Kahvia soolona – Moccamaster Cup One!

Pannukahvin keittäminen alkoi olla hieman puuduttavaa puuhaa kaikkine purun poistamisineen, joten päätin repäistä ja ostaa itselleni kahvinkeittimen, jota olen jo vuoden päivät ihastellut monissa blogeissa. 🙂 Mattamusta Moccamaster Cup One -keitin on pienikokoinen tehopakkaus ja olen tänään keitellyt jo viidesti kaffetta. 🙂

Omakotivalkoinen_08102015_7955.jpg

Omakotivalkoinen_08102015_7968.jpg

Yhden kupin keittimessä ei ole perinteistä lasipannua laisinkaan, sillä kahvi suodattuu suoraan kuppiin. Myös lämpölevy puuttuu ja sen tilalla on irroitettava konepestävä muovinen alusta. Kahvinkeittimen mukana tuli kaksi posliinista silikoninauhalla varustettua mukia, jotka niin ikään voi pestä koneessa.

Omakotivalkoinen_08102015_7972.jpg

Omakotivalkoinen_08102015_7990.jpg

Moccamasterilla on omat Cup One -suodatinpussinsa, joita ostin suoraan 6 paketillista, kun en tiennyt saako ruokakaupasta tarpeeksi pieniä suodattimia. Niiden lisäksi ostin testiin Melittan 101-kokoisia pusseja, jotka onneksi olivat juuri oikeaa kokoa. Jatkossa riittääkin siis S-marketin edullisempi suodatinpussianti. 🙂

Omakotivalkoinen_08102015_7993.jpg

Omakotivalkoinen_08102015_7995.jpg

Cup One keittää kahvit samalla tavoin kuin muutkin Moccamasterin valmistamat kahvikeittimet – vastus lämmitää veden 92-96-asteiseksi ja patentoitu pumppurakenne suodattaa veden pehmeästi suodatinsuppiloon kahvipurujen joukkoon. Cup One -mallille annan lisäksi erikoisplussaa automaattisesta sammutuksesta, virta menee välittömästi pois päältä vesisäiliön tyhjennyttyä.

Omakotivalkoinen_08102015_8005.jpg

Omakotivalkoinen_08102015_7975.jpg

Namnam, ihana herätä aamulla ja laittaa pitkästä aikaa kahvit tippumaan ilman pannun pesua ja haudutusajan odottelua. ♥ Tämä investointi todellakin kannatti… 🙂

Huomenna tulossa postausta puukoreista sekä Orthexin säilytyspurkkien arvontavoittajista, olkaahan kuulolla jotka osallistuitte arvontaan viime viikolla. 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

24 kommenttia “Kahvia soolona – Moccamaster Cup One!

 1. Ei liity aiheeseen mut muistelen että olet kertonut puhdistavasi nahkasohvan Universal Stonella..kerrotko miten tämä käytännössä tapahtuu? 🙂

  1. NK: Universal Stonella on tullut putsattua nahkasohvaakin monet kerrat. 🙂 Olen tehnyt aiheesta postauksen, jonka voit käydä kuvien kanssa lukaisemassa täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/10/valkoisen-kodin-pelastaja&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/10/valkoisen-kodin-pelastaja</a><br />
   <br />
   Pesun suoritan mikrokuituisella siivousliinalla, jonka kostutan ja vaahdotan Universal Stonella. Myös froteinen pesukinnas on loistava tähän hommaan ja sellainenkin minulla on käytössä. Universal Stone pitää erikseen &quot;huuhdella&quot;, eli pyörivin liikkein suoritetun pesun jälkeen aine pitää pyyhkiä puhtaalla kostealla liinalla tai pyyhkeella pois. 🙂

 2. Wau. Maistuu, uskon sen!=) meillä tämä ei toimisi kun mies lipittää monta kuppia kahvia, minä juon myös. Sais kokoajan olla lataamassa. Meillä myös moccamaster mutta pannulla. Tarvii keittää semmoset 5-6 kuppia het aamusta. Vähän yritin tirkistellä olkkarin puolelle…josko siellä kohtpuolii valmista 😉 &hearts; ootan innolla!

  1. Pippuriina: Meillä minä olen ainut joka juo enää kahvia, joten tämä yhden kupillisen keitin sopii paremmin kuin loistavasti omiin tarpeisiini. 🙂 Tällä saa tehtyä ison kupillisen kahvia, jonka joukossa on reilusti maitoa, 0,5L Koko-sarjan kupillinen on yleensä aamuannokseni. 😀 Päiväkahviksi riittää pienempikin kupponen. :D<br />
   <br />
   Olkkari on valmiimpi muttei vielä ihan kunnossa. 🙂 Viimeistään ensi viikolla saan loputkin jutut siellä kuntoon, joten uskallan arvioida että alkuviikosta ilmestyy postausta. 🙂

 3. Ostin muutama kuukausi sitten uuden mocciksen (159e) ja katselin noita cup one keittimiä silloin enkä oikein ymmärtänyt, kuka haluaa panostaa (179e) tuon summan kun edullisemmin saa kokonaisen keittimen. 🙂 Ymmärtäisin vielä, jos tuon saisi jotenkin tosi edullisesti, niin ehkä joku yksin eläjä jolla ei käy ikinä vieraita, voisi olla koderyhmää.

  1. Jenni: Pieni kahvinkeitin sopii sellaisiin talouksiin joissa on vain yksi kahvin juoja ja tilaa keittimelle rajallisesti. Meillä tilaa olisi vaikka isolle kahvikoneelle, mutta halusin mahdollisimman pienen ja kompaktin keittimen jolla saan itselleni keiteltyä aamukahvit. Vieraita varten käytän jatkossakin pannua, kyläläiset odottavat oikein saavansa pannukaffetta kun meille tulevat. 😀

  1. Miu: No en tosiaan, hirmuinen turhake ja ruma kuin synti, ellei ole integroituna kalusteisiin. 🙂 Olen jo monta vuotta ollut ilman mikroa enkä ole kaivannut sitä kertaakaan. Uusi uuni on lisäksi niin nopea että saan sillä lämmitettyä ruoan samassa ajassa kuin mikrollakin, ruoka tosin on paljon makoisampaa kuin mikrotettuna. 😀

  1. Nanna: Kahvia voi keittää vain tietyn määrän kerrallaan. Vesisäiliöön mahtuu vettä maks 4dl joten siitä saa joko yhden ison kupillisen tai kaksi pienempää &quot;vierasvara&quot; kuppia. Itse juon kahvia aina ison satsin kerrallaan joten kaikki 4dl menee omaan nassuun. 😀

 4. Hei, minkä kokoinen tuo mukana tuleva kuppi/muki on? Silmämääräisesti näyttäisi olevan 3.5-4 desiä, mutta kuvasta ei aina hahmota kokoa oikein.

 5. Huvittavaa sinänsä, kun vielä jokin aika sitten hehkutit miten saat aiemmalla pannullasi keitettyä kahvit niin kätevästi. Niin ne mielipiteet ja mielihalut taas muuttuu…

 6. Oi, tuota oon itekkin monesti Sokoksella ihaillut ♥ Mietin vaan pystyykö käyttää muitakin mukeja kuin noita kahta, jotka tulivat mukana? Olisi sääli olla käyttämättä muumimukeja kun hieno kokoelma niitä on jo kerätty kahvikupposiksi

  1. Susanna: Pystyy käyttämään muitakin kuppeja. 🙂 Minä siemailen kahvia parhaillaan Arabian Koko -sarjan 0,5L kupista joka mahtuu Cup One -keittimen alle. 🙂

 7. Tilasin juuri itselleni tällaisen, sinkkutaloudessa ei isompaa määrää kahvia tule keitettyä ja minäkin vieraille keittelen sitten isomman satsin pannulla. Toivottavasti osoittautuu niin hyväksi kuin odotukset ovat. Ja kiitos tästä blogista! Jostain syystä käyn tämän säännöllisesti lukemassa, vaikka valkoista kotia minulla itselläni ei ole eikä tule! Ehkä se erilaisuus juuri kiehtookin ja kivasti kirjoitetut jutut.

  1. Laura: Itse olen tykännyt tästä keittimestä todella paljon, plussaa annan kauniista ulkomuodosta, sirosta koosta, ja siitä ettei kahvipannua tarvitse huuhtoa ja pestä, sitä kun ei ole. 🙂 Arabian isot Koko-kupit (0,5L) sopivat suodattimen alle kun kuppialustan ottaa pois. Siihen tiputtelen yleensä aamukahvini jotta saan reilun satsin maitoa mahtumaan joukkoon. 🙂

 8. Kiitos Miia kuvista ja hyvästä infosta. Mun kommentti tulee tosin jo hieman myöhässä:)
  Kuukkeli toi sun sivulle, kun etsin tietoa Moccamaster Cup One keittimestä. Ja vastauskin tuli: suppiloon sopii Melittan 101 suodattimet. Tässä on minun seuraava keitin.
  Mä juon kaksi kuppia kahvia päivässä: aamukahvin ja kaksi pakastettua kauraleipää mikrossa lämmitettynä, päälle Beceliä, juustoa ja lihaleikkelettä. Puolen päivän seutuvilla sama annos välipalaksi. Ne ovat tärkeitä hetkia täillaiselle yksin asuvalle papparaiselle ja siksi kahvin pitää olla Presidenttiä vaaleapaahtoisena; se tuntuu suussa pehmeältä myös jälkimakuna.

  Eläkeläispappa

  1. Jorma: Kiitos kommentistasi, tuli ihan hymy suunpieliin kun sitä luin. 🙂

   Melittan 101 on juuri oikean kokoinen, samoin sopii myös Rainbown 101 jos sellaista S-ketjun ruokakaupan hyllystä löydät (ovat aika harvassa ja itse nähnyt vain Prismassa).

   Moccamasterin One Cup on loistava keitin, se sammuukin suoraan itsestään eikä koskaan tarvitse jäädä miettimään muistiko sammuttaa keittimen. Itse olen niin hajamielinen että aikaisemmin aina jouduin palaamaan kotiovelta takaisin varmistamaan että olin sammuttanut kaffepannun. 😀

   Vaalea pressa on minunkin suosikkini, tosin juuri nyt juon iltakahvina Robert Pauligin joulukahvia, jossa joukossa kardemummaa ja kanelia. Maistuu ihan siltä kuin olisi pullakahvilla, tosin ilman sitä pullaa, mutta ajaa saman asia ja tulee hirmu hyvälle tuulelle. 🙂

   Ihanaa alkutalvea ja mukavia kahvihetkiä! ♥︎

 9. Paljonko laitat kahvia tuohon yhteen mukilliseen? Sellaisen yhden mitallisenko joka perus-moccamasterissa laitetaan kahteen kupilliseen?

  1. Outi: laitan kaksi hieman kulkurallista mittaa kahvia ja vettä merkkiviivaan asti. Eli tavanomainen määrä 2 mittaa kahvia yhteen isohkoon kupposeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *