Peilipähkäilyä makuuhuoneessa!

Viime kesänä postailin teille makuuhuoneen peilitarpeesta ja silloin harkitsin korkean seinäpeilin kiinnittämistä makuuhuoneen oven taakse String-hyllyn viereen. Myös oveen roikkumaan ripustettava peili oli yhtenä vaihtoehtona, mutta tipahti pois laskuista välioven reunaulokkeen vuoksi. Lopulta ostin meikkipeiliksi Normann Copenhagenin Flipin, jonka tyttö sittemmin nappasi itselleen enkä tohtinut sanoa eitä. 🙂 Peilitarve on edelleen voimissaan ja tällä hetkellä ajatuksenani on kiinnittää peili String-hyllyjen väliin ns. kampauspöytämäisesti…

Omakotivalkoinen_Artek_192b_peili.jpg

Olen löytänyt kaksi potentiaalista vaihtoehtoa, joista molemmat ovat hyvin pelkistettyjä ja klassisia. Artekin kantikas 192B -seinäpeili on kooltaan 50x50cm ja peilin ympärille jäisi 15cm ilmarakoa. Mittasuhde on aika mainio ja valkoiseksi maalatut puukehykset String-sarjan hyllylevyjen kanssa yhteensopivat. 

Omakotivalkoinen_Menu_Norm_peili.jpg

Toisena vaihtoehtona on tämä Menun pyöreä Norm -seinäpeili, jonka halkaisija on 60cm. Materiaali on jauhemaalattua alumiinia, joka vuorostaan sopisi String -sivupaneeleihin. Pyöreä peili olisi hauska lisä reiällisten puulatikoiden ja laatikoston rinnalla. 🙂

Omakotivalkoinen_4592999.jpg

Omakotivalkoinen_4586999.jpg

Kirjat siirtäisin todennäköisesti ylimmälle hyllylle tai pitäisin ne nykyisellä paikallaan mutta vaakatasoon kipattuna, jotta saan nostettua hyllylevyä ylöspäin. Vaatepinon sisältävä hylly poistuisi kokonaan, jotta ilmavuus säilyisi peilinkin kanssa (ylähyllyn laatikkopino lähtee myös pois). Enää pitäisikin päättää kumpi peileistä olisi nyt sitten parempi, neliskanttinen vai pyöreä… Kumman sinä valitsisit? 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Artek, Menu. Postaus sisältää mainoslinkkejä)


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

28 kommenttia “Peilipähkäilyä makuuhuoneessa!

 1. Eikö sulle kelpaa mikään "ei merkki tuote" tai joku halpa….sut tietäen et kauaa niitä jaksa katsoa

  1. pöö: halpakin kelpaa, mutta panostan mielummin designiin ja joissakin tapauksissa myös parempaan laatuun. Artekin peili on oikeasti laadukas, sen uskaltaa kiinnittää seinälle ja voi olla varma siitä että mikäli haluan sen olevan paikoillaan vielä kymmenenkin vuoden päästä, se on ehjä. Ikean peileissä (eteisessä) on alkanut nyt huomaamaan rapistumisen merkkejä, yhdestä peilistä on valkoisen reunalistan liimat kuivuneet ja se on kokonaan irti (yläreuna, ei näy onneksi päällepäin kun on niin korkealla). Uskallan myös epäillä että koko kehyksen liimat pettävät jossakin vaiheessa, jonka seurauksena peili tippuu seinältä alas. Laatu ja hinta ei aina kulje käsikädessä, mutta useimmiten rahalleen saa paremman vastineen ostamalla huolella valmistettuja tuotteita, joissa brändiarvokin jo pakottaa myymään priimaa sekundan sijaan.

  2. itellä on eteisessä ollut jo vuosikymmeniä jysk:istä ostettu peili eikä mitään kulumisia tai haurautta kehyksissä…..makso varmaan 50mk aikoinaan 😉

  3. pöö: Joskus voi onnistua löytämään kestävää kunnon tavaraa hyvinkin edullisesti, sinulla on käynyt hyvä tuuri. 🙂

  4. Viivi: Kärjistäminen on kivaa. 🙂 <br />
   <br />
   Mistään ei tänä päivänä saa omiaan pois, kaupasta kotiin kannettu on jo arvonsa menettänyt ja kuukauden käytöllä Artekin peilistä tulisi takkiin ehkä noin 100€, eli huomattavasti huonompi diili kuin edullisen peilin ostaminen ja sen pois myyminen jossa menetys jääneen muutamaan kymppiin. Artekin hyvä puoli onneksi on että sen saa myytyä hyvin varmasti, merkitön ns. halpistavara liikkuu huonommin. Designarvo ja laatu (johon voi luottaa) ovat itselleni tärkeimmät ostokriteerit.

 2. Pyöreän valitsisin minä. Noin kantikkaassa hyllykokonaisuudessa se erottuisi edukseen toisin kuin neliskanttinen, joka saattaisi &quot;pahimmillaan&quot; hävitä kaiken muun suoran viivan sekaan 🙂

 3. Jokainen laittakoon rahansa miten lystää.. niinkin sinä pöö varmasti teet. Neliskanttiselle peilille lipuista. Jos paikka vaihtuu ehkä helpompi uudelleen sijoittaa☺

  1. kesätuuli: Kiitokset! &hearts; Tuo on kyllä totta että kantikas peili on helpompi sijoittaa minne tahansa, ei ole niin paikkakohtainen valinta. 🙂

 4. Minä jotenkin tykkään muotona pyöreästä enemmän, joten sen valitsisin. Ja tosiaan kun noissa Stringin laatikoissa ja puulaatikoissa on nuo pyöreät reiät, niin kävisi tosi hyvin.

 5. Pakko taas ihmetellä näitä nimimerkin takaa huutelevia &quot;piikittelijöitä&quot;. Eikö jokainen saa laittaa rahansa mihin parhaaksi näkee? Yksi ostaa Artekin peilin, toinen polttaa saman rahan savuna ilmaan menettäen rahan lisäksi myös terveytensä. Ei tarvitse itse ymmärtää toisten valintoja, mutta miksi niitä valintoja tarvitsee tulla tuomitsemaan…<br />
  <br />
  Ääni joka tapauksessa Artekille 😉

  1. Sanna: Olen samoilla linjoilla kanssasi, enkä osaa paheksua toisten rahankäyttöä, jokainen ostakoot ja käyttäkööt rahansa mihin tahtoo. 🙂 Itse en laittaisi rahaa merkkilaukkuun tai koruihin kuin korkeintaan muutaman satasen, mutten siltikään pyörittele silmiäni tai edes ihmettele jos joku muu laittaa ja valitsee rahankäytölleen toisenlaisen kohteen kuin minä. :)<br />
   <br />
   Artekin peili on todella ihana, mutta niin myös Menunkin… Teiltäkin tulee ääniä niin tasaisesti, etten ole päässyt yhtään eteenpäin päätöksessäni. 😀

 6. Ääni Artekin neliskanttiselle peilille 🙂 Uskoisin kokonaisuuden säilyvän rauhallisempana sen kanssa.

  1. Anonyymi: Meikkaamiseen tulisi, ja sellaiseen yleiseen paitavalintaan ja tukan pöyhintään. 🙂 Nyt joudun kanniskelemaan meikkejä ees taas ja meikkaamaan keittiössä. Itse en tarvitse vettä meikkaamiseen, meikkirutiinini ovat hyvin simppelit – kosteusvoide, meikkipuuteri kabukisudilla pyöritellen, kulmat kuntoon sudilla ja samalla ehkä hieman ylärajausta, ripsaria, aurinkopuuteria ja joskus huulipunaa. 🙂

 7. Annan äänen Artekille, se sujahtavat mukavasti yksi yhteen Stringin linjaan ja sitten laatikoiden pyöreä reikä rikkoisi kivasti suoria linjoja. <br />
  <br />
  Itselläni on pidempään jo poltellut String hyllykokonaisuus. Neliöitä on rajattu määrä ja haluaisin ilmavan mutta kuitenkin tehokkaan säilytysratkaisun, yhdistettynä pienelle työpisteelle. Kävin tänään hypistelemässä Stockmannilla String systemsiä ja jäin miettimään että oliko esillä oleva malli vain heiveröinen vai onko tuo klaffipöytä tosiaan tukeva? Tykästyin myös Stringin työtasoon, mutta sen miinus on se, että sitä ei saa vedettyä pois, kun ei se ei ole käytössä. Lisäksi jäi hieman mietittymään, että miksi Stringin ulosvedettävät laatikot eivät aukea kokonaan, jolloin vaatteita tms. olisi helpompi ottaa laatikoista. Onko sinulla herännyt jotain ajatuksia/asioita, joita muuttaisit omassa hyllykokonaosuudessasi?

  1. Linda: Loistavia pointteja toit esille, kiitokset peiliajatuksistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Meillä tuo klaffipöytä on tukeva, ei heily kyllä senttiäkään. Sen taittojalat täytyy klaksauttaa paikoilleen (mekanismi lukittuu), olisikohan ne myymäläkappaleessa jääneet jotenkin huonosti ja siksi pöytä huojui??? Työtasoa ei tosiaan saa taitettua kasaan, mutta on onneksi sen verran pieni ettei vie puoliakaan siitä tilasta jonka normaali työpöytäpiste veisi. Laatikoita ei saa kokonaan avattua, se on iso miinus minustakin. Tuossa on ehkä ajateltu turvallisuutta, tai sitten se on jäänne ajalta jolloin laatikosto tuli ensi kertaa myyntiin vuonna nakki ja muusi. :)<br />
   <br />
   Mitään en muuttaisi omassa hyllystössäni (muuta kuin tuon laatikoiden kokonaan aukeamisen). Olen todella tyytyväinen ja sydämen äänellä tiedän että String-sarja on tullut jäädäkseen ikiajoiksi minun kotiini (koteihini). 🙂

  1. Nanna: En ole vieläkään saanut tehtyä päätöstä peilin muodosta, molemmat olisivat varmasti kivannäköisiä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *