Heräteostoksena alelöytö – Paulig Cupsolo kapselikeitin!

Tänään löytyi sellainen superlöytö Citymarketin poistotuotteiden joukosta etten mitenkään voinut olla tarttumatta tarjoukseen – Pauligin mustavalkoinen Cupsolo -kapselikahvinkeitin yli 60% alessa ja kasa kahvipaketteja kaupanpäälle. 🙂 

Omakotivalkoinen_22052016_4385.jpg

Omakotivalkoinen_22052016_1276.jpg

Koko helahoito tasan 30€ ja vaikka olenkin sitä mieltä että parhaimmat kotikahvit hautuvat liedellä kahvipannussa, olisi välillä kiva maistella erikoisempiakin kahvilaatuja ja makuyhdistelmiä. Onko tämä tarpeellinen kodinkone – ei, olisinko maksanut tästä vempaimesta normaalihinnan 80€ – en missään nimessä, olenko iloinen edullisesta löydöstäni – ehdottomasti, sainko rahalleni vastinetta – todellakin! 🙂 Jo pelkästään tummapaahtoisesta presidentti-kapselista valmistettu kahvi sai minulta kiitettävän arvosanan, erillinen omaan kapseliinsa pakattu samettisen kuohkea maitovaahto siihen joukkoon sai tajunnan räjähtämään… Todella hyvä crema ja ihanan maukas latte. ♥︎

Omakotivalkoinen_22052016_4381.jpg

Omakotivalkoinen_22052016_1468.jpg

En tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu – jatkanko kapselikahvin parissa vai palaanko alkuhuuman hälvennyttyä takaisin tuttuun ja turvalliseen suodatinkahviin. Viikonloppuisin tykkään juoda myös pannussa valmistettua kiireetöntä kahvia, joten kolme erilaista valmistusvaihtoehtoa saa sisimmässäni asuvan kahviaddiktin hykertelemään ilosta… ja minun kun piti tänä vuonna (ainakin yrittää) vähentää kahvin kittaamista. 🙂 

Maukasta sunnuntaita & mukavaa jääkiekkoiltaa kaikille! Saa nähdä pokkaako Suomen pojat meille maailmanmestaruuden! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

25 kommenttia “Heräteostoksena alelöytö – Paulig Cupsolo kapselikeitin!

 1. Mielestäni kaikkien kapselikahvinkeitinten valmistus täytyisi lopettaa kokonaan…. Nuo kapselit tuottavat aivan hirveästi muovijätettä, jote ei kyllä tälle pallolle tarvita enää yhtään enemmän, päin vastoin. Täyisi oikeasti alkaa miettiä miten estää ilmastonmuutoksen eteneminen, eikä miten edistää sitä!

  1. KatieSusanna: Maailmassa jätettä syntyy päivittäin paljon, osa on muovia, ja osa muita sulamattomia materiaaleja. Pauligin kapselit voi onneksi kierrättää energiajätteeksi ja monissa taloyhtiöissä kierrätetään nykyisin muovi kokonaan erikseen (kuten meillä). Ilmastonmuutos tapahtuneen onneksi muista syistä kuin Pauligin kapselikahvien takia, jotka ovat kärpäsen kakkaakin pienempi haitta valtameressä, onneksi ja valitettavasti.

  2. Kierrätyksen ensimmäinen askel on se, että oppisimme välttämään jätteen syntymistä. Sen suhteen meillä on monta kärpäsen kakkaa hoidettavanamme. Kysymys on varmasti siitä, että kokisimme ja ymmärtäisimme, että pienistä puroista syntyy valtameria. Tässä meillä jokaisella on kohtamme tiedostaa jotain ja varsinkin muuttaa jotain toimintatapaamme, vaikka pientäkin. Kaikesta huolimatta, nautinnollisia kahvihetkiä 🙂

  3. Siili: Tuo on yksi niistä tärkeistä asioista kierrättämisessä kyllä. Jokainen kun yksilötasolla tekee parhaansa (ilman että elämänlaatu kärsii) niin se jos mikä auttaa maailman parempaan jamaan. Juuri luin uutisista että Suomen päästöt ovat viime vuonna olleet pienemmät kuin aikoihin, sekin on iloinen uutinen. <br />
   <br />
   Uskon olevani keskivertoa tehokkaampi kierrättäjä, meiltä tulee nykyisin viikossa vain yksi muovipussillinen energia- ja sekajätettä, jonka lisäksi on pieni pussillinen bioroskaa, lehtiä ja pahveja. Ruokahävikki on lähes olematonta, kiitos lautaskoon ja tarkan mittaamisen, ja lehtiroskaa lähinnä kirjekuorien muodossa sillä olen peruuttanut kaikki ilmaiset paperikatalogit ja ovessakin on ei-merkki mainoksille ja ilmaisjakeluille. Autoa en omista ja lentomatkailukaan ei kuulu vuosittaisiin tapoihimme. Kaikesta huolimatta olen melko rento kuluttaja enkä halua luopua kaikesta ihanasta extrasta vain sen takia ettei maailma roskaantuisi. Cupsolon kahvi on niin hyvää etten halua energiajätteeksi kelpaavan kapseliroskan takia luopua ylellisyydestäni. 🙂

  4. Ei jätteiden kierrätys/hyötykäyttö/polttaminen silti poista juurisyytä eli sitä, että tuotetaan valtavat määrät kertakäyttötavaroita (joita nämä keittimetkin ovat, koska niiden käyttöikä on päivittäisessä käytössä alle viisi vuotta eikä korjaaminen enää kannata). Valmistusmaissa päästöt ja niiden puhdistamattomuus on usein aivan muuta kuin maissa missä tuotteita enimmäkseen ostetaan ja joista oma tuotanto on ajettu alas. Taantuma ja monien teollisuusyritysten lakkauttaminen näkyy osaltaan vaikkapa Suomen kokonaispäästöissä ja myös leudot talvet näkyvät heti piikkinä. Suomen ympäristön kannalta hyvä asia, mutta talouden kannalta ei. Ja ympäristönäkökohtia pitää katsoa kokonaisuutena koko maailman mittakaavassa, koska päästöt eivät tunne rajoja.

  5. nimi: Olet ihan oikeassa. Päästöt eivät tunne rajoja ja ihmisten tapa kuluttaa tavaroita kuluttaa valmistuksen ja kuljetuksen kautta maapalloa. Ostamattakaan ei kannattaisi olla, koska siitä kärsii talouspolitiikka, vienti, tuonti jne. Rahan pitää liikkua koko ajan ja enemmän pitäisikin keskittyä elämyksiin tavaroiden sijaan. Vaikea asia ja muna-kana-ongelma, yksilötasolla ei paljoa muuta voi kuin yrittää luovia tuossa eettisyyden ja kuluttamisen välimaastossa ja tehdä sellaisia valintoja joista on mahdollisimman paljon iloa itselle, mutta mahdollisimman vähän haittaa maapallolle.

 2. Meillä sama laite ollut käytössä jo yli vuoden, välillä enemmän, välillä vähemmän. Olemme olleet tyytyväisiä! Ihanaa, kun vieraatkin saavat valita erikoiskahveja tai kaakaota itselleen :).<br />
  Ajattelin jakaa vinkin, joka helpottaa puhdistusta. Laitan aina kapselisäiliöön pienen pakastepussin ikään kuin roskapussiksi, sillä käytetty kapseli valuttaa iljettävää nestettä nanosekunnissa astian pohjalle sekä alkaa haista heti! Näin puhdistaminen on helppoa 🙂

  1. Reetta: Meilläkin kapselikone on ollut kova juttu, porukkaa on käynyt kylässä enemmän tällä viikolla kuin kuluvan vuoden aikana yhteensä, eilenkin piipahti kaksi kahvisieppoa. :)<br />
   <br />
   Minulla oli ylimääräinen rulla liian pieniä koirankakkapusseja (vahingossa ostin chihuahua-kokoa :D) joita vinkistäsi hyödynnän nyt kapselisäiliössä. Loistava vinkki, miljoonat kiitokset! &hearts;

 3. Moikka<br />
  Hienon löydön olet tehnyt. Välillä onnistaa. Ollaan ihan erilaisia<br />
  kahvinjuojia. Mulle käy vaan tavallinen juhlamokka ilman maitoa<br />
  ja sokeria. ☕?.

  1. Raili: Itse olen Presidentin ystävä reilulla maidolla ilman makeutuksia. 🙂 kapselikahvisuosikkini on ihme kyllä kuitenkin Juhlamokka, jonka sekaan sujautan yhden maitokapselin- suorastaan jumalainen latte, oi ja voi! &hearts; &hearts;

 4. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Kaikesta voi aina sanoa, että löytyy pahempiakin esimerkkejä ja tärkeimpiäkin kohteita, joissa mm. energiaa ja raaka-aineita pitää säästää jne. Nuo kapselit tuottavat prosentuaalisesti hirveän määrän jätettä ja valmistus vie prosentuaalisesti hurjan määrän energiaa. Suunta pitäisi olla täysin päinvastainen.

  1. Todella epäekologista: Tuossa juuri aiheeseen alkuperäiselle kommentoijalle vastasinkin, että niin kaunis ajatus kuin 100%:sti ekologinen elämä onkin, en ole valmis tinkimään kaikista mukavuuksistani. Minusta on tärkeää nauttia elämästäkin ja olla stressaamatta liikoja. Paras kombinaatio mielestäni on että kierrätys ja ekologisuus tuntuvat luonnolliselta osalta elämää eikä aiheuta hampaankiristelyä. Minulle luonnollista on kierrättää energiajäte, biojäte, pahvit, paperit, lasit, ongelmajäte, tekstiili ja pieni määrä sekajätettä joka muihin kategorioihin ei kuulu. Ruokahävikki on olematonta, energia- ja sekajätettä tulee noin pussillinen viikossa (joskus vajaa, joskus täyteen sullottu pussi). Lehtiroskaa ei juurikaan tule, sillä olen peruuttanut kaikki ilmaiset katalogit sun muut lippulappuset ja ovessa on kielto ilmaisjakelulle sekä mainoksille. Suurin osa laskuistakin tulee sähköisesti joten kuukaudessa lehtiroskia tulee hyvin vähän. <br />
   <br />
   Ehdottomuus ja hysteria ovat ekologisen aatteen vitsaus, vähän kuin uskonasioissakin. Moni hyvä juttu vähän kuin pilaantuu vauhkoamisella ja saa ihmiset nousemaan vastataistoon. Siksi minusta olisi tärkeämpää kuuluttaa ekologisuudesta positiivisella tavalla, kannustaa ihmisiä oikeisiin tekoihin enemmän kuin raivota toisten &quot;virheistä&quot; ja antaa palautetta syyttävällä sävyllä.

 5. Itse olen suuri kahvin ystävä ja kokemukseni noista cupsoloista oli ihan ok. Jäi kuitenkin alkuhuuman jälkeen niin vähälle käytölle niin laitoin koneen kierrätykseen. Iso kone vei myös turhan paljon tilaa oikean keittimen rinnalla. Kalliiksi käy mikäli juo/juojia enemmän. Yhdelle on ok. Mutta halvalla olet kyllä saanut?

  1. Pauligista: ison perheen kahvitarpeisiin tuo keitin tulee todella tyyriiksi, yhdelle tai kahdelle se on kohtuuhintainen, jos kuppeja ei päivässä porise kymmentä. 🙂 Itse olen toistaiseksi tykännyt todella paljon tuosta masinasta, mutta laitan sen itsekin eteenpäin mikäli totean joskus siihen kyllästyneeni (tai jos kapseleitä ei enää saa). 🙂 Mini-Moccamasterini pakkasin kaappiin, siitä en suostu luopumaan koska tykkään myös tavallisesta kahvista. <br />
   <br />
   kahvikapseleita tuli niin paljon kaupanpäällisenä että saman hinnan olisin joutunut maksamaan Pressa-kahvista melkeimpä jokatapauksessa. Ajattelenkin että nyt sain kapselikoneen ikäänkuin kaupan päälle, kahvia kun olisin jokatapauksessa joutunut ostamaan. 😀

 6. Kapselikeitin on kyllä melkoinen turhake, joka löytyisi varmasti lähes ilmaiseksi netin kirppissivuilta. Meillekin on sellainen joskus joulupapereista kuoriutunut ja alkuinnostuksen jälkeen jäänyt pölyttymään.

  1. Kk: Minusta vedenkeitin, leivänpaahdin ja mikro ovat turhakkeita mutten ajattele niiden olevan turhia kaikille vaikka ne minulle ovatkin. 🙂 Onnea kaikille heille jotka onnistuvat löytämään toimivan kapselikeittimen pilkkahintaan kirppikseltä, olisi kevannut minullekin. 🙂

 7. Olen suoraan sanottuna aikanoinen kahvisnobi ja omistan 3 &quot;kahvinkeitintä&quot; eli AeroPressin, pressopannun ja V60:n. Ostan kahvin aina papuina ja jauhan ne itse Harion kahvimyllyllä. Pavut ostan pieniltä paahtimoilta. Juon kahvia vähän mutta kun juon sitä haluan sen olevan täydellistä ja silloin papujen pitää olla tuoreita, veden oikean lämpöistä ja uuton oikean pituinen.

  1. Satu: Täällä toinen vähän samanmoinen tapaus. 🙂 Itsekin joskus ostin kahvit papuina ja jauhoin ne itse (jauhaja tosin oli ihan vaan Krupsin). Miehelle ostin aikoinaan lahjaksi Bugattin Diva -espressokoneen jossa oli maidonvaahdotin samassa, sellaisella mies kotonaan nyt kahvia keittelee Moccamasterinsa lisäksi. &hearts; Kyllä hyvä kahvi vaan on sellainen ylellisyys jota ilman en tulisi toimeen. Voisin elää pelkällä kahvilla ja joskus niin on melkein käynytkin. 😀 Minun täytyy rajoittaa kahvin juontia sillä muuten lipittäisin lähemmäs kymmennen kuppia päivässä. Nyt yritän pärjätä kolmella – aamu-, päivä-, ja iltakahveilla. 🙂

 8. Olen tee ihmisiä enkä juo lainkaan kahvia. <br />
  <br />
  Ongelmaksi muodostuu liian isot kahvipaketit kun kahvinjuojia kyläilee meillä vain harvakseltaan. Tuollainen kapselikeitin olisi varmaan muuten toimiva ratkaisu, mutta en halua tilaa vievää laitetta vähäisiin tarpeisiimme. <br />
  <br />
  Kuinkahan kauan jauhamattomat kahvipavut säilyvät ja kuinka paljon tilaa kahvimylly vie ja mitä sellaiset maksavat? Voisikohan kahvipapuja jauhaa ihan tavallisella morttelilla?

  1. Hippu-76: Joitakin kahveja saa pienissä pakkauksissa, niiden makumaailma tosin saattaa olla vieras suomalaiseen Pauligiin tottuneille… Tuo on kyllä ongelma, kahvikaan kun ei ikuisesti avatussa pakkauksessa hyvänä pysy ja papujen jauhamiseen taas tarvitsee oman koneen, joka on aikalailla turhake pelkkänä vierasvarana. En tiedä voiko papuja jauhaa morttelilla, en ole koskaan asiaa tullut ajatelleeksikaan. Tuo ratkaisi kaikki ongelmat, sillä pavut säilyvät paljon paremmin kuin valmiiksi jauhettu kahvi. Voisit melkeimpä laittaa tuosta kysymyksen Pauligin asiakaspalveluun, he varmasti tietävät miten pavut saa jauhettua ja soveltuuko mortteli siihen. 🙂

 9. Moi! Mitä sä oot mieltä siitä kuinka paljon yhdestä kapselista saa ns. hyvää kahvia? Kun eikös se laimene suurempiin määriin mennessä? Ja käytätkö maitokapseleita ja eroaako siitä jos käyttäisi tavallista maitoa? 🙂

  1. inkkuu: Yksi kapseli riittää yhteen kupilliseen, sen aromit häviävät veden mukana kuppiin joten toista annosta ei yhdestä kapselista saa. Maitokapseleista tykkään, maito on siinä &quot;lattemaisempaa&quot; ja se vaahtoutuu sellaiseksi paksuksi ja samettiseksi kahvin päälle. &hearts;

 10. Kotona hienosti toimiva Nespresson kapselikeitin. Minttukaakaon ja chai latten huumassa ostin tarjouksesta Cupsolon. Pettymys. Mitään cappuccinoa tai lattea sillä saa, maitokapselin maito on vetistä litkua verrattuna Nespresson kuohkeaan maitoon. Ja se haju! Hyi h*******i. Yhdessä päivässä kapselit alkavat haista todella oksettavalle siinä kipossa, jonka pohjalle valuu keitinlitkuja. Nespressossa ei mitään tällaista ongelmaa. Kone on lähes käyttämätön karmean hajuhaitan takia. Aivan susi.

  1. Vaikka ketjun keskusteluista on melkoisesti aikaa, vastaan myös omalla kokemuksellani yhtyen täysin Surkean kommenttiin. Mieheni toi meille vuosia sitten pauligin cupsolon keittimen. Sitä käytettiin arviolta kuukauden alkuhuuma. Tai tuskin itse sitäkään, kun vaadin itselleni koko ajan rinnalla mokkamasterilla hyvää juhlamokkaa pannujauhatuksesta.
   Vielä kun käyttö harveni, niin poistin koko kapselikeittimen, koska koin sen suorastaan “myrkylliseksi” hajuhaittoineen. Eikä koneen oma pesu toiminto mitenkään riitä sen käyttö puhtauteen. Olin sitä mieltä että törkeä tuote!!!

   1. Katariina: itse en koskaan huomannut hajuhaittoja, ja hyvä niin sillä olen aika herkkänenäinen ja haistan mm. Pakastimen hajun puolikkaana pakastetussa jäätelöissä ja muovisista pakastusrasioista. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *