Sarjasuositus – Jälkiä Jättämättä (The Killing)

Jälkiä Jättämättä -sarjan (The Killing) 4. kausi ilmestyi Netflixiin toissapäivänä ja nyt se on jo ahmittu. 🙂 The Killing on amerikkainen sovitus suositusta tanskalaissarjasta Forbrydelsen (suom. Rikos), jonka tuottajana häärii Todistettavasti syyllisenkin (Cold Case) taustalla vaikuttanut Veena Sud. Sarjan tapahtumapaikka Seattle sopii täydellisesti synkän tarinan sydämeksi, maisemat ovat upeat ja jatkuva sade korostaa päähenkilöiden epätoivoisia tunnetiloja etsiessään vastauksia kysymyksiinsä. Sarja on kokonaisuudessaan hyvin koskettava ja hetkittäin jopa ahdistava, suru on käsinkosketeltavissa ja osa kohtauksista on saatu taltioitua niin todenmukaisesti, että pahaa tekee ja sydämestä puristaa…

The_Killing_season4_88467728.jpg

Thekilling_season1-2.jpg

Kausien 1. ja 2. jaksoissa ratkotaan 17-vuotiaan Rosie Larsenin raakaa murhaa. Juoni on äärettömän nerokkaasti rakennettu – kun kuvittelet katsojana olevasi vastausten äärellä, huomaat hetken kuluttua olleesi täysin väärässä. Kausi 2. huipentuu rikoksen ratkaisuun, joka on jotain aivan muuta kuin olisit koskaan voinut kuvitella…

The_Killing_front_photo_55477.jpg

Netflixin haltuunsa ottama 3. kausi alkaa uudella juonenkäänteellä ja uudella rikoksella, joka paljastuu paljon vakavammaksi kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa. Juonesta sen enempää paljastamatta on sanottava, että mitä edemmäs katsomisessa pääsin, sen enemmän yritin vatvoa ratkaisua mielessäni. Kauden 3. tapahtumat jäävät varmasti kummittelemaan mieleeni loppuelämäksi…

TheKilling_front_99367726.jpg

Kausi 4. jatkaa siitä mihin kolmonen erittäinen dramaattisella päätösjaksollaan jää ja mukaan astuu rinnakkaisjuonena perhesurman selvittäminen. Viimeiset kaksi iltaa olen kiemurrellut sohvalla sekä jännityksestä että pelosta, kokovalkoinen sisustus sai sarjan myötä hieman ikäviä mielikuvia aikaan…

The_Killing_Linden_Holder_love.jpg

Rikosten rinnalla puidaan päähenkilöiden Sarah Lindenin ja Stephen Holderin henkilökohtaisia ongelmia, lapsuuden traumoja, kasvatuksellisia haasteita sekä psyykepuolen asioita. Olen hyvin eläytyväinen ja empaattinen luonne ja tälläisten ohjelmien katselun seurauksena saatan jäädä vatvomaan näkemääni toviksi. Usean jakson aikana tirauttelin myötätuntoitkuja tämän kaksikon sekä uhrien puolesta. Roolihenkilöiden kemiat toimivat kameran edessä ja hetkittäin käydyt koomiset sanasodat olivat realistisuudessaan hauskaa katseltavaa. En tiedä oliko henkilökemioiden kipinöinti käsikirjoitettua vai näyttelijöiden aikaansaama tahaton efekti, mutta voi että sentään miten sydän sykkyrällä toivoin heille pientä säpinää surun keskelle. <3 Jätän salaisuudeksi sen, tapahtuiko mitään ja jos niin mitä… 😉 

The_Killing18893672.jpg

Kieroilua, valehtelua, salaisuuksia ja kostotoimenpiteitä sisältävä poliittinen jännäri on katsomisen arvoinen – erityisesti jos Todistettavasti syyllinen, Isänmaan puolesta, 24, Twin Peaks tai Kosto kuuluvat lemppareihin. Tästä tuli yksi omista suosikkisarjoistani ja toivon hartaasti että Netflix päättäisi tehdä tälle jatkoa joskus tulevaisuudessa. <3

(Kuvat: The Killing / Netflix)

Ps. Asenteellista Stephen Holderia näyttelevä ja Eminemiä muistuttava Joel Kinnaman on naapurinpoikia – ruotsalainen siis. 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

20 kommenttia “Sarjasuositus – Jälkiä Jättämättä (The Killing)

 1. Kyllä – tätä on odotettu! Holder on mun lemppari!!!! 🙂 Ihan huippu sarja. Siltakin voisi jatkua..

  1. Pieni Lintu: Neloskausi on harmittavan lyhyt, olisi saanut jatkua pidempäänkin… Toivottavasti Netflix jatkaa sarjaa, vaikka neloskauden loppuminuutit olikin yllättäviä. Toisaalta olisi hyvä optio uudenlaiselle tarinalle, roolihenkilöt olisivat kehittyneet selkeästi. :)<br />
   <br />
   Holder on kyllä jännä tapaus, mystisen puoleensavetävä miekkonen silmineen, vaikka habitus ei olekaan ihan unelmamiestasoa. 😉 Kyllähän tuolle soppaa keittelis ja iltasin nukkumaan peittelis. 😀

 2. Itse olen/olin miten sen nyt ottaa kun kaikki kaudet katsottu 😀 koukussa Orange Is The New Black sarjaan. Mutta tosiaan kolmas kausi tulee vasta 2015 keväällä ulos, pitäisi keksiä uutta katseltavaa! Mieteinkin tätä Jälkiä Jättämättä.. Onko sellainen, että pitää katsoa 1, 2 ja 3 kaudet että ymmärtää? Vaikka mitä järkeä niitä jättää katsomatta kun nyt on aikaa OITNB kolmoskautta odotellessa 😀

  1. Jasmin: Ärsyttävän kaun kestää tuon OITNB:n odottelussa. 😀 Olen semmonen, että ahmin aina kaikki sarjat parin kolmen jakson päivävauhdilla ja puolen vuoden odottelu on kärsimystä. :D<br />
   <br />
   Suosittelen katsomaan Jälkiä Jättämättä -sarjan ekasta jaksosta alkaen järjestyksessä. Kaikki tapahtumat liittyvät toisiinsa ja henkilökuvaukset ovat yksi tärkeimmistä tarinan osista. Ekat kaksi jaksoa olivat hyviä, mutta jakson kolme kohdalla jäin totaalisesti koukkuun… Aloin ymmärtämään silloin paremmin syitä, miksi tietyt asiat menevät miten menevät ja mitä kaikkea on tutkijoiden Lindenin ja Holderin taustalla. 🙂

 3. Kiitos vinkistä, täytyypä katsoa alkuun muutama jakso että jääköhän tähän sarjaan koukkuun 🙂 Kosto on myös kuulunut omiin lemppareihini.

  1. moonangel: Koston uusin kausi on minulla katsomatta, alan sitä tiirailemaan nyt kun joutuu odottelemaan muiden suosikkisarjojen uusia kausia. 🙂 Kannattaa katsella ainakin 3 jaksoa, itse jäin koukkuun jakson 3 aikana. 😀

 4. Kiitos kovasti sarjasuosituksesta. Aloitankin tänään katsomalla 1 kautta. 🙂 Olen huono katsomaan sarjoja koska en ole koskaan tv:n äärellä kun pitäisi. Onneksi Netflixistä voi katsoa aina kun ehtii ja vaikka koko kauden samantien. &quot;Silta&quot; on ehdoton suosikkini ja oikeastaan ainoa jonka olen katsonut vuosiin. Tänään kokeillaan suosittelemaasi 🙂 Laita vaan lisää ehdotuksia taas kun huomaat jotain koukuttavaa !

  1. emilia: Minäkin olen tosi huono päivystämään tv:n ääressä ja katsonkin nykyään vain nettitv:tä, silloin kun minulle parhaiten sopii. En ole päässyt klo 21 telkkarin ääreen sitten tytön syntymän, joten moni loistava sarja on mennyt minulta sivusuun. Onneksi on Netflix, sieltä olen katsellut Terra Novan, Valehtelevat Viettelijät, Vampyyripäiväkirjat, Teenwolfin, uusinnan Roswellista kuten myös tämän Jälkiä Jättämättä -sarjan joka aikoinaan jäi minulta telkkarista katsomatta. :)<br />
   <br />
   Jos Silta on lempparisi, olen satavarma että tämä on juuri sinun sarjasi. Samanhenkinen teema ja tunnelma molemmissa. &hearts; &hearts;

 5. Kiitos tosi kovasti vinkistä! 1.ja 2.kauden katsoin innolla,ihanaa että Netflixistä löytyy lisää! Muistaakseni olen sun blogista saanut ennenkin vinkkejä Netflixin sarjoista. Taisit joskus mainostaa Orange is the new blackia ja sitä olen nyt iltaisin ahminut urakalla;)

  1. Nanna: Fox ja Fuse Entertainment lopettivat The Killingin tuottamisen kauteen 2. Onneksi Netflix osti oikeudet ja teki meidän iloksi kaksi lisäkautta. &hearts; &hearts; Kausi 3. on superhyvä, näin painajaisia monena yönä sen tapahtumista… Suosittelen katsomaan! 🙂

 6. Juuri, reilu ½ tuntia sitten, katsoin tuon neljännen tuotantokauden loppuun mieheni kanssa. Lapset olivat leikkipuistossa (ovat jo alakouluikäisiä), helteen takia puolet talosta oli hämäränä verhojen ollessa suljettuina. Oli ihan hiljaista. Vain me ja tuo viimeinen jakso. <br />
  Itkin läpi ohjelman. Välillä surusta, välillä ilosta. Mahtava sarja! Ja mahtava päätös! Olen ihan sekaisin vieläkin tuosta. Varmasti ajattelen ja pohdiskelen näkemääni vielä pitkään.<br />
  Suosittelen!

  1. Susanna: Minäkin itkin, loppukohtaus oli äärettömän koskettava. &hearts; &hearts; Vieläkin tulee tippa linssiin kun kuulen mielessäni &quot;I´m a dad now&quot;. &hearts; &hearts; &hearts; Toivottavasti sarja jatkuu vielä joskus, haluan palavasti tietää miten heidän käy. &hearts;<br />
   <br />
   Hyvin harvoin olen näin suurien tunteiden vallassa tv-ohjelmista, vaikka tunteellinen olenkin. Sarjaa katsoessa ajankulu katosi ja monesti mietiskelin jaksojen tapahtumia kuin ne olisivat oikeassa elämässäni tutulle tapahtuneita. Äärimmäisen lahjakkaat kirjoittajat, näyttelijät ja kuvaajat, en muuta voi sanoa kuin wau ja nyyh. :´ )

  1. timo: En ole aivan varma kappaleesta mitä tarkoitat, mutta neloskaudella kohtausten taustalla soi usein katkelmia Chopinin Nocturnesta (C sharp minor) ja The Jezabelsin Piece of Mindista, joka kuullaan kokonaisuudessaan kauden päätösjakson lopussa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=n9oQEa-d5rU&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=n9oQEa-d5rU</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=0EEP-WoLwBA&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=0EEP-WoLwBA</a&gt;

  1. Holder: Niin on! &hearts; Kaipaisin itse lisää jaksoja, voisin katsella parivaljakon tekemisiä tuntikausia, ihana kemia heillä! &hearts;

 7. Ihana sarja. Ahmittu lomalla kaikki kaudet. Odotan jatkoa. Holder onniin mahtava. Mystinen. Oikein rakastuin siihen tyyppiin. Hieno valinta rooliin.

  1. Elina: yksi parhaista sarjoista ikinä, näyttelijät ovat todella loistavia ja juoni pitää otteessaan loppuun asti. Varsinkin Rosie Larsenin murhaajan pähkäily meni minulta ihan metikköön, en olisi uskonut asioiden menneen niin kuin menivät. Myös jatkokauden sarjamurhaaja oli melkoinen ylläri, aivan mieletöntä jännitystä ja niin koskettavia kohtauksia että itkeä pillitin pariinkin otteeseen. Olen katsonut sarjan nyt kolmeen kertaan ja aina se on yhtä hyvä, ei haittaa yhtään vaikka tietää kuka teki mitä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *