Verhovaihtoehtoja & venttiilejä

Huhheijakkaa tätä remontteeraamista. 🙂 Katto on saanut raikkaan vitivalkoisen maalipinnan ja hyvä tempo kun oli päällä, maalasin yhden seinänkin jo hohtavan valkoiseksi. Haluan tehdä kaiken mahdollisimman perusteellisesti ja huolella, ja vielä onkin paljon työtä tehtävänä ennen kuin kaikki pinnat on käsitelty. Remppaaminen on onneksi mukavaa kun tuloksia näkee heti, ja puuhastelun lomassa voi suunnitella sisustusjuttujakin. 

Verhovaihtoehtoja - Omakotivalkoinen
Kirsch flexi verhokisko
Kirsch flexi verhokisko

Kirsch Flexi verhokisko olohuoneeseen

Sisustuksesta puheenollen, verhot ovat aiheuttaneet pienoisen ongelman, koska en halua perinteisiä verhokiskoja tai -tankoja. Toiveissani on ollut löytää niin huomaamaton kiinnitysmekanismi, että verhot ikään kuin leijuisivat ilmassa. Kirschiltä löytyi tarkoitukseeni sopiva valkoinen Flexi-kisko, joka on niin kapea ettei sitä juurikaan huomaa verhojen lomasta. Kisko on suunniteltu tilanjakajaverhojen ripustukseen, joita paljon näkee hotellien lounge-tiloissa. 

Himla Ebb laskosverho keittiöön
Valkoinen laskosverho keittiöön Omakotivalkoinen sisustusblogi

Himla Ebba laskosverho keittiöön

Keittiön ikkuna onkin huomattavasti haastavampi tapaus, sillä ikkuna on toisesta reunastaan aivan seinässä kiinni. Kovin runsaita sivuverhoja ei keittiöön voi laittaa ja ikkunan yläkarmissa oleva ilmastointiventtiili tuo omat rajoitteensa. Vaihtoehtoja onkin oikeastaan vain kaksi – modernin pelkistetty laskosverho tai samaa tyylisuuntaa olevat pitkät paneeliverhot. Paneeliverhot eivät ajatuksena innosta, koska muistan edelleen miten epäsopivalta ne näyttivät vuonna 2007 kun sellaiset keittiön(kin) ikkunassa roikkuivat. Paras vaihtoehto taitaneen olla laskosverho, kenties samanlainen kuin eteisen ikkunassa roikkuva Himlan Ebba…

Ilmanvaihtoventtiili ikkunankarmissa - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Ilmanvaihtoventtiili ikkunankarmissa - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Ilmanvaihtoventtiili ikkunankarmissa - Omakotivalkoinen sisustusblogi

AIR-IN 600 karmiventtiilin puhdistus

Kuvasin teille meidän ilmanvaihtosysteemin samalla kun pyyhin pölyjä, puhdistin ikkunankarmeja ja todella likaisia suodattimia. AIR-IN 600 -karmiventtiilit löytyvät jokaisen huoneen ikkunoista ja onneksi isännöitsijämme tilasi uudet suodattimet näiden kamalaan kuntoon päässeiden tilalle. Hyi olkoon, katupöly ja liikenteen saasteet ovat kaupunkiasumisen huonoja puolia. 🙂

Kuvausalustana Hayn Hee -baarituolit, jotka odottavat käyttöönottoa keittiön valmistumiseen asti. On ne vaan niin ihanat… ❤︎

Kivaa päivää kaikille!

Tuotekuvat: Kirsch, Himla


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Verhovaihtoehtoja & venttiilejä

 1. Hei.<br />
  Oletko miettinyt, että laittaisit verhovaijerin. Meillä on sellaiset muutaman vuoden vanhassa talossamme ja tykkään kovasti.<br />
  On kevyt ja huomaamaton kiinnityssysteemi.<br />
  Toivottavasti löydät itsellesi sopivan.<br />
  <br />
  Terkuin Satu Oulusta

  1. Satu: harkitsin sitäkin vaihtoehtoa… verhovaijerin pitää olla lähes 5 metrinen ja pellava on niin painava materiaali, etten uskalla pelkän vaijerin varaan ripustaa verhoja olohuoneessa. Makuuhuoneessa oli joskus muinoin Hemtexin vaijerit ja ne tulivat alas kun koira istahti verhon reunan päälle. Vaijeri oli kyllä aika heppoista tekoa, parempia ja turvallisempia on takuulla tarjolla nykyisin. 🙂

 2. Kiinnitetäänkö tuo Flexi verhokisko kattoon vai seinään? Jääkö sen ja katon väliin ilmatilaa?

  1. Hippu-76: Flexi-kisko kiinnitetään kattoon eikä ilmatilaa juurikaan jää. Jos verhon ripustaa laskoslenkeillä roikkumaan, tulee verhojen yläreuna muutaman millin katonrajaa alemmas, silloin kiskoa ei näy ollenkaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *