä krumeluureja ja kuviointeja. Casa Stockmannin aterimet* (3) myydään yksittäin ja 24-osaiselle setille tulee hintaa reipas 80 euroa. Ei ehkä ihan halvimmasta päästä tämä valinta, mutta eipä ne kyllä kalpenekaan monen arvomerkin rinnalla. Lautasliinat ovat H&M Home -malliston pellavaa ja kynttilänjalkana Kubusta tuurailee Menun Pov* (6). 

* * *

Sisustaminen on itselleni erittäin tärkeä harrastus. Skandinaavista designia ja suunnittelutyötä rakastavana panostan mielelläni joihinkin kalusteisiin ja piensisustustavaroihin kunnolla. Kotonani on kuitenkin myös paljon edullisia tuotteita, joista olohuoneessa oleva Ikean Bestå-kaapisto on blogissani näkyvimmin esillä. Muita ns. pihistyspuolen juttuja on Ikean Sultan-sarjan patjat ja Lack-hyllyt, Hobby Hallin poistomyynnistä löytämäni ruokapöytä sekä satunnaisia pientavaroita kuten kylpyhuoneen mattoja ja keittiövälineitä. Kuljenkin melko tarkasti kultaista keskitietä, välillä panostaen ja toisinaan pihistäen. 🙂

Toivottavasti tästä postauksestani oli teille iloa ja kenties hyötyäkin. Ruokailutilan sisustus ei lopulta vaadi ihmeitä ja edullisestikin saa arvokkaan näköisen lopputuloksen, kun jaksaa hieman etsiä tuotteita.

Aurinkoista uutta viikkoa kaikille!

Kuvat: Valmistajat / brändit, *sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Pihistä tai panosta – Makuuhuoneen sisustus


Seuraa myös Instagramissa 

17 kommenttia “PIHISTÄ TAI PANOSTA – Ruokailutilan sisustus

  1. Hanna-Mari: Ajattelin kerran viikossa toteuttaa jonkinlaista pihistä tai panosta-teemapostausta. 🙂 Seuraavaksi ajattelin postailla makuuhuoneen jutuista, ellei tässä viikon varrella tule jotakin kivempaa mieleen. 🙂

  1. Omaversumi: Kyllähän tuossa kaiken kaikkiaan meni sellainen reipas työpäivä. 🙂 Aloitin tuotteiden etsimisen jo lauantaina ja vasta maanantaina sain postauksen valmiiksi. Itse postauksen tekemisessä meni vajaa 2 tuntia, mutta kuvien muokkailussa ja kollaasien tekemisessä meni yllättävän kauan, yli 4 tuntia. Suunnitelman teko ja tuotteiden etsinnät ja eurojen laskeminen tuohon päälle niin ihan työstä kyllä kävisi tälläisten postauksien tekeminen. 🙂

  1. Tia: Lopputulos on molemmissa hyvin samanlainen, eikä kummastakaan uskoisi että hinta on mitä on. Tuo lähes 6000 euron hintalappu ei näytä päällepäin noin arvokkaalta eikä alle tonnin kokonaisuus näytä todellakaan halvalta. 🙂 Postausta oli tosi kiva tehdä. 🙂

 1. Olitpa nähnyt vaivaa! Mutta kauniit kiitokset siitä, ja tuli monta hienoa vinkkiä ja antoi yleensäkin ajattelemisen aihetta, Kyllä tuo hintaero on huikea…

  1. Hippu: Hintaero on ihan älytön. 😀 Kalliimpiakin tuotteita on olemassa joten eroa olisi voinut syntyä reipaasti enemmänkin, mutta yritin tehdä järkivalintoja molemmissa hintaluokissa. Tärkeintä ei ollut pelkästään hinta, vaan tuotteiden ulkonäkö ja hinta-laatusuhde. 🙂

  1. jasminella82: Tuo kynttilänjalka on tosi kiva, muistuttaa By Lassen Kubusta. 🙂 harmi kun sitä ei ole kuin mustana, valkoisena olisin sen poiminut postaukseeni ihan ehdottomasti. &hearts;

 2. Tosi mielenkiintoinen ja kivasti toteutettu postaus, kiitos Miia! 🙂 Ja erityisesti tykkäsin juuri siitä, että lähdit kokoamaan oman kotisi näköistä postausta sillä pidän tyylistäsi. Sitten ihan keittiö-aiheeseen liittymätön kommentti: olen hetki sitten sijoittanut pellavalakanoihin sinun innoittamanasi, ja nyt en jostain syystä löydä postauksiasi aiheesta niin kysyn tässä; omistatko &quot;vain&quot; pellavaiset pussi-lakanat ja tyynyliinat, vai onko sinulla myös pellavainen aluslakana? Mulla kävi niin hyvä tuuri, että satuin löytämään Gantin aleista nuo pussilakanat ja huuto.netistä tyynyliinat, mutta nyt mietin pitäisikö jostakin hommata myös pellavainen aluslakana.. 🙂 Huomasin että Finlaysonilla oli peräti -50% alessa Emilie-sarjan lakana ja pähkäilenkin nyt pistäiskö sen tilaukseen.. Muistelisin, että olet tehnyt myös Finlaysonille tilauksia joskus, osaatko yhtään arvioida kauanko toimituksessa yleensä menee? 🙂 Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastata pitkään kommenttiini ja kauniita kesäpäiviä sinulle! &hearts;

  1. Marissa: postausta oli kiva tehdä ja ensi viikolla vuorossa on makuuhuoneesta vastaavanlainen postaus. :)<br />
   <br />
   Minulla itselläni on vain pellavalakanoita – kahdet pussilakanat, kaksi tuplapeiton pussilakanaa (päiväpeittokäytössä) ja kaksi pellava-aluslakanaa. Olen tykännyt tosi paljon pellavasta ja aluslakanoita en aio perinteiseen puuvillaan enää vaihtaakaan koskaan. :)<br />
   <br />
   Minulla on Emilie-sarjan koko setti aluslakanaa myöten ja suosittelenkin kyseistä sarjaa oikein lämpimästi. 🙂 Finlaysonin tilaus saapuu muutamassa arkipäivässä mikäli tuotetta on varastolla, yleensä on. :)<br />
   <br />
   Tässä linkit pellavalakanoista tekemiini postauksiin mikäli haluat ne lukaista läpi:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/pellavalakanat-varivertailussa&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/pellavalakanat-varivertailussa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/pieni-kattaus-makuuhuoneeseen&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/pieni-kattaus-makuuhuoneeseen</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/pellavalakanoiden-vertailua-h-m-villa-stockmann-balmuir&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/pellavalakanoiden-vertailua-h-m-villa-stockmann-balmuir</a><br />
   <br />
   Aurinkoista kesänjatkoa! &hearts; &hearts;

   1. omppu: Minäkin olen ostanut osan Stringeistäni -20% alella, säästö on melkoinen. :)<br />
    <br />
    Kopiot eivät ole kaikkia varten, Elloksen hylly ei onneksi ole suora kopio vaikka samantyylinen onkin. Elloksen huonekaluista ei aina etukäteen tiedä onko ne hyvä- vai huonolaatuisia. Osa kalusteista on todella hyvä, umpipuisia laatikostoja ja laatutavaraa, osa on heppoisia häkkyröitä. Harmi jos tuo seinähylly on täyttä sutta, se on ulkonäöltää tosi kiva. 🙁

 3. Hieno postaus ja tosi mielenkiintoinen! Mutta itsekin kallistun aina design:iin vaikka samankaltainen olisi halvemmalla tarjolla – joku ero siinä kuitenkin on, jos ei muuta, niin alkaa harmittaa ajan myötä :). Mielenkiinnolla odottelen lisää jatko-osia muistakin huoneista, etenkin olohuoneen sohva näyttää niin kauniin virtaviivaiselta ja just oikean valkoiselta nahkasohvalta. Aurinkoa &hearts;

  1. kotiporstua: Himoitsen usein designtuotteita ja itselleni designilla on suuri merkitys tuotteita ostaessani. Rakastan skandinaavisia sisustustuotteita ja laadukkaita materiaaleja kuten puuta ja terästä. &hearts; Seuraan aktiivisesti monen eri merkin uutisia ja olen tilannut heidän uutiskirjeensäkin. By Lassen, Normann Copenhagen, Artek, Vitra, Louis Poulsen, String, Hay, Muuto ja moni muu pienempi designmerkki on suosikkilistojeni kärjessä ja heidän tuotevalikoimistaan löytyy aina kuolattavan ihania tuotteita. By Lassen uusi Frame hylly- ja pöytäsarja on muotoilultaan aivan ihana, odotan että sitä myöhemmin aletaan valmistamaan vaaleissakin sävyissä. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://bylassen.com/shop/frame-sideboard-75c1.html&quot; target="_blank">http://bylassen.com/shop/frame-sideboard-75c1.html</a&gt;

  1. Suvi: Aikaa nämä vertailut vievät huomattavasti enemmän kuin omat kotipostaukseni, mutta näitä on niin kiva puuhastella ettei se haittaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *