Sadepäivän leffavinkit!

Sateisia päiviä on viime aikoina riittänyt ja mikäs sen mukavampi tapa viettää iltaa kuin kääriytyä viltin alle kotisohvalle ja laittaa leffa pyörimään. ♥ Sateisen illan iloksi postailen teille kolmesta eri tyylilajin leffasta, jotka olen itse katsonut viimeisen viikon aikana Netflixistä, ja joita voin täydellä sydämellä suositella teillekin tiirailtavaksi. 🙂

Sadepäivän leffavinkit

Sadepäivän leffavinkit - One Day sinä päivänä
Sadepäivän leffavinkit One Day sinä päivänä

Romantiikan nälkään – One Day

David Nichollsin kiitettyyn romaaniin perustuva One Day (Sinä päivänä) on Anne Hathawayn ja Jim Sturgessin tähdittämä romanttinen draama, joka koskettaa syvältä sydämestä. Vietettyään yhden kokonaisen päivän (valmistujaispäivänsä) yhdessä 15. heinäkuuta 1988, Emma Morley (Hathaway) ja Dexter Mayhew (Sturgess) ystävystyvät loppuiäkseen.

Emma on työväenluokkaisesta perheestä, täynnä periaatteita, kunnianhimoa ja maailmanparannushaaveita. Dexter on rikas hurmuri, joka pitää koko maailmaa leikkikenttänään. Seuraavan kahden vuosikymmenen ajan heidän suhteensa huiput ja karikot koetaan aina tuona samaisena päivänä 15.7.

Yhdessä ja erikseen he kokevat ystävyyttä ja toveruutta, riitoja ja välirikkoja, rakkautta ja särkyneitä sydämiä. Lopulta he huomaavat, että se, mitä he ovat kaikki nämä vuodet etsineet saattaa löytyä lähempää kuin he olisivat arvanneetkaan… Loistavalla kerronnalla ja yllättävillä käänteillä varustettu tunteikas elokuva pääsi heti rakkausleffojeni Top10 -listalle! ♥


Sadepäivän leffavinkit Cyberbully
CyberBully_elokuva_76527_3.jpg

Realismin kaipuuseen – Cyberbully

Nettikiusaamisesta kertova kanadalainen draamaelokuva Cyberbully kertoo Taylor Hillridge (Emily Osment) nimisestä teinitytöstä, joka 17-vuotissyntymäpäivälahjaksi saa oman läppärin ja äitinsä kielloista huolimatta kirjautuu suosittuun yhteisöpalveluun nimeltä Cliqster.

Taylorin profiiliin hakkeroidutaan ja sen seurauksena Tayloria aletaan kiusata hyvin rankasti. Cyberbully kuvaa erittäin raadollisesti nettikiusaamisen vaikutuksia nuoren ihmisen elämään ja identiteettiin – sanat todellakin satuttavat! Tämä koskettava elokuva on saanut inspiraationsa tosielämän tapahtumista, vaikkei suoraan olekaan elämäkerrallinen tarina. Voimakkaita tunteita herättävä leffa loppui mielestäni hieman kesken ja jätti jälkeensä tyhjän olon ja kilon kysymyksiä…


Sadepäivän leffavinkit Edge of Tomorrow
Sadepäivän leffavinkit Edge of Tomorrow

Vauhdin huumaan – Edge of Tomorrow

Tom Cruisen tähdittämä lähitulevaisuuteen sijouttuva toimintaleffa Edge of Tomorrow tarjoaa vauhdikasta menoa ja hengästyttäviä vaaratilanteita. Avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen, jota maailman mitkään sotavoimat eivät voi pysäyttää. 

Everstiluutnantti Bill Cage (Tom Cruise) on entinen myyntimies, joka sodan koittaessa nimitetään puheenlahjojensa ansiosta upseeriksi. Hän ei ole koskaan ollut mukana fyysisessä taistelussa, mutta siitä piittaamatta hänet määrätään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää ensimmäisessä aallokossa. Cage saa lähes välittömästi surmansa, mutta huomaa olevansa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan, ja uudestaan ja uudestaan, kunnes hän keksii keinon selviytyä ja Tomppamaiseen tapaansa pelastaa tietysti koko maailman sekä ihmiskunnan hävitykseltä. 🙂

Elokuva ei ihan vedä vertoja Tompan Maailmojen sodalle (War of the worlds), mutta loistava juoni ja uudenlainen tekninen toteutus tempasivat mukaansa minunlaiseni “leffapessimistin”. Toista pääosaroolia esittävä Emily Blunt suoriutui action-roolistaan järjettömän hyvin, ja kiitos hänen, elokuva saa minulta kiitettävän arvosanan.

Viihtyisää iltaa kaikille!

Lue myös: ➤ Sarjavinkit viikonloppuunMiia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *