Kukkalakossa – Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen!

Olen asettanut itselleni joulukuulle asti kestävän kukkalakon, joten kauniit kimput ja leikkokukat jäävät kauppaan vaikka kuinka mieli tekisi piristää päivää tai kattausta. Onneksi viherkasvivalikoimastani irtoaa muutama kattauksen kaunistaja ruokapöydällekin, joten arjesta voi jatkossakin nauttia hieman nätimmin…

Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

By Lassen Kubus -tuotteet

By Lassen pienistä Kubus -kulhoista* ja kyntteliköstä* saa kauniin kolmen suoran ja sellaisen taiteilin tämän päivän kattaukseen. Vaihtoehtoja löytyy viherkasveista enemmänkin ja huomenna ajattelin kokeilla pennimuorin ja aloe veran yhdistämistä samaan pöytään soppakattilan kanssa. 🙂 Pienikin väri ja vehreys saa ihmeitä aikaan, eikä aina tarvita edes kynttilöitä saadakseen kattaukseen kivan tunnelman. 

Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen
Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

Lautaset kuin kukat

Katoin pöytään ostamani Arabian Koko -sarjan M-kokoiset kulhot*, jotka ovat normaalin syvän lautasen kokoisia. Alimmaisena kattauksessa oleva Koko-lautanen* on meillä käytössä lähinnä katelautasena, joskus harvoin syömme niistä pelkästään.

Pienet S -kokoiset Koko-kulhot* ovat loistavia keitto- ja puurokulhoja. Aamupuuron joukkoon ripotellut marjat ja maitotilkka asettuvat kivasti kulhon laitamille ja niitä on helppo säännöstellä lusikkaan juuri oikea määrä per suupala. Puurot ja keitot ovat pysyneet myös lämpimämpinä pitempään näissä suipon mallisissa kulhoissa, verraten esim Iittalan Teema -sarjan kulhoihin, jotka ovat laakeammat. ♥

Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen - Sisustusvinkki Omakotivalkoinen

Arjesta saa helposti kaunista ja perheen ruokahetkestä merkityksellisempää, kun kattaa kauniisti ja laittaa elektroniikkavempaimet syömisen ajaksi kiinni tai ulottumattomiin. Meillä ei enää aikuisetkaan “saa” katsella kännykkää tai tablettia pöydässä, ja vaikka tuo kuulostaa joistakin ehkä hieman tyhmältä, niin ruoka oikeasti maistuu paremmalta ilman ylimääräisiä visuaalisia virikkeitä. 🙂

Ihanaa iltaa ja iltapalahetkeä kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


24 kommenttia “Kukkalakossa – Kaunis kattaus viherkasveja hyödyntäen!

 1. Heh, itse olen myös viherlakossa.<br />
  Mieheni kielsi minua ostamasta/juurruttamasta/varastamasta pistokkaita/ottamatta uusia sisäkasveja.<br />
  Meillä ikkunalaudat pursuilee erilaisia kukkasia (kiinanruusu 2m korkea kukkii punaisena, tuoksuköynnös kukkii, aloevera kukkii, rahapuu on rungoltaan ranteenpaksuinen…). Tietyt kukat rakastavat huithapelihoitoani.<br />
  Kotini on kaukana minimalistisesta, toisaalta maalaistalo on koirien/lapsien/miehien kestävä. Lauta/kivilattiat kestää, samoin rasvanahkasohvat ja punatiilitakka/leivinuuni….<br />
  <br />
  Onneksi mulla on iso piha, johon saan istuttaa perennoita ja kukkasia sieluni kyllyydestä (kunhan traktori/autobaanat on vapaita varjeltavista rehuista ja ruohonleikkurilla pääsee ajaan nurmikon…).<br />
  <br />
  Tykkään blogistasi, olen hieman saanut vinkkiä järkeistää vaategarderoobiani (jota käytän navetan ulkopuolella). Kotisi on ja ei ole unelmani. Pidän illuusiosta, aina siistiä/itsestään puhdistuvaa (omassa kodissa isoillakoirilla karvanlähtö, luovuin alakerran matoista lattialla…myös orpo karitsa nukkuu koirien kanssa nyt keittiön sohvalla…koirat ja karitsa on valkoisia…et jotain samaa kodeissamme on viherlakon lisäksi).

  1. mari: Olisi ihanaa jos olisi oma piha jonne istutella kaikenlaista kaunista. &hearts; Se onkin ainut isompi miinus kerrostaloasumisessa kun joutuu tyytymään pieneen parvekkeeseen. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että olet saanut inspiraatiota oman garderooppisi järkestelyyn. &hearts;<br />
   <br />
   Ihana tuo karitsa, tulee mieleen se Lambi-mainoksen pikkuinen lammas. &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Multa ja ruoka eivät sovi samaan pöytään eli tätä olen itse noudattanut eli etikettivirhe jo multaruukkuinen kasvi 'haisee' kun vieressä syödään

  1. Alli: Olin ennen samaa mieltä mutta nykyisin pyörtänyt mielipiteeni. 🙂 Omat viherkasvini eivät tuoksahda ollenkaan, piti ihan testata äsken iltapalalla istuessa ja laitoin kärsäni melkein kiinni kukkamultaan – ei hajua pienintäkään. 🙂

  2. …nimiitäin oikeasti varsinkin nuo kasvit ovat umpinaisissa ruukuissa/kulhoissa.<br />
   Kasvithan eivät itsessään haise vaan se märkä multa, joka parhaassa tapauksessa homehtuu.<br />
   Olen ihmetellyt miksi istutat viherkasvit nuihin umpinaisiin kulhoihin ym. vastaaviin?<br />
   Aika tiuhaan oletkin vaihtanut kasveja, olet maininnut etteivät ne kestä.Suosittelen perehtymään näissä istustusasioissa niin saat kukkasi kestämään.

  3. Multa haisee: meillä ei haise kyllä multakaan eikä homeesta ole tietoa. 🙂 Ihmeen hyvin ovat viime aikoina kasvit meillä viihtyneet, varsinkin sisällä olevat (parvekkeella niin vaihtelevat säät ja lämpöasteet). 🙂

 3. Kaunis ja raikas kattaus! Ole näköjään hankkinut uuden ruokapöydänkin! Vai onkos tuo sama/samanlainen pöytä ollut teillä joskus aikaisemminkin? Teilläkin näyttää pöydät vaihtuvan alinomaa, ei ollut siis kritiikki vaan toteamus:) Itsekin olen vaihtelunhaluinen ja huomasin ostaneeni aika lyhyen ajan sisään neljä eri pöytää! 😀

  1. Magia: Ruokapöytä ilmestyi meille maaliskuun lopussa ja korvasi vanhan pyöreän Ikean teräspöydän. 🙂 Olen itseasiassa miettinyt miksi olen niin usein vaihtanut ruokapöytää ja tulin siihen tulokseen, että ruokailutilan pienuus ja sisustuksen toimimattomuus ruokailutilassa saivat aikaan muutosvimmaa. 🙂 Nykyinen pöytä on ihan ok ja jos joskus tulee mahdollisuus korvata se jollakin ihanalla laadukkaalla massiivipuisella valkoisella pöydällä, niin sen kyllä surutta teen. 😀 Seuraava pöytä aikanaan saa kuitenkin luvan olla se viimeinen tässä elämässäni, joten kriteerit ovat melko korkealla. :D<br />
   <br />
   Pöytien vaihtelu on kyllä ollut todella virkistävää, pakko myöntää. 🙂 Vanhoissa pöydissä ei koskaan ollut mitään sellaista vikaa että ne olisi pitänyt pakolla vaihtaa toiseen, mutta parempaan suuntaan on kuitenkin mallissa ja muodossa aina menty. 🙂

 4. Kyllä kynttilöillä ja servieteillä saa kauniin kattauksen pienellä vaivalla! ♡ Meillä on myös ehdoton kielto, että ruokapöytään ei tuoda mitään elektronisia laitteita. En myöskään pidä siitä, jos puheluun vastataan kesken ruokailun.

  1. Heidi: Niin saa, servetit jo yksistään tuovat pöytään ylellisyyttä, vaikka kyseessä olisi ihan paperiversiotkin. &hearts;<br />
   <br />
   Puhelimeen vastailu kesken syömisen on ärsyttävää, meillä on siihenkin kielto kun yhdessä syödään. 🙂

  1. Eilna: Pienten kulhojen muita istustusideoita ja ison pienen Kubuksen kokoeroa voit kurkata alla olevista postauksistani:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/viherkasvit-kulhoissa&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/viherkasvit-kulhoissa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/06/toivepostaus-kubus-kasvit&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/06/toivepostaus-kubus-kasvit</a><br />
   <br />
   Ja viimeisenä ihanat joulupallot isossa Kubus -kulhossa:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/10/joulutunnelmointia&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/10/joulutunnelmointia</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/02/synttarilahjontaa&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/02/synttarilahjontaa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/12/kuusi-kubus&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/12/kuusi-kubus</a&gt;

  2. Oi, kiitos paljon:) Tilasin itselleni tuon pienemmän koon lassen kubus kynttelikön, sillä arvelin ison olevan liian iso omaan sisustukseeni. On se vaan niin kaunis!

  3. Eilna: pieni Kubus on todella suloinen, siihen voi kukkien lisäksi laittaa tarjolle esim konvehteja, pipareita, keksejä tai vaikkapa kosmetiikkaa kuten kynsilakkoja ja huulipunia. &hearts;

  4. Ostin siis tuon kynttilänjalan 🙂 Kulho on myös haaveissa, mutta joskus tulevaisuudessa sitten.

  5. Eilna: Hölmö minä, luulin että tarkoitit kulhoa vaikka kirjoitit ihan selkeällä suomenkielellä ostaneesi kynttelikön. 😀 😀 😀 Ajatuksen menivät jotenkin ristiin… vähän samalla tavalla kun ostin kuukausi takaperin tomaatteja vaikka ostoslistan mukaan piti ostaa kurkkua, ja tajusin asian vasta kotona kauppakassia jääkaappiin purkaessani. 😀 Tarkastin siis vielä kassajonossa että kaikki listan tuotteet olivat kärryssä, varhaisdementia iskee ilmeisesti. 😀

  6. Ei se mitään 😀 näitä sattuu itse kullekin aina silloin tällöin. Vaikka ainoa syy, miksi pitää lähteä kauppaan on ostaa kahvia niin ei ole mikään yllätys, että se kahvi saattaa jäädä ostamatta 😀 joskus on kyllä semmonen lahopää ettei toista.

  7. Eilna: Toi kahvi on tuttujuttu, suodatinpussit kuuluvat myös tuohon ryhmään jonka takia lähdetään kauppaan, mutta jotka sitten unohdetaan kuitenkin ostaa. 🙂

 5. Sinulla on aivan ihana koti ja silmää sisustukselle. Olen seurannut sinun sisustusmuutoksia jo pidemmän aikaa. 🙂 Tuo pöytä ja tuoli ihastutti minua kovasti. Mikä ja mistä nuo tulolit ja pöydät ovat? 🙂

  1. Kirsi: Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Pöytä on miehen ostama (tavallinen huonekalukauppakaluste, ei mitään huippumerkkiä :)), samannäköistä pöytää on saatavana Askosta, Iskusta, Jyskistä, Hobbyhallista ja monista kalusteita myyvistä verkkokaupoista kuten kalustekauppa.com tms. :)<br />
   <br />
   Tuoleja on kahdenlaisia, ritilätuolit ovat Hayn Hee -tuoleja, ja puutuolit ovat Muuton teräsjalkaisia Visuja. 🙂 Molempia tuoleja löytyy Finnish Design Shopista sekä Formverkistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *