Uusi postaussarja – Arjen pieniä vinkkejä!

Sain viikonloppuna idean arkea helpottaviin pieniin vinkkeihin liittyen ja päätin aloittaa uuden postaussarjan aiheen tiimoilta. Moni itselleni päivänselvä arkinen askare tai tapa on ollut usealle ystävälleni täysin tuntematon ja ajatelin niistä olevan ehkä hyötyä muutamille muillekin… 🙂

Omakotivalkoinen_01022016_1125666.jpg

Ensimmäinen jakoon lähtevä vinkki on alunperin lähtöisin lukijaltani parin vuoden takaa – tuskailin silloin pesukoneen luukun reunaan jumiutuvia pikkusukkia ja sain suuren avun tästä lukijani oivalluksesta. 🙂 Pesupussissa avokassukat, ballerinasukat, stepsit, tennarisukat ja pienten lasten sukat pysyvät sekä tallessa että rummun pyörteissä pesun aikana. Oman kokemukseni kautta suosittelen sukille mahdollisimman suurta pesupussia, jotta sukat mahtuvat pyörimään myös pussin sisällä. 

Omakotivalkoinen_01022016_1102.jpg

Omakotivalkoinen_01022016_1104.jpg

Ystäväni äiti oli kuullut minun etsivän mustia pesupusseja ja hän lahjoitti minulle sellaiset. ♥ Kyseiset pesupussit löytyvät Lindexin valikoimasta ja pakkaus sisältää yhden suuren ja yhden pienemmän pussin. Mustat pesupussit ovat erityisen hyvät sukkien pesussa, värikkäät puuvillasukat kun saattavat joskus päästää hieman väriä ja valkoinen pesupussi on sen jälkeen melko veikeän näköinen (eli rönttöinen ja epäsiisti :D).

Omakotivalkoinen_01022016_1112.jpg

Omakotivalkoinen_01022016_1116.jpg

Omakotivalkoinen_01022016_1103.jpg

Haluaisin kovasti kuulla millaisia arjen pieniä vinkkejä te hyödynnätte, olisi kiva oppia uusia temppuja ja löytää niksejä omien arkiaskareiden helpottamiseksi. 🙂

Kivaa alkanutta uutta viikkoa ja helmikuuta kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

25 kommenttia “Uusi postaussarja – Arjen pieniä vinkkejä!

 1. Itsellä on pesupussiem veskareista tosi huonoja kokemuksia. Mitenkäs ne näissä Lindexin pusseissa kestää? Kiitos vinkistä!

  1. Päivikki: Lindexin pesupussit ovat olleet käytössä vasta joulukuusta alkaen, joten ihan hirveästi ei ole kokemusta vetoketjujen kestävyydestä. Sinin pesupusseja (vain valkoisia) olen käyttänyt monta vuotta, niissä vetoketjut ovat säilyneet ehjinä. 🙂

 2. Hei, et pyytänyt asiavinkkejä, mutta tuli nyt mieleen jätteiden lajittelu ja kierrätys. Tässä kun noita kartonkeja ja metallijätettä pyörittelen. Olisi kiva tietää, että miten sie hoidat tämän homman. Jos sieltä tulisi vinkkejä?

 3. Tarpeeksi suuressa pesupussissa kannattaa pestä myös kaulaliinoja, sillä muuten ne kietoutuvat todella ärsyttävään solmuun muun pyykin ympärille :D.

  1. Tiia: Loistava vinkki, kiitokset! 🙂 Varsinkin ohuet viskoosihuivit ovat hankalia tapauksia, pari kertaa ovat pesussa menneet niin pahasti solmuun etten meinannut saada solmuja auki. Piti kuivattaa huivi ennen kuin sain sen verran löysyyttä solmuun että sormi mahtui sinne sisään. Ärsyttäviä tapauksia ja todellakin pesen ne jatkossa pesupussissa. Kiitos, kiitos, kiitos! ♥

 4. Peukkua tälle postaussarjalle! Itselläni on myös arki täynnä pieniä juttuja, joita kaverit ihmettelevät, muttei nyt heti tietenkään satu mieleen… Jaan, kun tulee sopiva mieleen 🙂

  1. Noog: Tälläisiä pikkuvinkkejä on kiva jakaa ja vastaanottaa, tuossa juuri Tiia vinkkasi että kannattaa pestä myös huivit pussissa niin välttää solmut. 🙂 Sama toimineen myös kylpytakin vöissä, jotka aina kiertyvät muun pyykin ympärille inhottavasti. 😀 Tule ihmeessä vinkkaamaan sinun tempuistasi mikäli mieleen tulee jotakin. 🙂

 5. Olisi kiva, jos tekisit postauksen mukavista kotiasuista. Siis sellaisista, jotka ovat siistejä ja vieläpä kauniita. Kehtaisi viedä roskapussia tai jopa piipahtaa nopeasti kauppaan tai kehtaisi avata oven yllätysvieraille. Vanhat verkkarit ovat tietysti mukavat, mutta ei niin mieltä ylentävät. Olet itse hoikka, mutta löytäisitkö meille tukevammillekin sopivia?

  1. anonyymi: Minulla on to-do listalla tämmöinen postaustoive, oletko kenties sama lukija joka toiveen viime vuoden puolella esitti? ♥ Minulla on muutama idea mielessä miten postauksen toteutan, ja muutamia kivoja lookkejakin olen jo valmiiksi katsellut. Yritän saada tehtyä tuon postauksen mahdollisimman nopeasti, minun täytyy enää etsiä tuotekuvia kivoista vaatteista joista rakennan muutamia asukokonaisuuksia teille malliksi. 🙂

  2. Olen sama lukija. Kiitos jo etukäteen. Te hoikat voitte olla vaikka jumppatrikoissa, mutta me pylleröt olemme toinen juttu! Kotona tietysti voi olla, mutta ei ihmisten ilmoilla.

  3. anonyymi: Itse painiskelin aikoinaan saman asian kanssa kun painoin yli 80kg, todella vaikea oli löytää sellaisia vaatteita joissa oli mukava olla, ja jotka mukavuudestaan huolimatta olivat jotakin muuta kuin puuvillaiset legginsit ja iso paituli. <br />
   <br />
   Yritän parhaani postauksen asukokonaisuuksien luomisessa, toivottavasti menisi nappiin. &hearts;

 6. Jään innolla odottelemaan lisää uusia pieniä vinkkejä! Minä esim. taittelen muovipussit, taitteleekohan kukaan muu? 🙂 Mukavaa alkavaa kevättä!

  1. Onsku: Taittelen miekin!! 🙂 Siitäkin on tulossa postaus, kenties jo heti seuraavaksi sarjan jatkeena. 😀 Pussit mahtuvat todella pieneen tilaan taiteltuna, vie vain murto-osan siitä mitä rytätty muovipussi vie. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevään odotusta! &hearts;

 7. Oi, musta pesupussi! Ihan parhautta. Eikä ollenkaan turhamaista. Pakko siis suunnata viikonloppuna ostoksille, kiitti vinkistä! 🙂

  1. Sirusini: Mustat pesupussit pysyvät aina siisteinä, vaikka mitä pesisi niissä tai niiden kanssa. 🙂 Yhdessä vaiheessa kun käytin H&amp;M:n mustia rintaliivejä, ne päästivät ekojen pesukertojen yhteydessä väriä ja valkoiset pesupussit muuttuivat laikukkaan siniharmaiksi. Inhottava oli sen jälkeen pestä niissä beigejä liivejä kun sai pelätä että irtoaako pussista väriä liiveihin. 🙂 Toivottavasti Lindexin pussien vetoketjut ovat kestävää tekoa, ei tarvitsisi ostella uusia pusseja moniin vuosiin. 🙂

  2. Mä niiiin tiedän tuon tunteen! Toinen pesupusseistani on nimittäin vaaleanpunalaikukas ja toinen haalean vihertävä :/ Saavat kyllä lähteä jos ja toivottavasti kun löydän nuo mustat pussit tilalle. Noissa näyttäisi myös olevan kunnollinen vetoketjun vedin, siitäkin plussaa.

  3. Sirusiini: Hihih, minulla myös ollut tuollainen vaaleanpunalaikullinen kun menin kerran pesemään sen värikkäiden vaatteiden kanssa (pussissa oli värillisiä sukkia) ja tytön uusi punainen pusero päästi väriä niin että sukkienkin valkoiset raidat muuttuivat vaaleanpunaisiksi. 🙂 Onneksi kyseisestä pussista hajosi vetoketju ja sain pistää sen pois. Kauhean epäsiistin näköinen retale olikin. 🙂

 8. Kiva idea juttusarjalle! Onhan noita vinkkejä mutta eihän niitä muista kun kysytään 😀 mulla on vessan kaapissa kasa vanhoja kynttilöiden lasipurkkeja, niihin menee kivasti topsit ja kynsisakset ja muut pienet jutut 🙂 joistain piti vähän kaivaa sitä vanhaa kynttilänjämää pois, toiset kopsahti irti kokonaisena 🙂 niihin voi myös istuttaa yrttejä ja kaktuksia.<br />
  Tajusin tammikuussa miten paljon ihmiset tekee roskaa joten alettiin pienesti vähentämään, kestoleivinpaperi ja biojätepussi keittiöön 😀 biojätepussi on toistaiseksi maljakossa ku ei mahdu roskiksen viereen, sille pitäis keksiä joku sopiva paikka.

  1. Heidi: Kysyttäessä on vaikea keksiä mitään, minulla sama juttu. 🙂 Nyt kun pidän blogipostaustoiveista ja mieleen tulevista aiheista muistiota, on helppo kirjata aina ylös kaikki ja luntata myöhemmin. 🙂 Tässä sarjassa on jo muutama uusi aihe valmiina odottamassaja mietin että noin kerta viikkoon voisin postata niitä muun sisällön ohella. :)<br />
   <br />
   Tuo kynttiläpurkkivinkki on loistava, varsinkin kaktukset ja pienet mehikasvit näyttävät varmasti kivoilta lasisissa kynttiläpurkeissa (läpinäkyvä on takuulla hieno, kun multakerros näkyy, rouhea ja erikoisempi ratkaisu). &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Minä käytän biojätteille niitä ärsyttäviä pieniä sekalaisia pusseja joita tulee esim pikkuostoksista ja kosmetiikkaa ostaessa (ne noin A5 kokoiset muovipussit, joille ei ole koskaan mitään käyttöä). Tyhjennän biojätteet pusseista biojäteroskikseen ja pistän likaantuneen pussin sekäjätteisiin. Isoja leipäpusseja (sämpyläpussit ihan parhaita) ja hedelmäpussejakin hyödynnän tuolla tavoin jos ne ovat ehjiä. 🙂

  2. Nanna: Tuo on loistava konsti kaikille joille tulee sanomalehtiä. 🙂 Meille ei ole tule (edes ilmasjakeluna) sillä luen uutiset netin kautta, joten en pääse hyödyntämään tuota itse.

 9. Minun arjen pieni vinkki joka näin ekana tulee mieleen: roskaämpärin ja biojäte astian pohjalle laitan sanomalehden ennen uuden pussin laittoa niin pysyy se astia puhtaampana kun sanomalehti imee mahdolliset valuvat nesteet. 🙂

  1. Anri: Tuo on loistava vinkki. 🙂 Sanomalehti taisi imeä hieman hajujakin itseensä (muistaakseni luin tuosta joskus jostakin Marttojen sivuilta…?) mikä on aina hyvä asia bioroskien kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *