Ruokapöydän pelastus kaatopaikkakuormasta

Ystäväni päätti muuton yhteydessä hankkiutua lopullisesti eroon IKEA PS -malliston Kvarnsten-ruokapöydästään, jota ehti säilöä varastossaan jo vuosia turhan panttina. Pöytä on muotoilultaan niin hauskan näköinen, että päätin pelastaa sen joutumasta kaatopaikalle ja ihan uteliaisuuttani haluan kokeilla miltä se omassa kodissani näyttää. 🙂

Ikea Ps2009 Kvarnsten pöytä design Thomas Eriksson - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Ikea Ps2009 Kvarnsten pöytä design Thomas Eriksson - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Ikea Ps2009 Kvarnsten pöytä design Thomas Eriksson - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Ikea Ps2009 Kvarnsten pöytä design Thomas Eriksson - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Pöytälevy on halkaisijaltaan 110cm ja se painaa kuin synti. Keskellä pöytää ammottava reikä on suunnittelija Thomas Erikssonin keksimä hauska yksityiskohta, jonka itse tulen varmaankin peittämään kukkamaljakolla. 😀

Ikea Ps2009 Kvarnsten pöytä design Thomas Eriksson - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tammipuinen pöytäni ei ole katoamassa tämän tieltä pysyvästi, vaan siirrän sen tilapäisesti verkkovarastooni huilimaan. Haluan ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilla pyöreän mallista ruokapöytää ja kun aika koittaa, kierrätän tämän Kvarnstenin itse eteenpäin.

Millaisen reaktion pöydän persoonallinen muotoilu sinussa herättää? Onko hot vai not? 🙂

Tuotekuvat: IKEA, HAY. Miljöökuvat: IKEA Livet Hemma


Seuraa myös Instagramissa 

27 kommenttia “Ruokapöydän pelastus kaatopaikkakuormasta

 1. Tuohon reikään kun löytäisi sopivan purkin upotettavaksi niin siinä olisi kiva pitää vaikka aterimia/servettejä kattauksessa, kukkia, kynttilää koristesoraan upotettuna tai paristoilla toimivaa koristevalosarjaa tunnelman luojana

  1. Pimmiainen: Tuo oli tosi hauska idea. 🙂 Viherkasvikin voisi olla aika kivan näköinen, sellainen joka ei tarvitse juurille paljoa tilaa… Myös koristevalot saa tuosta reiästä vedettyä keskelle pöytää, talven kattauksessa näyttäisi varmasti tunnelmalliselta. ♥

 2. Kiva pöytä toikin on! 🙂 mutta tykkään enemmän siitä teidän tammisesta pöydästä :)<br />
  Pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen, mutta teillä sitä tuntuu olevan. Meille ei pyöreä mahtuisi..

  1. saparo: tammipöytä on ihana. &hearts; Tykkään todella paljon Hayn hee tuoleista sen kanssa ja valkoisen pöydän kanssa ei samanlaista fiilistä saa aikaan. &hearts;<br />
   <br />
   Halkaisija on 110cm ja siihen mahtuu ympärille useampia tuoleja. Voi olla että se on liian massiivinen meillekin, mutta kokeilemalla se selviää. 🙂

  1. Tia: &hearts; &hearts; Pöytää oltiin viemässä rikkinäisten huonekalujen kanssa Sortti-asemalle mutta minä kiljaisin että ei ei ei. 😀 Pöydän jalat on minusta aivan ihanat ja kokonaisuudessaan tuo pöytä on todella söötti. &hearts;

 3. Oikein kiva pöytä! Montako tuolia sopii ympärille kun nuo jalat &quot;harottaa&quot; noin. Mutta kaunis muotoilu siinä on ja reikään joku kiva astianja siihen kukkia tai jotakin muuta.

  1. Mallu: Pöydän ympärillä on ollut 6 tuolia, joten sen verran mahtuu maksimissaan. Neljälle se on ymmärtääkseni tarkoitettu ja ystäväni muisteli että Ikeasta se on neljän hengen pöytänä myyty. 🙂

  1. Sofia: Pöytä on riittävän suuri myös työpapereiden levittelyyn, joten muutoksia sen suhteen ei ole tulossa. 🙂

  2. Etkö kuitenkin juuri siitä syystä vaihtanut tammipöytään, ettei työpaperit mahtuneet 100*100 pöytään? Jos näin, on en kyllä usko, että tämä pyöreä pöytä ajaa sitten ollenkaan tarkoitustaan, kun tässähän on muotonsa takia oikeastaan vähemmän tilaa… Kaunis tuo pyöreä pöytä kyllä on ja tyylillisesti sopii mielestäni teille hyvin. 🙂

  3. Mansikka: Neliöpöytäni oli kooltaan 80x80cm ja siihen ei mahtunut läppärin rinnalle paperipinoja ja muita työtarpeita. Pyöreä pöytä on 110cm ja vaikka se ei kovin suuri olekaan, uskon että työtavarani mahtuvat siihen kohtuullisesti. :)<br />
   <br />
   Pyöreää pöytää on pakko ainakin päästä kokeilemaan, vaikka se matkaisikin meiltä eteenpäin nopeasti. Pöydän malli ja varsinkin sen jalat ovat aivan ihanat. &hearts; &hearts;

 4. Minä olen salaa haaveillut pyöreästä ruokapöydästä. halkaisija saisi olla melko iso, 140 cm ja tuntuu että niitä ei juurikaan ole tarjolla. Neliönmallinen on tietysti myös yksi vaihtoehto.

  1. iisa: Isoja pöyreitä pöytiä on aika harvassa, suurimmat taitavat olla halkaisijaltaan 120cm luokkaa. Miten olisi puusepän kautta mittojen mukaan teetetty pöytä? Yksi lukijani kertoi teettäneensä itselleen ison pyöreän pöydän ja sille tuli hintaa reipas 600 euroa, eli samoissa hinnoissa pyörii kuin huonekaluliikkeiden valmiit pöydät…

 5. Mähän olisin meille halunnut pyöreän pöydän mutta ongelmaksi muodostui sitten se koko, kun kaikkien kuuden olisi pitänyt tietenkin mahtua pöydän ympärille. Älä ihmeessä peitä tuota reikää, se on just se juttu tuossa pöydässä :).

  1. satu: Tuo reikä on kyllä vekkuli. 😀 Tuon pöydän ympärillä on kuusi henkeä ruokaillut, mutta aika tiiviisti ovat kuulemani mukaan istuneet. 120cm pöydän ääreen varmasti jo mahtuu oikein hyvin istumaan, sen kokoisien saatavuuskin on ihan hyvä. Tori.fistä kannattaa katsella pöytiä, siellä on myynti vilkastunut ja itse selainen valikoimaa lähes päivittäin. Juuri löysin 4kpl keltaiseksi maalattuja ihania pinnatuoleja 20 euroa per kappale, mutta olin tunnin myöhässä ja ne oli juuri ehditty myymään. Pyöreitä pöytiäkin sieltä löytyy muutamia, jos vain koko on sopiva. 🙂

 6. Moi! Hyvältä näyttää pöytä, muotokieli on kyllä hauska, tykkään!<br />
  Pöytä sopii varmasti ruokailutilaasi hyvin, koska sille jää riittävästi tilaa ympärille. Laita pian kuvia 😀 !<br />
  <br />
  Miten helpot nuo Hayn ruokapöydän tuolit on puhdistaa? Olemme lapsiperhe ja ajattelin nuo hommata meille tuoleiksi.<br />
  <br />
  Ihanaa loppukesää teille!

  1. Kirsi: Seka tammipöytäni että tuo valkoinen pyöreä pöytä painavat niin paljon, etten saa niitä yksinäni purettua ja kasattua. Joudun odottelemaan viikonloppuun että saa apua pöytien kanssa. :)<br />
   <br />
   hayn tuolit on helpoimmat ikinä! &hearts; Ne voi viedä vaikka suihkun alle ja harjata tiskiharjalla puhtaaksi jos ruokatahrat kuivaa kiinni. 😀 Oma tyttöni sotkee välillä syödessä mutta aina on onnistunut pudottamaan sapuskat tuolin rakosista suoraan lattialle, tuoleja ei ole siksi tarvinnut puhdistaa kuin pari kertaa pyyhkäisemällä. :)<br />
   <br />
   Ihanaa kesänjatkoa teille myös! &hearts;

 7. Pöydän ympärille ei mahdu kuin kolme tuolia. Jalat hankaloittavat istumista. Mutta useimmiten kai olette tytön kanssa kahden niin eipä niin monelle istuin paikkoja tarvitsekaan.

  1. Vilijonkka: Itse en ole vielä päässyt testailemaan, mutta toivon että neljä tuolia pöydän ympärille saisin. 🙂 Aika harvoin meillä tarvitaan enempää tuoleja kuin kolmea kerrallaan, se on totta. 🙂

 8. Mä tykkään pyöreistä pöydistä. En vaan koskaan ole asunut asunnossa, jonka keittiöön sellainen järkevästi mahtuisi, tai sitten pöydän pitäisi olla tooosi pieni halkaisijaltaan…

  1. Dara: Minulla ei ole koskaan ollut pyöreää pöytää ja silloin kun keittiö oli U-muotoinen, ei sellainen olisi mahtunutkaan. 🙂 Nyt kun tarjoitui tilaisuus kokeilla, en voinut vastustaa kiusausta. 😀

 9. Ihana tämä, löytyisköhän enää mistää näitä ?<br />
  Itsellä ollu kauan hakuisessa tällänen!!<br />
  Muutenkin ihana blogi, lähtee kyllä lukulistalle ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *