Kiitos & hyvästi Bestå!

Olohuoneessa tällä hetkellä tv-tasona oleva Ikean Bestå-sarjan kaappikokonaisuus on vuosien varrella ehtinyt seikkailemaan kodin kaikissa huoneissa, lukuunottamatta kylpyhuonetta. Monikäyttöinen peruskaappi on palvellut meidän tarpeita vuodesta 2009 asti, mutta nyt on tullut aika sanoa hyvästit. Loppuviikosta Bestån tilalle tulee toisenlainen tasoratkaisu ja Bestå-taso lisätarvikkeineen (lasilevyt, viinipullotelineet yms.) muuttaa ylihuomenna uuteen kotiin. Tässä muutamat Bestå-muistelot vuosien varrelta… 🙂

IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen
IKEA Bestå kaappi kokemuksia ja erilaisia kokonaisuuksia - Sisustusideat Omakotivalkoinen

Uudet tuulahdukset puhaltelevat olohuoneeseen loppuviikon aikana ja näillä näkymin pääsen postailemaan niistä teille viimeistään lauantaina. Yritän ehtiä ompelemaan verhotkin valmiiksi ja etsimään jostakin verhokiskon siihen mennessä, jotta kokonaisuus olisi viimeistäkin langanpätkää myöten finalisoitu. Kiirettä normitöiden ohella siis piisaa, mutta mikäs sen mukavampaa kuin pakertaa lempparijuttujen parissa. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

28 kommenttia “Kiitos & hyvästi Bestå!

 1. Mä tykkään kyllä tuosta beståsta. Innolla odotan, mitä teille tulee sen tilalle! 🙂

  1. jadore: Bestå on kyllä ollut todella hyvä kalustesarja, muuttunut sitä mukaa kun tarpeetkin ovat vuosien varrella muuttuneet. ♥

 2. Milloin aiemmin luvattu saunapostauksesi tulee? Olisi ihana nähdä miltä uudelleen pintakäsitelty sauna näyttää, kun olen itsekin miettinyt sävytystä.

  1. Anonyymi: En ehtinyt viikonloppuna käsittelemään saunaa, uusi yritys tulevana viikonloppuna. 🙂

 3. Vitsi, että on tyyli muuttunut hopeanhohtoisesta glamourista! 🙂 On se omakin sisustusmaku vaihdellut vuosien saatossa, vaikka ei ehkä ihan noin selkeitä tyylillisiä eroja olekaan ollut, kuten sulla. Sulla on rohkea ote sisustamiseen! Pidä se! 🙂 Vaikka pidän tosi paljon nykyisestä sisustuksestamme ja tyylistämme, saattaisin miettiä sisustusta uudelleen joiltain osin, jos vaikkapa muuttaisimme toiseen asuntoon. Sellaista ei kylläkään ole suunnitelmissa…<br />
  Odotan innolla mitä olkkariin tulee seuraavaksi!

  1. Heidi: Tuo krumeluurinen kimallustyyli taisi itselläni olla jokin äitiyshormonien aiheuttama harha-askel, olin niin pitkään unelmoinut tuon tyylisestä ylellisestä sisustuksesta ja huomasin liian myöhään ettei se olekaan oma juttuni omassa kodissani. 🙂 Back to basics oli hyvä ja rohkea päätös vuonna 2012 enkä ole kertaakaan katunut että aloin muuttamaan sisustusta lähes ääripäähän vanhasta. :)<br />
   <br />
   Ainahan sitä myöhemmässä vaiheessa tekisi jotakin toisin, varsinkin kun muuttaa uuteen kotiin. Se kuuluu tavallaan jo siihen muuttoprosessiinkin kun pääsee ideoimaan uutta sisustusta ja kalusteiden paikkoja. Pieni vaihtelu on minusta hyvä juttu, paino sanalla PIENI (ei suinkaan minun kotiräjäytykseni vanhasta uuteen, hihi :D). 🙂

 4. Sitä vaaleaa puuta ehkäpä? Olen aistivinani muutoksen tuulia sun elämässäsi muutoinkin kuin sisustuksen osalta ;).

  1. satu: Vaalea puu on todella kaunis mutta meillä tuo parketti on esteenä ihanien saarnipuisten (tai uusi tammi joka on paljon vaaleampaa kuin lattia) kalusteiden hankkimiselle. 🙂 Olet aistinut oikein! &hearts; &hearts;

 5. Tää ei nyt liity beståån mitenkään, mutta tuli mieleeni kun ihanainen Pappelina näkyi kuvissa…Hay hee tuoliini laitettiin miehen toimesta pehmustetassut ja huomasin että tassuista oli tarttunut jostain ihmeen syystä liimaa Pappelinaan. Kamalat keltaiset jäljet on ja pysyy(?) nyt kauniissa matossani. Olisiko sulla mitään vinkkiä miten liiman saisi puhdistettua matosta pois? Fairylla yritin hinkata hätäpäissäni liimaa pois, mutta näyttää että väri olisi kertakaikkiaan imeytynyt mattoon 🙁

  1. ansku: Universal Stonella pitäisi lähteä puhtaaksi. 🙂 Liima on kyllä sellainen ongelma-aine että sen kanssa saa olla varovainen. Minullakin on sohvan jalassa ollut huopatassu lähtenyt irti ja matto jäi kiinni sohvan jalkaan jääneeseen liimakohtaan. Oli muuten tiukkaan tamppaantunut kiinni. Universal Stonella sain liimajämät matosta pois, varovasti hankasin vanhalla hammasharjalla. 🙂

 6. Kiitos vinkistä!! Taidanpas alkaa heti metsästämään universal stonea 🙂 Jospa nuo kamalat läntit sillä lähtisivät, eikä matto olisikaan piloilla.

 7. Hei! Luin postauksesi beståt pala-palalta. Mulla on kans tarkoituksena ostaa tuollainen korkeakiiltoinen bestå olohuoneeseen tv-tasoksi. En tiedä kaipaanko kuitenkaan hyllyjä! Mitä mieltä olet bestå-kokeneena, että riittäisiköhän pelkästään ne korkeammat kaapit? Ajattelin seinälle kiinnittää ehkäpä.<br />
  <br />
  Tuo viinikaappi mikä teillä on, on kyllä ihan huikea! :)<br />
  <br />
  terkuin, Tanja

  1. Tanja: Lattialle asennettavissa Bestå-kaappirungon mukana tulee aina muutama hyllylevy, matalassa tasossa ne ovat irralliset eli ne voi jättää laittamatta kaapin sisälle. 🙂 Seinähyllytkin ovat kiva ratkaisu, ilmavampi kuin lattiantasossa oleva kaapisto. Kannattaa huomioida että seinähyllyjen syvyys on kapeampi eikä niiden sisään välttämättä mahdu dvd- tai bluray-soitin, mikäli sellaisen haluat hyllyyn laittaa. Ikea on muuttanut Bestå-sarjaa viime vuosina todella radikaalisti, monet osat ovat poistuneet valikoimasta ja Toftan korkeakiiltoinen ovi on muistaakseni yksi poistuneista / poistuvista tuotteista. Myöskään vaatetankoa tai viinihyllyjä ei enää ole saatavana. :)<br />
   <br />
   Bestå-suunnitteluohjelmakin on näemmä poistunut, joten suosittelen piirtämään hyllystöluonnoksen ruutupaperille ja sen avulla miettimään millainen ja minkä mallinen kokonaisuus olisi sinulle toimiva. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *