Arjen pieniä parannuksia – Uusi wc-istuimen kansi Ikeasta!

Vietimme tänään tyttöporukassa Ikea-päivää ja samoilimme muistilaput käsissämme ympäri myymälää. Ystäväni ja siskoni ostivat itselleen kodin pieniä tarpeellisia tarvikkeita, itse kannoin kotiin pelkästään yhden tuotteen – Ikea Ekaren wc-istuimen kannen. 🙂

Omakotivalkoinen_16072016_81728.jpg

Omakotivalkoinen_16072016_787812.jpg

Wc-istuimien perinteiset kannet ovat halpaa muovia, joka ajan saatossa naarmuuntuu ja kellastuu. Olen jo jonkin aikaa miettinyt uuden ostamista, mutta pidin asiaa melko vähäpätöisenä enkä tehnyt siitä itselleni projektia. 🙂 Shoppailukavereiden jäädessä puntaroimaan kylpyhuone-osastolle rullavaunuja, osui silmiini hohtavan valkoinen kaunislinjainen Ekaren. Vaimentimilla varustettujen saranoiden ansiosta kansi sulkeutuu hitaasti, pehmeästi ja äänettömästi. Kiiltävän valkoinen posliinimainen pinta ja metallinsävyiset yksityiskohdat tekevät kannesta tyylitellyn ja hintaansa huomattavasti arvokkaamman näköisen. Vähän mietitytti mitenkä Ikean “ruotsalainen” kansi sopii suomalaisen Idon (ent. Arabia) wc-istuimeen, mutta päätin ottaa riskin ja kokeilla. 🙂

Omakotivalkoinen_16072016_5642_2.jpg

Moni (kuten minäkin tulen tekemään) uudistaa kylpyhuone- ja wc-tilat facelift-tyylisellä kevyellä pintaparannusrempalla, jossa käsitellään tummentunut paneelikatto vaaleammaksi ja pannaan allaskalusteet, valaistus sekä hanat uusiksi. Wc-istuimet kestävät aikaa huomattavasti pitempään kuin muut kylpyhuoneen varusteet ja miksipä sitä turhaan kasvattaisikaan remonttikustannuksia, jos ei ole pakkoa. Istuimen kansi tarvitsee kuitenkin päivityksen pysyäkseen kehityksessä mukana ja tuoreen kokemukseni kautta uskallan suositella Ikean edullista kansivalikoimaa. 🙂

Omakotivalkoinen_16072016_5657.jpg

Idon wc-istuimen reuna ei ole täysin suora, vaan madaltuu eteenpäin. Tämän vuoksi kansi oli takaa liian pinkeä ja istuimen etuosaan jäi kannen alle ikävä ilmarako. Ratkaisin ongelman irroittamalla kansirenkaan alapinnassa olevat muoviset korotuspalat ja näin sain uuden kannen istumaan Idoon kuin valettu. 🙂

Omakotivalkoinen_16072016_5653.jpg

Omakotivalkoinen_16072016_5652.jpg

Lattialla oleva vanha kansi näyttää aikaisempaakin nuhjuisemmalta ja rumemmalta uuden Ekarenin rinnalla. Näinkin pienellä jutulla kuin kannen vaihdolla saa kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin laadukkaampaa ilmettä… ja onhan vaimentimella varustettu kansi nyt muutenkin mukavampi käyttää. Enää ei tarvitse saada sydänkohtausta kun tyttö nakkaa kannen kiinni – hän tekee sen nimittäin aina kovalla paukkeella. 🙂

Nyt tarvitsen saunan lämpöä, lepoa, huilimista ja hyvää ruokaa, sen verran rankaksi aina menee nämä Ikea-visiitit. 🙂 Jalat on muusia ja mieli käy ylikierroksilla, ihmismassoissa kuljeksiminen ei ole enää yhtään minun juttuni. 😀

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

22 kommenttia “Arjen pieniä parannuksia – Uusi wc-istuimen kansi Ikeasta!

 1. Vitsit miten hyvä idea! Meiltä noita löytyy kolme joten kaikki vaihtoon seuraavalla Ikean käynnillä. Kiitos vinkistä!!

  1. Mallu: Tämä Ekaren -kansi on kyllä loistava, kivan näköinen ja varsinkin tuo vaimennin… oijoi. 🙂 Tyttö ei enää kylläkään tykkää kun ei saa säikäytettyä minulla kannen paiskaamisella. 😀

 2. Hyvä idea :). Jäin vain miettimään jääkö korokepaloista reiät kannen alle ja kuinka ne keräävät likaa.

  1. Anonyymi: jäi reiät mutten usko että ne pahemmin likaa tai pöpöjä keräävät. Reiät voi sulkea esim silikonilla, silikonituubi maksaa noin vitosen ja samalla saa vaikka uudistettua kylpyhuoneen muut silikonisaumat. 🙂

 3. Hyvä idea tosiaan:) Meillä näyttäisi olevan samanlainen Idon wc-istuin, joten kävimme Ikeassa katsomassa tätä mainittua kantta. En ostanut vielä, koska mietin peittääkö kansi istuimen aukon myös kannen takana.<br />
  Eli näkyykö istuimen sisään kannen ollessa alhaalla?

  1. Mervi: Tämä Idon malli on hyvin yleinen ja löytyy monen kotoa. 🙂 Kansi peittää aukon myös takaa, ei jää ilmarakoja. 🙂

  2. Mervi: 🙂 Kysy vaan jos tulee tenkapoo kantta asentaessa. 🙂 Kiinnitysprikka (pieni pyöreä metallilevy) pitää muuten laittaa päinvastaiseen asentoon kuin asennusohje sanoo, muuten ohjeen mukainen asennus. 🙂

   1. Täällä on vähän vanhempi istuin, Arabian malli 90-luvulta, siinä tuo rako on noin 1 cm takana.

    Ei kuitenkaan haittaa. Hieman auttaisi, jos nuo metallipidikkeet olisivat päästä päähän yhtenäiset – peittäisi mainiosti.

    1. Hanu: Itsekin toivoisin että metallikannakkeet olisivat yhtenäinen osa peittäin kannen koko takareunan. 🙂

 4. Kiitos vielä Miia, neuvoista. Pitää hankkia wc-kansi kun seuraavan kerran käyn Ikeassa.<br />
  Sinulla on kiva blogi 🙂

 5. Hankinpas tuollaisen ikea ekaren kannen ja asensinkin sen: kysymys onko teilläkin sulkeutuminen yhtä hidasta kuin meillä. On nimittäin kuin maalin kuivumista katselisi.

  1. Ari: Kannessa on äänetön suljin, mutta ei se mitenkään poikkeuksellisen hitaasti sulkeudu. Saisiko ruuveja säädettä löysemmäksi jotta kansi laskeutuisi nopeammin?

 6. Hankin tuollaisen mallin Ikeasta, tosin oma malli oli hieman halvempi Kullarna 29 euron hintaan.

  Arabian vanha 90-luvun WC-istuin. Kävi mainiosti kiinni ja nämä korokepalat kaikki kiiinni, tosin takaa korokepala ei yllä istuimeen asti. Lisäksi noin senttimetrin aukko tyhjää eli ei ihan peitä kokonaan peitä koko reiän takana.

  Ei kuitenkaan haittaa. Muovinen oli ennen, sekin piti vaihtaa jo kaksi vuotta sitten, siitäkin meni 19,90 euron muovikannesta muovi kahtia lukitusmekanismissa – niin piti sen takia investoida johonkin kestävämpään.

  Kiitos jutusta, se helpotti valintaa!

  1. JV: Muoviset kannet eivät ole kovinkaan kestäviä ja myös naarmuuntuvat helposti tosi rumaksi, jolloin kaikki pöly ja lika jää kiinni. Kunnon kansi parantaa pytyn ulkonäköäkin, joten monta hyvää syytä vaihtaa parempaan. 😀

 7. Kuinka saitte irti nuo korokepalat? Ikean Kullarnassa on kyllä niin tiukassa, että en ensi yrittämältä ainakaan onnistunut. Eikä istu kyllä sellaisenaan meidän Idoon… 😑

  1. Mari: tarkoitatko niitä sellaisia nuppimaisia juttu? Ne lähti ihan vaan vasaran v-päällä nappaamalla, ei muistini mukaan ollut edes tiukassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *