Kengät puhtaaksi Universal Stonella

Rakastan nahkaisia Converse-tennareitani ja ne ovat olleet jalassani jo reippaasti yli 300 kertaa. Olen viime syksyn jälkeen laiminlyönyt niiden huoltoa ja laiskuuttani jättänyt ne täysin vaille pesua ja pyyhintää. Nahka on onneksi materiaaliltaan kestävä ja helppohoitoinen, valkoisenakin. Lempikenkieni puhdistamiseen käytän Universal Stonea, jolla pahatkin pinttymät katoavat yllättävän hyvin. 🙂

Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Likaa, kuraa, tahroja ja mustia vauhtiraitoja riitti putsattavaksi… Toinen kenkä on saanut Universal Stone -käsittelyn ja toinen on vertauksen vuoksi puhdistamaton. Eron huomaa selvästi ja jopa kärjen kumipinta tuli hohtavan puhtaaksi.

Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Hyväksi havaittu extravinkkini kenkien putsaamiseen on froteinen vartalonpesukinnas. Sen saa riittävän kosteaksi ja Universal Stone vaahtoutuu kintaan kanssa levitettynä todella hyvin. Sitä on myös helppo käännellä ja väännellä puhtaampaa kohtaa kaivatessa. Kinnas on sopivan pehmoinen nahan puhdistukseen ja sen saa käytön jälkeen heitettyä pesukoneeseen 60°C puhdistumaan.

Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Kovassa käytössä olleista Conssuistani ei enää uudenveroisia saa, sillä nahka on muutamasta kohdasta kulunut rikki ja kengän sisäpohja on tummunut. Myös kengännauhat kaipaavat kunnon pesua, ne laitan tulevaksi yöksi pesuveteen likoamaan. Kengät ovat kuitenkin yllättävän siistikuntoiset ollakseen valkoiset ja erittäin paljon pidetyt.

Valkoiset kengät puhtaaksi Universal Stonella - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Vanhat nahkaiset ja uudehkot kanvaasikankaiset Converseni vieretysten. Väriero ei puhdistusoperaationi jälkeen ole enää kovin suuri, eikä Universal Stone -puhdistusaine aiheuttanut pettymystä tälläkään kertaa! 🙂


Seuraa myös Instagramissa 

11 kommenttia “Kengät puhtaaksi Universal Stonella

  1. Sofia: sanos muuta! 🙂 Jotkut ovat käyttäneet talborttia tai vastaavia valkaisevia puhdistuaineita ja liottaneet kenkiä pesuainevedessä. Suihkussa ne on helppo suihkia puhtaaksi. Tätä vinkkiä aion itse kokeilla kun valkoiset kangasConssuni kaipaavat puhdistusta. 🙂 Pesukoneeseen en uskalla kenkiä laittaa, pelkään että pohjan liimaukset aukeavat. 😀

 1. Ja tiskipöydänkin tolla saa hohtavan puhtaaksi. Ainakin Irinan blogista oon lukenut ;D Tarttee varmaan koklata joskus 🙂

  1. Dara: Minä taidan olla syyllinen tuohon Irinan postaukseen. 🙂 Itse aikoinani kokeilin putsata hieman pinttyneen tiskipöytäni Universalilla ja jumankekka siitä tuli kuin uusi pesukäsittelyn jälkeen. :D<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/07/universal-stone-ihmeaine-siivoukseen&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/07/universal-stone-ihmeaine-siivoukseen</a><br />
   <br />
   Todellakin kokeilet, tulet olemaan yhtä häikäistynyt kuin putsattu tiskipöytäsikin. 🙂

  1. Sofia: Tarkoitatko ulkokengillä kumisaappaita ja vastaavia ns. talvijalkineita? Kyllä luulen, että nekin muuttavat hyllyille. Kumpparit ovat nyt eteisessä kun sadepäivinä kävin niiden kanssa koiralenkillä. Nahkaiset saappaani ovat varastossa muiden talvivaatteiden kanssa ja ne haen sieltä vasta sitten, kun otan ne käyttöön.

 2. Hienosti sait puhdistettua. Onko kellään vinkkejä kuinka kangastennarit saisi parhaiten puhdistettua? Uskaltaisiko pestä pesukoneessa?

  1. hani: Moni pesee kangaskengät pesukoneessa mutta itse en uskalla. Minä aion puhdistaa kenkäni lavuaarissa pesuainevedessä hetken aikaa liottaen ja suihkuttaa ne suihkun alla puhtaaksi. Kevyesti valkaisevaa Vanishia on moni suositellut aineeksi. 🙂

  2. Enpä taida minäkään uskaltaa laittaa pesukoneeseen. Täytyy viikonloppuna testata tuota liotusta ja suihkuttelua 🙂

  3. Hani: Jos koneen rumpu sattuu hajoamaan, tulee kengille melkoinen hinta. 😀 Ja kengänpohjan liimauksen irtoamista ei aina voi suutarillakaan kunnolla korjata… Yksille tennareilleni aikoinaan kävi niin ja suutarin liimauksen jälkeen ei mennyt kuin viikko kun liimaus irtosi uudelleen. Alle satasen kenkiä ei kannata korjauttaa kuin kerran, sanoi suutarini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *