Koskettavat elämäkerralliset elokuvat

Kesälomalla tuli katseltua monia elokuvia, joista parhaimpia olivat elämäkerralliset tositapahtumia mukailevat elokuvat. Elokuvateattereissa pyörivä Elvis oli ehdoton helmi ja jaetulle kärkisijalle pääsi myös The Karen Carpenter Story, jonka katselin YouTubesta. Kolmas koskettava elokuva oli Netflixistä bongaamani Aline, joka kertoo tarinan Celine Dionin elämästä ja tähteydestä aina lapsuudesta näihin päiviin asti.

The Karen Carpenter Story Elokuva

Kuva: CBS / The Karen Carpenter Story

The Karen Carpenter Story

The Carpenters yhtyeen solistina ja rumpalina toiminut Karen Carpenter kuoli anoreksian aiheuttamiin komplikaatioihin helmikuussa 1983. Hänen uniikki äänensä on edelleen tänä päivänä yksi maailman kauneimpia ja koskettavimpia. Kun Karen laulaa, ihmiset hiljenevät kuuntelemaan.

Karen Carpenterin äänen melankolisuus pitää sisällään synkkiä salaisuuksia, lohduttomuutta, yksinäisyyttä ja toivoa. Hänen karismansa ja lämpönsä oli käsinkosketeltavaa ja on ääretön vääryys, ettei hän koskaan tuntenut olevansa tarpeeksi tai edes rakastettu.

Jos pääsisin aikakoneella vuoteen 1975, ottaisin hänet halaukseen ja sanoisin että koko maailma rakastaa sinua ehdoitta ja ainiaasti! Kannustaisin häntä pitämään puoliaan ja löytämään oman polun, jota kulkea. Sanoisin myös hänen äidilleen suorat sanat ja silläkin uhalla että muuttaisin tulevaisuutta, kertoisin mitä tuleman pitää jos hän ei päästä irti ja anna molempien lastensa, Karenin ja Richardin, elää omaa elämäänsä.

The Karen Carpenter Story Elokuva

Kuva: CBS / The Karen Carpenter Story

Surullinen tositarina upeasta naisesta

Perfektionismi on yksi anorexia nervosaan sairastuneiden yleisimmistä piirteistä. Jotkut ovat luontaisesti jo pienestä pitäen täydellisyyttä tavoittelevia ihmistaimia, mutta osalle ominaispiirre kehittyy kasvuympäristön vaikutuksesta. Karen Carpenterin tapauksessa oletettu syy on äidissä, joka nosti kultapoikansa aina jalustalle, eikä koskaan ollut tyytyväinen tyttärensä tekemisiin.

Äiti myös painosti lapsirakkaan Karenin menemään naimisiin miehen kanssa, joka oli salannut tehneensä vasektomian. Karen halusi perua häät, mutta äiti ei suostunut, sillä häihin oli kutsuttu silloinen viihdemaailman kerma. Surullisinta on se, että saman päivän aamuna kun Karenin piti mennä allekirjoittamaan avioeropaperit, hän kuoli. Näin ollen osa perinnöstä meni petolliselle aviomiehelle.

Tämä Karenin veljen Richardin siunauksella tehty tositapahtumiin perustuva elokuva pitää jokaisen nähdä. On harmillista ettei elokuvaa löydy suoratoistopalveluista ja YouTube:ssa kuvanlaatu on rakeinen. Suosittelenkin katsomaan leffan joko puhelimella tai tabletilla, jolloin pienempi ruutu kompensoi heikkoa laatua. Vuonna 1989 julkaistun elokuvan löydät syöttämällä YouTubessa hakukenttään The Karen Carpenter Story ja trailerin löydät alta:

* * *

Aline Elokuva

Kuva: Rectangle Productions, Gaumont, Maison 4:3 / Aline

Aline – Elokuva Celine Dionin elämästä

Viime vuonna ensi-iltansa saanut Celine Dionin elämästä kertova elokuva Aline on mestariteos. Ohjaajana ja pääosaesittäjänä toimiva superlahjakas Valérie Lemercier tekee huikean roolisuorituksen kirjaimellisesti Celine Dionin kengissä.

Elokuva kulkee Celine Dionia mukailevan roolihenkilön Aline Dieu:n mukana lapsuudesta aikuisuuteen läpi euroviisujen, lapsettomuushoitojen ja Las Vegasin suurlavojen. Dieu:n suurperheen nuorimmaisesta kasvaa valtavan lavakarisman omaava supertähti perheen ja managerinsa tuella. Elokuva todistaa ettei supertähtienkään elämä ole aina ruusuilla tanssimista ja itsensä likoon laittaminen on ainoa keino saavuttaa unelmansa.

Aline Elokuva

Kuva: Rectangle Productions, Gaumont, Maison 4:3 / Aline

Tarina pienestä tytöstä josta kasvoi supertähti

Karen Carpenterin ohella myös Celine Dion on yksi maailman valovoimaisimmista ja upea äänisimmistä tähdistä. Elokuvana Aline tarjoaa kurkistuksen tähteyden verhon taakse tavalliseen elämään menetyksineen ja onnistumisineen. Tämä on ehdottomasti hyvän mielen elokuva, vaikka se sivuaa myös elämän kipeitä kohtia. Jokaisen joka kaipaa voimaantumista kannattaa katsoa tämä elokuva! ❤︎ Trailerin löydät alta:

* * *

Blonde elokuva 2022 Netflix

Blonde – Marilyn Monroen elämä ja kuolema

Brad Pittin ohjaama ja Netflixin tuottama elokuva Blonde saa ensi-iltansa 28. syyskuuta 2022. Näyttelijä Ana de Armas muuntautuu Marilyn Monroeksi äänenpainoaan myöten niin täydellisesti, että kahdesti sai traileria katsoessa siristää silmiään. Tätä elokuvaa odotan kieli pitkällä ja järjestin ystävilleni julkaisupäiväksi leffateatterin kotiin jo valmiiksi. 🙂

Elokuva kertoo nuoresta Norma Jean Mortesonista, josta tulee koko maailman rakastama elokuvatähti Marilyn Monroe. Norma kokee elävänsä roolihamonsa Marilyn Monroen elämää ja kipuilee todellisuuden ja fiktion välillä miesuhteista ja elokuvasta toiseen. Tämäkin elokuva perustuu tositapahtumiin ja kuvaa Marilyn Monroen elämää paljon syvällisemmin kuin mikään aikaisempi aihetta käsitellyt elokuva. Katso elokuvan traileri alta:

Aurinkoista elokuun alkua kaikille!

Lue myös: ➤ Koskemattomat – Vuoden paras elokuva!


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *