Varastokopin organisointia!

Minulta on muutaman kerran toivottu postausta varastokopin organisointiin liittyen ja nyt kun asia on itsellenikin ajankohtainen, päädyin ideoimaan kaksi erilaista säilytyssysteemiä. Toinen varastokalustus sopii kevyempään kausisäilytykseen ja toinen järeämpään säilyttämiseen, kummanlainen säilytystarve sitten onkaan. 🙂

Omakotivalkoinen_varastonjarjestys1.jpg

Vaaterekki, teräshylly, läpikuultavat kenkälaatikot Clas Ohlson. Kesäkengille ja kenkien hoitovälineille sopiva mustakantinen säilytyslaatikko Kodin 1

Ideaalitilanteessa varastossa olisi vain tarpeellista kausitavaraa, remontointiin liittyviä tarvikkeita sekä harrastusvälineistöä. Omaan verkkovarastokoppiini olen kaavaillut tuota kuvassa olevaa valkoista teräshyllykköä, jonka hylly kestää painoa 227kg. Hyllylle olisi tarkoitus järjestellä remppavehkeet, kuten porakone, rautasaha, käsityökaluboksini, puolikkaat maalipurkkini, ruuvikokoelma omaan lokerikkoonsa lajiteltuna yms. Ylimmälle hyllylle saa nätisti aseteltua kausivaatteet, kuten luistimet ja talvi- tai kesäkengät. Edullista vaaterekkiä voi hyödyntää talvitakkien säilytyksessä (pukupusseihin pakattuina) sekä kirppisapulaisena, mikäli harrastaa kirppistelyä muuallakin kuin netissä. 🙂

Omakotivalkoinen_varaston_sailytys2.jpg

Musta varastohylly Ebay. Joulukoristelaatikko Clas Ohlson. Työkalupakki Keravan Muovi ja Lelu. Muuttolaatikot Tuontitukku.fi

Järeämpää säilytystä varten tarvitaan leveämpi hyllykkö. Hyllyyn voidaan järjestellä useimmin tarvittavia työkaluja, kausitavaraa kuten joulukoristeita, sekä puutarhanhoitovälineitä, jotka ovat helposti saatavilla tarpeen niin vaatiessa. Säilytettävät mutta harvoin tai ei koskaan tarvittavat tavarat voidaan pakata muuttolaatikoiksi kutsuttuihin muovilootiin, jotka on helppo pinota hyllyn viereen. Paksusta muovista valmistetut vahvat laatikot kestävät sekä painoa että kanniskelua. Tilaa säästäen ne voidaan latoa päällekkäisiin pinoihin koko varastokorkeuden mitalta. Laatikon kylkeen on hyvä merkitä sen sisältö esimerkiksi dymo-konetta tai maalarinteippiä hyödyntäen. Tällä tavoin ehkäistään turha penkominen tulevaisuudessa. 🙂

Kylmässä tilassa säilyttäessä suosittelen vaatteille ja tekstiileille vakuumipusseja ja paperitavaralle kannellisia ilmatiiviitä laatikoita, jotta sisältö ei kärsisi ilmankosteuden ja lämpötilojen vaihteluista Suomen säässä.

Löysin Tuontitukusta alehintaiset mustat muuttolaatikot, joita tilasin 12kpl varastointia ja tulevaisuuden tarpeita varten. Laatikoihin pakataan remppatarvikkeita, tytön leluja sekä miehen varastoitavia tavaroita (mm. nuoruuden musalehtikokoelmat ja vanhat harrastusvälineet), jotka ovat kulkeneet hänen matkassaan repaleisiin banaanilaatikoihin pakattuna viimeiset kymmenen vuotta. 😀

Muistakaahan käydä osallistumassa blogini lukijakyselyyn! Sähköpostiosoitteensa jättäneet osallistuvat automaattisesti Stockmannin 100€ lahjakortin arvontaan! 🙂 Kyselyn löydät TÄÄLTÄ!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

2 kommenttia “Varastokopin organisointia!

  1. Ah, niin inspiroivaa! 🙂 Itsellä raivaus- ja järjestelyprojektia pukkaa tässä, niin tästä saa inspismotivaatiota.

    1. Irina: Hihii, pääsimpäs ja muistimpas viimein tulla tännekin vastailemaan. 🙂 Mukavia tyhjennys ja raivaushetkiä.. PS. tulen hakemaan kuorman huomenna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *