Koskemattomat – Vuoden paras elokuva!

Suosikkielokuvani ovat yleensä olleet Hollywoodin tuottamia romanttisia draamoja, toiminnallisia jännäreitä tai luonnonkatastrofeihin liittyviä scifileffoja, kuten Pelikaanimuistio, Salaisuus pinnan alla, Day after tomorrow, Minority Report, Twister, Paholainen pukeutuu Pradaan, Gatsby, Dirty Dancing ja A Little bit of heaven. Niin sanottujen indie-elokuvien ryhmään kuuluvia leffoja katson hyvin harvoin, ja sitäkin harvemmin innostun katselemaan kotimaista tai eurooppalaista tuotantoa…

Leffa-arvostelu Koskemattomat

Ehdottomasti vuoden paras elokuva

Uteliaisuuttani tulin kuitenkin katsoneeksi Netflixistä ranskalaisen draamakomedian Koskemattomat, joka sai aikaan voimakkaita reaktioita. Tämän yhden elokuvan aikana kävin läpi lähes kaikki tunteiden kirjot aina surusta, myötätunnosta ja empatiasta yllättäviin kiukunpuuskiin, iloon ja naurunpyrskähdyksiin. Tätä viiden tähden arvoista elokuvaa suosittelen lämpimästi aivan kaikille! ♥

Tositapahtumiin perustuva ranskalainen Koskemattomat on hersyvän lämmin draamakomedia kahdesta elämän vastoinkäymisten syrjäyttämästä ihmisestä, joiden tiet risteytyvät yllättävällä tavalla. Koskettava ja realistinen ystävyydestä kertova tarina käsittelee vaikeita aiheita, ihmisen rajallisuutta ja selviytymismahdollisuuksia pieni pilke silmäkulmassa. Elokuvan trailerin voit halutessasi käydä kurkkaamassa Finnkinon sivuilta TÄÄLTÄ! 🙂

Leffa-arvostelu Koskemattomat

Koskemattomat – Upea draamakomedia

Philippe (François Cluzet) on pyörätuoliin sidottu neliraajahalvaantunut miljonääri, kun taas Driss (Omar Sy), piittaamaton pikkukonna, mieluummin lorvii ja pössyttelee, kuin kantaa vastuuta. Silti Driss hurmaa tarkoittamattaan Philippen, kun tämä etsii itselleen uutta hoitajaa auttamaan päivittäisessä arjessa. Driss virkistyy uusista hulppeista asuinpuitteista, Philippen kuumasta punapääassistentista ja Kool & The Gangin musiikista, mutta ankeuteen vajonneen Philippen mielen kirkastaminen on jo haasteellisempaa. Driss haluaa isännälleen iloa, mutta hänen ajatuksensa Philippen hoidon tarpeista sotii muun henkilökunnan käsityksiä vastaan. Ryhdittömään poikaansa uupuneesta Drissin kasvattiäidistä, sen enempää kuin Philippen teiniangstisesta adoptoidusta tyttärestäkään, ei ole ainakaan avuksi.

Kaikesta huolimatta Phillippe ja Driss ystävystyvät. Syvän keskinäisen yhteytensä varassa molemmat etsivät paluuta elämään, niin kartanoonsa eristäytynyt hillitty aristokraatti kuin yhteiskunnasta syrjäytynyt holtiton slummin kingikin. Lähelle on pitkä matka: joskus oman maailmansa löytääkseen onkin kurotettava uuteen ja itsensä tavoittaakseen kohdattava toinen. 

Hilpeän liikuttava ja sentimentaalisen riemukas Olivier Nakachen ja Eric Toledanon ohjaama elokuva on hurmannut yleisöjä ja voittanut palkintoja lukuisilla elokuvajuhlilla ympäri maailman. -Finnkino

Leffa-arvostelu Koskemattomat

Kivaa illanjatkoa kaikille! ♥

Kuvat ja lainaus: Finnkino


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

16 kommenttia “Koskemattomat – Vuoden paras elokuva!

 1. Kiitos vinkistä. Täytyykin katsoa heti viikonloppuna. Niin ja kiitos vielä sarjavinkistä Jälkiä jättämättä. Tykättiin miehen kanssa todella paljon ?

  1. Hani: Suosittelen, aivan loistava elokuva! &hearts;<br />
   <br />
   Jälkiä jättämättä on kyllä yksi parhaista uusista sarjoista, joita olen tullut katsoneeksi. Toinen hyvä on Continuum, jossa vauhtiin pääsee kunnolla ekan jakson jälkeen. Juuri tuli toka kausi Netflixiin ja katselin sen viikossa läpi. 🙂

 2. Katsoimme myös tämän samaisen leffan yksi ilta ja täytyy sanoa, että pitkästä aikaa tuli katsottua oikeasti hyvä leffa! 🙂

  1. A: Yhdyn tähän, elokuva oli todella hyvä alusta loppuun. 🙂 Tämän kaltaisia elokuvia katselee kyllä mielellään enemmänkin, mutta harvoin näin loistavia tarinoita ja toteutuksia tulee vastaan, pakko myöntää. 🙂

 3. Kiitos vinkistä. 🙂 katsottiin leffa just miehen kanssa ja tykättiin molemmat tosi paljon. Paras kohta oli synttärit ja musiikkikohtaus jossa driss kuuntelee klassista ja tunnistaa musiikin työkkärin puhelinvaihteen odotusmusiikiksi. Loistava leffa! 🙂

  1. Silja: Ei hitsi, se kohta on yksi hauskimmista, sen parturointikohdan lisäksi. 😀 Nauroin vedet silmissä molemmissa kohdissa &quot;hei hei tän mä tiedän, ootas (hyräilyä) olette soittaneet työkkärin puhelinpalveluun, asiakaspalvelijamme ovat varattuja, olkaa hyvät ja odottaakaa sulkematta puhelinta…&quot; Ihan paras! 😀 😀

  1. susanna: Niin on! &hearts; &hearts; Täytyy itsekin katsella tuo vielä uusiksi, niin hyvin tehty koskettava tarina josta ei huumoriakaan puuttunut. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheelle! &hearts; &hearts;

 4. Ihan huippu leffa! Katsoin myös joku aika sitten. Rakastuin myös leffan kauniiseen musiikkiin &hearts;

  1. Miia: Musiikillinen maailma on todella taitavasti tehty ja valikoitu. &hearts; &hearts; Tämä on yksi mielenkiintoisimmista ja parhaista leffoista joita olen elämäni aikana katsellut, ja niitä on reippaasti yli 1000 🙂

 5. Tää oli hyvä leffa. Eilenkin katoin kaksi elokuvaa Netflixistä kun muu perhe meni nukkumaan 🙂 sai rauhassa katsella. Yks mikä netflixissä on ärsyttävää kun sieltä ei voi selata vain niitä uusia elokuvia vai oletko sä löytänyt mistä sieltä vois etsiä vain vasta julkaistuja leffoja? Kivaa iltaa sinne!

  1. J: Netflix on niin loisto palvelu. 🙂 Itsekin tiirailen elokuvia iltaisin tytön mentyä untenmaille, joko televisiosta sohvalla rötväten tai sitten tabletilla sängyssä makoillen. 🙂 <br />
   <br />
   Nyt kierroksessa on uusintaversio Romea ja Juliasta menossa, eilen katselin Dallas Buers Clubin ja vampyyrisarjoista tuttujen näyttelijöiden Stephen Moyerin (True Blood) ja Mia Kirshnerin (Vampyyripäiväkirjat) tähdittämän The Jersey Devilin. Leffa oli mielenkiintoinen ja aika raaka, vähän ehkä huonosti toteutettu yleisellä tasolla, mutta näyttelijöiden eläytyminen oli huikeaa ja mietin parissa kohtaa että miten ihmeessä kukaan pystyy näyttelemään tällä tavoin. 🙂 Katselin eilen loppuun myös Sinister -kauhuleffan, jossa pääosaa näyttelee Ethan Hawk. Loppu oli todella hämmentävä ja karu, jäi häiritsemään että mitä hitsiä just katoin. 😀 Hyvä leffa silti sekin. :)<br />
   <br />
   Kivaa iltaa sinne myös! &hearts;

 6. Tuo on kyllä niin hyvä elokuva! Kuuluu ehdottomasti lemppareihini, ja olenkin nähnyt sen monta kertaa :). Leffasta jää aina lopuksi niin hyvä mieli musiikki on ihanaa &hearts;.

  1. Tiia: Leffasta jäi tosi hyvälle mielelle, oikein sellainen kelluvainen iloinen fiilis että on tässä maailmassa paljon hyvääkin. &hearts; &hearts; &hearts; Musiikkimaailma on kauniisti toteutettu, tykkään monista biiseistä ja olen kuunnellut niitä Youtubesta. 🙂 <br />
   <br />
   Tästä Ludovico Einaudin säveltämästä Fly -tunnarista tulee mieleen Twilight sagan tunnelma. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=k016mR9tQdI&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=k016mR9tQdI</a><br />
   <br />
   Tässä toinen lempparini:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=EoaPhxNubL0&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=EoaPhxNubL0</a><br />
   <br />
   Ja täältä löydät koko soundtrackin:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=1VbFHmL_qSk&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=1VbFHmL_qSk</a><br />
   <br />
   Ihan loistavia biisivalintoja tehty elokuvan suhteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *