Kasvupyrähdyksiä!

Nostin huhtikuun puolella ostetut yrtit keittiön pikkuikkunalle 6.5. ja kahden viikon aikana kasvu on ollut valtaisa. Basilika on kasvanut yli 10cm, sitruunamelissa vielä enemmän. Keskellä oleva timjamikin on röyhistynyt ja tuuheentunut upeasti. 🙂

Omakotivalkoinen_21052016_15627.jpgIMG_4354.jpg

Ikkuna tarjoaa niille kasvihuonemaisen tilan, jossa on aamuauringon aikaan kuumaa ja kosteaa. Vettä nämä juovat normaaliakin enemmän, joka päivä saan olla täyttämässä yrttiruukun vesisäiliötä. 🙂

Jos sinun kotoasi löytyy ikkunalauta tai -syvennys, kannattaa ehdottomasti laittaa yrtit ikkunapaikalle kasvamaan. Vettä saa varautua antamaan päivittäin, mutta vaiva on sen väärti. 🙂 Olisiko teillä muuten reseptivinkkejä sitruunamelissan käytölle? Smoothien joukkoon olen lehtiä sujautellut, samoin koristeiksi jäätelöannosten tai aamupuuron päälle. Jokin marinaadi olisi kiva tehdä itse, kalalle tai kasviksille… voisikohan sitä hyödyntää siihen? 

Aurinkoista lauantaita!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

7 kommenttia “Kasvupyrähdyksiä!

 1. Ihania yrttejä ja nuo ruukut näyttää tosi käteviltä. Sitruunamelissatee on taivaallisen hyvää ja raikasta, kuumaan veteen lillutetaan sitruunamelissanlehtiä ja annetaan hautua. 🙂 Kivaa viikonloppua Miia ♥

 2. Hei! Kun keittiösi remontoitiin, niin laitettiinko seinään uudet levyt vai saatiinko se tasaiseksi ilman levyttämistä? Itselläni keittiöremontti työnalla ja mietin tuota, että miten vanhojen kaappien takaa paljastuvan kiviseinän saa helpoiten/halvimmin tasaiseksi…

  1. Rätsi: keittiön seinästä jouduttiin purkamaan pala vanhaa gyprocia pois sähkövetojen takia, eli leikkasivat palan irti, tekivät sähkötykset ja uudesta levystä leikattiin oikeankokoinen pala reiän peitoksi, sauman paklaus ja maalia päälle. Kiviseinän tasoitus on peevelistä, suosittele levyttämistä homman nopeuttamiseksi ja kustannusten minimoimiseksi. Tässä postaus jossa näet miten meillä on keittiö alunperin rakennusaikana jo tehty, eli betoniseinään on kiinnitetty puupalkit joihin on ruuvattu gyproc-levyt. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/11/keittioremontti-ideasta-toteutukseen&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/11/keittioremontti-ideasta-toteutukseen</a&gt;

 3. Minä oon käyttänyt sitruunamelissaa teessä. Eli haudutan teen ja laitan mukaan pannuun tuoretta sitruunamelissaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *