Fashion & String – Vaatekauppa kotona!

Uuden String System -hyllysarjan myötä makuuhuoneeni muuttui sängyn sisältäväksi vaatehuoneeksi (walk in closet with bed!) Hyllystö sisältöineen on itselleni erittäin suuri silmänilo enkä keksi mitään mitä tekisin tai laittaisin toisin. Kokonaisuus tuo mieleeni entisen työpaikkani naistenvaatekaupan… 🙂 Tässä kuvia olkaa hyvät! 

Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

String-moduulit on tarkoitettu kaikenlaiseen säilytykseen, mutta vaatteille ei löydy kaikkia tarvittavia osia valmiina. Edes hakukonejumala Google ei löytänyt mitään, mikä edes kaukaisesti viittaisi String-hyllyjen käyttöön vaatesäilytyksessä, mutta minua se ei hidastanut.

Henkarivaatteille sopiva ripustustanko syntyi poraamalla hyllylevyyn kaksi reikää ja kiinnittämällä tavallinen keittiökaapinvedin hyllyn läpi. Vedin löytyi valmiina vanhasta kaapinovesta ja se sopii mitoiltaan String-hyllyyn täydellisesti. 🙂

Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Hayn valkoisessa pikkutarjottimessa on esillä meikkejäni sekä kosteusvoiteet, joilla pari kertaa viikossa lotraan. Teräksinen tarjotin pitää pikkuiset purtilot järjestyksessä ja samalla suojaa hyllyä likaantumiselta.

Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Samalla kun eilen illalla viikkailin vaatteita paikoilleen, pistin huonot trikootopit ja rispaantuneet legginsit pois. Nykypäivän trikookangas menee jo puolessa vuodessa huonoon kuntoon ja siitä syystä ostankin pelkästään edullisia trikoopaitoja ja -toppeja. Muutaman karvaan laatupettymyksen kokeneena olen todennut että trikoota on parempi ostaa useammin ja halvalla, tiedostaen jo etukäteen että trikoopaidan ehtoopuoli alkaa häämöttää noin 20 käyttökerran jälkeen. Ikävä tosiasia.

Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Walk in closet vaatekaappi makuuhuoneessa - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Lehtitelineestä teille ehdinkin jo eilen postailemaan ja kuten kuvat kertovat, on se kenkähyllynäkin varsin oiva kapistus. Semmoinen tommoinen siitä nyt sitten tuli ja omasta mielestäni se on aivan ihana! 🙂


Seuraa myös Instagramissa 

75 kommenttia “Fashion & String – Vaatekauppa kotona!

  1. Lil: Runsaammallakin vaatemäärällä saa kauniin kokonaisuuden kun vaatteet järjestää värijärjestykseen. 🙂 Neljällä värillä varsinkin saa todella kauniin värisarjan, esim musta, valkoinen, harmaa ja jokin kirkkaampi väri kuten lila tai punainen. Vaatekauppojen esillelaittoista saa hyviä ideoita, varsinkin Vilan tyylisistä liikkeistä joissa tuota värikomboa suositaan. 🙂

 1. Sopiipa hyvin tuolle seinustalle! En kyllä edelleenkään ymmärrä, miten pärjäät noin vähällä vaatemäärällä.

  1. Minna: En osaa sanoin kunnolla selittää, mutta pärjään todella hyvin. 🙂 Paljon paremmin ja helpommin löytyy nyt päällepantavaa kuin ennen vanhaan, jolloin kaapit pursuivat vaatteita. :)<br />
   <br />
   Minulla arkivaatteina legginsejä ja trikoopaitoja, parempina arkivaatteina farkkuja ja puseroita, nukkaantuneempia trikoovetimiä kotioleiluun ja tanssiharrastukseen sekä juhlavampia asukokonaisuuksia siisteistä housuista ja puseroista mekkoihin. 🙂

  1. annap: Ei kaikesta tarvitsekaan aina syttyä. 🙂 Itse tykkään todella paljon, luonnollisesti, ja valkoiset Mayn ritiläkorit ovat omasta mielestäni tosi kivat Stringin kanssa. Inspiraationa olen käyttänyt vaatekauppojen myyntirekkejä ja myymälästailauksia. <br />
   <br />
   keltaiset pöksyt olivat minulla jalassa kuvaushetkenä. :)Ostin alunperin koon 36 housut, mutta ne lötköttivät päällä, joten hain paria päivää myöhemmin pienemmän koon. Olin ehtinyt pitämään isompaa kokoa päälläni puolikkaan päivän, joten niitä ei voinut enää palauttaa takaisin kauppaan. Pitsihihainen puseroni roikkuu henkarissa tuossa mustien puseroiden takana, se on se mistä näkyy hieman pitsiä. 🙂

 2. Jäin ihmettelemään että paljonkohan kokonaisuus tuli kustantamaan kaiken kaikkiaan ja että onko sinulla oikeasti noin vähän vaatteita? <br />
  Voi kun itsekin saisi karsittua hurjasti tavaraa ja vaatteita pois.

  1. Riina: Vaatteita on aika vähän, noin 79kpl tällä hetkellä. 🙂 Olen tehnyt rankkaa vaatekarsintaa vuosia, lähtötilanne oli aivan katastrofi sillä muodin allalla työskennelleenä minulla oli järjetön määrä vaatetta ja kenkää monen ison kaapillisen verran täyteen sullottuna. Osassa oli hintalaputkin paikoillaan kun ne kierrätykseen kärräsin. 😀

  2. verna: kokonaisuudelle tulee hintaa noin 940€ riippuen siitä mistä ostaa ja maksaako postitoimitus (vai hakeeko esim autolla kaupasta kotiin). 20% alennuskampanjoita on monesti mm. Finnish Design Shopilla ja Room21:llä, joten säästöä saa vajaa 200€ kun ajoittaa ostoksensa alekampanjan ajalle. 🙂

 3. Ihan kivalta näyttää, mutta en voi olla ihmettelemättä, tuotko tosiaan likaiset hiekkaiset kengät aina makuuhuoneeseen eteisen sijaan?! Myös nuo korien ja housujen laput oudoksuttavat, hylly näyttää ihan myyntikapistukselta hintalaput sisältävine tuotteineen. Ja jos olet maininnut, ettei makuuhuoneessasi ole normitilaa enempää pölyä, niin se taitaakin olla ainoa laatuaan – varmasti petivaatteista irtoaa nukkaa ja pölyä syntyy takuulla esim. keittiötä enemmän. Olisi kiva nähdä lähikuvissa hyllystön pölytilanne esim. kolmen nukutun yön jälkeen.

  1. Ihmettelen: En suinkaan. 🙂 Eteisessä on aktiivikäytössä olevat kengät ja ne mitä en juuri sillä hetkellä tarvitse, on makuuhuoneessa. 🙂 hiekat rapsin kenkien pohjasta aina rappukäytävän mattoon (syksyllä ja talvella kenkienputsaus telineeseen), joten hiekkaa ei juurikaan kotiin asti vaella. Putsaan toki pohjat tarvittaessa erikeen, jos niissä on hiekkaa tai kuivunutta kuraa. <br />
   <br />
   Tällä hetkellä eteisessä on kahdet kengät joita käytän viikottain, mustat ballerinat sekä kumisaappaat joilla olen sadepäivinä vienyt koiran lenkille. Tennareita en näillä helteillä käytä, korkkareita muutenkin hyvin harvoin ja kuvien ballerinani ovat nyt huilitauolla kun ostin eurolla supermukavat mustat ballerinat, joita olen käyttänyt päivittäin. :D<br />
   <br />
   Housut ovat uudet, teen niistä postauksen myöhemmin. Kuvasin hintalappukuvan ihan vaan siksi, että halusin tuoda vaatekaupasta ammentamaani inspiraatiota esille myös postaukseni kautta. Mayn koreissa ei ole enää lappuja, ne oli ihan tarkoituksella kuvien ottohetkellä. :)<br />
   <br />
   Pölyä tulee viikossa ihan pikkuriikkisen. Sitä ei silmällä huomaa mutta sormella tasoa pitkin vetäessä sormeen tulee pieni vaaleanharmaa keko. 😀 Kuivatan petivaatteet koneella, joten irtopölyä ei juurikaan niistä irtoa käytössä. Kolmen yön jälkeen pölyä ei silmällä näy, vaikka sitä tottakai on. 🙂

 4. Siis wau!! Tosi upea kokonaisuus, ei voi muuta sanoa! 🙂 Itse en kuuna päivänä voisi tuollaista pitää, sillä vaatevarastoni sisältää paljon myös värikkäitä vaatteita ja ne ei näyttäisi noin tyylikkäältä kokonaisuudelta todellakaan! Tuosta on varmasti helppo napata aamulla vaatteet niskaan ja kyllähän vaatteet näyttävät noin esille laitettuina paljon paremmilta kuin pino toisensa perään pimeisiin kaappeihin ängettyinä! <br />
  <br />
  Oot kyllä ollut tosi kekseliäs säilytysratkaisujen suhteen ja tuo näyttää kyllä ihan kaupan esillepanolta, eli houkuttelevalta ja ihanan siistiltä. Kymmenen pistettä! &hearts;

  1. Blondi: Osan värikkäistä vaatteista voisi säilöä säilytyslaatikoihin, joista ne on helposti otettavissa mutta silmältä piilossa. 🙂 Toistaalta väreistä saisi rakennettua sateenkaaren pinoamalla vaatteet värien mukaan tummasta vaaleimpaan alhaalta ylös… <br />
   <br />
   Tosi helppoa on ollut valikoida vaatteet päällensä ja sutaista meikkipuuterit nassuun ulos lähtiessä. Tykkän kovasti!&hearts;

 5. Luova idea stringien käyttöön – hieno! Mulla vaan ei oo noin harmoonisesti yhteensopivat vaatteet, että ne kestäisivät noin avonaista ratkaisua 😉

  1. iisa: Ideassa oli pieni riski epäonnistumiseen ja siivottomaan lopputulokseen, mutta onneksi tämä osoittautui ihanaksi! &hearts; &hearts;

 6. Kivalta näyttää! Siis onko tässä kaikki sun vaatteesi? Pisti silmään etten hoksaa niitä söpöjä keltaisia housuja? 😀

  1. Maarit: Lähes kaikki vaatteeni ovat tuossa. Eteisessä on kaksi takkia, varastossa talvikamppeet ja pyykissä oli pieni määrä vaatetta. Päälläni oli tietysti myös vaatteet, keltaiset pökät ja musta toppi. 🙂

 7. Täytyy kyllä sanoa, että todella onnistunut lopputulos &hearts; !! Koska vaatteidesi värimaailma on harmoninen ja sisustuksen sävyjä mukaileva, säilyy kokonaisuus hallittuna ja selkeänä. Tykkään todella paljon : ).

  1. Tiia: Kiitokset! &hearts; &hearts; En ole vuosiin tykännyt kovin värikkäistä vaatteista, joten niitä ei itselläni ole yksiä keltaisia housuja lukuunottamatta. 🙂 Valkoinen ja musta on vaatteissa lemppareitani, samoin vaaleat beiget ja tummansiniset farkut. Värien osalta olen hieman kranttu, ainoastaan perusvärit kuten punainen ja keltainen ovat sellaisia mitä päälleni suostun laittamaan. 😀

 8. Nätiltä näyttää ja kiva katsella vaan ei toimisi meillä. Oletko muuten ajatellut pölyyntymistä? Meillä ainakin, vaikka himosiivooja olenkin kaapin ulkopuolelle syystä tai toisesta jääneet vaatteet pölyyntyvät tosi helposti. Nuo korit on kyllä aivan ihanat, taitavat olla mun seuraava sijoituskohde 🙂

  1. Satu: Olen säilyttänyt vaatteitani jo pitkään kaapin ulkopuolella enkä ole havainnut pölyyntymisen lisääntyneen. Se saattaa kyllä johtua siitä että vaatteeni ovat usein käytössä, suurin osa viikottain päällä ja pesussa, joten ne eivät pitkiä aikoja ole yhtäjaksoisesti pölyä keräämässä. 🙂 Mayn korit on aivan ihania, suosittelen! &hearts; &hearts;&hearts;

 9. Varmaan ihan kiva esittelyhylly, jossa muutamia vaatekertoja esillä… onko loput vaatteet sitten piilotettu kaappeihin..

  1. Tina: Ei ole muita vaatteita. 🙂 Pari takkia ja kahdet kengät ovat eteisessä, talvitakki, nahkasaappaat ja asusteet varastossa ja muutama vaate pyykkikorissa, muutoin tuossa on kaikki vaatteni. 🙂

 10. Hyvältä näyttää! Oma vaatekaappi niin pullollaan tavaraa, ettei se avonaisena olisi muuta, kuin painajaismainen ;D Ehkä olisi taas aika mennä kirppikselle ;))

  1. Elina: Kirppistely on kivaa. 🙂 Itse olen vähentänyt vaatemäärääni monta vuotta ja jäljelle jääneet kivat vaatteeni ovat kaikki omalla tapaa lemppareitani. Yhtään huonoa tai huonosti istuvaa vaatetta en enää omista ja kaikkia vaatekappaleita voi yhdistellä mukavasti toisiinsa. 🙂 Kriittisellä otteella pistät huonoimmat kirpparille ja palkitset itsesi vaikka yhdellä uudella ihanalla vaatekappaleella. Näin tein itse ja hyvin toimi. 🙂

 11. Aivan mahtava hyllykokonaisuus, joka suorastaan hivelee esteetikon silmää!!! 🙂 <br />
  Meillä tämä ei toimisi sillä vierastan ja välttelen ihan kaikenlaisia avohyllyjä viimeiseen asti, mutta nythän ei olekaan kyse omasta kodistani. 🙂 Uskon, että sinulla tällainen ratkaisu toimii arjessa ja kuten sanottu, kokonaisuus on todella onnistunut ja äärettömän kaunis! Olet kyllä ihan huippu! 🙂

  1. Jessica: Ihana olet! &hearts; &hearts; &hearts; Näinhän se on että meitä on monenlaisia ja tarpeita vähintään yhtä paljon. Itsekin tykkäsin aikaisemmin enemmän umpinaisista kaapeista kuin avoimista hyllyistä, koska niiden taakse sai runsaamman tavaramäärän kauniimmin piiloon. &hearts; Nykyisin olen vastakohta ja mietin varsinkin vaatteiden osalta moneen kertaan mitä ostan ja miksi ostan. Vaikka olisi kuinka alennuksessa tai halpoja hintoja, tulee vaatteiden olla minulle sopivia ja sopia vähintään kahden vanhan vaatteen kanssa yhdistettäväksi. Tuo jo yksistään kitkee vaateshoppailun minimiin. :D<br />
   <br />
   Halaus! &hearts;&hearts;

 12. Niin kaunis kokonaisuus ja tosi hyvin oivallettu! <br />
  <br />
  Onhan tuo String tietysti kallis hankkia, mutta on monikäyttöinen ja jos nykyiset käyttötarpeet muuttuvat, niin voi käyttää muissa tiloissa ja monenlaiseen säilytykseen.<br />
  <br />
  Itse tykkään kovasti, kun hyllyratkaisu vie syvyyssuunnassa niin vähän tilaa. Useinhan pienissä asunnoissa on ongelmana, että jonkinlaiset kaapit ehkä vielä mahtuisivat mutta ovia ei saa kunnolla auki (ja liukuovet eivät aina ole todellakaan kätevät, kokemusta huonoista on), niin tuollainen kokonaisuus (tai vaikka pienempi &quot;alku&quot;, jota kasvattaa ajan kanssa, vaikka opiskelijalle), tuo vaatesäilytykselle paljon vaihtoehtoja eikä tarvitse valita kotia olemassaolevien säilytystilojen ehdoilla.<br />
  <br />
  Pölyä joo, no vaatteista tulee aina pölyä ja se nyt on jokaisen oma asia haittaako se ja jaksaako sitä siivota tarpeeksi usein vai ei. Sinulla ei ole sänky ihan kiinni hyllyssä niin sekin vähentää pölyn siirtymistä ees taas.<br />
  <br />
  Tämä on minusta niin huippuidea, vähän kuin joskus opiskelijabokseihin ostetut Lundiahyllyt joita on ostettu lisää vuosien mittaan ja jotka ovat myös samalla tavalla ikuisia.

  1. Paula Turusta: Tuon monikäyttöisen vuoksi halusin satsata Stringiin, sillä 99% mahdollisuudella voin luottaa siihen että osia on saatavilla tästä ikuisuuteen. 🙂 Tytön huoneen String-kokonaisuuden voi yhdistää halutessaan näihin uusiin osiin ja sopiihan tämä melkein mihin tahansa huoneeseen ja käyttötarkoitukseen kotona. Jos ja kun jossakin vaiheessa vaihdamme kotia, muuntuvat nämä kätevästi uusien tarpeiden ja rajoitteiden mukaisesti esim olohuoneen säilytyskokonaisuudeksi tai jaettuna kolmeenkin eri tilaan. <br />
   <br />
   60cm syvät kiinteät kaapit ovat omasta mielestäni turhia tilansyöjiä. Ne on vaikea täyttää ja taakse jää pahimmillaan tyhjää hukkatilaa. Paljon järkevämpää olisi rakentaa uudiskohteet niin, että säilytystilat olisivat asukkaan itsensä ostamia ja omien tarpeiden mukaan mitoitettuja. Toisille suuri säilytystila on tärkeintä, mutta sitten on myös minun kaltaisiani ihmisiä, jotka arvostavat enemmän avaruutta ja väljyyttä. Kiintokaappeja miettiessä pitäisi arkkitehtien ottaa huomioon sekin seikka, että 40cm syvä lattiasta kattoon asti ulottuva kaappi riittävällä hyllymäärällä on paljon hyödyllisempi ratkaisu ja säilytystilaa olisi kuutioina huomattavasti enemmän kuin nykymallin mukaisilla 60cm syvillä 200cm korkeilla tankokaapeilla ja hyllykaapeilla, joissa muutama hassu hylly. <br />
   <br />
   Lundia on samanlainen klassikko kuin Stringkin. Lundia on itseassa viimeisen vuoden aikana nostanut profiliiaan ja laajentanut valikoimaansa uusilla osilla, jotka voi yhdistää vanhojen kanssa. Molemmissa merkeissä toteutuu järkevän suunnittelun ydin sekä aikaakestävät materiaalit sekä muotoilu. &hearts;

 13. Nyt on ihan pakko kommentoida… Toi on ihan sikamagee! Niin hyvän näköinen ja taatusti helppokäyttöisempi arjessa, kun se 'vakkasysteemi'. <br />
  Hitsi, kun sais itsekkin aikaiseksi karsia tuota omaa tavaramäärää.

  1. Tuija: Tämä on todella näppärä ja arjessa helppokäyttöinen. 🙂 Tykkään todella paljon, paras keksintöni ikinä! 🙂

 14. Tähän postaukseen tulee varmasti paljon palautetta 🙂 Minunkin mielestäni erittäin luova idea Stringien käytölle. Aletaankohan tätä kopioimaan paljonkin 😉 Tosin kuten moni onkin jo todennut, tämä ratkaisu tuskin toimii monessa kodissa, lähinnnä vaatteiden määrän ja värien vuoksi. Mutta sinulle ja sinun kotiisi tämä sopii, tuloksena kaunis kokonaisuus!

  1. LadyBlue: En osaa sanoa miten paljon innnostusta tämä postaukseni saa aikaan, mutta itse tykkään todella paljon tästä kokonaisuudesta ja toivon että he jotka etsivät ideoita avoimiin vaatesäilytysratkaisuihin eksyisivät myös minun blogiini. 🙂 String ei kalpene mielestäni yhtään tyyliltään tai hinnaltaankaan Elfan tai vastaavien kaltaisille hyllyjärjetelmille, joita yleensä suositaan tämän tyylisissä kokonaisuuksissa. :)<br />
   <br />
   Värikkäiden vaatteiden kanssakin tälläinen systeemi mielestäni toimii, vaatteet itse laittaisin siinä tapauksessa värijärjestykseen, pinoihin sekä henkareihin. Vaaleassa perusvärityksessä väritkin toimivat hyvin, ei tarvitse olla pelkästään valkoista ja mustaa saadakseen kauniisti vaatteet esille. 🙂

 15. Kai tiesit, että Zaran julkisestikin esitelty strategia on, että vaatteen tulee kestää vain 10 käyttökertaa. Siis minkä tahansa vaatteen, jotta saadaan taas uusia kaupaksi.

  1. Eemi: En itseasissa tiennyt että Zara olisi tätä erikseen korostanut, mutta monen merkin ideologianahan on juuri se, että joka sesonki pistetään vaatekaappia uusiksi. Zaran vaatteet ovat minusta hintaansa nähden yllättävän hyvälaatuisia. Omat pettymykseni ovat olleet kalliimman hintaluokan FilippaK:ta sekä esprittiä.

 16. Niin hieno ja tyylikäs:) pitäis itselläkin karsia vaatteita ja laittaa noin, tulisi pidettyä järjestyksessä:)

  1. Pia: &hearts; &hearts; &hearts; Järjestystä tulee ylläpidettyä kyllä ihan eri tavalla kuin umpiovien taakse suljettuina. 🙂

 17. Wow, upea kokonaisuus :)<br />
  Mistä löytyy niiden &quot;kuuluisien&quot; keltaisten pöksyjen postaus, vai onko sellaista vielä tullut? Mulla on mennyt se ihan ohi jos on tullut, enkä löytänyt sellaista, kun muistelen, että kerroit sellaisen postauksen joskus tulevan tänne, vai muistanko väärin?<br />
  Ihanaa viikonloppua:)

  1. Susanna: Kiitokset! :)<br />
   <br />
   Ei ole tullut vielä postausta, en ole saanut aikaiseksi kuvailla asupostauksia vaikka jalustakin löytyy nykyään. 😀 En oikein viihdy kameran edessä ja tässä kesän aikana on ollut aika hieman kortilla ja sisustusaiheita melkoisesti mielessä, joten se on unohtunut minulta ihan kokonaan. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

  1. Vilja: Kiitos! &hearts; &hearts; tankoideastani olen todella ylpeä, se sopii niin hyvin Stringiin sekä ulkonäöltä että mitoiltaan. 🙂

 18. Siis aivan mieletön! Kelpaisi kyllä mullekin! Vaatteeni ovat pääasiassa mustia, mustavalkoisia ja harmaita sekä pari keltaistakin löytyy joukosta. Harmi, että on kiinteät kaapit makkarissa, niin ei ole oikein järkeä lähteä erillistä vaatesäilytystä rakentamaan. Ehkä huoneen nurkkaan joku pieni rekki, jossa voisi roikkua näteimmät vaatteet. 🙂

  1. Irina: Makkarissa siihen ikkunan viereen missä ennen oli tikashylly? Siihen taitaa mahtua yksi 80cm leveä hyllystö eikä olisi edes ahdasta. Siihen saisi kivasti vaatetta, kenkää ja kosmetiikkaa, parhaita paloja niistä! &hearts;

 19. Hieno kokonaisuus ja kätevästi keksit, kuinka laittaa henkarit hyllyn alle. Tiedätkö paljonko tuo kestää painoa? Nimittäin olisin itsekin halunnut keksiä tuollaisen idean kun vuosi sitten ähelsin omassa <a rel="external nofollow" href="http://kristallikimara.blogspot.fi/2013/07/walk-in-wardrobeoffice.html&quot; target="_blank">http://kristallikimara.blogspot.fi/2013/07/walk-in-wardrobeoffice.html</a&gt; vaatehuoneprojektissa. Minulla on kaikenvärisiä vaatteita, ei voi mitään ja niin, perheen vuodevaatteet ja miehen omat tärkeät jutut, joten noin tyylikästä kokonaisuutta onkin hankala saavuttaa. Onnea!

  1. Mysterious M: En osaa sanoa tarkkaa painomäärää, mutta kyllä nuo hyllyt takuulla 20-30kg pestävät. Hylly itsessään on todella jämäkkä ja metalli kiinnikkeet kunnon terästä. Moni säilyttää Stringhyllyillään painavia tietosanakirjasarjoja, jotka varmasti painavat kuin synti. :)<br />
   <br />
   Värikkäät vaatteet ja lakanat voi järjestellä ja pinota väreittäin, jolloin kokonaisuudesta tulee tasapainoinen ja selkeä. Alas tummat ja ylös vaaleat, keskelle kirkkaat värit sekä pastellit. 🙂 Vaatekaupoista saa kivasti ideoita, kannattaa seuraavalla shoppailukierroksella katsella miten myymälöissä on laitettu vaatteita esille, näin itsekin tein. 🙂

 20. Wau! Täydellisen upea! Ja tämä on mielipide ihmiseltä, joka ei ole vielä koskaan syttynyt String-hyllyille ja avosäilytystsydeemeille. 😀 Tällainen todellakin kannustaa miettimään kriittisesti millaisia vaatteita ja asusteita hankkii, kun kaikki on esillä. Olisi siis ainakin tähän osoitteeseen enemmän kuin tarpeen tuollainen säilytyssysteemiupeus ihan siitä syystä. 😉

  1. Aamu: Avoimet säilytystilaratkaisut pistävät kyllä miettimään hyvin krittiisesti millä ne täyttää. 🙂 Toimii hyvänä apuna turhan tavaran karsimisessa, kun tulee ajatelleeksi jokaisen tavaran ja vaatteen osalta niiden tärkeyttä ja sitä kuinka paljon mitäkin tulee oikeasti käytettyäkään. Kaikille tälläinen vaatekauppamainen vaatehyllystö ei tietenkään sovi, mutta minusta myös värikkäillä vaatteilla toteutettu kokonaisuus voi olla upea. &hearts; String-hyllyt ovat ihania, tykkään todella paljon niiden muotoilusta ja muunneltavuudesta. En keksi paikkaa missä näitä ei voisi hyödyntää, sillä muoviboksi- ja teräsritilämoduulien kanssa tämä sopii myös märkätiloihin. 😀

 21. Kuinka kukaan, KUKAAN, voi nukkua vaatehuoneessa? En ymmärrä tätä lainkaan. Käsittämätön investointi.

  1. Ripaus: Meitä on moneksi. 🙂 Osa tykkää avoimista säilytystiloista, toiset eivät. Kaikesta ei tarvitsekaan tykätä, itse kuitenkin pidän tätä erittäin hyvänä investointina. 🙂

 22. Tykkään tosi paljon tästä kokonaisuuesta! Yksinkertasen tyylikkään kaunis.<br />
  Mulla kans vaatteet avosysteemissä ja henkareissa, enkä pois vaiha! :)<br />
  Miksei muka tämmönen sopis vaikka vaatteet ois muutaki ku valkosta? En oikein ymmärrä kommentteja mutta eihän kaikesta voi tykätäkkään :)<br />
  Mulla on siis muutaki väriä avosysteemissä ja kyllä soppii erittäin erittäin hyvin näkösälle :)<br />
  Hyvä Mia! Kaunis kokonaisuus<br />
  <br />
  Ja muutenki mukavia postauksia sulla, harvoin vaan tullee kommentoitua :/ Mutta seuraan kyllä blogiasi edelleen 🙂

  1. Meän Satu: Värikkäilläkin vaatteilla saa kivan kokonaisuuden rakennettua, kaiken ei tarvitse olla valkoista. 🙂 Naistenvaatekauppoja kierrellessä näkee paljon kauniita esillelaittoja ja saa kätevästi vaateshoppailun yhteydessä myös inspiraatiota omaan &quot;vaatehuoneeseen&quot;. :)<br />
   <br />
   Ihanaa kun jätit kommenttia pitkästä aikaa! &hearts; &hearts; &hearts; Laiskan letkeää sunnuntaita ja aurinkoista hellekesän jatkoa halausten siivittämänä! &hearts;

 23. Näyttää nyt tuoreena ratkaisuna tosi hyvältä! Mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi hyllystä kunhan aikaa hieman kuluu. Vaikutelma on tosiaan kuin vaatekaupasta somistuksineen. Epäilen että avoimeen ratkaisuun kyllästyy ennenpitkää. En ainakaan itse jaksaisi katsella harvoin käytössä olevaa juhlamekkoani aina kun menen nukkumaan. Toisaalta taas usein käytössä olevat trikoopaidatkaan eivät pidemmän päälle silmää miellytä. Mutta tämä vain minun mielipiteeni. Sinulla saattaa löytyä mielenkiintoa somistaa jatkuvasti vaatehyllysi uuteen mielenkiintoisen lookkiin.

  1. Vilijonkka: Minulla on ollut oksarekki ja käytössäni yli vuoden ja siinä olleet vaatteni (samat kuin nytkin) esillä. Ainakaan vielä en ole kyllästynyt näkyvällä oleviin vaatteisiin ja kulunut reipas vuosi on vain vahvistanut tunnetta, että haluan jatkossakin omaan kotiini avoimen vaatesäilytysratkaisun. 🙂 Kerron toki Stringin plussat ja miinukset kun aikaa hieman kuluu ja käyttökokemusta on takana reippaammin. Itse uskon kuitenikin että tämä on pysyvä ratkaisu, ainakin niin kauan kuin tässä kodissa asustelemme. 🙂

 24. Se on niin kaunis! &hearts; Kiitos inspiraatiosta, jos sitä saisi itsekin laitettua vaatteita vähän järjestykseen. Tämä järjestelmä kestää varmasti aikaa ja uskon sinun olevan siihen todella tyytyväinen vielä monen vuoden päästä.

  1. Minna-Mari: Uskon itsekin että tämä tulee olemaan hyvin pitkäaikainen ratkaisu ja vielä vuodenkin päästä olen yhtä tyytyväinen kuin tänään. 🙂 Stringillä itsessäänkin on jo kalusteena minulle suuri arvo, puhumattakaan tästä kokonaisuudesta vaatteiden kanssa, josta tykkään älyttömästi. 😀

 25. Seurailen blogiasi pääsääntöisesti sisustusmielessä (ihana koti muuten, niin tasapainoinen ja selkeä), mutta näitä kommentteja lukiessa tuli mieleeni esittää toive postauksesta, jossa kootusti ja ohjeenomaisesti kertoisit kuinka olet saanut vaatemäärän noin pieneksi ja kuinka se ylläpidetään sellaisena. Moni (itseni mukaanlukien) tuntuu haaveilevan pienemmästä vaatemäärästä ja siitä, että vaatteet olisivat helposti yhdistettävissä keskenään.

  1. MSE: Loistava postausaihe ja tämän haluan ehdottomasti toteuttaa. Postauksen työstäminen on melkoisen muistelun takana, mutta yritän saada sen alkuun mahdollisimman piakkoin. Jos aikaa vaan riittää, saatan saada sen jo ensi viikolla tehtyä. 🙂

 26. Täydellinen! &hearts; Voinko tallentaa muutaman kuvasi omaan käyttööni? Olemme muuttamassa kuun lopussa uuteen kotiin ja kerään sisustusideoita itselleni talteen. 🙂

  1. Janna: Kiitos! &hearts; Tottakai saat luvan, ihana kuulla että tykkäät! &hearts; &hearts;

 27. Kaunis, minimalistinen ja tyylikäs..ei voi muuta sanoa, Kadehdin kovasti kykyäsi pienentää vaatemäärä tuohon mittaan..itsekin sitä olen yrittänyt, mutta erittäin huonolla menestyksellä. No ehkä pikkuhiljaa. Ainoa mikä minua vähän ihmetytti tässä postauksessa oli ajatus ostaa jotain vaatteita usein ja halvalla? Se ei välttämättä ole kovinkaan kestävän kehityksen linja ja lisäksi kun ne halvimmat rätit taidetaan väsätä jossain hikipajoissa. Mutta kukin tyylillään. <br />
  Mukavia loppukesän päiviä Sinulle! Mielenkiinnolla jään odottamaan sitä vaatepostausta..josko saisin vihdoin itsekin tarvittavan inspiraation 🙂

  1. Mari: Trikoopaidat ovat nykyisin lähes merkin kuin merkin tuottamina todella surkealaatuisia. En raaski ostaa enää 50 euron t-paitoja tai trikootoppeja, koska ne virttyvät ja nukkaantuvat täysin samaa vauhtia H&amp;M:n 5€ paitojen kanssa. Trikoovaatetta on lähes pakko ostaa usein, ellei sitten halua kulkea saumat kierteellä olevassa kutistuneessa tai lötkähtäneessä paidassa. 🙂 <br />
   <br />
   Valitettavasti myös monen ns. laatumerkin vaatteet valmistetaan nykyisin samoissa hikipajoissa edullisten massaketjujen ohella. Tämä on valitettavaa ja varmasti vaikuttaa myös tuotteen laatuun. Kuluttajana saa olla todella tarkka ja etsiä tuntikausia tietoa valmistuksen taustoista toimiakseen eettisesti. Vaatteiden osalta pyrin valikoimaan sellaisia tuotteita, joista tiedän että ovat hyvälaatuisia. Siitä syystä suosin Zaran farkkuja ja legginsejä, ne kestävät monta vuotta hyvänä ja hajoamatta eikä pieni haalistuminen farkuissa haittaa. 🙂 trikoovaatteet ovat se suurin ongelma, kumpa löytäisinkin merkin jonka paidat säilyisivät hyvällä huoltamisella hyväkuntoisina pari vuotta. &hearts; &hearts; Edes Malene Birgerin paidat eivät tähän pystyneet ja niissä hinta onkin jo lähemmäs satasen. :/<br />
   <br />
   Vaatekarsintapostauksen yritän saada tehtyä tämän viikon aikana. Harmi ettei minulla ole kuvia tuolta ajalta tallessa (kovalevy hajosi ja vei kuvat mukanaan), olisitte konkreettisesti nähneet miten järkyttävä määrä vaatteita oli ja miten suuren työn olen tehnyt. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää! &hearts;

 28. Hei, Voisitko kertoa mistä olet ostanut nuo valkoiset henkarit? Olen metsästänyt tuollaisia jo tovin, vain mustia on ollut tarjolla…

  1. M: henkarit ovat Hayn Wire-henkareita, joita ei ilmeisesti ole valmistettu enää kuukausiin. Olen yrittänyt löytää niitä yhden 5kpl paketin lisää, mutta tuloksetta. Nomess Copenhagenilla on tismalleen samanmallisia henkareita, mutta ei valkoisena. Olen itse ajatellut, että ostaisin hopeisen henkaripakkauksen Nomesilta ja sraymaalaisin sen itse valkoiseksi. 🙂

 29. Mulla on hyviä kokemuksia Selectedin topeista (90 % lyocell, 10 % lycra), taitavat olla näitä: <a rel="external nofollow" href="http://selected.com/femme/T-shirts-Tops/paja-tank-top-noos/16029141,fi_FI,pd.html?dwvar_16029141_colorPattern=16029141_Black&forceScope=&quot; target="_blank">http://selected.com/femme/T-shirts-Tops/paja-tank-top-noos/16029141,fi_FI,pd.html?dwvar_16029141_colorPattern=16029141_Black&forceScope=</a><br />
  Yleensä suosin luonnonkuituja, mutta nuo ovat kestävyydessään olleet voittamattomia. Minusta on ekologisinta ja ihmisystävällisintäkin ostaa harkiten ja sellaista, mikä kestää – hinta vaan ei valitettavasti tosiaan kerro kaikkea.<br />
  Hieno vaatesäilytyskokonaisuus!

  1. Laura: Täytyykin ostaa yksi tuollainen kokeeksi, Selectedillä on usein hyvälaatuisia vaatteita ollutkin. Juuri ostin Selected Femmen t-paidan, joka on viskoosin ja polyesterin sekoitusta. vaikuttaa ainakin ensikäytöllä oikein hyvältä, mutta aika näyttää miten se käyttäytyy kun pesukertoja alkaa olla pohjalla. :)<br />
   <br />
   Halvempaa ja ekologisempaa olisi ostaa yksi 100 euron t-paita, joka kestää hyväkuntoisena kolme vuotta, kuin neljä kympin t-paitaa vuodessa. Hinta ei enää nykypäivänä ole laadun tae ja kaikista suurimmat pettymykset ovat juurikin olleet näitä 50-70 euron trikoovaatteita, jotka nukkaantuvat ja saumat kiertävät yhtä vähällä käytöllä kuin henkkamaukan halpikset… Mistähän enää löytyisi niitä hyviä vanhanajan puuvillapaitoja, jotka kestivät joka äidiltä tyttärelle? 🙂

 30. Tämä on kaunis. Ihailen usein sinun toimivaa vaatekaappiasi, voi kun itsekin saisi itseään niskasta kiinni ja tekisi inventaarion. On nimittäin varmasti totta, että kun ei ole liikaa vaatteita ja kaikki olemassa olevat vaatteet ovat mieluisia ja itselle istuvia, löytää aina jotain mieleistä päällepantavaa.

  1. Nino: Omassa &quot;kaapissani&quot; on enää vain lempparivaatteitani, joten vaatekriisejä ei oikeastaan koskaan tarvitse kärsiä. 🙂 On melkeimpä ihan sama, mitä päälleni laitan koska vaatteet ovat kivoja päällä ja sopivat toisiinsa hyvin. Ostan hyvin harvakseltaan enää vaatetta, ja silloinkin kun ostan, ovat ne trikoopaitoja, alushousuja sekä sukkia, joiden käyttöaika on aktiivinen ja lyhyt. 😀 <br />
   <br />
   Mikäli rankalla kädellä karsiminen tuntuu liian haastavalta, voisit kokeilla pakata ne varastoon säilöön, josta ne voi tarvittaessa noutaa takaisin käyttöön. Pakkaat pois kaikki vaatteet jotka ovat väärän kokoisia, väärän värisiä tai muutoin sellaisia ettet niitä juuri koskaan pidä. Näin saisit testattua itseäsi ja saattaisit olla todella tyytyväinen selkeämpään vaatekaapin sisältöön, jossa kaikki vaatteet ovat mieluisia käyttövaatteita. Aika harva edes puolen vuoden päästä muistaa, mitä varastoon on kannettu… 🙂

  2. Kiitos vinkistä, tuo varastoon kantaminen voisikin olla hyvä juttu, sitten kun en ole vuoteen niitä kaivannut niin ehkä voin uskoa, etteivät ole tarpeellisia ja voin viedä kierrätykseen 🙂

 31. Kerrassaan upea kokonaisuus! Toivottavasti ei haittaa jos lainaan ideaasi uuteen asuntooni 🙂 Viikkoja olen pähkäillyt kuinka pienessä makuuhuoneessa järjestän vaatesäilytyksen yksinkertaisen kauniisti. Ikean säilytysratkaisut ovat ihan kivoja kuvastossa, mutta myymälässä katsellessani vähän huteran oloisia.<br />
  Mitä parhainta syksyn jatkoa sinulle, uusia postauksia odotellen 🙂

  1. Susanne: Nappaa idea uuteen kotiisi! 🙂 <br />
   <br />
   Olen edelleen aivan ihastuksissani tästä vaatesysteemistä, se on kevyt, siro, kaunis ja tavarat pääsevät oikeuksiinsa vaatteita myöten. 🙂 Eikä tule himoittua uusia vaatteitakaan enää, kun näkee omat lempparit hyllyllä joka päivä. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa syksyn aikaa sinulle myös Susanne! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *