Sarjavinkit viikonloppuun – 3 erilaista huippusarjaa

Viikonlopun viihdeohjelmistoon kuuluu saunomisen ja erilaisten homespa-kauneushoitojen ohella suoratoistopalvelujen sarjamaratonit. Jos kaipaat mielenkiintoista ajanvietettä, jatka lukemista ja poimi talteen kolme loistavaa ohjelmatärppiä, joiden parissa itse olen viihtynyt.

Titanic Tarinoita syvyyksistä Viaplay sarjavinkki viikonloppuun

Titanic: Tarinoita syvyyksistä

Neitsytmatkallaan 15.huhtikuuta 1912 uponneen RMS Titanicin traaginen tarina kosketti ja koskettaa yhä syvältä. Vuonna 2018 julkaistu dokumenttisarja kertoo mielenkiintoisia uusia faktoja laivan matkustajista, miehistöstä ja hylyn ympäriltä nostetuista esineistä. Sarjan kertojana toimii James Cameronin ohjaamasta Titanic-elokuvasta tuttu näyttelijä Victor Garber, joka esitti elokuvassa laivan suunnitellutta Thomas Andrewsia.

Dokumenttisarja on kokonaisuudessaan erittäin koskettava ja hyvin mielenkiintoinen. Siinä vaiheessa kun Titanicin merenpohjasta pelastetut sumutorvet kunnostettiin, pääsi minultakin itku – ajatus siitä että surullisesti vaikertavia sumutorvia soitettiin edellisen kerran vain hetkeä ennen uppoamistaan on äärimmäisen surullinen, enkä osaa edes kuvitella sitä tunnelatauksen määrää millainen spektaakkeli torvien soitto yli 100 vuoden jälkeen paikalla olleille ihmisille oli.

Titanic: Tarinoita syvyyksisistä löytyy Elisa Viihde / Viaplay -palvelusta*

Flesh and bones Viaplay sarjavinkki viikonloppuun

Flesh and bones

New Yorkin balettimaailmaan keskittyvä synkkä ja realistinen Flesh and Bones kertoo tanssijasta nimeltä Claire (upea Sarah Hay), joka kaiken kimalluksen keskellä kipuilee sekä omia traumojaan, että balettimaailman pimeää puolta. Kieroilua, kiristystä ja hämmentäviä hetkiä tarjoava sarja on kirpeänsuloinen katsaus maailman kauneimpaan lajiin balettiin – mitä salaisuuksia piileekään kaiken kauneuden alla…

Psykologisesti koukuttava sarja sopii katseltavaksi myös teille, joita tanssiaiheiset sarjat ja elokuvat eivät yleensä kiinnosta. Sen verran kuitenkin haluan varoittaa, että sarjan monet ulottuvuudet ovat melko ahdistavia, joten jos kaipaat positiivisuutta ja kepeää meininkiä, ei tämä tanssiaiheinen sarja ole sinua varten.

Myös Flesh and bones -sarjan löydät Elisa Viihde / Viaplaysta*

Snowpiercer Netflix sarjavinkki viikonloppuun

Snowpiercer

Maailmanlopun jälkeisestä yhteiskunnasta kertova tieteisjännäri Snowpiercer on upeasti tuotettu ja realistinenkin sarja siitä, millaista eloonjäämistaistelua maailman viimeiset selviytyjät kokevat maata kiertävään junaan pakkautuen. Ulkona paukkuvaa yli 100-asteen pakkastakin suurempi uhka on ihminen itse ja säilyttääkseen hauraan keskinäisen tasapainonsa, on junamatkustajien löydettävä ratkaisu ennen kuin liian myöhäistä – vai onko jo…

Snowpiercer katsottavissa Netflixistä*, 1. kausi katsottavissa kokonaan ja 2. kauden uusin jakso ilmestyy aina tiistaisin!

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Kuvat 1 ja 2: Viaplay, kuva 3: Netflix, *sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: 10 koukuttavaa dokumenttia


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Sarjavinkit viikonloppuun – 3 erilaista huippusarjaa

  1. Mekin ollaan katsottu Snowpierceriä ja muutenhan se on hyvä, mutta insinööripariskuntaa riipii aivan suunnattomasti kun ei selitetä miten tuo juna toimii. Ilmeisesti sillä pitää ajaa kovaa jotta se tuottaa energiaa. Mutta millä tuotetaan junan liikuttamiseen tarvittava energia? Jollain ihmeen systeemillä se tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa. Mahtaako se meille sarjan kuluessa vielä selvitä 🙂

    1. Vanha Jäärä: samaa ollaan miehen kanssa mietitty myös. ? Ilmeisestikin kyseessä on kehittynyt energiantalteenotto ja juna lataa virtaa akkuihin omasta nopeudestaan. Akuista oli jotakin puhetta muistaakseni ekan kauden alkupuolella ja myös junien yhdistyttyä kun vaihtokauppaa alettiin käymään. Big Alicessa on varastossaan vara-akkuja ja Snowpiercerissä muistaakseni ei ole, eli akut eivät saa hajota. Todella mielenkiintoinen sarja ja toivottavasti tulee vielä kolmaskin kausi. ?

  2. Snowpiercer elokuva on yksi suosikeistani, ja ilahduin kun tuo sarja Netflixiin ilmestyi! Toisen kauden kohdalla olen nyt odottanut, että jaksot ilmestyy ennen kuin alan katsoa. En nimittäin malta odottaa aina viikkoa seuraavaa 😀

    1. Jasmin: Viikon odottaminen on kieltämättä ärsyttävää. ? Miten sitä ennen vanhaan pärjäsikään kun oli vain TV-kanavat ja joutui aina odottamaan. Parasta oli jos lempisarjaa näytettiin kahdesti viikossa tai tuli tuplajaksoja kaksi putkeen. Kakkoskausi on tosi hyvä ja hyvää kannattaa odottaa!

      Uusimpana katselen parhaillaan Disney+ Starissa julkaistua Big Sky sarjaa, joka täyttää mukavasti iltoja kun Snowpierceriä joutuu odottelemaan. Todella outo ja mukaansatempaava sarja sekin, jonka juoni ei ole yhtään sellainen kuin luulin eikä noudata normaaleja rikossarjojen maneereita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *