Goodbye & Hello MacBook Pro!

Vanha MacBookkini on ollut luottokumppani jo vuosikaudet, vaikkakin pientä kremppaa ja nikottelua on ilmennyt silloin tällöin. Pariin otteeseen se ehti huollossakin kyläilemään, mutta aina palasi kiltisti takaisin mamman luokse. 🙂 Nyt meidän yhteiselo kuitenkin tuli päätökseensä, sillä koneen korjauskustannukset nousivat liian korkeiksi. Järkevämpää oli sijoittaa täysin uuteen laitteeseen, jonka parissa tässä parhaillaan puuhastelen…

Omakotivalkoinen_245377.jpg

Molemmat tietokoneet ovat MacBook Pro-mallin 13-tuumaisia kannettavia, ja ulkoisilta tekijöiltään lähes identtiset – uusi läppäri on vanhaan verrattuna piirun verran ohuempi, sen virtanappi on eri kohdassa ja siitä puuttuu levyasema. Sisällön puolesta eroavaisuuksia onkin sitten jo niin paljon, ettei niitä meinaa edes tuunistaa saman valmistajan koneiksi. 😀 Uudessa koneessa ja sen Yosemiten käyttöjärjestelmässä on monia todella hyviä ominaisuuksia, mutta valitettavasti aivan kaikki palikat eivät ole menneet nappiin…

Omakotivalkoinen_245877.jpg

Kuvankäsittelyssä käyttämäni Picasa oli vanhan koneen kanssa aivan huippu, sillä korjasi nopeasti ja vaivattomasti valotusta ja muita pieniä värivirheitä. Uudessa koneessa kyseistä ohjelmaa ei voi lainkaan käyttää, sillä Picasa ei taivu Retina-näytön vaatimaan pikselitarkkuuteen. Kuvat ovat Picasassa todella rakeisia ja niin epätarkkoja, että sen osalta on heitettävä hanskat tiskiin. 🙁 Myös Macin oman sähköpostiohjelman kanssa on ongelmia – se pakkoketjuttaa lähetetyt ja vastaanotetut viestit, mutta menee sekaisin lähettäjien ja vastaanottajien kanssa. Esimerkkinä voisin mainita keskusteluketjun ystäväni kanssa, jonka puoliväliin oli eksynyt täysin aiheesta poiketen neljä Stockmannin tilausvahvistusviestiä. 😀 Sen verran tumpelo olen tietotekniikan suhteen, etten löydä asetuksista sellaista namiskaa, jolla saisin sähköpostin järjestäytymään perinteisellä tavalla ilman ikävää ketjuttamista… Jos joku siellä tietää millaisilla toimenpiteillä tuon muutoksen voisi mahdollisesti tehdä, niin apu otetaan lämmöllä vastaan (kommenttiboksin tai sähköpostin __REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi kautta, kummin vaan). ♥

Omakotivalkoinen_245677.jpg

Jotta tämä postaus ei olisi pelkästään valivalia, on pakko suitsuttaa että uusi kone on uskomattoman nopea, sen tuulettimesta ei ole kuulunut vielä pihaustakaan (onkohan sitä edes? :D) ja se on erittäin kevyt kantaa. 🙂 Vielä kun saisin toimivan ja helppokäyttöisen kuvankäsittelyohjelman, ja oppisin käyttämään uutta sähköpostiohjelmaa, niin kone on mitä mainioin… sitä odotellessa… 🙂

Kivaa päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

Ps. Unohdin mainita että uuden koneen hiiri-pad toimii päinvastoin kuin vanhassa koneessa, rullaan koko ajan vääriin suuntiin ja silmätkin on jo ihan solmussa tästä näytön eestaas veivaamisesta. 😀

18 kommenttia “Goodbye & Hello MacBook Pro!

 1. Trackpad-hiiren voit korjata asetuksista (system preferences englanniksi) kohdasta trackpad. Toisella välisivulla voit valita, haluatko luonnollisen rullaussuunnan vai et, on makuasia mitä kukin pitää "luonnolisena". En valitettavasti tiedä suomeksi noita termejä kun omassa koneessani kielenä on englanti. Sähköpostiani käytän netin kautta, joten häpeäkseni en tiedä miten Macin sähköposti toimii…

  1. Martta: Oi vitsit, sinä ihana apurini! ♥ Sain vaihdettua hiiri-padin suunnan ja nyt kaikki on asteen verran tutumpaa ja helpompaa. 🙂 Miljoonasti kiitosta! ♥

 2. Hei, osaisitko auttaa, kun olen kiinnittämässä tauluja seinälle, enkä haluaisi tehdä reikiä. Ja olen joskus kuullut, että sellaisia kiinnikkeitä on olemassa, mitkä voi laittaa seinään ja ottaa pois jälkiä <br />
  jättämättä, Tiedätkö sinä, kun itse en löydä tietoa? Toivoisin pikaista vastausta, koska huomenna menen kaupunkiin. Kiitos jo etukäteen.

  1. Hilima: Ne ovat sellaisia jänniä toisiinsa kiinni tarttuvia tarroja jotka teipataan seinään ja taluun ja ne painetaan yhteen. Command merkkisiä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://solutions.3msuomi.fi/wps/portal/3M/fi_FI/EUCommand/Command/&quot; target="_blank">http://solutions.3msuomi.fi/wps/portal/3M/fi_FI/EUCommand/Command/</a><br />
   Niitä myydään mm. Stockmannilla, Sokoksessa ja useissa Citymarkeissakin joissa pieni remontointitarvike-osasto. 🙂

 3. Olen ikäväkseni pistänyt merkille, tässä blogissa valtaisan kulutushysterian alkaneen ja muutoinkin valtavan mainonnan ryöpyn. Tutustuin tarkemmin blogiisi reilu vuosi sitten kun aloimme suunnittelemaan/rakentamaan unelmiemme taloa. Talon rakennuksen myötä olen itse tullut totaaliseen kulutusähkyyn-vaikka vielä sisustaminen on aluillaan! Toivoisin jatkossa ihan vain arkisempia juttuja kodista/elämästä… Mutta kuitenkin kaunista kevättä sinulle!

  1. hupsis: Arkisempia asioita tuon esille blogissani hieman harvemmin, tämä on ollut tietoinen valinta jo ihan alkumetreistä asti, koska blogini pääpaino on sisustus- ja remontointijutuissa. Olen bloggaillut lähes neljä vuotta ja vasta viime vuoden aikana sisustukseni alkoi asettumaan niihin uomiin, mitä 2012 alkuvuodesta aloin tavoittelemaan. Blogikaudelle on mahtunut paljon kaikenlaista, joista merkittävin mullistus oli vanhaan sisustustyyliini hurahtaminen ja siitä johtuneen harha-askeleen aiheutamien muutosten korjaaminen. 🙂 Haluan tuoda blogissani esille oman kotini ja sisustukseni lisäksi myös muita sisustukseen liittyviä vinkkejä, tuotemerkkejä sekä itseäni innostavia ja inspiroivia trendejä, ja mainonta tai mainonnankaltainen sisältö on osa tätä blogini kaupallisen kokonaisuuden puolta. <br />
   <br />
   Meidän tavallinen arki on hyvin tavallista ja varmasti melko samanlaista kuin monilla muillakin -aamulla ylös ulos ja lenkille koiran kanssa, töitä, kahvia, tavallista lounasruokaa, lisää kaffetta, lisää töitä, pesukone pyörimään, ruoanlaittoa, koiralenkkiä, imurointia, ruoanlaittoa, leffan katselua… Näistä toki saisi ihan hauskojakin postauksia ja ehkä voisin ryhdistäytyä tavallisen arjen kuvaamisen suhteen ja tuoda jotakin pientä tänne blogiinkin aina silloin tällöin. 🙂 Kiitos siis ajatuksia herättävästä kommentistasi ja ihania sisustushetkiä uuteen taloon! &hearts;

  2. Hei,<br />
   <br />
   Arkipäivän postaukset on ihan parhaita! Niitä kaivataan lisää täälläkin. Ne tuo blogiin lämpöä ja fiilistä.<br />
   <br />
   Sulla on tosi kiva ja laadukas blogi, mutta tuotekuvia voi selata Stockan kuvastosta ja netti kaupoista ihan riittävästi. Lisää arkea, please!

  3. Vakkarilukija: Ajatuksena on toteuttaa jossakin vaiheessa &quot;bloggaajan päivä&quot; -tyylinen postaus, jossa kuvaan meidän arkea aamusta iltaan. 🙂 Pari kivaa ruokaohjettakin on takataskussa odottamassa, joista voisin teille postailla. Meidän arki on niin tavallista ettei siitä paljoakaan irti saa, mutta ehkäpä voisin jotakin arkisempaa aihetta teille kehitellä aiempaa useammin. 🙂 <br />
   <br />
   Lukijoideni joukossa on monia, jotka eivät ehdi tai haluakaan viettää aikaansa verkkokauppoja kierrellen. Heiltä olen saanut paljon positiivista palautetta siitä että poimin kivoja ja oman näköisiäni tuotteita sekä tarjouskampanjoita ja -koodeja heille hyödennättäväksi. 🙂 On mielenkiintoista itsekin palata katsomaan mistä milloinkin on tullut haaveilleeksi ja löysimpäs arkistostani hetki sitten postauksen Koziolin muovikoreistakin, jotka olin tyystin unohtanut, ja parvekkeelle ajattelin sellaisen ostaa yrtin taimien kasvatusta varten. 🙂 Omista postauksistani on siis hyötyä jälkeenkin päin, jopa itselleni. 😀

 4. Ihmettelen vain miksi sulla picasan kuvat on rakeisia, sillä omalla prolla ne on ihan hyvälaatuisia ja saa zoomata oikein urakalla, jotta niistä tulis epätarkkoja. Ootko koittanu ladata uudelleen, jos siinä tuli joku bugi? Näytön ei pitäisi vaikuttaa mitenkään kuviin nimittäin..

  1. Susanna: Uudessa MacBook Pro:ssani on Retina 2560×1600 resoluutio ja Intel Iriksen näytönohjain, tämä ei skaalaudu Picasan kanssa alkuunkaan ja kuvat ovat hirveää pikselimössöä. Aiheesta löytyy nettikeskustelua todella paljon mutta korjauskeinoa ei tälle ongelmalle ole, ennen kuin Picasan ohjelmasta tehdään parempi versio. Säädin macbookin näyttöasetuksiakin huonommaksi ja se paransi hieman Picasan kuvanlaatua, mutta ei tarpeeksi jotta jaksaisin aina erikseen Picasan käyttöä varten veivata näyttöasetuksia oletus-säädöistä &quot;paljon tilaa&quot;-säätöiseksi. 🙁 <br />
   <br />
   Picasan tilalta kokeilen nyt iPhoton paranneltua ohjelmaa pieneen kuvanmuokkaukseen ja suurempaan sitten Lightroomia, jonka opiskelussa menee hetki jos toinenkin. 🙂

  2. Olimpas sittenkin väärässä 😀 itse tykkään kanssa ihan superisti picasasta ja välillä käytän myös picmonkeytä. Suosittelen kokeilemaan sitä, jos se vaikka olisi yhtä toimiva tuomaan lisää valoa kuviin 🙂 itse oon lähinnä käyttäny sitä tekstien lisäämoseen kuviin joten en toedä yhtään minkälainen se muuten on.

  3. Vänkään vielä sittenkin vastaan, selvitin että munkin koneessa on tuo sama retinanäyttö ja kuvat on ihan normaali hyvännäkösiä. Kummallista.

  4. Piti mennä itsekin tarkistamaan tuo Picasan toimivuus itsellä kun sitä niin harvoin tulee käytettyä. Picasa ei tosiaan taida vielä tukea retina-näyttöä, sovelluksen omat tekstit esim. ovat pikselöityneitä ainakin minulla. Kuvista tuntuu, että mitä parempilaatuinen kuva on ( =enemmän pikseleitä), sen kamalammalta se näyttää suurennettuna esim. 1:1 kokoon. Kännykällä otetut kuvat näyttää lähestulkoon parhaalta ja yleensä on kyllä ihan toisin päin:)

  5. Susanna: Picmonkey on tuttu ja käytössä ollut jo pitkään, sillä on kiva tehdä kollaaseja ja lisätä kuviin erikoisefektejä. 🙂 Ainut mikä on hieman harmi on kuvanlaatu, joka parhaimillaankin huonontaa tarkkuutta alkuperäisestä muokkaamattomasta versiosta. En tiedä korjaantuuko tuo jos ostaisi premium-oikeudet… 🙂

  6. Susanna: En tiedä missä vika piilee, mutta aika moni on todennut saman kuin minäkin, Picasa pikselöityy todella pahasti ja kuvien muokkaus on mahdotonta. Meidän koneet ovat varmaan eri ikäisiä ja ehkä hardwaressa on jokin merkittävä ero, joka saa aikaan tuon epäsopivuuden Picasan kanssa… Toivon todella hartaasti että asia ratkeaisi parhain päin ja saisin Picasan taas käyttööni. 🙂

  7. Martta: Picasa on kokonaan ihan pikselimössöä, omatkin tekstit. Tuon laatuongelman havaitsin itsekin, mitä parempi laatuinen kuva, sen kauhemmalta se näyttää Picasassa. Kännykkäkuva näyttää paremmalta, melkein liiankin hyvältä, varsinkin kun tiedän että oman puhelimeni kamera on todella huono ja kuvat ihan rakeisia ja epätarkkoja. 🙂

 5. Tykkään tosi kovasti sun blogista!<br />
  <br />
  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.<br />
  Kiitos jo etukäteen!<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html&quot; target="_blank">https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *