Asiaa kommentoinnista & sydämistä!

Monissa lukemissani blogeissa on viime aikoina ilmaistu turhautumista kommenttien vähentyneen määrän vuoksi. Myönnän syyllisyyteni siihen, että kuulun oman mukavuudenhaluni vuoksi tähän hiljaiseen lukijaryhmään, joka nautiskelee lempiblogiensa lukemisesta yleensä mobiililaitteella ja hyvin harvoin olen “jaksanut” jättää käynnistäni puumerkkiä bloggaajalle. Onhan se tietyllä tavalla tekosyy vedota kommentoinnin monimutkaisuuteen tai näppäimistön pienuuteen, helposti tulee kirjoitusvirheitäkin ja varmastu tulee jos päällä on oikoluku. Olenkin pahoitellut kommentoimattomuuttani monesti jälkikäteen ja huomannut että monet tekevät aivan samaa. Tiedän oman blogini kautta miten tärkeää vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ja miten hyvältä tuntuu saada edes se yksi kommentti…

Blogikommentit sydäntoiminto ja hymiöiden käyttäminen - Omakotivalkoinen

Kommentointi ja syyllisyys

Arvostan todella paljon vastaanottamiani kommentteja, jopa niitä jotka syystä tai toisesta olen jättänyt julkaisematta. Kommentin kirjoittaminen vaatii lukijalta vaivannäköä, lyhytkin lause on merkki kiinnostuksesta ja siitä etten kirjoittele pelkästään itselleni. Ymmärrän kuitenkin kaikkia teitä hiljaisuudessa eläviä lukijoita, joita minunkin blogissani päivittäin käy. Aina ei vaan jaksa, aina ei ole mitään sanottavaa tai lisättävää, eikä aina ole aikaakaan. Kuulun itse samaan ryhmään ja jokaisen kommentoimattomuuteen liittyvän postauksen muista blogeista luettuani olen tuntenut syyllisyyttä ja piston sydämessäni. 🙁 

Blogikommentit sydäntoiminto ja hymiöiden käyttäminen - Omakotivalkoinen

Käynti riittää, kommentti on jo extraa

Nautiskelen blogien lukemisesta kovasti, ne ovat minulle arjen hengähdyspaikkoja ja saan niistä paljon iloa. Vähintä mitä voisin tehdä on jättää edes pieni puumerkki käynnistäni kunnioittaakseni bloggaajan tekemää työtä, mutta… Jos kommentoisin kaikkiin lukemiini postauksiin, saisin näpytellä kommentteja kaiket illat, eikä minulla ole siihen aikaa.

Toinen vaihtoehto olisi karsia rankalla kädellä osa seuraamistani blogeista pois, jolloin luettavaa ja kommentoitavaa olisi vähemmän, mutta sitä en halua tehdä. Siispä jatkan hiljaisena lukijana ja yritän olla ottamatta stressiä tai syyllisyyttä kommentoimattomuudestani. Samaa toivon myös omilta lukijoiltani – tiedän että olette siellä, vaikkette kirjoittaisikaan kommenttia. ♥︎

Blogikommentit sydäntoiminto ja hymiöiden käyttäminen - Omakotivalkoinen

Kerro se sydämellä

Meillä on täällä Casassa mahdollisuus kertoa bloggaajalle omasta vierailustaan yksinkertaisella ja vaivattomalla sydämen painalluksella. Oranssi sydän-painike löytyy jokaisen postauksen otsikon vierestä oikealta. Sydäntä on helppo painaa jopa pienen puhelimen näytöstä ja kasvava luku sydämen vieressä lämmittää mieltäni yhtä paljon kuin saamani kommentit. ♥︎ Älkää siis turhaan painiko syyllisyydessä minun blogini tähden, jos ette jaksa kommentoida. Jos kuitenkin haluatte minulle nopeasti ilmaista että postaus oli kiva, hyvä, mielenkiintoinen tai muulla tavoin täytti tehtävänsä, niin sydämen painallus riittää. ♥︎

Sydämellistä sunnuntaita kaikille!26 kommenttia “Asiaa kommentoinnista & sydämistä!

 1. Hienoa ! Tulen varmasti usein painamaan sydäntä 🙂 Pidin siitä näkökulmasta, jonka toit esiin. Itse en välitä lueskella blogeja, joissa kirjoittaja voivottelee kommenttien vähyyttä. En hae blogeista huonoa omatuntoa vaan pelkkää iloa 🙂

  1. Sanelma: Blogit ovat suurimmalti osin (ainakin tämmöiset kevyempiin aiheisiin keskittyvät sisustus, muoti, kauneus, harrastus ja lifestyleblogit) hyvää mieltä ja tuulta antavia paikkoja, joissa voi lueskella mukavista jutuista. Itse olen potenut syyllisyyttä ja kokenut että minulla olisi lukijana velvollisuus kertoa kiitokseni kommentin välityksellä bloggaajalle, vaikka näinhän sen ei pitäisi olla eikä onneksi oikeasti olekaan. 🙂 <br />
   <br />
   Yli 4 vuotta sitten kun aloitin bloggaamaan, oli blogimaailma täysin toisenlainen ja kommentointi kuului todella tiiviisti koko ilmiöön. Nykyisin kommentointimäärät ovat huomattavasti pienemmät (oli aihealue mikä tahansa), bloggaaminen on arkipäiväistynyt ja luettavaa löytyy satojen tuhansien blogien ansiosta enemmän kuin vuodessa on yhdellä ihmisellä tunteja. 🙂 Kaikkeen ei aika voi riittää ja mielestäni on tärkeää priorisoida omaa elämäänsä niin että se on mahdollisimman mukavaa. Jos se tarkoittaa sitä että illan blogikierroksen yhteydessä ei jaksa alkaa näpyttelemään kommenttia, pitää kommentti jättää kirjoittamatta. Bloggaajat ovat niin valveutuneita nykyisin, että osaavat lukea kävijätilastojaan (esim erillinen google analytics -tilastointiohjelma) ja sieltä näkevät että lukijoita on, vaikkei kommentteja olisi yhtään. &hearts; Toivon että anonyymiksi jäävä tieto käynnistäni riittää ilostuttamaan omia lempibloggaajiani silloin, kun en ole kommentoinut. Heille olen se palaavien vakkarilukijoiden lukumäärässä oleva yksittäinen kasvoton kävijä. &hearts;

 2. Onpa kiva tietää tuosta sydämestä! Yleensä oon tosi laiska kirjottamaan mitään, enemmän tulee kommentoitua Facebookin puolella jos sielläkään 🙂

  1. Heidi: Sama juttu minullakin. 🙂 Jos haluat jatkossa ilmaista että postaus oli kiva niin sydämen näppääminen todella riittää. &hearts;

 3. Ihana paita! <br />
  Kiva koti!<br />
  Hienoa! <br />
  Kiva kuulla! <br />
  Lisää näitä! <br />
  Jee, uusi postaus! <br />
  Voi kun minäkin pystyisin!<br />
  Perästä tullaan!<br />
  Vielä joskus minäkin!<br />
  <br />
  Siinä kommentteja joita voisin kirjoittaa.. Harvemmin siis mitään &quot;järkevää&quot; asiaa. Suuri fanisi kyllä olen mutta siirappinen kommentointi aiheuttaa jo ennakko häpeilyä.<br />
  <br />
  Omia suosikkejani on minimalismi-, meikki-, pukeutumis- ja kuulumispostaukset, jonkin verran sisustusjutut. Tosin viimeaikoina olet tehnyt ratkaisuja jotka ei minun silmää miellytä, olen siis jättänyt kommentoimatta kun ei ole mitään viisasta (ja kypsää) sanottavaa.. Haukkujia näyttää sinulla riittävän muutenkin.<br />
  <br />

  1. Lyyrinen: Hihih, kuullostaa tutulta. 🙂 Tuollaisia ajatuksia ja kommentteja itsekin olen usein jättänyt ja välillä miettinyt että enkai vaan viimeksi kommentoinut samoilla sanoilla. 😀 Yhdessä vaiheessa kävin jättämässä lempparibloggajilleni kommenttiboksiin pelkän sydämen, mutta se tuntui pitemmän päälle ihan höhlältä. :D<br />
   <br />
   Arvostan suorasanaisuuttasi ja sitä että jätit ottamatta kantaa aiheisiin, joissa oli jo valmiiksi runsaasti kritiikkiä. Kaikesta ei tarvitse tykkäillä ja joskus ratkaisut ovat omasta mielestä suorastaan hullunkurisia, mutta toisaalta mitäpä sillä niin on väliä jos ratkaisut ovat jonkun muun kotona eikä omassa tuvassa. 🙂

 4. Kuulun itse juuri näihin hiljaisiin..eli luen blogiasi päivittäin ja tykkään kovasti! &hearts; Mutta todella harvoin kommentoin. Välillä jopa haluaisin jättää kommentin mutta se vaan jotenkin jää..ja välillä kun luen muiden kommentteja vihastun oikein kunnolla. Jotkut kommentit ovat kyllä todella ilkeitä ja ilman mitään kunnioitusta.<br />
  Blogien lukeminen on mulle sellaista omaa aikaa ja &quot;pään tyhjentämistä&quot; 🙂 Joten kiitos sinulle &hearts;<br />
  <br />
  Ja vaikka en ikinä niin paljon tavaraa pysty/halua karsia kuin sinä niin inspiroit minua valtavasti..edelleen meneillään tavaroiden karsiminen..tällä hetkellä monta ikean kassillista joista pitäisi päästä eroon. rahatilanne on kuitenkin sen verran tiukka että haluaisin edes jotain niistä joten en raaski ihan kierrätykseen viedä. Eri asia olisi jos löytäisi esim jonkun lapsiperheen jolla asiat olisivat todella huonosti, joka ihan oikeasti tarvitsisi esim lasten vaatteita..silloin olisi ilo ja kunnia saada lahjoittaa. Siitä vasta tuleekin hyvä mieli. <br />
  <br />
  No nyt sitten höpötän oikein kunnolla kun kerran pääsin vauhtiin..:) Tiedän että postauksistasi löytyy juuri tuosta tavaran karsimisesta mutta jos vaan haluat ja ehdit niin itse lukisin uusia postauksia juuri tuosta aiheesta..jotta saisin lisäinspiraatiota ja vinkkejä…<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntai iltaa sinulle &hearts;

  1. Jessica: Minäkin luen blogeja rentoutumisen ja pään tyhjentämisen vuoksi, loistava keino saada ajatukset varsinkin iltaisin keveämmäksi ja pois työjutuista ja muista ei niin kivoista arjen asioista. :)<br />
   <br />
   Tavaran karsimisesta ja kodin yksinkertaistamisesta tulee todella hyvälle mielelle, parasta on siivoamiseen käytettävän ajan vähentyminen kun jokaisella tavaralla on paikkansa. Löysin loistavan 60 päivää minimalismiin -haasteen netistä, jossa oli monta sellaista kohtaa (lähinnä omien ajatusten kanssa painimista) joista varmasti olisi hyötyä monelle (kuten minullekin olisi ollut muutama vuosi takaperin). Kysyn haasten tekijältä Rachel Austilta voisinko lainata sitä ja kääntää sen suomenkielelle teitä varten. :)<br />
   <br />
   Ihanaa helmikuista viikkoa! &hearts;

 5. Ihanaa, ymmärsit pointtini täysin. Olen pelännyt postaustahtisi loppuvan juurikin noiden negatiivisten kommenttien takia. Tässäpä siis lista positiivista asioista.<br />
  <br />
  -Uudenlainen ajatus vaihtaa sohva nojatuoleihin; miksi ei? Sama asia eri muodossa.<br />
  -Omaisuuden vähäisyys; miksi ei? Jos on aikaa ja nykyajan koneistettu mahdollisuus pestä astioita ja tiskejä usein ei tarvitse (kotitalousoppaissa suositeltuja) 12 hengen astiastoja ja vaatteita koko kaupunginosalle.<br />
  -Keittiösaareke; varsinkin video missä esittelen kuinka kätevä &quot;ympyränmallinen&quot; keittiö on sai minut taputtamaan käsiä.<br />
  -&quot;Laatikkojääkaappi&quot; ja miksei &quot;laatikkokaapitkin&quot;; rohkea valinta. Samaa tilaa, eri muodossa. Normaalissa jääkaapissa purkit piiloutuvat toistensa taakse, tuossa voirasiat pinoutuvat.<br />
  -Rohkeus jatkuvaan muutokseen, miksi säilyttää josta ei pidä. Marie kondon sanoin; &quot;Tuottaako tämä iloa?&quot;<br />
  <br />
  Tässä tältä istumalta. 🙂

  1. Lyyrinen: Ihana olet! &hearts; Tässä näkee juuri sen erilaisuuden voiman parhaimmillaan – vaikket aina sytykään tekemistäni valinnoista ja olet osittain tai kokonaan eri mieltä kanssani, pystyt kuitenkin ymmärtämään minua valintojeni takana ja näkemään asioissa monta eri puolta. &hearts; <br />
   <br />
   Poimimasi positiiviset jutut ovat saaneet (jokainen niistä :D) runsaasti negatiivista palautetta, minulle on naureskeltu ivallisesti, arvosteltu jopa henkilökohtaisuuksiin (mm. mielenterveyteen, hulluuteen, maanisuuteen liittyvin sanankääntein) asti pelkästään sen vuoksi että ratkaisuni ovat olleet valtavirrasta poikkeavia ja ilmeisestikin siksi hyvin outoja kritisoivien mielestä. Jokainen meistä katselee maailmaa ja sisustuksia omalla tavallaan ja itse olen kai sitten hieman &quot;kylähullu&quot; sen suhteen että aika villistikin välillä lähden toteuttamaan visioitani. Makuuhuoneessa ollut String-hylly vaatesäilytyskalusteena oli yksi näistä teoistani, kovinkaan moni ei siihen aikaan voinut ymmärtää mikä ihmeen idea on siinä on että laittaa kirjahyllyyn vaatteita. 😀 <br />
   <br />
   Elämän erilaisuus on kuitenkin loppukädessä aika ihanaa, se luo uusia ideoita ympärilleen, saa ihmiset katselemaan asioita uudella tavalla ja vaikka ei yks yhteen toteuttaisikaan (minun tai muiden erikoisten ratkaisujen tekijöiden) esim laatikosto-jääkaappi-saareketta ilman yläkaappeja -keittiötä, voi se antaa kipinän jollekin omiin tarpeisiinsa paremmin sopivalle. Laatikostojääkaappi oli monelle täysin uusi tuttavuus toissavuoden lopulla kun se keittiööni ilmaantui, nyt sellainen alkaa olla jo arkipäivää ja monessa kodissa hyödynnetty valinta. 🙂 <br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi, on ihana saada positiivista palautetta! &hearts; &hearts;

 6. Käyn kurkkaamassa blogiasi yleensä joka päivä. 🙂 Olen seuraillut pitkään mutta ei ole tullut kommentoitua, en ole kovin hyvä kirjoittamaan mitään järkevää niin ettei siinä menis aivan älyttömästi aikaa.:D. Tykkään kyllä paljon sun tyylistä!

  1. LM: Kiitokset! &hearts; &hearts; Kiva kun jätit kommenttia, kommentti lämmittää aina mieltäni, kuten tekee myös tuo sydämen painallus joiden määrästä voin arvioida postauksen mielenkiintoisuutta – halutaanko aiheesta ehkä lukea jatkossakin vai oliko aihe sellainen joka ei juurikaan kiinnosta. 🙂 Kumpikin tapa on yhtä arvokas. &hearts;&hearts;

 7. Tämä sydän tieto oli ihan uutta minulle. Kiitos tiedosta ja mukavasta postauksesta (muuta joskus kuin sisustus/ostokset). Mietin joskus että mitähän blogeja sinä luet. Olisi kiva tietää . ❤️?

  1. M: Kiitos kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   laitan tuon postausehdotuksen talteen. 🙂 Luen aika laajasti blogeja (myös sisustusaiheen ulkopuolelta) ja voisin tehdä vaikkapa kolmen postauksen sarjan jossa olisi eriteltynä kategorioittain lukemani blogit, esim sisustus-, muut- ja yhdessä nipussa kaikki ulkomaiset blogit. 🙂

 8. Olen myös melko laiska kommentoimaan blogeihin, mutta ehkä tuota sydän-merkkiä voisi alkaa näppäilemään! Joskin sitä tulisi varmasti herkemmin käytettyä, mikäli nappi löytyisi myös postauksen lopusta (esim. kommentoi-napin vierestä). Jää muuten helposti sydämet antamatta, jos postauksen lukemisen jälkeen joutuu erikseen selaamaan ylös.

  1. MWS: Postauksen lopussa se olisi paljon käytännöllisempi, mutta saattaisi ehkä hukkua noiden muiden nappuloiden vierellä… Pitkissä postauksissa on kyllä ärsyttävää lähteä rullailemaan takaisin ylös painaakseen sydäntä, parin kuvan postauksella ei niin väliä kun yhdellä sormen liikkeellä pääsee ylös. 🙂

 9. Hei Miia<br />
  Kommentointi on minusta kivaa. Mieluiten kuitenkin otan kantaa positiivisesti ja kohteliaasti. Samalla tavalla kuin puhuisin kasvotusten toisen kanssa. Epämiellyttäviä kommentteja ovat sellaiset, joissa puututaan bloggaajan persoonaan, epäillään terveydentilaa tai vedotaan jopa lapsen kasvatukseen. Ne asiat eivät kuulu sisustusblogiin eivätkä varsinkaan vieraille ihmisille. Pidän kyllä blogistasi, kirjoitustyylistä, hyvistä kuvista, vaihtelevista aiheista ja valkoisesta. Valkoista väriä ei niin vaan kitketä. Sillä on aina ystävänsä. Minustakin olisi kiva tietää, mitä blogeja sinä luet. Aion jatkaa kommentointia, mutta voihan tuota sydäntäkin silloin tällöin painaa ?.

  1. Raili: Kommentit ovat ihania ja arvostan suuresti kaikkia jotka jaksavat minulle kommentoida. &hearts; &hearts; Ette arvaakaan miten suuri vaikutus teidän tsemppaamisella on välillä ollut. &hearts; &hearts; Ymmärrys ja vertaistuki (vaikkakin virtuaalinen) jota olen teiltä saanut on tuonut paljon iloa, lohtua ja joskus nostanut tunteetkin pintaan niin että olen vetistellyt täällä koneen äärellä. &hearts; Lieveilmiönä on toki sitten se vastapuoli ei-niin-kivat-kommentit, joissa tarkoitus on vain loukata minua. Aiheesta saa aina kritisoida ja myönnän itsekin että joskus kritiikki on osunut ihan oikeaan paikkaan ja kohteeseenkin, mutta asiat pitäisi aina osata ilmaista ilman pirunsarvia. :)<br />
   <br />
   rakkaus valkoiseen väriin ei ole minulla ohi menevää, kymmennen vuotta olen jo ollut hullaantunut valkoisesta ja luulen että se rakkaus säilyy pitkään ellei jopa lopun elämää. :)<br />
   <br />
   Teen teille postauksen lukemistani blogeista, niitä on niin paljon että jaan postauksen varmaankin kolmeen osaan. 🙂 Ihana Raili! &hearts; &hearts;

 10. Minusta sinun ei tarvitse kommentoida jokaista postausta, vaikka tietysti ne luet. SIlloin jos on eritetty kysymys on tietysti kiva, jos kommentoit. Tämä on täysin riittävää eli kommentoit, jos haluat, mutta ei ole pakko 🙂

  1. PirjoV: Joissakin postauksissa (esim syntymäpäiväonnittelukommenteissa) vastaan kaikille yhteisesti kiittäen. 🙂 Useimmiten haluan kuitenkin vastata jokaiselle henkilökohtaisesti, sillä tiedä miten suuren vaivan lukija on kommenttia kirjoittaessaan nähnyt. &hearts;

 11. Blogiasi olen myötäelänyt useamman vuoden ajan, kommentin jättänyt muutaman kerran ( arvontojen yhteydessä.) Ihan alkoi hävettämään 😀 On ollut ilo seurata elämää täällä blogissa! Paljon hyviä inspiraatioita olen saanut kokeiltavaksi omaan elämään. Kiitos♡

  1. Merenhelmi: Älä missään nimessä häpeile!!! &hearts; &hearts; Ihana kuulla että olet matkannut mukanani jo useamman vuoden! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kivaa keskiviikkoa! &hearts;

 12. Täytyypä nyt kunnostautua ja kommentoida 🙂 Uusi lukija tässä hei, löysin blogisi kun etsin tietoa tavaroiden vähentämisestä ja minimalismista. Täältä saan inspiraatiota tavarapaljouden kanssa taisteluun ja paljon on jo vähennettykin. Sisustusideoiden löytyminen yllätti, sillä meidän kotimme tyyli on ihan erilainen, voisi melkein sanoa että päinvastainen sillä vanhassa talossamme on pienet, kompaktit huoneet eli ei juurikaan avaraa tilaa ja paljon väriä 😀 Sain blogistasi kuitenkin sitä kovasti kaipaamaani kerroksellisuutta talon rakennuskauteen pohjautuvaan sisustukseen, jotain modernia maustetta kaivataan meidän 50-luvun tavaroiden joukkoon. Koziolin koreja lähti siis tilaukseen, arvaa kauanko olen etsinyt sitä täydellistä pyykkikoria!

  1. Elina: Lämpimästi tervetuloa seurailemaan höpinöitäni, ja kaunis kiitos kun jätit puumerkkiä itsestäsi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Itsekin tykkään lukea hyvin erilaisista kodeista ja sisustustyyleistä kertovia blogeja ja olen sanut niistä paljon ideoita ja inspiraatiota vaikka oma tyylini poikkeaa niistä kuin yö ja päivä. 🙂 Minusta on ihanaa kurkistella toisten arkea ja inspiroitua niistä monista erilaisista tavoista joilla omaa kotia laitetaan mieleisekseen. Mieleenpainuvin inspis on vuosien takaa vahvasti maalaisromanttisesta blogista, jossa tuunattiin joulunaikaan oksista kuusen muotoinen koriste seinälle. Se oli aivan mieletön ja yksinkertaisempana versiona näyttäisi upealta meidänkin seinällä. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Koziolin Bottichelli XL-kori on parhautta. &hearts; Se on korina itsessään hyvin kevyt, joten sitä jaksaa kantaa portaissakin täysinäisen kuorman kanssa. Se myös pysyy vitivalkoisena vuodesta toiseen, eikä kellastu kuten monilla muovituotteilla on tapana. Loistava tuote, monipuoliset käyttömahdollisuudet piharuukuista juomanviilennykseen ja pyykkihuolton, ja edullinen hinta. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *