Kesäkukat vaihtuivat viherkasvimixiin!

Tämän kesän säät ovat heitelleet hellepäivistä koleisiin öihin ja luultavimmin säistä johtuen kaikki kesäkukkani ovat kupsahtaneet. Kalleimmat kukkani eivät koskaan edes kukkineet ja vaivuin lievän itsesäälin valtaan viime viikonlopuna kukkien jämiä pois siivotessani – parveke näytti niin kaljulta. 🙂 Kävin kukkakaupassa kyselemässä neuvoja ja tulimme kauppiaan kanssa yhdessä siihen tulokseen, että kesäkukat ovat tältä kesältä historiaa. Halusin kuitenkin saada jotain elollista silmäniloa (iltahyttysiä ei lasketa :D) parvekkeelle ja päädyin ostamaan läjän edullisia huonekasveja. 🙂

Omakotivalkoinen_5774118_2.jpg

Omakotivalkoinen_5789188.jpg

Kukkakauppias kantoi kassalle kasan helppohoitoisimpia lajikkeita, jotka hyvällä todennäköisyydellä viihtyvät länsiparvekkeella. Asettelin kasvit Koziolin Bottichelli -koriin vanhan multakerroksen päälle muoviruukuineen, jotta ne on helppo kastella tarvittaessa myös erikseen, mikäli jokin kasvi on janoisempi kuin vieruskaverinsa. 🙂 Tämä ryhmittely on loistava kikka, jos nurkissa pyörii “ylimääräisiä” pieniä viherkasveja. 

Omakotivalkoinen_5782118.jpg

Omakotivalkoinen_5785188.jpg

Istutin kolmen kasvin remixin pyöreään Casa Stockmannin ruukkuun ja jos ne ovat hengissä vielä syysilmojen alkaessa, on niille sisätiloissa paikka valmiina odottamassa, kuten myös Koziolin korille kasveineen. 

Omakotivalkoinen_5777188.jpg

Pakko myöntää että tästä parin kympin panostuksesta tuli kyllä supermegahyvä mieli, viikonlopun aurinkoiset illanvietot parvekkeella on pelastettu. ♥

Ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

 

2 kommenttia “Kesäkukat vaihtuivat viherkasvimixiin!

  1. Kukkien astioissa pitäisi olla pohjassa "salaojat" ts juurten tulisi saada happea ja ylimääräinen vesi pois juuria "mädättämästä". Eli tuollaiset umpinaiset astiat ovat huonoin mahdollinen kukille/kasveille..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *