Parvekkeen siivous- ja sisustuspäivä!

Päätin kovasta myrskytuulesta huolimatta viettää tänään parvekepäivän ja laittaa sen vimpan päälle kesäkuntoon. Koko päivä vierähti siivotessa ja sisustellessa. Viikon verran eteisessä odotelleet Ikean Runnen-lattiaritilätkin sain viimein paikoilleen ja jestas ne on ihan mahtavat (ikioma postaus tulossa näistä). Sormet on edelleen ihan kohmeessa, joten kuvat kertokoot tällä kertaa puolestani päivän touhuista. 🙂

Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen
Siivouspäivä parvekkeella - Omakotivalkoinen

Huomenna lähdemme ostamaan kukkia ja kasveja parvekkeen täydeltä, tarkoituksena tehdä parvekkeesta viime vuotistakin rehevämpi. 🙂 Mutta nyt saunaan ja sitten untenmaille!

Huomiseen!35 kommenttia “Parvekkeen siivous- ja sisustuspäivä!

 1. Mitkä tuolit teillä on ruokapöydän äärellä, jos nämä on parvekkeella? Vai kannat eestaas?

  1. Ninni: Ne ovat eri tuolit, keittiössä on Hay Hee -ruokatuolit ja parvekkeella Hay Hee Lounge -nojatuolit. 🙂

 2. Tulipas kivan näköinen ja hyvä idea laittaa valot kivien kanssa. Illallakin kivan näköinen ko pimeä. Meillä vaan kesällä ei tu pimeä ollenkaan. Toisaalta harmikin ko ei voi oikein kynttilöitä poltella tai just valoilla tuoda tunnelmaa. Hyvää viikkoa sinne 🙂

 3. Ihanalta näyttää &hearts; Mistä nuo valot? Meillä parveke odottaa vielä laittamistaan! Pitääkin muistaa nämä Ikean ritilät jos tuo mies ei pian nikkaroi jotain laudoitusta tuonne ;))<br />
  <br />
  Ihanaa torstaita kaunotar!

  1. Elina: Valot ovat Clas Ohlsonilta, tein viime keväänä niistä postauksenkin jos haluat kurkata:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/tunnelmavalaistus-parvekkeelle-asennusohjeet&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/tunnelmavalaistus-parvekkeelle-asennusohjeet</a><br />
   <br />
   Ikean muoviset Runnen-ritilät on ihan huiput, ne näyttävät ja tuntuvat ihan puulta ja ovat todella tukevat ja helposti asennetavat. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista torstaita sinullekin ystäväiseni! &hearts;&hearts;

  1. leena äiti: Luhdan ruukkuteline sopii kivasti yhteen nojatuolin kanssa, ihan kuin olisivat samaa sarjaa keskenään. 😀

 4. Ihanan näköistä!<br />
  Mistä toi kukkateline? Sopis niin oivasti takapihalle juuri tuon kokoiseen koloseen ;)<br />
  -päivi-

  1. Päivi: Teline on Luhta Homen ja omani ostin Hobby Hallista. 🙂 Kyseistä ruukkutelinettä myydään myös Sokoksella ja ilmeisesti Prismoissakin. 🙂

 5. Laitatko ollenkaan sitä valkoista mattoa, eikö joku jäänyt vielä varkailta jäljelle? Se oli minusta ihana, samoin nuo valot! <br />
  Kiva nähdä kuinka paljon kasveja parvekkeelle tulee, niitä ei minusta oikein voi olla liikaa! 😀

  1. K-K: En tiedä vielä laitanko valkoisen maton tuohon päälle vai jätänkö ilman… 🙂 Kaksi mattoa on jäljellä, ja niistä saisi 200x200cm kokoisen neliön. Pyöreä matto olisi kyllä parempi kuin neliö, mutta en ole löytänyt ulkokäyttöön sopivia pyöreitä mattoja vielä mistään. 🙂 Viherkasveja ja kukkia ei voi olla koskaan liikaa! &hearts;

  1. ano: Minusta Luhdan häkkyrä on ihana, vielä kun saan siihen ruukut ja kasvit niin uskon että sinunkin mielesi kääntyy. 🙂

  2. Tuo Kekkilän ruukkuporras vasta kamala onkin. 😀 Ei ole millään tavalla Miian tyyliä eikä sovi muuhun parvekesisustukseen. <br />
   <br />
   Tuo metallinen häkkyräkukkateline on just hyvä ja sopii täydellisesti parvekkeen muuhun sisustukseen. Myös nuo lattialaatat ovat tosi kivat ja näyttävät hyvältä. 🙂

  3. Siru: Lattia on aivan ihana, todellinen yllätys että se näyttää ja tuntuu noinkin &quot;epämuoviselta&quot;. 🙂

 6. Kivalta näyttää 🙂 Onko tuo kukkateline hommattu mistä? Olen itse etsinyt kukka/yrttitelinettä meille parvekkeelle ja tuo voisi olla myös yksi vaihtoehto parvekkeellemme.

  1. moonangel: Ruukkuteline on Luhta Homen, omani ostin Hobbyhallista mutta sitä saa ilmeisesti myös S-ketjun kaupoista (Sokos ja ehkä Prismakin). 🙂

  1. Anna-Maria: Siitepölyä ei viime kesänä kovinkaan paljon kiviin tarttunut enkä erikseen tehnyt niille mitään puhdistusta. Jos ne kuitenkin tarvitsisivat puhdistusta, suihkuttaisin suihkepullolla kivet märäksi joka huuhtoisi siitepölyn mennessään. 🙂

 7. Ai, että miten tyylikäs parveke teillä nyt on. Näyttää kyllä tosi hyvältä nuo ritilät. Kokonaisuus on niin selkeä. Onko ne muovia vai mitä materiaalia? Ovat sen näköistä, ettei tarvi varmaan käsitellä millään. Toivotaan ihania kelejä, että voitte nauttia parvekkeesta.

  1. Marja K: Lattiaritilät ovat muovia, mutta näyttävät ja tuntuvat ihan puulta. 🙂 Puunsyykuvio on todella kauniisti painettu muovin pintaan. &hearts; Niitä ei tarvitse hoitaa laisinkaan, ovat ns. hultovapaat. 🙂

 8. On kyllä ihana parveke :)<br />
  Noista laattia&quot;laatoista&quot; kysyisin sen verran että uskotko että kuumenevat paljon? Meidän parvekkeelle nimittäin paahtaa aurinko ihan koko päivän ja mitetín että jos hankkisimme nuo niin ettei vaan ole liian kuumat sitten? Mitä tuumaat? :)<br />
  Ihana lukea sun sisustusjuttuja 😉

  1. Jessica: En osaa vielä sanoa tuosta kuumentumisesta kun aurinkoa on ollut melko vähän. Kylmät ne eivät ole vaikka ulkona on välillä menty lähelle nollaakin lämpötilassa, toivottavasti sama pätee myös kesähelteellä ja laatat pysyvät kädenlämpöisenä. 🙂

 9. Juuri kyseisiä lattiaritilöitä olen katsellut myös meidän parvekkeelle! Ovat vaan olleet lähimmästä Ikeasta loppu jo jonkin aikaa 🙁 Onneksi kesään on vielä hetki aikaa, josko niitä ehtisi tulla. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulveaa postausta, jossa kerrto tarkemmin ritilöistä. Jouduitko leikkaamaan ritilöitä ollenkaan, vai saitko sopimaan ihan kokonaisina paloina?<br />
  Kaunis parveke taas teille tulossa!

  1. Kaisa J: Ovat ilmeisesti myymälöissä todella suosittuja, tämä tumma varsinkin tuntuu olevan aina loppu. Verkkokaupasta voi ehkä löytyä tarvittava määrä… :)<br />
   <br />
   En leikannut ritilöitä ollenkaan, palat olivat sen verran pienet että ne asettuivat aika hyvin parvekkeelle. Reunoihin jäi paljasta betonia vähäsen näkyviin ja peitin ne reunakorotuksien kanssa kivien alle. 🙂

 10. Onko nuo laatat miten liukkaat? Entä kuumat? En haluisi puisia mutta perheessämme on pari pientä muksua niin mietityttää et jos ovat rähmällään koko ajan :). Tuo tumma väri on niin kaunis! Kyllä on ihana parveke teillä!

  1. Jenni: Kuumuudesta en osaa vielä sanoa, koska aurinkoa ei ole kovinkaan monena päivänä nähty tässä kevään aikana. 😀 Liukkauden osalta uskallan suositella näitä myös lapsiperheeseen, eivät ole niin liukkaat kuin vanhat puuöljyllä käsitellyt puuritilät. Runnen-ritilän pinta on sellainen röpönen, puunsyyt on painettu muovin pintaan. Villasukilla juostessa saattaa kyllä liukastua, mutta se voi tapahtua sisälläkin. Sanoisinkin siis että nämä ritilät ovat liukkaudeltaan parketin tasoa, mutteivat niin liukkaat kuin edullisemman hintatason laminaattilattiat. 🙂

  2. Kiitos Miia vastauksesta! Sellanen jäi vielä mietityttämään jos jaksat vastailla, että saiko nuo laatat ihan samalla lailla toisiinsa kiinnitettyä mitä sillai kuin esitteessäkin on, mosaiikkiparketti-tyyliin? Tuo kaikki samansuuntaisesti näyttää nimittäin paljon paremmalta omaankin silmään.. 🙂

  3. Jenni: Saa kiinnitettyä myös mosaiikkiparketin tapaankin. 🙂 Minäkin tykkään enemmän samansuuntaisesta linjasta, se on hieman rauhallisemman näköinen ja antaa leveämmän vaikutelman koko parvekkeesta. 🙂

  4. Tai tarkoitin siis, että toimiiko noiden laattojen kiinnitysmekanismi samalla lailla jos laittaa laatat samansuuntaisesti eli että ne ovat joka sivulta kiinni toisissaan kuin mitä mosaiikki-versiossakin? Niin vaikea selittää ymmärrettävästi :D.

  5. Jenni: Siis niin että jokatoinen on eripäin? Yksi ritilä on kooltaan 30x30cm ja siinä on kolme vierekkäin olevaa levyä, niitä ei voi irroittaa toisistaan. Ikean sivuilla on kuva, jossa ritilälaatat ovat joka toinen pystyyn ja jokatoinen vaakaan, ikäänkuin mosaakkiparketin tapaan, mutta niissä tosiaan kolme &quot;levyä&quot; on aina samansuuntaisesti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *