Pintaremonttia vol. 1

Ongelmitta ei päästy pintaremontissa alkua pitemmälle ja suunnitelmat menivät hieman uusiksi. Konsultoin nimittäin naapurissa asustelevaa remppareiskaa, joka kertoi oman kokemuksensa kautta ettei pelkällä laastilla voi tasoittaa yli 7 metrisiä elementtisaumoja, edes saumanauhan kanssa. Saumalaasti alkaa ennen pitkään halkeilemaan ja pahimmassa tapauksessa tippuu palasina alas katosta. 🙁 Ainoa järkevä vaihtoehto olisi ollut katon levyttäminen cyproc-levyillä ja itselläni ei ole resursseja noin mittavaan remppailuun. Päätin uskoa itseäni viisaampaa ja kokeneempaa ammattilaista ja hylkäsin tuon elementtisaumauksen nyt sitten kokonaan. Pintaremontti on takapakista huolimatta kuitenkin alkanut ja ensimmäiset tasoitteet ovat parhaillaan kuivumassa… Tästä on hyvä jatkaa. 🙂

Omakotivalkoinen_78888.jpg

Olohuoneen röpelöinen stuktuuriseinä oli paikoitellen epätasainen edellisen paklaukseni jäljiltä, joten tasoitin sen uudelleen. Vanhat kuviot tulivat hauskasti näkyviin seinäpinnasta, mutta hionnan jälkeen ne peittyvät uuden hohtavan valkean maalipinnan alle.

Omakotivalkoinen_7890.jpg

Rumat verhokiskot saivat lähtöpassit ja kiinnitysreiät on pakkeloitu umpeen muutamien muiden kolojen kanssa. En ole vieläkään löytänyt oikeanlaisia verhokiskoja tilalle, joten hetken aikaa varmasti tullaan olemaan ilman verhoja. Ne on onneksi helppo lisätä jälkikäteenkin, joten tulipalokiirettä ei ole. 🙂

Omakotivalkoinen_7886.jpg

Huomenna alkaa katon maalaaminen ja loputkin tavarat siirtyvät pois tieltä. Sohvaa tosin en saa mihinkään jemmattua, joten suojaan sen pressun alle ja siirtelen pois tieltä sitä mukaa kun etenen katon maalailussa. 🙂 Näyttäpä tuo tv-seinä orvolta ilman String-hyllyjä…

Omakotivalkoinen_7891.jpg

Myös keittiön ikkunalla ollut verhokisko on historiaa… Keittiön osalta mietin tulevaa verhoratkaisua vasta keittiön valmistuttua, sillä tuohon yläkotelointiin on tulossa keittiökalusteiden kohdalle upotetut spottivalot, enkä tiedä millainen verho niiden kanssa sopii.

Huh, hurjasti on hommaa tuleville viikoille normaalin työn ohessa. Onneksi voin hieman säätää työpäivääni ja pystyn hyödyntämään valoisan ajan maalaushommissa. Keittiökalusteiden toimituspäivä muuten vahvistui tänään, se tulee olemaan 4.12. torstaina. Vanhan purku ja pohjatyöt alkavat todennäisesti saman viikon alussa, joten viiden viikon kuluttua päästään tosi toimiin. 🙂

Nyt pakko mennä jatkamaan remppahommien pariin, palaillaan illemmalla taas asiaan! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

9 kommenttia “Pintaremonttia vol. 1

 1. Hei, kysymys joka ei varsinaisesti liity tähän sinun remppaan, mutta kysyn nyt tämän postauksen yhteydessä. Millä korkeudella sinulla on ollut string-hyllyt? Itselläni yksi paketissa ja en uskalla laittaa seinään kun pelkään että laitan liian ylös sen… Meillä peilitkin on näin 180 ja 200 senttisen mittojen mukaan laitettu ja omaan silmääni liian korkealla sisustuksellisesti. Nyt en halua tehdä samaa mokaa hyllyn kanssa. <br />
  <br />
  ps. aina noita takapakkeja remontoinnissa/rakentamisessa tulee, mutta sitten pitää vain ottaa suunnitelma B käyttöön. Uskon ettei katto uutta ilmettä pahenna, vaikka saumat näkyvätkin.

  1. Jijo: Olohuoneen tv-tason päällä olevien String-hyllyjen yläreiät ovat 184cm korkeudessa lattiasta mitattuna. Minusta korkeus on tosi hyvä ja hyllyjen keskiväli on suurinpiirtein kasvojeni kohdalla. Jos hyllyjen alla ei olisi tasoa, olisin laittanut Stringit 10cm alemmas. :)<br />
   <br />
   Katto olisi ollut kauniimpi ilman kerrostalomaisia elementtisaumoja, mutta minkäs teet… 🙂 Pakko mennä nyt näillä eväillä eteenpäin ja uusi valkoinen maalipinta tekee katosta kuitenkin tosi raikkaan ja paremman kuin tuo vanha sinertävän harmaaksi muuttunut vanha maalipinta. 🙂

 2. Oletko miettinyt kattopaneelien (mdf) laittamista kattoon? Ollaan itse laittamassa juurikin samanlaisen elementtisaumaisen katon peitoksi. 🙂

  1. Sara: Kävi ajatuksissani, mutta hylkäsin idean heti. Yksi kodin parhaista puolista on huonekorkeus, josta en halua tinkiä milliäkään. Siksi myös cyproc-levytys on vaihtoehtona vähän huono, vaikka levyttämällä saisi tietysti katosta kauniin tasaisen ja sileäpintaisen. 🙂

 3. Ymmärränköhän nyt kirjoituksesi väärin koskien elementtisaumojen tasoitusta… Olohuoneessasi elementtisaumat näyttäisi menevän ikkunaseinän suuntaisesti eli sohvasta telkkariin. Ei kai huoneen leveys (sohvalta telkkariin) kuitenkaan yli 7m ole? Kuvista päätellen jotain 4-5 metriä, varmaankin. Eli jos remppatuttusi mukaan yli 7m elementtisaumaa ei voi paklata, niin kai se silti olohuoneessa on toteutettavissa, kun leveys ei ole sitä 7 metriä?

  1. Alina: Olohuone, keittiö ja eteinen on yhtä samaa tilaa ja saumojen peitto olisi pitänyt tehdä koko alueelle. Tytön huoneen ovelta eteisen madallettuun kattoon on hieman vajaa 7m matka, eli aivan liian pitkä laastilla peitettäväksi. Suositus lieneen että maksimi on 3,5-4m jota laatilla saumanauhan kanssa voi peittää. Sen pitempiä välejä ei kannata koska on erittäin todennäköistä että ilmankosteuden vaihteluiden vuoksi sauma halkeaa ja sen jälkeen on paikattava katto aina uudestaan ja uudestaan. Harmittaa kyllä että rumat saumat jäävätkin näkyviin, mutta onneksi se on lopulta vain pieni esteettinen haitta. 🙂

  1. hihih: 50-luvulla rakennettiin himppasen eri tavalla kuin 2000-luvulla. 🙂 Ei taida olla katossa elementtisaumoja… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *