Vierailu vaatekaapissa!

Perjantain kunniaksi päätin toteuttaa yhden useimmin toivotun postauksen ja availla pitkästä aikaa vaatekaapin ovia. Vaatteiden ja kenkien osalta on tapahtunut muutamia uudistuksia, vaihdoksia ja luonnollisia poistumia, mutta lukumäärä on pysynyt alle sadan…

Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen

Hyllykaapista vasemalta löytyy toppeja (5kpl), t-paitoja ja pitkähihaisia trikoopaitoja (yht. 5kpl), neuleita (4kpl) sekä kenkiä (7kpl). Vitriinin oikealla puolella olevasta hyllykaapista löytyy vuorostaan siistimmät puserot (4kpl), mekot (2kpl), hameet ja shortsit (2kpl) sekä housuosasto, johon kuuluu kolmet farkut ja kolmet siistimmät housut. Alimmalle hyllylle olen viikannut Parajumpersin ulkoilutakkini.

Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen

Keskellä olevissa kolmessa laatikossa säilytän urheiluvaatteita (sukkineen 13kpl), alusvaatteita (yht. 11kpl), sukkia (10kpl), sukkahousuja (5kpl), legginsejä (3kpl) ja sekalaisia asusteita (3kpl). 

Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen
Alle 100 vaatetta vaatekaapissa - Omakotivalkoinen

Vitriinistä löytyy pikkulaukku, kello sekä rannekoru ja ovenkahvassa roikkuu bleiseri. Edellä mainittujen lisäksi on 13kpl kuvien ulkopuolelle jäänyttä pukeutumiskategoriaan kuuluvaa vermettä; päälläni olevat vaatteet (5kpl) sekä eteisessä olevat takit (villakangastakki ja untuvatakki), laukut (arkilaukku ja sporttilaukku), tennarit (arkeen ja juoksuun), huivi ja pipo.

Yhteismäärä vaatteille, kengille, laukuille ja asusteille on 98kpl ja edelleen mennään alle sadassa, vaikka uudet treenivaatteet kasvattivatkin kokonaismäärää (varsinkin urheilusukat). En ole asettanut tarkkaa rajaa sille miten paljon vaatteita, kenkiä tai laukkuja ”saan” omistaa. Pyrin kuitenkin pitämään lukumäärän alle satasessa ihan siitä syystä, että pysyn kartalla omistamistani vaatteista ja ettei mikään vaate jää pyörimään nurkkiin turhan pantiksi. Kaapin sisälle on liiankin helppo unohtaa vaatteita, kun ne eivät joka hetki pomppaa eteen, kuten vanhassa String Systemin säilytyshyllyssäni. 🙂

Iloista viikonloppua kaikille ja huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

38 kommenttia “Vierailu vaatekaapissa!

 1. Voi miten siistiä ja vähän tavaraa! Sinun kaappien järjetelytaito on kyllä ihaltavaa ja samalla niin inspiroivaa.<br />
  <br />
  Mukavaa talvista viikonvaihdetta! 🙂

  1. Maarit: Kiitokset! 🙂 Jos kaipaat lisäinspiraatiota, suosittelen lukemaan Marie Kondon Konmari -kirjan, siitä saa ihan mielettömästi uutta puhtia ja inspiraatiota oman vaatekaapin läpikäymiseen ja järjestelyyn. 🙂 <br />
   <br />
   Aurinkoista viikonloppua! &hearts;

 2. Ostatko aina uudet sukkahousut? Vai laitatko sukat takaisin h&amp;mn paketteihin? Muistan joskus aikoinaan kun teit postauksen vaatteistasi ja sukat/sukkahousut eivät kyllä ole sillä välin poistuneet paketista. Entäpä tyynyliinat, etkö pese niitä ennen sänkyyn laittamista? Näyttää noissa tyynyliinoissa olevan &quot;uudenkarheat&quot; taitokset.

  1. ping: Minulla on aina 1-2 paria uusia käyttämättömiä mustia sukkahousuja paketissa enkä ota niitä käyttöön ennen kuin vanhat ovat rikki tai muulla tavoin epäsiistit. 🙂 Ohuen ihonväriset sukkahousut säilytän muovisessa pakkauspussissa jotta pysyvät ehjänä ja ne on helpo pakata mukaankin tarvittaessa (viimeksi olivat New Yorkissa mukana). :)<br />
   <br />
   Tyynyliinat on pesty jo ainakin 6-7 kertaa, kuivatan ne narulla etteivät mene pussilakanan sisään rummussa ja siitä johtuu taitokset. 🙂

  1. Pia: Tällä hetkellä ei ole muun värisiä vaatteita, en ole vuosiin ollut &quot;väri-ihminen&quot; ja viihdyn parhaiten mustassa ja valkoisessa. 🙂

  1. Suvi: Yllättävän vähällä vaatemäärällä saa luotua toimivan pukeutumissysteemin. 🙂 Jos sinua kiinnostaa, niin kannattaa kokeilla – laita harvoin käytettävät ja ei-koskaan-päälle-pääsevät vaatteet säilöön pariksi kuukaudeksi. Avaa hyvin silmiä ja harva kaivaa kaikkea pois pakkaamaansa enää takaisin. 🙂

 3. Siis…ei oo todellista! Jokainen vaate nätisti omalla paikallaan.. mun vaatteet tursuaapursuaa yli hyllyjen ja jos jonkun yrittää ottaa ulos, kaikki putoaa lattialle. Nyt alko tuntumaan, että mulla on satamiljoonaa vaatetta. Eikä yks ihminen voi pitää kuin yhtä asua kerrallaan. Hmmmm. taitaa meikäläisellä olla karsinnan paikka! Viikonloppuna ajattelin kyllä nostella pudonneet vaatteet kaappiin, mutta ehkä otankin kaikki ulos ja laitan puolet pois!<br />
  <br />
  Sitä kyllä ihmettelen, että kaikki mustia? Eikö koskaan tee mieli &quot;räväyttää&quot; vaikka punaisella puserolla? Etkö koskaan käytä mitään muuta väriä kuin mustaa ja valkoista?

  1. Mervi: jeps, jokaiselle vaatteelle on oma paikkansa eikä pinot mene koskaan mullinmallin kun on tilaa nostaa pinon päälimmäiset saadakseen pinojen alta jotakin tarpeellista. :)<br />
   <br />
   Kannattaa kokeilla parin kuukauden ajan pienemmällä pärjäämistä. 🙂 Pakkaa turhat ja harvoin käytössä olleet vaatteet ja kengät pois, ja yhdistele jäljelle jääneistä vaatteista asukokonaisuuksia. Tuon testin jälkeen et takuulla halua enää kaikkea takaisin kaappiin. Plussa vielä siitä että oma tyyli on helpompi löytää vähemmällä vaatemäärällä, sen jälkeen hutiostoksia tulee harvemmin ja vaatteiden tursuamiskierre lakkaa ikään kuin itsestään. :)<br />
   <br />
   Mustaa ja valkoista tykkään käyttää eniten, niissä viihdyn ja koen oloni hyväksi. Värit ovat kauniita mutta en viitsi ostaa punaista mekkoa pelkästään yhtä tai muutamaa käyttökertaa varten, kun tiedän ettei se kuitenkaan pääse aktiiviseen käyttöön. Sama koskee muitakin värejä tai vaatekappaleita. 🙂

 4. Jokuhan on pahasti pielessä kun vaatehuone pursuaa vaatteita ja silti ei ole mitään päälle laitettavaa. Paljon olen jo vähentänyt mutta vielä on paljon tehtävää. Kiitos hyvästä esimerkistä!

  1. Mallu: Tuttu tunne menneisyydestä. 🙂 Aikoinaan kun tavaran karsimisen aloitin 8 vuotta sitten, aloitin ensimmäisenä vaatteista ja pakkasin monta jätesäkillistä tunnevimmoissani pois. Niin hirveä turhautuminen ja sisäinen kiukkukohtaus tuli sinä sateisena syyspäivänä, kun en löytänyt mitään sopivaa päälle pantavaa ja puhtaat sekä likaiset vaatteet olivat hujanhajan kaapissa ja sohvan selkänojalla sekaisin. Tuo oli breaking point minulle ja siitä hetkestä alkaen olen päivä päivältä ollut tyytyväisempi vaatteisiini ja omaan ulkonäkööni. 🙂 En ole vuosiin stressannut vaatteiden valitsemisen kanssa, ja oma peilikuva on ollut paljon mukavampi katsella, vaikka vaatteita ja vaihtelua on ollut vähemmän. 🙂 Tsemppiä projektiisi! &hearts; &hearts;

 5. Ihanan selkeä vaatekaappi. 🙂 Inspiraatio ja innostus heräävät!! &hearts;<br />
  <br />
  Kivaa viikonloppua &hearts; &hearts;

  1. Soili: ihana kuulla että postaukseni sai aikaan inspiksen! :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa! &hearts;

 6. Ihailtavaa tuo siisteys, kaikki hienosti järjestyksessä. Kuin kaupan hylly. Mutta vaan mustaa väriä..Itse pidän myös paljon mustasta, mutten noin paljoa kuitenkaan? Herää kysymys ,että eikö miehesi joskus halua nähdä päälläsi muuta kuin musta-valko väriä? Tajuan ajatuksen helppoudesta, mutta jotenkin ulkoisesti kaipaat jotain &quot;maustetta&quot; rinnalle. Tää on siis täysin hyvällä tarkoitettu mielipide? Olen ollut värien ja kauneuden alalla ja siitä syystä kommenttini. Mukavaa päivää.

  1. Täällä toinen, jonka vaatekaapissa on oikeastaan vain mustaa. Joskus harvoin päälläni on harmaata tai oliivinvihreää. En itse kaipaa kaappiini mitään mustan lisäksi, mustat vaatteet ovat vain niin kauniita 🙂 Ja mitä tulee mieheni mielipiteeseen, niin ei kait hän enää edes odota, että pistäisin punaista päälleni…

  2. Bläkk: Olen ollut vuosikaudet vaatekaupoissa töissä ja hoitanut visualistin hommia, siitä varmasti juontaa juurensa myös oman vaatekaappini viikkaustekniikat, väriblokit ja siisteys. :)<br />
   <br />
   Kokomusta asu on yleensä aina supertyylikäs, riippuen tietysti vähän vaatekappaleiden kunnosta ja tyylistä, vrt repaleiset farkut, risat tennarit ja likainen takki ei toimi vaikka olisi kuinka mustaa. 🙂 <br />
   <br />
   En kysele miehen mielipidettä vaatteistani oikeastaan koskaan, ja rehellisyyden nimissä on sanottava etten ihan kauheasti jaksa enää edes kiinnostua muiden mielipiteistä omien vaatteideni suhteen. 😀 Puen päälleni sellaiset vaatteet joissa on hyvä olla ja joissa tunnen oloni kivaksi ja nätiksi. Uskon että oma hyvä flow välittyy positiivisella tavalla ulospäinkin, joten mitä siihen kenelläkään on sanomista. 😀 Mies on tosin yhtä &quot;tylsä&quot; pukeutuja, mustaa ja valkoista enimmäkseen kaapissa… taitaa olla pari harmaata neuletta joukossa. 😀 Me ollaan tälläinen mustavalkoinen perhe, joilla on värikkäät persoonat, hihii. 😀

  3. Rose: Oliivinvihreä on kaunis väri, minulla ollut joskus sen sävyinen takki ja muutama huivi. &hearts;<br />
   <br />
   Minunkaan mies ei odota että ilmaantuisin yhtäkkiä keltaisessa puserossa tai kirjavissa mekoissa. 🙂 Hän itse on yhtä tylsä ja klassinen pukeutuja, rakastaa paitiksia, tennareita ja mustia farkkujaan, ja ostaa aina uudet kun vanhat hajoaa. 🙂 Omistaa toki muitakin vaatteita, mutta aikalailla samanlaisia pukeutujia ollaan – perusvärit musta ja valkoinen, vaatteita sen verran mille on käyttöä ja uutta ostetaan jos vanha hajoaa. 🙂

 7. Voi tavatonta…ihanaa väljyyttä kaapeissa.<br />
  Mutta kuitenkin niin kaukana mua.<br />
  <br />
  Mullä on itsekudottuja ja värjättyävillaneuletta (ihanaa lampaanväritä ja myrkysienellä papinlilaksi värjättyä),farkkuni aina tummaa sinistä….mut hei mulla on kyllä tumansininen &quot;pikkumusta&quot; pitsiä…<br />
  Värjäsin vanhat pellavavaatteet pinkeiksi tai karpalonpunaisiksi (olivat valkoisia) ja odotan kesää, kun vaihdan villan pellavaan.<br />
  <br />
  Kirjoin kuvioita vanhoihin farkkuihin, muliinilankakukat ja koirat peittää kulumat ja reijät.<br />
  <br />
  Mullaon vaatteita varmaan saman verran (jos ei lasketa tänävuonna kudottuja, jäävät käyttöön jos kukaan ei osta ja josalusvaatteita ei lasketa) ja tukehtuisit väritulvaan vaatekaapissani (lila, tummansininen, pinkki, karpalonpunainen, kirkkaanvihreä, mustan ja valkoisen ja harmaankanssa on mun perussävyt).<br />
  <br />
  Multa puuttuu mukavat kengät pikkumustanikanssa. Talvella oli ookoo olla huopasaappaissaja pikkumustassani.<br />
  Mies lupasi ostaa pikkukengät…mutta millaiset?<br />
  Yleensä nahkasaappaat (15-vuotta muotoutuneet jalkaani, kuten kahdet nahkabootsit, kumisaappaat ja huopikkaat….). Clarksin soft air mustat ballerinat pistin roskiin, kun suutari sanoi ettei enään korjaa.<br />
  <br />
  Haaveilen konjakinruskeista nilkkureista ja ballerinoista, pitäis olla sellaset et jaksaa kävellä 50tkm…<br />
  <br />
  Mut tallessa pidettäviä vaatteita on varmaan 5 tollasta kaappia (osa uutta nyytävää), täyteensullottuna ja lankoja ainakin kolme vastaavaa…<br />
  <br />
  Kyssäri: inhottaako ajatus, kun koiranjarvaa kudottu osaan vaatteisiin (sukkia/tumppuja/villatakkeja).<br />
  Valkoista, lammasvahtikoirista harjattua/pestyä/kehrättyä…<br />
  Tuntuma jotain mohairia.<br />
  Onko koirankarva jokin ällötys vaateissa?

  1. Otava: Tykkään väreistä kovasti vaikken päälleni värikästä vaatetta puekaan. 🙂 Olen luonteeltani sellainen höslä, teen montaa asiaa samaan aikaan ja päässä pyörii aina miljoona ja yksi ideaa ja ajatusta. 😀 Luon rauhaa ympärilleni mustavalkoisella vaatekaapilla ja valkoisella kodilla, tasapainottavat sisäistä pirskahteluani ja tekevät elämästäni asteen verran mukavampaa. 🙂 Väreistä nautin silti suuresti, varsinkin kevään ja syksyn luonto aukeaa ikkunasta kuin taulu, myös kasvit, kukat, yrtit ja hedelmät tuovat pienen värikkään mausteen kotiarkeen. &hearts;<br />
   <br />
   En ole itse koskaan kokeillut tai käyttänyt koirankarvasta kudottuja vaatteita, mutta itseäni ajatus ei ällötä. Omalta koiraltani tulee iso muovipussillinen karvaa neljä kertaa vuodessa ja olen monesti neulomista rakastavan siskoni kanssa jutellut että karvasta saisi tumput ja sukat koko perheelle. 😀 Mikä ettei, koiran karva tuntuu samantapaiselta kuin alpakka… 🙂

 8. Hei Miia, onko sinulla hansikkaita, sormikkaita tai lapasia ollenkaan? Entä lenkkareita tai sadetakkia? Pärjäätkö yhdellä huivilla ympäri vuoden? Entä uimapuku tai bikinit, sisältyvätkö ne urheiluvaatteisiisi? Paljon ihmetteleviä kysymyksiä 🙂

  1. Ulla: On lapaset (thinsulate, päältä nahkaa ja sisältä ohutta fleeseä). Lenkkaritkin löytyy, sadettakkia sen sijaan ei löydy. Minulla on kaksi sellaista takkia jotka kestävät kevyen sateen (untuvatakki talveksi ja ohut ulkoilutakki välikausiin ja viileisiin kesäpäiviin). Takeissani on hyvät korkeat kaulukset ja pärjään yhdellä huivilla koko talven, tänä talvena olen käyttänyt huiviani ehkä 10 kertaa, joten ei ole kovin aktiivisessa käytössä mutta hyvä kuitenkin olla olemassa. 🙂 En käy uimassa hallissa kloorin vuoksi enkä viihdy rannalla makoilemassa joten uimapuvulle tai bikineille ei ole tarvetta. Nuorempana olin kova ottamaan aurinkoa, mutta nykyisin vältän auringonottoa melanoomariskin vuoksi.

 9. Luin juuri mielenkiintoisen jutun liittyen vaatteiden laatuun nykypäivänä. Ajattelin, että sinua vosi kiinnostaa. Itse jäin innolla odottelemaan kirjaa, joka jutussa mainitaan.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195018131058/artikkeli/30-vuotias&quot; target="_blank">http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195018131058/artikkeli/30-vuotias</a&gt; verkkatakki on yha iskussa miksi nain hyvia vaatteita ei enaa tehda .html

  1. Nanna: Loistava juttu, Rinna Saramäki puhuu ehtaa asiaa ja samoja huomioita olen tehnyt itsekin. Vuosia muodin ja jälleenmyynnin parissa työtä tehneenä olen nähnyt tuon laadun alaspäin menon omin silmin, vastaaottanut asiakkaiden reklamaatioita ja huomannut omissakin vaatteissa suuria puutteita ja pienempiä vikoja. Olen ollut koko elämäni, aina vuoteen 2009 asti, muodin kertakäyttökäyttäjä ja -ostaja,kuuluin juuri tuohon Rinnan mainitsemaan ryhmään joka osteli uusia vaatteita shoppailun vuoksi, se oli ikään kuin harrastus… ja tietysti myös helpotti elämää kun ei tarvinnut tonkia tuhansien vaatekappaleiden joukosta kotona päälle pantavaa, riitti kun otti muovipussin, nosti sieltä uudet vastaostetut vaatteet, leikkasi pois hintalapun ja puki päälleen. Moni vaate koki nopean kuoleman yhden käyttöpäivän jälkeen – joko se menetti muotoaan pesussa / nukkaantui / saumat kiertyivät / kutistui / venähti tai sitten unohdin sen jumalattoman pyykkivuoren uumeniin ja sulloin vaatekaappiin eli hautausmaalle.

 10. Ihana inspiroiva postaus! 🙂 Kiitos kun toteutit tämän! Tästä saa valtavasti lisäbuustia oman kaapin raivaamiseen, joka on jo hyvällä mallilla. Minimalismi-, raivaus-, karsimis- ja järjestelypostaukset ovat aivan parhaita! 🙂

 11. Kiitos Miia tästä postauksesta! Todella inspiroivaa!! Seuraan tiiviisti blogiasi ja se on suuri ilon lähde arkeen :)!

 12. Ihanan siistiä ja selkeälinjaista! Vaatekaappi on tyylikäs, minkä merkkinen kaapistosi on? Tämä olisi loistava myös omassa makuhuoneessa! Kylläpä oli tyylikästä, vaikka kyse on vain vaatekaapista! ?

  1. Janelle: Kaappi on Muuramea, koostettu eri moduuleista. 🙂 Reunoissa on kaksi ovellista kaappia päällekkäin, keskellä laatikosto ja sen päällä vitriiniovilla varustettu kaappi. 🙂 Muuramen sivuilta löytyy suunnitteluohjelma, jonka avulla eri moduuleista voi rakentaa omanlaisen ja omiin mittoihin sekä tarpeisiin sopivan kokonaisuuden:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.muurame.com/suunnittele&quot; target="_blank">http://www.muurame.com/suunnittele</a&gt;

 13. Nyt vähän pelottaa, että saatoin saada hurjasti inpistä oman vaatekaapin kohennukseen tästä postauksesta..! Apua, mihinköhän sitä tässä joutuukaan. Ison iso kiitos!<br />
  <br />
  (juu, mä selainen tänään vähän jälkijunassa ja sieltä ja täältä postauksiasi :))

  1. Sanna V: Ihana olet, toivottavasti homma ei siellä riistäydy ihan käsistä. 🙂 Paljon tsemppiä kohennusprojektiin! &hearts;

 14. Hmmm… sä et ilmeisesti harrasta mitään ulkona? Varsinkaan talvisin? <br />
  Ja miten ihmeessä voi pärjätä kesälläkin vain kahdella t-paidalla? <br />
  Kuinka usein ostat uusia t-paitoja? Ja heitätkö silloin vaan vanhan pois? Et mökkeile/remontoi/leikkaa nurmikkoa/käy navetassa tms.? <br />
  Sellainen postaus olis kiva, jossa selviäis miten ihmeessä sä oikeasti pärjäät esimerkkivkon noin vähillä vaatteilla. <br />
  <br />
  Onhan itsekkäkin haaveissa vähentäminen, mutta tää tuntuu oikeasti jo vähän uskomattomalta.<br />
  <br />
  Mulla taitaa olla jo hanskoja se 100 paria (ohuempia, paksumpia, ulkoiluun, työmatkoille, ulkohommiin, ratsastukseen, moottoripyöräilyyn jne) ja kaikkia käytän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *