Kosmetiikkasuositus – Erittäin Hieno Suomalainen Vehnänalkio & Omena

Olen käyttänyt Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan shampoota ja hoitoainetta jo yli vuoden, eikä hiukseni ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa. Edes huhtikuisen raidoitus ja värjäyspaketin jälkeen en kaivannut hiuksilleni lisähoitoa, vaan pärjäilin mustikkaisella shampoolla ja perinteisellä valkoiseen apteekkarinpulloon pakatulla klassikkohoitoaineella. Nyt Erittäin Hieno Suomalainen -sarja on täydentynyt värjätyille ja käsitellyille hiuksille kehitettyllä plus-tuotesarjalla, joka sisältää hellävaraisesti syvähoitavan shampoon ja hoitoaineen. Hoitavina tehoaineina on käytetty omenauutetta sekä ravitsevaa vehnänalkioöljyä, joka hoitaa ja antaa hiuksille kiiltoa. Tuotteet eivät sisällä silikonia, mikä on itselleni tärkein kriteeri hiustenhoitoaineiden valinnassa. 🙂

Erittäin Hieno Suomalainen omenauute ja vehnänalkioöljy shampoo ja hoitoaine kokemuksia
Erittäin Hieno Suomalainen omenauute ja vehnänalkioöljy shampoo ja hoitoaine kokemuksia
Erittäin Hieno Suomalainen omenauute ja vehnänalkioöljy shampoo ja hoitoaine kokemuksia

Reipas puolipulloa on jo käyttökokemusta takana ja mikään hehkutukseni ei ole riittävä – kerrankin on saatavana edullinen, kotimainen ja riittävän hoitava silikoniton tuotesarja, joka tuoksuu miedolta ja mukavalta. Tuoksu tuo itseassa mieleeni New Yorkin, sellaisen hennon hedelmäisen tuoksun jolta paikalliset ihmiset tuoksuivat ohi kulkiessaan. ♥ Itse kuvailisin tuoksua jopa ylelliseksi, hotellimaiseksi ja sopivalla tavalla neutraaliksi – teinimäiseksi mieltämäni omena ei tuoksu liikaa. 🙂

Suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan, jopa vaurioituneiden ja värjättyjen hiusten omistajia tällä kertaa!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

20 kommenttia “Kosmetiikkasuositus – Erittäin Hieno Suomalainen Vehnänalkio & Omena

 1. Hei Miia! Onko sinulla joku syy että et halua silikonillista shampoota? 🙂 Tiesithän että on olemassa hyvälaatuisia ja huonolaatuisia silikoneja? Huonolaatuisia silikoneja on lähinnä kaupan tuotteissa mutta monissa kunnollisissa kampaamontuotteissa käytetty hyvälaatuinen silikoni ei ole haitallista hiuksille vaan päin vastoin. Vai haluatko siksi juuri silikonittoman kun käytät kaupan tuotteita?

  1. Jonnas: En halua minkäänlaista silikonia hiuksiini, sillä ne parhaimmatkin silikonimolekyylit muodostavat hiuksen pintaan kalvon. Olen käyttänyt viimeistä vuotta lukuunottamatta pelkästään kampaamotuotteita (olen parturikampaaja) siitä asti kun täytin 18v ja löytänyt monia hyviä shampoosarjoja. Redken oli (ja on kampaamotuotteista edelleen) suosikkini vuosikaudet, mutta Erittäin Hieno Suomalainen sopii omille hiuksilleni paremmin, tekevät niistä kiiltävät ja tuuheat ilman ylimääräisiä täyteaineita tai silottajia. 🙂 Tämä vain oma mielipiteeni asiasta, eikä tarkoitukseni ole väheksyä kampaamotuotteita. 🙂

 2. Näitä uutuuksia pitää ehdottomasti kokeilla värjättyihin hiuksiini. Kiitos vinkistä!

  1. J: Kannattaa kokeilla, uskon että yllätyt iloisesti. 🙂 Hintakaan ei päätä paina, jos ei sitten olekaan niin mieluisa että vakkarikäyttöön jäisi. Ja plussaa että voi käyttää myös herkkäihoisilla sekä lapsilla, joten on helppo lahjoittaa poiskin jos ei jostakin syystä tykkää itse käyttää. 🙂

 3. Olen myös käyttänyt Redkenin ja Kerastasen tuotteita monta vuotta ja nyt kesällä ostin kokeiluun Erittäin hienon mustikkashampoon ja hoitoaineen. Ja yllätyin erittäin positiivisesti. Itselläni on luonnonkiharat hiukset ja ihan mikä tahansa hiustenhoitosarja ei käy, mutta mustikkasarjaa voin kyllä suositella. Täytyy seuraavaksi ottaa kokeiluun tämä uusi sarja.

  1. Linda: Täysin sama kokemus minulla, todella uskomatonta että pikkuruokakaupoistakin halvalla saatava shampoo-sarja on näin hyvälaatuista. 🙂 Mustikkashampoo on todella hyvä minunkin hiuksilleni, ja tämä uusi on vielä sitäkin parempi, kannattaa ehdottomasti ostaa ja kokeilla. ♥ ♥ ♥

 4. Silikoni kerrostuu hiuksiin pikkuhiljaa ja tekee niistä löysät ja elottomat.n.kerran kuussa pitäisi pestä syväpuhdistavalla.Minäkään en halua silikoni hiustuotteita.Minulla myös mustikka shampoo ja hoitoaine/erittäin hieno suomalainen ja tykkään kovasti.Näitäkin siis täytyy kokeilla!

  1. Nanna: Mustikkashampoo on todella hyvä, mutta hoitoaineessa on silikonia. Sen vuoksi käytin mustikkashampoon parina sitä tavallista valkoista hoitoainetta. 🙂 Tämä uusi sarja on mustikkaakin parempi, kannattaa ehdottomasti kokeilla. ♥

 5. Kiitos vinkistä. Mutta mitä tuumaat..mulla on aina ollut hiuspohjaongelmia.esim stressi aiheuttaa ihan hirmuista kutinaa ja punoitusta ja varsinkin hiusrajoissa iho reagoi todella voimakkaasti. Olen kokeillut kampaamojen kaikkia mahdollisia tuotteita mutta mielestäni hiuspohja on aina huonossa kunnossa. System4 on toiminut minulla parhaiten. Mutta mitä tuumaat..uskaltaisinko kokeilla tätä shampoota? 🙂 Tai onko sulla vielä jotain muuta vinkkiä mulle? 😉

  1. Mulla on kans päänahkaongelmia ja en voi käyttää näitä ollenkaan. Päänahkani alkaa kutista aivan hirveesti. Eikä ole mikään ihme, sillä suurin raaka-aine shampoossa on natriumlaurylsulfaatti, veden jälkeen. Käytän nykyään ainoastaan luonnonkosmetiikan shampoita ja hoitiksia.

  2. Jessica: Nioxin -sarja voisi olla kokeilemisen arvoinen, jos sinulla on kutiseva ja hankala päänahka. Sen kosteuttavat ainesosat hillitsevät päänahan kutinaa ja myös tuuheuttavat mikäli hius on ohentunut. 🙂 Kokeilupakkauksen saa edullisena settinä, siitä kannattaa aloittaa. 🙂

  3. Helinä: Natriumlauryylisulfaatti on hyvin yleinen kosmetiikan raaka-aine erityisesti shampoissa, hammastahnoissa ja vaahtoavissa kasvojenpuhdistusaineissa, ja totta on että se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä herkkäihoisimmilla ihmisillä kuten myös monet muut kosmetiikan ainesosat. Itse haluan että shampoo vaahtoutuu hiuksissa enkä ole koskaan herkitynyt natriumlauryylisulfaatille, joten käytän mielummin Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan tuotteita tai vastaavia, joissa on vain tarpeelliset ainesosat eikä mitään turhaa hajustemömmöä yms. täyteaineita joukossa.

  4. Itsekään en ole herkistynyt SLS:lle, mutta en esim. voi käyttää hammastahnoja joissa sitä on, sillä alan heti saamaan aftoja. Siksi käytänkin luonnonkosmetiikan hammastahnaa, jossa mukana myös fluoria. Vaahtoutumisesta sen verran, että ainakin kaikki minun käyttämäni luonnonkosmetiikan shampoot vaahtouvat todella hyvin ihan sokeritensidien ansiosta. Eikä niissä luonnollisesti ole mitään muutakaan turhaa tai potentiaalisesti vaarallista.

  5. Satu: Tuo afta-alttius on todella ikävä vaiva monella, itselläni ei ole vielä koskaan aftaa ollut joten en tiedä sitä kipua mitä se aiheuttaa. Itse en ole oikein innostunut luonnonkosmetiikkatuotteista hiuksille, ne jättävät tukan likaisen tuntuiseksi enkä tahdo laittaa satoja euroja rahaa löytääkseni sellaisen aineen joka tuntuisi itsestni hyvältä. Luonnonkosmetiikassa on omat hyvät puolensa enkä missään nimessä vastusta luonnollisia ainesosia ja "myrkkyjen" välttelyä, teen sitä joissain määrin itsekin. ♥

 6. Tuota kokeilen, koska ei sisällä silikonia. Mutta se Mustikka-hoitoaine sisältää silikonia. Amodimethicone Copolymer oli aineslistalla.

  1. Minna: Mustikka hoitoaineessa on silikonia ja siksi käytinkin mustikka shampoon kaverina sitä tavallista hoitoainetta. 🙂 Ihana yllätys oli huomata kaupassa inci-listaa lukiessani että tässä uuden plus-sarjan hoitsikassa ei silikonia ole käytetty, todella toivottu asia ainakin meidän osoitteessa jossa valkoisen hoitoaineen tuoksu alkoi jo hieman tympimään vuoden käyttämisen jälkeen. 🙂

 7. Tämän sarjan shampoot sisältävät varmaan kuitenkin SLS:ää (Sodium Laureth Sulfate) pesevänä aineena? Muuten voisinkin kokeilla, mutta silikonin lisäksi en halua pestä päätäni SLS:n kaltaisilla aineilla, joten siksi olen käyttänyt sertifioidun luonnonkosmetiikan shampoita. Onneksi niitäkin saa jo suhteellisen halvalla ja helposti 🙂

 8. Olen siitä asti käyttänyt Koivu-shampoota, kun siitä joskus postasit. Sopii itselle tosi hyvin, kuten perus sininenkin. Tuo Mustikka-shampoo taas lätistää paksut ja taipuisat hiukseni. Tätä uutta meinaan kokeilla, kuhan maltan värjätä hiukseni 🙂

  1. Claudia: Koivushampoo on i-h-a-n-a! ♥ ♥ Tämä uusi plus-sarjan shampoo ei ole niin hoitava kuin mustikka, mutta hoitavampi kuin koivu ja perinteinen sininen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja jos tuntuu että latvat tarvitsevat lisähoitoa, niin uudessa sarjassa on myös erillinen tehohoito pituuksille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *