Asupostaus – Uusi Tiger of Swedenin villakangastakkini!

Villakangastakkia ei vielä hetkeen tarvita, vaikka takkikauppa käykin jo kuumana. Itsekin olin ajoissa liikenteessä ja vaihdoin lähes lennosta virheostokseksi todetun Marimekon takin tähän ihanan rentoon Tiger of Swedenin Kelli Coat -villakangastakkiin. Vastaavanlaisen Cayla Coat -nimisen takin löysin ja ostin myös viime syksynä, mutta siinä ilmenneen vetskarivian vuoksi jouduin palautuspuuhiin… oma kokoni oli valmistajaltakin loppuunmyyty ja jäin silloin ikävästi nuolemaan näppejäni. Nyt oli kuitenkin onni matkassa ja onnistuin nappaamaan sen ainokaisen omaa kokoani olevan mustan Kelli Coatin, jippidii. 🙂 

Omakotivalkoinen_25082015_6792_2.jpg

Omakotivalkoinen_25082015_6787.jpg

Omakotivalkoinen_25082015_6808.jpg

Omakotivalkoinen_25082015_6802.jpg

Omakotivalkoinen_25082015_6805.jpg

Villakangastakki Tiger of Sweden Kelli Coat, nahkanilkkurit Vagabond Code, pillifarkut Zara Basic, huivi Tiger of Sweden Orelle Scarf, huulipuna ja kynsilakka Dior Rouge 999 Red Royalty

Tiger of Swedenin Kelli Coat on hivenen unisex -mallinen, vaikkakin sen yläosassa on otettu huomioon naiselliset muodot. 🙂 Polvipituisessa takissa on painonapillinen pystykaulus sekä viistosti kulkeva vetoketju. Materiaali on 80% villaa ja 20% polyamidia, sisäpuolella on musta vuorikangas, joka on vartalon kohdilta 100% viskoosia ja hihoista 100% polyesteria. Takki on varmasti lämmin jopa pakkaskeleillä ja lähempi tarkastelu kertoo sen olevan erittäin laadukkaasti valmistettu, ommeltu ja viimeistelty. Uskon ja toivon että se kestää aktiivista käyttöä useita vuosia… ♥

Loppuviikosta on tulossa lisää monen toivomia asukuvia, tosin vain yhden isomman ja useamman asukokonaisuuden sisältävän postauksen muodossa. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

25 kommenttia “Asupostaus – Uusi Tiger of Swedenin villakangastakkini!

 1. Kaunis, hyvännäköinen takki. Mulla on itsellä jo varmaan 5 vuotta vanha villakangastakki, enkä aio ihan heti vaihtaa. Se ei ole mikään merkkitakki, mutta löysin sen Haloselta aikoinaan ja maksoi alessakin ihan tuntuvasti. Ihanaa, kun löytyy tosi mieluinen ja hyvälaatuinen vaate, sellaista käyttää tosiaan vaikka kuinka ja kauan! <br />
  <br />
  Ja hei, ihania kuvia sinusta! &hearts; Pitäis nähdä taas…!

  1. Heidi: Tämä on ensimmäinen ns. laadukas villakangastakkini ja toivon että se kestää käyttöä vuosia. &hearts; &hearts; Hyvälaatuista vaatetta käyttää mielellään ja tämä Kelli coat on kyllä sellainen vaate, jota pukiessa oikein hykertelee onnesta. :)<br />
   <br />
   Niin pitäs, grillit ja terassitkin on vielä testaamatta. 😉

 2. Näytätpä tyylikkäältä! &hearts; Sun rinnallashan mä kalpenen välittömästi, jos liikutaan yhdessä. *kade* 😉

  1. Irina: Pöh pah hömpsis. 🙂 Sinulla on se ihana duffelin mallinen villakangastakki, sitä ihastelin jo viime syksynä joten tasoissa ollaan. &hearts;

 3. Kaunis on takki ja soppi sinulle hyvin 🙂 Villakangastakki on hyvä valinta ja kestävä. Minulla on ollut varmaan yli 10-vuotta laadukas villakangastakki jonka joudun nyt surukseni laittamaan roskiin. Viime talven vielä sen kanssa kuljin, vaikka olisi jo joutanut silloin, mutta se on niin lämmin ja ihana 🙂 Takki on niin loppuunkäytetty ettei sitä voi laittaa edes kierrätykseen.

  1. Pirjo V: Toivottavasti tämä minunkin takkini on kymmenne vuoden päästä hengissään. 🙂 Luottovaatteiden hajoaminen ja kuluminen on aina surku juttu, itsekin tuossa hyvästelin yhdet lempilegginsini kun olivat niin resuiset ja saumoista osittain jo purkautuneetkin, taisivat olla vuoden 2008 hankintojani. 🙂

 4. Hyvännäköinen takki, sopii sinulle oikein hyvin. Kävin itsekin tuota sovittamassa, mutta se tuntui näin kesähelteillä keveiden vaatteiden päällä ihan älyttömän painavalta ja vetoketjun kanssa oli ongelmia siinäkin yksilössä.

  1. Annastiina: Runsaasti villaa sisältävät takit ovat todella tiiviitä ja aika painaviakin. Marimekon Kompakti -takki painoin vielä tätä Kelli Coatiakin enemmän, ehkä sen vuoksi Kelli ei tunnu minusta painavalta. 🙂

 5. Heeeei itsekin olen aivan ihastunut samaiseen takkiin! Osaisitko yhtään kertoa millaista kokoa tuo on, normaalia pienempää tms?

  1. Niina: Minusta takki on normaalia kokoa, ainakin hartia ja rintalinja ovat mitoitettu peruskaavojen mukaan. 🙂 Itse otin normaalin koon, eli samaa kokoa kuin monet sisävaatteenikin. 🙂

 6. Onnea uuden takin johdosta ! Kannatti käyttää paljon aikaa, löytyi nappi ja ei tarvi viedä ompelijalle.

  1. Lanttuleikkuri: Kävi kyllä hyvä tuuri että löysin Marimekon palauttamisen jälkeen melkein heti tämän viime vuotista unelmatakkiani vastaavan Kelli Coatin. 🙂 &hearts; &hearts; &hearts; Ja säästyi se satanenkin siitä ompelimotyöstä. 🙂

 7. Sain joskus Stockmannin myyjältä neuvon olla käyttämättä teippiharjaa kalliiseen, sileäpintaiseen villakangastakkiini. Se kuulemma pilaisi materiaalin nostamalla nöyhtiä pintaan. Ja tottahan se on! Kovin harva vaan taitaa tietää tästä, joten tämä vinkiksi.

  1. STOP nöyhdälle: Tuo on totta, itsekin saanut tuollaisen neuvon aikoinaan vaatekaupassa työskennellessäni. Tosin olin sellaisessa ketjussa töissä, jossa ei aitoa villaa juurikaan tuotteiden materiaalitiedoissa näe. :)<br />
   <br />
   Runsaasti villaa sisältävät vaatteet olisi hyvä ravistella huolella ja sen jälkeen käyttää kostutettua pehmeää sientä loppujen nöyhtien ja karvojen irroittamiseen. Itse en ole vielä joutunut karvanpoistoa kokeilemaan Kelli Coattiini, mutta teen tuosta postauksen kun ensimmäinen kerta on käsillä. 🙂

  1. Pidempi tukka: Hiusmallini on ylikasvanut huhtikuussa leikatusta polkasta ja harkitsen parhaillaan menenkö leikkautamaan polkan takaisin. Pitkiä hiuksia en tahdo, en jaksa niiden kanssa väkertää ja laittaisin hiukset kuitenkin aina ponnarille tai suttuiselle nutturalle. Säästää ajan lisäksi shampootakin kun pitää hiukset olkapäiden yläpuolella. 🙂

 8. Kiitos vinkistä Miia ? Samainen takki kotoutui tänään Stockmannilta. Kysyin tuosta nöyhdästä ja kaksikin eri myyjää totesi, että ei pitäisi nöyhtää tulla teippiharjan käytöstä näissä kalliimmissa takeissa. Olisi kuulemma halpojen ei niin paljon villaa sisältävien takkien ongelma⁉

  1. Kati: ihanaa että sait omasi, Kelli Coat on ihan mieletön ja niin ajaton kaikessa yksinkertaisuudessaan että sopii tulevinakin vuosina päälle. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Polyesteritakkeja voi teippiharjalla puhdistaa, kunhan teipiharjan liima ei ole liian vahva. H&amp;M:n teipiharjat on parhaita, koska ne ovat todella &quot;kevyitä&quot;. 🙂 Villalla on tapana huovuttua, eli mennä sellaiseksi tiiviiksi paksuksi &quot;nukaksi&quot;. Teippiharjaa voi toki käyttää, mutta päivittäin sitä en suosittele. Teipiharja ikäänkuin vetää karvan pintaa ulospäin ja saa aikaan sellaisen pörröisen olemuksen, sitten kun takki kastuu vedessä tai räntäsateessa, se saattaa alkaa huovuttua. Toki tässä voi olla poikkeuksiakin ja nykyinen tapa käsitellä villakangasta jo valmistusvaiheessa saattaa olla muuttunut, mutta itse olisin varovainen ja testaisin teippiharjaa ensimmäisiä kertoja johonkin näkymättömään kohtaan, ihan vain varmuudeksi. 🙂

 9. Kyllä ajattelin varovainen olla joka tapauksessa. Sen verran hintava ja ihana takki kuitenkin, että sen huoltoon kannattaa panostaa ? Ehkä odottelen ensin sinun postaustasi nöyhdän poistosta ?

  1. Kati: Joudun todennäköisesti parin viikon päästä putsaamaan takin irtokarvoista ja teen postauksen heti kun eka tarraus on tehty. 🙂

 10. Kysyisin takin koosta, onko normaalia mitoitusta vai pienempää / suurempaa? Minkä kokoinen takki sinulla on? Onko eu vai uk kokoa ja mikä on vastaavuus uk luokituksessa jos eu? Oletko kuinka pitkä? Takki yltää sinulla polviin ja haluaisin yhtä pitkän takin. ? t. Senni

  1. Senni: Mielestäni takki on normaalia mitoitusta, omaa vaatekokoa vastaavan takin alle mahtuu ohuehko neulekin. Oma takkini on EU-kokoa 32, UK-mitoituksessa se vasta kokoa 4 ja US-mitoissa kokoa 2. Olen himpun alle 160cm. Toivottavasti tästä oli apua oikean koon valinnassa ja helman pituuden mittailussa. &hearts;

  1. Kati: En ole tehnyt vielä. 🙂 Balmuirin tilaisuudessa roiskutin päälleni mehua ja pyyhin takin rintamuksen sekä hihan kotiin päästyäni vedellä kosteutetulla mikrokuituliinalla, takki puhdistui todella hyvin eikä jäänyt edes mehun hajua takkiin kiinni. 🙂 Mikrokuituliina on siis ehdoton apulainen yksittäisten tahrojen putsauksessa, koko takin pesun suosittelen tekemään pesulassa. 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *