Vaneria & valkoista!

Kävin eilen Helsingin sisustuskaupoissa tutustumassa kevään 2015 uutuuksiin ja bongasin monta kivaa ideaa oman kodin elävöittämiseen. 🙂 Suosikkikaupoistani teen teille ensi viikolla erikseen oman postauksensa, sillä tämä postaus on omistettu yksinoikeudella vanerilaatikoille, jotka löytyivät Hemtexistä. 🙂

Omakotivalkoinen_1878.jpg

Omakotivalkoinen_1866.jpg

Omakotivalkoinen_1868.jpg

Alkuperäinen ideani oli löytää mahdollisimman pelkistettyjä ja edullisia vanerilaatikoita ja maalata ne kalustemaalilla valkoiseksi. Vanerilootia löytyikin monesta eri kaupasta, mutta hinta oli yllättävän suolainen – Granitissa sai pulittaa keskikokoisesta peruslaatikosta peräti 19€, joten jatkoin etsintää mm. H&M Homen, Stockmannin, Habitatin, Kodin1:sen ja Clas Ohlsonin kaltaisista paikkoista. Ohikulkumatkalla silmäkulmassani vilahti Hemtexin ikkuna, jonka takana pilkisti torkkupeitoilla täytettyjä vanerilaatikoita. Tämä oli todellinen yllätys, sillä Hemtexistä en ole aikoihin löytänyt mitään mieluisaa. Hintalappukin näytti kohtuullista 10,95€ kappalehintaa ja mukisematta nappasin kolme keskikokoista laatikkoa mukaani. 🙂 

Omakotivalkoinen_1880.jpg

Omakotivalkoinen_1869.jpg

Omakotivalkoinen_1874.jpg

Ajatus valkoiseksi maalaamisesta hävisi sen sileän tien kun laitoin laatikot makuuhuoneen String-hyllylle, paljas vaneri on sellaisenaan aivan täydellinen – hieman koruton ja karski, mutta myös valloittava valkoisten linjojen rikkoja. 🙂 

Letkeää sunnuntaita!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

34 kommenttia “Vaneria & valkoista!

  1. Sandra: Laatikoissa on ihanan vaalea ja eläväinen pinta. ♥ Yritin valikoida mahdollisimman vaaleet ja kauniit yksilöt. 🙂

 1. Tosi kivat!! Täytyyp harkita itsellekkin! Onko noita muun kokosia? Minkä kokoinen tuo laatikko on suunnilleen?

   1. Nina: Kävin Hemtexin nettisivuilla katsomassa ja siellä on vain kahta kokoa eikä niidenkään mitat täsmää. 🙂 Pienin laatikko mahtuu tämän keskikokoisen sisälle ja se on samalla tavoin aavistuksen pitkulainen muodoltaan. Nettikuvissa on neliön malliset ja pienimmän mitoiksi ilmoitetaan 23x23cm. Pienin boksi maksoi muistaakseni 7,95, keskikokoinen on 10,95 ja suurin 16,95. Myös suurin boksi on pitkulainen ja se olisi mahtunut String hyllylle vain kylki edellä, jolloin palloreiät olisi olleet sivuille. 🙂

   2. Nina: painoin julkaisunappia liian aikaisin. :D<br />
    <br />
    Hintatiedotkin ovat nettisivuilla eri kuin myymälässä. Pienimmän laatikon hinnaksi ilmoitettiin netissä 10,95 mutta myymälässä se on 7,95 ja muodoltaan pitkulainen (eikä neliö kuten netissä). En sitten tiedä onko lisäksi olemassa näitä neliölaatikoitakin, itse en ainakaan liikkeessä nähnyt kuin pitkulaisia, joita siis kolmea kokoa. 🙂

   3. Okei hyvä tietää 🙂 täytyy siis käydä katsomassa myymälässä eikä sokeana tilata netistä. Ihmettelinkin miksi laatikoilla on nimet pieni ja keskikokoinen jos suuria ei ole laisinkaan. 😀

   4. Nina: Onko Hemtexillä edes nettikauppaa??? Nettisivuilta en löytänyt osta-täppiä, mutta saatoin olla sokea. 😀 laatikoissa on erilaisia puunsyy-kuoseja, jokainen loota on vähän eri näköinen, joten kannattaa käydä myymälässä niitä katsomassa ja valikoida mieluisimmat. 🙂 Itse tykkään hirveästi tuosta omasta keskellä olevasta laatikostani mutta noin raidallisia ei enempää keskikokoisena ollut. 🙂

 2. Äh puh.. Minulla on ongelma. Olen lukenut blogiasi varmaan 3-4 vuotta aika säännöllisesti, montaakaan postausta ei ole jäänyt lukematta. Nyt olen kuitenkin vaipunut pieneen blogikyllästymiseen ja vähän tylsistynyt blogiasi lukemaan. Haluaisin kysyä millä uskoisit pystyväsi yllättämään vanhat lukijasi kun string hyllyistä lukeminen alkaa maistumaan puurolta? Tarkoitukseni ei missään nimessä ole haukkua blogiasi, luenhan sitä edelleen, vain lähinnä hakea sitä jotain millä monta vuotta blogiasi seurannut jaksaisi vielä pysyä kelkassa 🙂 (en myöskään tarkoita, etteikö blogisi olisi päässyt 3-4 vuoden aikana yllättämään, toki on. onhan sisustus muuttunut huimasti tuona aikana) Tuntuu että kun löysit vihdoin &quot;sen oikean&quot; sisustustyylin ei enää pysty niinkään yllättämään. (toisaalta kun kyseessä on oma kotisi jota sisustat, ei sen tarvitse ketään yllättääkään kun itsellesi sitä teet) mutta kaiken kaikkiaan yritän hakea sitä että toivoisin vanhana lukijana jotain räväyttävän uutta yllättävää luettavaa. Ehkä pienen lukemistauon jälkeen tulen katsomaan kuulumisia ja yllättymään! 🙂

  1. maria: Hui miten pitkään olet pysynyt mukana matkassani, monen monta erilaista sisustustyyliä on mahtunut vuosien sisään. :)<br />
   <br />
   Olen löytänyt vuosien varrella oman tyylini niin ihmisenä kuin sisustajanakin. Olen kasvanut äitiyteen ja tullut sinuiksi itseni kanssa. Blogi on ollut vahva osa tätä muutosta ja kasvua vaikka keskittyykin suurimmalti osin pintapuoleisiin aiheisiin. Yllätyksiä on vuosiin mahtunut melkoisesti, lukijan kannalta suurimpia ovat olleet sisustustyylin vaihdokset kuten greigeen ja kromiin hurahtaminen ja sieltä takaisin palaaminen sekä painonpudotukseni. 🙂 Vastaavia yllätyksiä tuskin enää tapahtumaan, tai ainakin toivon ettei tapahdu. Suurimmat &quot;yllärit&quot; tapahtuvat nykyisin henkilökohtaisen elämäni puolella, josta blogiin en ihan hirveän paljon ole tahtonut viimeisen vuoden aikana jakaa. Tähän en usko tulevan muutosta lähiaikoina myöskään, blogiani lukee hirmuinen määrä ihmisiä ympäri Suomen ja lähipiirini toive on että heitä ei tuoda blogissa esille, tätä toivetta haluan kunnioittaa jatkossakin. &hearts;<br />
   <br />
   Mitä tulee sisustukseen, on minulla takataskussani pari mielenkiintoista juttua joista postailen teille jossakin vaiheessa. Joillekin ne saattavat olla yllätyksellisiä, toisille ehkä tavanomaisempia, en osaa sanoa kumpaan ryhmään sinä kuulut joten yllätyksellisyyttä en sen vuoksi uskalla lupailla. :)<br />
   <br />
   Blogini on iso osa minua ja omia kiinnostuksen aiheitani. Jotkin jutut, kuten Trendit 2015 postaukseni, ovat yleispiirteisiä kirjoituksia sisustuksesta, ja tämän tyylisiä juttuja minulta on paljon toivottu. Toteutan jonkin verran toivepostauksia ja pyrin olemaan avoin lukijoiden ehdotuksille, mutta tartun vain sellaisiin aiheisiin joihin itsellänikin on aitoa kiinnostusta. Näin blogini pysyy aitona eikä pääse kasvamaan itsestäni irti. &hearts; Toiveita voi siis rohkeasti esittää jos sinulla on jokin tietty aihe tai idea mielessäsi, josta haluaisit minun postailevan. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Jos kuitenkin päädyt pitämään taukoa blogistani, toivottelen sinulle aurinkoista kevään odotusta ja helteisen kaunista kesää! &hearts; &hearts; Enää nelisen viikkoa siihen kun kevät toden teolla alkaa, ihanaa!&hearts;

  1. Pirjo: Vanerina ne minulle myytiin ja ihan samanlaista materiaalia olivat myös Granitin laatikot, joita vanerina myytiin. 🙂 En ole kuitenkaan expertti joten en mene varmaksi mitään vannomaan. 🙂

   1. Liisa: Kaunis kiitos sinulle Liisa positiivisesta palautteestasi! &hearts; &hearts; Tälläinen lämmittää aina mieltä kovasti. &hearts; &hearts;

 3. Hei! Hemtexin sivulla on suurimman ja keskikokoisen mitat /hinnat ihan oikein. Neliöinä näitä puulaatikoita ei ole.

  1. Pia: Nettisivuilla on vain pieni ja keskikokoinen, joista kummankaan mitat eivät vastaa myymälässä olleisiin laatikoihin, edes hintojen osalta. Mittasimme myyjän kanssa nimittäin kaikki kolme laatikkoa. Suurimman laatikon hintalapussa luki 16,95 ja tämä oma keskikoiseni maksoi hintalapussa ilmoitetun 10,95. Nettisivuilla keskikokoisen hinnaksi ilmoitetaan 16,95 ja mitat poikkeavat omastani.

 4. kokohan on just passeli, ei mahdu pölyä kulkeutumaan. kärsiikö hyllylevy laatikoiden &quot;avaamisesta&quot; ja liikuttelusta?

  1. jeba: Pohja on sileä joten se ei ainakaan toistaiseksi vaikuta naarmuttavan hyllyä. Laatikon pohjaan voi laittaa halutessaan huopatarrat suojaksi, niiden kanssa laatikko liukuu kuin höyhen. 🙂

  1. Lotta: Linttupönttö on loistava kuvaus. 🙂 Pieni talitintti ehkä mahtuisikin tuosta reiästä kulkemaan, tarvitsisi vain tuunata siihen katto sadesuojaksi. :D<br />
   <br />
   Laatikoissa säilytän papereita (A5 mahtuu poikittain) ja toimistotarvikkeita kuten kyniä, teippiä, nitojaa yms. 🙂

 5. Voi, nuo olisivat varmasti just sopivat meille kodinhoitohuoneeseen – täälläpäin ei vain valitettavasti enää ole Hemtexiä..eikä heillä taida olla nettikauppaa..<br />
  <br />
  Blogisi kiinnostavuudesta vielä sen verran, että olen lukenut myös KAUAN blogiasi, tarkkaa aikaa en osaa sanoa, aluksi en lukenut varsinaisesti säännöllisesti (aika ennen &quot;hotellityylistä sisustusta&quot;), mutta nyt tulee luettua pääsääntöisesti päivittäin:)! Eli minun näkökulmastani kiinnostavuus on säilynyt ennallaan, kehitystä on ollut mielenkiintoista seurata, mutta tyylin &quot;tasaannuttua&quot; ei mielenkiinto ole vielä ainakaan hävinnyt :)!! Erityisiä yllätyksiä ei edes varsinaisesti kaipaa, hyvät kuvat ja sujuva teksti kauniista sisustuksesta riittävät vallan mainiosti:)!

  1. enkeli: hemtexillä ei taida tosiaan olla nettikauppaa, tai ainakaan itse en löytänyt. Olisi kyllä hyvä että laajentaisivat tuotevalikoimansa myös nettiin, jotta ne olisivat kaikkien saatavilla. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että olet viihtynyt blogini lukijana pitkään! &hearts;&hearts; Oma tyyli on löytynyt ja blogikin on löytänyt oman polkunsa, jota pitkin kulkea. 🙂 Meno on ollut pitkään tasaisempaa ja repäisyjä on tapahtunut aika harvakseltaan, mikä on itsestäni vain hyvä juttu suuren 2012 alkaneen muutoskauden jälkeen. :)<br />
   <br />
   Postaustoiveita olen mielelläni vastaan, joten jos sinulle tulee joskus mieleen jotakin josta haluaisit minun kirjoittamanani lukea niin toivetta tulemaan vaan! 🙂 Olen saanut paljon loistavia ideoita teiltä lukijoilta! &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista päivää! &hearts;

  2. linnunpönttö: Vakka-laatikot sopivat melkein mihin vaan, toimistokäytössä pienemmät kannettomat laatikot ovat kuitenkin näppärämpiä käyttää. 🙂

  3. Minä tilasin Hemtexiltä viime kesänä jotain. Kyllä niillä vielä silloin oli nettikauppa. Ovatkohan lopettaneet?

  4. Lotta: Itse en löytänyt tilausmahdollisuutta heidän sivuiltaan mistään, olisiko se lopetettu??? Kurjaa jos noin. 🙁

  5. Lotta: Ääk miten noloa!!! 😀 😀 On Hemtexillä verkkokauppa, juurikin se samainen nettisivu jossa toisella selaimella käytynä on isolla tuotteiden vieressä vihreä osta-nappula. 😀 Vihreä nappi ei näy Safarin selaimella jostakin syystä, mutta Chromella ja Firefoxilla näkyy. 😀 Pahoittelut siis tahattomasta harhaanjohtamisesta. 😀

  1. Hanna: vaneri ja valkoinen ovat kaunis yhdistelmä, keväinen, raikas ja jotenkin &quot;suomalainen&quot;. 🙂 Tulee mieleen mökkielämä. 😀

 6. Hemtexillä on nettikauppa. <br />
  On kyllä tosi kivat lotskit, mullekin tuli mieleen lintujen rivitalo tuosta :)<br />
  Voisin jopa omaan himaan käydä kahtomassa noita. Tota…siis jos ei olisi ostolakkovuotta menossa…

  1. Minsku: Kääk, en löydä. 😀 Olisitko niin ihanainen nainen ja laittaisit minulle linkin??? &hearts; &hearts;

  2. Minsku: Löytyi!!! 😀 safarin selaimella ei jostakin syystä näkynyt sitä vihreää Osta-nappulaa ja ihmettelin että miksi Hemtexin sivuilla yläpalkissa lukee Ostoskori jos yksikään tuote ei ole tilattavissa. 😀 Oma mokani siis, hihii. 😀

 7. No niin hei! Kivasti mainostetut laatikot. Mun oli pakko käydä ostamassa itselleni kolme isoa laatikkoa 😀 Sain vähän tuota lokerikkohyllyä siistimmäksi. Ei mutta kiitos hyvästä edullisemmasta vinkistä! Kerrankin mulla oli varaa johonkin sun esittelemään juttuun :D<br />
  <br />
  Ja minäkin kiitän blogistasi. Antaa mulle motivaatiota tähän tavara päivässä pois huushollista-projektiin. Nyt en edes huijaa, vaan otan huomioon ostetut jutut, ja niiden määrä lisätään poistuvien määrään. Eli kuukaudessa tulee poistumaan enemmän tavaraa kuin on päiviä.

  1. Minsku: Hihii, syyllinen täällä hyvää iltaa! 😀 :D<br />
   <br />
   Nuo laatikot ovat todella kivat ja takuulla niille löytyy käyttöä pitkälle tulevaisuudessakin. Jos puunsävyt kyllästyttää, on ne helppo maalata toisen väriseksi, tai jopa tapetoida tai kuvioida sisustukseen sopivalla teemalla. :)<br />
   <br />
   Tuo on hyvä metodi, kun kasvattaa poistuvien turhakkeiden määrää sisääntulevien suuruisella summalla, toimii se hyvänä konstina turhien uusien ostoksien sivuuttamisessa. 🙂 Ei tule niin helpolla osteltua niitä pieniäkään ylimääräisiä tavaroita, kun pitää samaan syssyyn miettiä mistä on uuden tilalta valmis luopumaan. Mitä vähemmän alkaa olemaan turhaa tavaraa nurkissa, sitä haastavammaksi tuo muuttuu. Se jos mikä saa miettimään ostoksien tarpeellisuutta ja vielä useammalta kantilta – tarve versus tulevaisuus. Hyvän ostoksen kyllä teit, uskon ettet tule katumapäälle myöhemminkään. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *