Empire State Building

Aloitin tänään sähköisten asiapapereiden ja valokuvien läpikäymisen, poistaakseni kaikki vanhentuneet ja ylimääräiset sekä turhat tuplakappaleet pois tilaa viemästä. Homma jäi melkein alkutekijöihinsä minun jäädessäni fiilistelemään New Yorkin reissussa napsittuja tuhansia kuvia. Niistä inspiroituneena haluan postailla teille Empire State Buildingin huikaisevista maisemista. ♥︎

Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen

Empire State Building – Upeat näköalat 86. kerroksesta

Yläkerroksen aulatilan ikkunat oli koristeltu valokuvatarroilla, joiden läpi siivilöitynyt valo paljasti kuvamateriaalia Empire State Buildingin rakennusvaiheesta. Ostimme Irinan kanssa liput 86. kerroksen näköalatasanteelle ja olin pissata pöksyyni nähdessäni edessä aukeavat maisemat. Hiuksia hulmuttanut tuuli ja poskia kuumottava ilta-auringonpaiste tekivät elämyksestä niin epätodellisen tuntuisen, etten muistanut edes pökertyä korkeanpaikankammooni. 🙂 Kertakaikkisen upea kokemus, jota ei kannata jättää New Yorkin matkalla väliin, varsinkaan ensikertalaisena. ♥︎

Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen

Maisemat Manhattanin yli

Kuvan oikealla puolella näkyvä korkea torni on World Trade Center One World Tower, joka ohitti korkeudessa Empire State Buildingin vuonna 2012, vieden samalla New Yorkin korkeimman rakennuksen tittelin. Olen kyllä aika ylpeä siitä että olen päässyt näin lähelle maailman 29. korkeimman rakennuksen huippua. Uskomaton vierailu ja edelleenkin olen ihan täpinöissäni… 🙂

Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen
Empire State Building kokemuksia - Omakotivalkoinen

Tällä viikolla on tulossa roppakaupalla sisustusjuttuja alkaen heti huomisesta, jolloin päräytän eetteriin Ikean Kivik-tuoleihin ostamani Bemzin irtopäälliset. Lisäksi luvassa postauksia kynttilänjaloista, maustemyllyistä, ziljoona kuvaa valmistuneesta seinäpuutarhastani sekä postaus piristysväri punaisesta. Olkaahan siis kuulolla! 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa ja mukavaa maanantai-illan jatkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

14 kommenttia “Empire State Building

 1. Onpas siellä ollut huikeat näköalat ja maisemat. Oma matkakohde ehkä onkin New York tulevana vuotena muiden lisäksi. Olen suunnitellut, että viikon matka olisi sopiva. Mitä tuumit? Serkku suositteli 10 päivän matkaa.

  1. Aikku: Maisemat olivat sellaiset, että haukoin henkeä hetken aikaa. 😀 Vähän jännitti kun napattiin Irinan kanssa kuvat selkä suojaritilää vasten, kuvistakin näkee että kädet puristaa kassin hihnaa ja ilme on hiukka jäykähkö. 😀 Tuuli oli melkoinen tuolla yläilmoissa myös, hyvin sai päänahka ilmavirtaa. 😀 :D<br />
   <br />
   Me oltiin 5 yötä ja se on ihan ehdoton minimi, mitä kannattaa edes harkita. 7-10 yötä olisi ollut parempi, oltaisi ehditty näkemään enemmän ja ehkä vietettyä yksi ns. lomapäiväkin jolloin oltaisi vaan hengailtu ja käyty maistelemassa eri kojujen ruokia ja juomia. 🙂 Noin 25 000 askelta tuli päivässä otettua, joten aikamoista haipakkaa oli meidän päivät täynnä vaikka metrolla kuljettiin pisimmät välit. 🙂

 2. Voin uskoa millaiset huikeat näkymät noin korkealta avautuu. Mä olen käynyt vastaavassa paikassa Kanadassa Toronton CN Towerissa. Se oli siihen aikaan maailman korkein paikka. Siellä oli aivan upea ravintola ja näkymät tosi mahtavat.

  1. Marja K: Googletin näkymiä tuolta Toronton CN Towerista ja huhheijakkaa, kyllä on sielläkin melkoiset maisemat. &hearts; &hearts;

 3. Tuo oli itselleni myös ihan huikea kokemus! Kun hissin ovet aukesivat, pääsi koko hissilliseltä ihmisiä sellainen aito ja pitelemätön huokaus ihastuksesta! &hearts; Me mennään Nykiin uudelleen kesäkuussa. Empiressä käytiin viimeksi illalla, sillä halusin nähdä kaupungin valot. Nyt taidetaan mennä päivällä 🙂 Viimeksi oltiin 10 päivää, tällä reissulla lyhennetään visiitti viikkoon, sillä ne must see -kohteet on jo kertaalleen nähty. Lisäksi 2 vuotta sitten taalan kurssi oli vähän eri ja reissussa pääsi halvemmalla. Nyt on hinnat kovemmat ja matkaan tulee mukaan vielä 1 lisää, joten kustannukset nousee entisestään. Oh well…. 🙂

  1. Heidi: Ihan sama efekti oli meilläkin, kun nähtiin hissiaulasta ulos ikkunoiden läpi. 😀 Kaikkien hissiläisten naama napsahti hirmuiseen hymyyn ja hetken aikaa oli aivan hiljaista, taisi muillakin tulla tauko hengittämiseen sen ensihuokauksen jälkeen. 😀 Meidän piti olla tornissa auringonlaskuun asti mutta päästiinkin niin nopeasti ulko-ovelta yläilmoihin että meni aikalaskelmat pipariksi. 🙂 Ei viitsitty olla tuntikaupalla tilaa viemässä, joten tunnin verran hengailtiin ylhäällä ja saimme nautiskella laskeutuvan auringon matalammasta porotuksesta, kyllä muuten kuumotti poskia ja päätä. 😀

 4. New York oli ihan kiva. Kävin siellä 13 v sitten seurustelumme alkuaikoina. Sen jälkeen on reisssttu vuosittain 2-3 kertaa. Nyt lapsen tultua on ollut paussi, mutta tarkoitus on nähdä maailmaa vielä kunhan tyttö vähän kasvaa. Matkustelu on niin ihanaa ja avartavaa. Se antaa elämään niin paljon uutta mitä ei oikein ymmärrä ennen kuin sen kokee. Monia omia asioita alkaa arvostamaan enemmän. Ehkäpä sait tästä matkastasi innostuksen investoida joskus enemmän matkusteluun? Vai onko intoa nähdä muuta kuin NewYork?

  1. Leila: Minulle New York ja erityisesti Manhattan ovat olleet muksusta asti unelmoinnin kohde, ja paikka todella lunasti korkeat odotukseni ja ylittikin vielä ne kirkkaasti. &hearts; Jos maailmassa pitäisi valita yksi ainut paikka jossa asua, olisi se ehdottomasti New York. &hearts; Helsinki tulee hyvänä kakkosena. :D<br />
   <br />
   En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut matkustelusta, vaikka maailma itsessään kiinnostaakin. Tykkään katsella esim Dubain lentokentästä kertovaa sarjaa ja rakastan kaikenlaista viidakkomeininkiä. 🙂 New York on ainut paikka maailmassa jossa haluan niin kipeästi viettää aikaani että sydämestä välillä puristaa, muut matkakohteet eivät kiinnosta lähimainkaan niin paljon kuin New York. &hearts; matkainvestointeja tuskin tullaan näkemään aikaisempaa enempää, tänä vuonna matkaan nimittäin uudestaan Nykiin ja se saattaapi olla ainut ulkomaanreissu tälle vuodelle. 🙂

  2. Kävin ekaa kertaa Lontoossa lokakuun alussa ja täytyy kyllä sanoa että mua sykähdytti se kaupunki. Ehdottomasti menisin uudelleen. Paljon jäi sieltäkin näkemättä.

 5. Etkö tehnytkään sitä Kööpenhaminan reissua mistä mainitsit syksyllä ?<br />
  Itse reissaan 2-3 vuodessa , mutta mikään paikka ei ole ollut sellainen että menisin toisenki kerran. Seuraavaksi Balille ja Meksikooon. Etelä -Afrikka ois tarkoitus käydä loppuvuodesta !<br />
  Matkailu on ihanaa !

  1. ?: En tehnyt, sillä designkampanjan ajankohta jonka puitteissa minun piti sinne suunnata siirtyi. 🙂 Etelä-afrikka on varmasti vierailun arvoinen! &hearts; &hearts;

 6. Huikeat näköalat tosiaan! Me käytiin ESB:ssä illalla jolloin kaupunki näyttäytyi valomerenä. Vielä huikeampi ja sykähdyttävämpi oli kuitenkin One World Trade Center! Ei pelkästään näköala vaan itse rakennus kaikkinensa. Upeasti toteutettu interaktiivinen kertomus rakennuksen historiasta aina tähän päivään saakka. Eihän se rakennus vanha ole, tekniikka onkin uusinta uutta 😉 Pelkästään hissimatka ylös on todellinen elämys! Suosittelen sitä jos olet keväällä menossa uudelleen Nykiin.

  1. Laura: En tiennyt että One World -torniin pääsee sisälle!!! 🙂 Sinne on ehdottomasti päästävä kesän Nyc-reissulla. Tarkoitus on mennä vierailemaan myös WTC Museossa, joka viimeksi jäi ajanpuutteen takia väliin. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *