Boschin valkoinen erillisuuni & pyrolyysipuhdistus!

Boschin kauniin valkoinen HBG761620S erillisuunini ehti likaantumaan muutaman käyttöviikon ja joulukokkailujen aikana sen verran, että pääsin viimein testaamaan pyrolyysipuhdistusta. Olin kuullut puhdistustoiminnosta kehuja monelta taholta, mutta pienenä skeptikkona olin varautunut jynssäämään uunin perinteisellä tavalla ja ostinkin varmuuden vuoksi yhden purkillisen uuninpuhdistusainetta kaappiin… 🙂

Omakotivalkoinen_0528.jpg

Uunin seinämät ja etulasi olivat täynnä ruskeita rasvaisia ja tahmeita “hikipisaroita”. Lisäksi uunin pohjalla oli pieni lammikko kinkusta vuotanutta suola-rasvanestettä, joka oli mustaksi kärventynyt ja tahmainen sekin. Nämä lasissa (ja uunin sisällä) olevat pienet tahmapilkut ovat varmasti monelle tuttuja, ne näkyvät lasin läpi ja ovat todella ärsyttäviä puhdistaa. Toivoin hartaasti että pyrolyysipuhdistus irroittaisi edes uunin luukussa olevat liat, sillä kaunis valkoinen uuni ei näytä kovin kauniilta likapilkkujen kanssa… 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-12-28%20koht 

Omakotivalkoinen_0516.jpg

Pyrolyysipuhdistus oli varsin jännä kokemus. 🙂 Puhdistuksen aikana uunissa on lämpöä noin 500°c ja ylävastukset hehkuvat kirkkaanpunaisina. Käyttöohje varoittaa tulikuumasta uuninluukusta, mutta lasiluukku pysyi ulkopuolelta ensimmäiset 45 minuuttia viileänä ja sen jälkeiset 45 minsaa kädenlämpöisenä. Myös vasemmalla puolella oleva astialaatikostoni oli koko puhdistuksen ajan sisältä huoneenlämpöinen, eli ympäristön kuumenemista ei ollut havaittavissa. Puhdistusohjelmaksi valitsin keskitason puhdistuksen (nro 2), jonka kesto oli minuutilleen puolitoistatuntia. 🙂

Omakotivalkoinen_0521.jpg

Puhdistuksen jälkeen oli aika kurkistaa uunin sisälle ja mitä siellä näkyikään – eipä juuri mitään! 🙂 Vain pieni haalea tuhkakasa jossa aikaisemmin oli karrelle palanutta kinkkurasvaa. 🙂

Omakotivalkoinen_0524.jpg

Uunin takaseinä oli ennen puhdistusta aivan täynnä tummia tahmavalumia, joista ei ollut enää jälkeäkään. Lasiluukussa olleet rasvapilkut olivat myös palaneet tuhkaksi, niistä muistona nuo valkoiset pilkut jotka olivat niin hienojakoiseksi jauheeksi kärventynyttä, että puhaltamalla hajosivat huoneilmaan. 🙂

Omakotivalkoinen_0529.jpg

Omakotivalkoinen_0534.jpg

Pyyhkäisin uunin ja lasin kostealla talouspaperilla, jonka jälkeen liasta ei ollut enää jälkeäkään. Lasiluukkukin hohti puhtauttaan kuin olisi täysin käyttämätön. 🙂 Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän Boschin HBG761620S kiertoilmauuniini – äärettömän kaunis, täydellisesti toimiva, tasaisesti paistava, paistomittarilla varustettu ulkoa kuumentumaton unelmauuni, jossa kaiken kukkuraksi elämää helpottava pyrolyysipuhdistustoiminto. ♥ ♥ ♥ Arvosanaksi tälle uunille antaisin täyden kympin, yhtään miinusta tai parannettavaa en siitä keksi. 🙂

Uuden keittiöni muista valkoisista kodinkoneista voit lukea halutessasi TÄÄLTÄ

Raikasta talvipäivää kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

8 kommenttia “Boschin valkoinen erillisuuni & pyrolyysipuhdistus!

  1. MiraP: Pyrolyysiputsaus on aivan huippu, enää ei tartte myrkkyihin koskea. 🙂 Sympatiat sinulle, uunin putsaus on ikävää touhua. 🙂

 1. Itsellä sama puhdistusurakka edessä, harmikseni meidän uunissa ei ole tuota puhdistustekniikkaa, joten käsityöllä mennään…Osaatko sanoa, soveltuuko Universal Stone uunin pesuun? <br />
  <br />
  Lastenhuoneesta olisi mukava pitkästä aikaa saada kokonaiskuvapostausta!

  1. Katri: Unoversal Stone sopii myös uunin puhdistukseen ja itse pesin sillä vanhaa uuniani. 🙂 Pitää vaan olla tarkkana ettei ainetta jää uuniin eli huolellinen &quot;huuhtelu&quot; kostealla liinalla pariin kertaan. :)<br />
   <br />
   Tytön huoneesta on tulossa postausta heti kun päivä hieman kirkastuu. 🙂 Neidin huoneen ikkuna on itään ja sinne ei oikein valoa meinaa riittää näin tammikuun puolella.

 2. Meillä tehtiin sama operaatio toissapäivänä ja lopputulos oli loistava! Uunin merkkinä on tosin AEG, mutta ehkä tästä voisi päätellä, että pyrolyysipuhdistus todella toimii – merkistä riippumatta 🙂

  1. Pesänrakentaja: Pyrolyysipuhdistus on ihan huippu juttu, kahdesti olen sen nyt pyöräyttänyt läpi (joulun jälkeen ja yli kuohuneen uuniriisipuuron jäljiltä) ja puhdasta tulee vaivattomasti. 🙂

 3. Vau, kaikkea ne keksii. <br />
  Täälläkin ois uuninpuhdistus edessä( ollut jo kuukauden), mutta ihan omin kätösin pitäs hinkata. Ei huvita…

  1. Minsku: Auts, kaikki sympatia on puolellasi. &hearts; Muistan miten vaivaalloista uunin jynssääminen on, siihen sai aikaa uppoamaan pahimmillaan jopa pari tuntia. Uunin putsaus vähän sama kuin saunan jynssäys, tarpeellista mutta ei kovin mieluisaa siivoushommaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *