Kesäsiivous vaatekaappiin!

Kaapeissa olevat vaatepinot olivat joutuneet epäjärjestykseen ja pienen oikomisen sijaan päädyin heittämään kaikki vaatteet sängylle ja siivoamaan kaapit huolella. 🙂 Samalla silmäilin jokaisen vaatekappaleen läpi, pistin risat ja resuiset pois ja onnistuin löytämään yhden puseron, joka KonMari -metodin luojaa Marie Kondoa lainatakseni “doesn´t spark me joy”. Kyseinen neulepusero on nätti kuin mikä, mutta jostakin syystä se ei “kelpaa” päälleni minkäänlaisissa tilanteissa ja ajattelin tarjota sitä siskolleni. 🙂

Omakotivalkoinen_26072016_5789.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5798.jpg

Henkareissa roikkuu trenssi, sadetakki, jakku sekä puserot ja paremmat topit, joita on hankala viikata hyllylle. Toppien alla on paikka lempikorkkareilleni, jotka eivät mahdu tällä hetkellä kaappiin. 🙂

Omakotivalkoinen_26072016_5788.jpg

Puserokaappi on sopivasti tilavalla tolalla. 🙂 Tavallisia t-paitoja on ylähyllyllä neljä, keskeltä korista löytyy alustoppeja ja legginsejä ja alimmalla hyllyllä on neljä neuletta.

Omakotivalkoinen_26072016_5792_2.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5793_2.jpg

Housukaapiksi nimetystä kalusteesta löytyy housupinon lisäksi sporttivaatteet sekä hameet, shortsit ja mekot, joita ei voi ripustaa henkariin.

Omakotivalkoinen_26072016_5784_2.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5786_2.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5781_2.jpg

Sporttivaatehyllyllä ylä- ja alaosat ovat sekaisin, mutta se ei haittaa onneksi arkea koska vaatetta on melko vähän. Tarvitsisin ehkä jonkinlaisen korin, jotta voisin viikata urheiluvaatteet KonMari -tekniikan mukaisesti pystypäin…

Omakotivalkoinen_26072016_5775_2.jpg

Alusvaatelaatikossa ei ole mikään juuri muuttunut sitten viime näkemän. Viikkaan alushousut ja sukat nykyisin KonMari -tekniikalla, kiitos Mayn S-kokoisten korien jotka ovat loistavia laatikonsisuksia. 🙂

Omakotivalkoinen_26072016_5772_2.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5773_2.jpg

Alimmassa laatikossa piileskelee kaksi talvitakkia, talviasusteet ja kasa villasukkia. 🙂

Omakotivalkoinen_26072016_5771.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5760.jpg

Kenkäkaappi on vähän täysinäinen, mutta tilanne helpottuu syksyn saapuessa – kumpparit ja nilkkurit tulevat aktiiviseen käyttöön ja niiden tilalle siirtyy yhdet ballerinat jotka nyt eteisessä (ja käytössä). 

Omakotivalkoinen_26072016_5762.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5763.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5770.jpg

Omakotivalkoinen_26072016_5800_2.jpg

Poislähtevien saldo ei ole suuri, mikä on tietysti hyvä juttu. 🙂 Vain yksi neule on sellainen jota en päälleni tykkää pukea ja toivon että siskoni innostuisi siitä. Jos ei innostu, käyn pudottamassa puseron UFF:n keräyslaatikkoon kauppareissun yhteydessä. Lumppukeräykseen (vien omani yleensä H&M:lle) lähtee risa ja nukkaantunut toppi, reikäiset sukat ja sukkahousut sekä parit alushousut, jotka ovat jo parhaimmat päivänsä nähneet. 

Enää en laskeskele vaatteiden ja kenkien määrää, sillä vähästä on tullut minulle normaalia. Vaatteiden tulee mahtua säilytyssysteemiin ja uutta ostan vain todelliseen tarpeeseen (lukuunottamatta parit kesäkirppareilta tehdyt löydöt). Sukkia ostin juuri kasan ja seuraavat sukkaostokset täytynee tehdä vasta reilusti ensivuoden puolella. Tämän hetkinen ostoslistani onkin hyvin lyhyt, sisältäen vain kahdet alushousut ja mustan uimapuvun syksyn uimareissuille (tytön kanssa aletaan pulikoimaan viikottain). 🙂

Kivaa ja aurinkoista kesäpäivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

23 kommenttia “Kesäsiivous vaatekaappiin!

 1. Siis wow. Tämä jaksaa ihmetyttää joka kerta! Olen itsekin tehnyt reippaasti karsintaa mutta näin pieneen vaatemäärään en ikinä pystyisi päätymään, sen verran vaihtelunhaluinen olen. Arvostan! <br />
  <br />
  Lisäksi ihmettelen että ainakin näin nopealla vilkaisulla (ja omaan elämäntilanteeseeni verrattuna) vaatekaapistasi näyttäisi puuttuvan kokonaan sellaiset rennommat vaatteet joissa voi lähteä vaikka tällaisena kuumana päivänä huoletta aurinkorasvaisena rannalle tai lapsen kanssa syksymmällä puistoon rymyämään. Itsestä tuntuu että tällä hetkellä omasta vaatekaapistani suurimman osan vie tällaiset &quot;hiekkalaatikkovaatteiksi&quot; kutsumani vaatekappaleet esim. farkut, farkkushortsit, t-paidat, collegepaidat, siis ihan perussiistit vaatteet joissa kuitenkin raaskii nostaa kuraisen lapsen syliin tai antautua hiekkakakkuleikkeihin. Lisäksi samaan tarkoitukseen löytyy tuulipuku, sadetakki jne. Käytätkö tällaisissa puuhissa sporttivaatteita vai &quot;uhraatko&quot; tähän touhuun normaalit vaatteesi vai miten olet tämän &quot;ongelman&quot; ratkaissut? Itsellä nämä tosiaan rohmuaa isoimman osan vaatekaapista ja kun sitten on vielä erikseen vaatteet &quot;hienompaan menoon&quot; kuten töihin, kaupungille ja ystävien tapaamiseen juhla- ja sporttivaatteet niin siinä sitä taas ollaan…<br />
  Hanna

  1. Minä henk.koht tarvitsen juuri tuollaisia siistejä, mutta vähän huonompia vaatteita vastaavaan ja lisäksi mökillä/metsäretkillä jne. käytän osittain vaatteita, jotka muuten poistunut normikäytöstä ja joiden likaantumisella tai muulla ei ole väliä. Itse myös jonkin verran korjan rikkoutuneita vaatteita, esim. parsin sukat, jos niissä on vain pieni reiän alku. <br />
   Vaatekaappi on nyt sen verran kohdillaan, että vuoden sisällä olen ostanut vain hameen ja pitkähihaisen puseron ja nekin ensisijaisesti siksi, että halusin ne. Toki olen niitä paljon käyttänyt eli tarpeeseenkin tulivat, vaikka ilmankin olisin pärjännyt. 😉

  2. Hanna: Rennommat vaatteeni ovat legginsejä, toppeja ja sporttivaatteita. 🙂 En omista erikseen ns. kotivaatteita, jos ei Calvin Kleinin oloasuja lasketa (jotka toimivat pääasiassa yökkäreinä). 🙂 Sporttivaatteet ovat aivan loistavia arkivaatteita, joissa on mukava tehdä koiralenkkejä ja rymytä ulkona. Ei purista, ei kiristä, helppo pestä ja kuivuvatkin nopeasti… ja näyttävät aina suht hyvältä päälläkin. :)<br />
   <br />
   Minulla on Parajumpersin ulkoilutakki joka toimii tuulitakkina. Se on eteisessä ja käytän sitä iltaisin koiralenkillä. Ohut ja ilmastoiva, vanhempi kuin blogini ja paras takkini ikinä. Sadetakki on melko uusi ostos, sitä käytän kun sataa. On malliltaan trenssimäinen ja sopii arkeen ja juhlaankin tarvittaessa. <br />
   <br />
   Kaikista rönttövaatteita ja kotoiluverkkareista olen luopunut, sporttivaatteet ja perus arkivaatteet (legginsit, toppi tai pitkä t-paita) korvaavat nuo ja ovat yhtä mukavia päällä. 🙂

  3. K-K: Minulla siistit sporttivaatteet ajavat saman asian. Ne ovat kestäviä, mukavia ja nopeasti kuivuvia. 🙂 Minä en mökkeile tai marjasta, vaikka metsässä paljon kuljenkin. Meidän metsälenkit on enemmänkin koiralenkkejä ja picnic-tyyppistä ajanvietettä jossa vaatteet eivät sotkeennu niin paljoa että pitäisi varata hommaan omat vaatteensa. <br />
   <br />
   Villasukkia parsin, mutta tavallisia sukkia en. Sukat ovat nykyisin kehnoa laatua ja kestävät noin 6kk kunnes päkijän kohdalta alkaa iho vilkkumaan läpi. Ostan sukkani yleensä Seppälästä tai Lindexiltä, heillä kivoimmat varrettomat mallit (en tykkää varsisukista). 🙂

 2. Calvin Klein postauksessa kirjoitit hävittäneesi kaikki muut alusvaatteesi, mutta nyt niitä näkyi kuitenkin olevan laatikossa?

 3. On tuo kaappi kyllä upean näköinen. Itse jälleen tuskastelen asuntoautossa johon on sullottu 4 hengen vaatteet jne… Ei oo meinaan ksunis näky… No,omat vaatteet on henkarilla tai pikku laatikoissa taiteltuna Konmari tyyliin. Nyt ei kaspista heti putoa jotain oven avatessa. Täällä samassa paikassa taas ollaan. Hih! Et ikinä arvaa…

  1. Minna L: Huih, teillä onkin kaapit pullollaan parhaillaan. 🙂 Onneksi KonMarin taktiikalla saa vaatteet sellaiseen järjestykseen ettei kaikki putoa syliin yhtä vaatekappaletta ottaessa. Terkkuja sinne alakertaan! &hearts; 😉

 4. Sinulla on vain mustia vaatteita, myös alusvaatteina ja kaiken lisäksi keinokuituisia:( Musta värinä on okei mutta väriaineen sisältämiä myrkkyjä ja nimenomaan keinokuituisissa vaatteissa on syytä välttää. Varsinkin jatkuvaa ihokosketusta ja se on nykyaikana jo ihan yleisesti tiedetty tosiasia. (Pikkumustan alle suositellaan laittamaan nykyään ihonvärinen alusmekko eikä suinkaan mustaa) Onko sinulla mitään muuta laatumääritettä haluamillesi tuotteille kuin väri tai merkki?

  1. Tiina: No, hengissä tässä vielä onneksi ollaan. 🙂 Musta puuvilla haalistuu niin nopeasti että jatkuvasti saa olla joko uusimassa tai värjäämässä vaatteita itse. Mikrokuitu on hyvä materiaali ja käytän sitä niin kauan kunnes asiasta saadaan aukotonta todistusaineistoa. Musta väriaine on kaikissa sama, on kyseessä sitten mikrokuitu (joka imee itsensä täyteen väriä eikä päästä sitä iholle) tai puuvilla (tehoviljelty puuvillakuitu päästää värin kuidun sisältä pois). Pahimmat värimyrkyt ovat kuitenkin farkuissa, farkkutehtaiden työntekijöitä sairastuu vuosittain väriaineiden ja kemikaalien takia.<br />
   <br />
   Laatuvaatimukseni on korkea, olisin valmis maksamaan 100€ sellaisesta t-paidasta joka kestäisi päivittäistä käyttöä 365 vuorokautta, joka pitäisi värinsä ja muotonsa, eikä ratkeaisi saumoista. En ole valmis kuitenkaan kokeilemaan onneani ja tuhlaamaan tonnia löytääkseni kymmennen vaihtoehdon joukosta sen yhden ainoan joka täyttää nämä kriteerit. Vaateteollisuus on nykypäivänä valitettavasti mennyt siihen, että kustannukset on pakko minimoida kilpailun vuoksi. Se tarkoittaa säästöä kaikista tuotannon vaiheista materiaalia myöten. <br />
   <br />
   Hyvä hinta-laatusuhde on mm. Zaran ja Seppälän vaatteissa. Arvokkaammista tuotteista panostamisen arvoisia ovat Parajumpers, Tiger of Sweden sekä kengissä Vagabond. Näitä merkkejä suosin omakohtaisen kokemukseni kautta, tiedän saavani rahoilleni vastinetta koko summansa arvosta. 🙂

  2. Kommenttisi oli juuri sellainen kuin oletinkin eli et ole tietoinen asioista. Musta väri sisältää formaldehyliä ja käyttämäsi merkkien vaatteet sisältäävt runsaasti myrkkyjä. Juurikin se tosiasia että musta vaate haalenee nopeasti tarkoittaa sitä että myrkyt vaatteesta siirtyvät muualle eli iholle ja ovat todellinen syöpävaara. Ehkä jo sinun ikäisesi voi alkaa vastaamaan fiksusti kysymyksiin eikä teinitasolla että hengissä ollaan. Usean vuoden kestävän t-paidan saa muuten alle satasella. Minulla on niitä muutama.

  3. Ei ole musta väri normaaleissa vaatteissa käyttäjälleen vaarallinen. Tästä pitää mm. EU huolta erilaisilla kemikaaliasetuksilla. Nopealla selauksella väriainepelottelua harrastaa ainoastaan hyvin erpäluotettavat nettijulkaisut mm. Natural News jne. Miia voi ihan huoletta käyttää mustaa, jos haluaa, kuten me kaikki muutkin. Mielestäni väri ei häntä niin hyvin pue, mutta kukin tyylillään.

  4. Tiina: Olen työskennellyt vaatealalla yli vuosikymmennen ja tiedän mistä puhun. Vaatteen väri ei kerro mitään käytetyistä kemikaaleista tai niiden turvallisuudesta. Tummiin ja mustiin vaatteisiin tarvitaan määrällisesti enemmän kemikaaleja, kuin vaaleisiin, mutta niin tarvitaan myös kirkkaisiin vaatteisiin (esim neonsävyt, kirkas punainen, pinkki, keltainen jne.). Olennaista ei ole kemikaalien määrä vaan laatu ja esim EU-alueella valmistettujen vaatteiden ostaminen on täysin turvallista (lainsäädännöstäkin jo johtuen). Osa Zaran vaatteista valmistetaan euroopassa, bleiserini esim on espanjassa valmistettu. <br />
   <br />
   Puuvillaa tai viskoosia sisältävät ja ihoa vasten tulevat tuotteet, esimerkiksi alusvaatteet ja lakanat, kannattaa aina pestä ennen käyttöä. Niissä VOI OLLA siliävyyskemikaaleista vapautunutta formaldehydiä, joka on syytä pestä pois. Formadehydi ei siis ole väriaineen osa vaan kankaan käsittelyyn ja sileyteen liittyvä aines. Tekstiilien värjäyksessä ja viimeistelyssä käytettävät apuaineet ovat paljon haitallisempia kuin formadehydi. Kaikkien myrkkyjen pitäisi lähteä valmistusprosessin huuhteluissa pois, mutta ainahan vaatteisiin voi vähän niitä jäädä ja siksi vaatteet suositellaankin pestäväksi ennen kuin ne otetaan ihokosketukseen.<br />
   <br />
   <br />
   Osa paljon puhutuista atsoväreistä on myrkyllisiä. Tekstiileille tarkoitettujen myrkyllisten atsoväriaineiden käyttö ja maahantuonti on kuitenkin kielletty EU:n alueella. Vähemmän tiukan lainsäädännön maissa niitä voidaan käyttää. Nämä värit aiheuttavat kuitenkin enemmän vaaraa värjäämön työntekijöille kuin vaatteen käyttäjälle. Ja atsovärejä on kaikenlaisissa vaatteissa, myös niissä joita sinun päälläsi parhaillaan on.

  5. Tiina, löysää vähän nutturaa, jookoskookos… se helpottaa elämää, aina ei tarvi olla niin kuolemanvakavana, vaikka suomalaisissa se ominaisuus onkin hyvin lujana. Ja itse aiheeseen, mustat vaatteet on ihan hyvät, pitää vaan aina olla karvoja poistelemassa jos lemmikkejä omistaa. 🙂

  6. Mimosa: :)<br />
   <br />
   Karvat ja pölyt ovat ainoa miinus tummissa vaatteissa, mutta onneksi on teippi- ja vaateharjoja joilla ongelman voi ratkaista. 🙂

 5. Mitkä alushousut calvin kleinillä on sinusta parhaat? Tekisi mieli hankkia jotkut testiin ja ajattelin sinulta kysyä suositusta. 🙂

  1. Nina: Tykkään mikrokuituisista alushousuistani eniten, minulla on parit näitä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.houseofbrandon.com/kauppa/?tt=19516_12_197517_&r=https://www.houseofbrandon.com/naiset/asusteet/alusvaatteet/new-cheeky-hipster-black-p-8726.html&quot; target="_blank">www.houseofbrandon.com/kauppa/?tt=19516_12_197517_&r=https://www.houseofbrandon.com/naiset/asusteet/alusvaatteet/new-cheeky-hipster-black-p-8726.html</a>

 6. Ihanaa, seesteistä ja kaunista!<br />
  <br />
  Myös itse olen pyrkinyt vaatekaappiani siivoamaan ja järkeistämään jo viimeisen vuoden ajan. Alkuperäisen inspiraationi sain juuri sinun blogistasi ja nyt on KonMari-kirjakin luettu pariin kertaan.<br />
  <br />
  Minulla ongelmana on laadukkaiden perusvaatteiden löytäminen. Farkkuja minulla on kolmet (mustat, harmaat ja siniset), tämä määrä riittää erittäin hyvin!<br />
  T-paidat ovat ongelma. En halua läpinäkyvää materiaalia ja olisihan se hyvä, jos paita kestäisi useamman pesun. Minulla on olta ehdottomasti v-aukko (tai syvä o-aukko), koska en voi sietää kaulaa kuristavia malleja. Haussa olisi yksi valkoinen ja pari mustaa paitaa. Eli vinkkejä otan vastaan niin sinulta kuin lukijoiltasikin!<br />
  <br />
  Tänä kesänä huomasin käyttäväni vain shortseja, joten kaikki hameet lensivät kierrätyslaatikkoon. Säästin vain kaksi juhlahametta, jotka ovat todella rakkaita. Käyttöön jäi myös vain yksi ainoa juhlamekko, sen olen päälleni valinnut jo kymmenen vuotta kaikkiin juhliin. Todella on hintansa arvoinen ollut tämä Gina Tricotin 7e maksanut musta mekkoni.<br />
  <br />
  Olovaatteet (ns. rönttövaatteeni) kaipaavat vielä tiukkaa karsintaa, samoin pitkähihaiset (trikoo, neule, huppari ym.).<br />
  Hyvällä mallilla kuitenkin olen, koska vaatteita minulla on yhteensä n. 60 kpl (lisänä sukat, alusvaatteet, pipot, huivit ym.).<br />
  Vaatekierto onnistuu hyvin, sillä neljän lapsen perheessä sopivan väristä pyykkiä kyllä riittää!<br />
  <br />
  Kiitos taas inspiraatiosta! Ja edelleen kaipailen asupostauksia, olet aina niin tyylikäs!

  1. kirsi: T-paita ongelmasta kärsitään täälläkin. 🙂 En ole itsekään löytänyt vielä sellaista merkkiä / tuotetta jonka nimeen voisin vannoa. Tiger of Swedenillä on kohtuu hyvät materiaalit t-paidoissa mutta niistä kuultaa hieman läpi. Valkoisena laadukkaan t-paidan löytäminen on vielä vaikeampaa kuin oikeanlaisten farkkujen, suorastaan salatiedettä. :)<br />
   <br />
   Minulla on vain yksi hame ja sitä käytän noin parisen kertaa vuodessa. Tykkään siitä kovasti ja se &quot;sparks me joy&quot; todella paljon, joten en halua siitä luopua vaikka voisin korvata sen vallan hyvin housuillakin. :)<br />
   <br />
   Marie Kondon metodeissa on paljon hyvää, ajattelemisen aihetta saa kun kirjan lukaisee läpi. Monia havaintoja itsekin tein, vaikka raivaamiseni oli jo ohi kun kirja julkaistiin ja KonMari levisi ihmisten tietoon. Fiksuja juttuja kirja pullollaan ja suosittelen lukemaan myös jatko-osan. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että olet saanut inspiraatiota jutuistani, se on paras kiitos mitä bloggaajana voin saada! &hearts; &hearts;

  2. T-paita asialla kommentoin 🙂 Itsekin kohtuu pitkään hyvää trikoo t-paitaa metsästäneenä uskaltaisin parin kuukauden käyttökokemuksen perusteella suositella Kappahlin luomupuuvillaisia t-paitoja! Mustaa en tosin ostanut sillä 2 oli vielä kotona jäljellä edelliseltä kokeilulta (H&amp;M) ja pois heitän vasta kun ensimmäinen reikä tai nukka astuu kuvioihin 😉 Joten tuohon värin pysymis asiaan en osaa vastata. Itse ostin valkoisen ja vaaleanharmaan; ovat olleet lähes päivittäisessä käytössä ja pitäneet muotonsa, värinsä ja &quot;tuntumansa&quot;. Ei oikeastaan mitään huonoa sanottavaa toistaiseksi. 🙂 Eikä tosiaan ole hinnalla pilattuja – 1 kpl 9,99€ tai 2 kpl 14,95€. Omasta mielestäni valkoisesta ei näy mikkään läpi, itsellä parit tumman siniset ja parit nudet rintsikat ja kumpienkin kanssa olen käyttänyt, mutta voi tietysti riippua myös rintaliivejen mallista tai materiaalista näkyykö kankaan alta :)<br />
   <br />
   Ja pakko vielä hehkuttaa että Kappahlillakin on H&amp;M:n tapaan tekstiilijäte-keräys, heillä saa pussillisesta jätettä kupongin, jolla saa 5€ alennusta 30€ ostoksesta. Kappahl ottaa kodintekstiilin ja vaatteiden lisäksi vastaan myös KENKIÄ! Ihan mahtava juttu että rikkinäiset kengätkin saa nyt laitettua eteenpäin jonnekin muualle kuin omaan &quot;maksulliseen&quot; roskikseen :)<br />
   <br />
   Itse postauksesta: kiitos jälleen inspiraatiosta tarkastella omaa vaatekaappia kriittisin silmin! Olen sinun innostamanasi aloittanut jo tuolloin 1000 tavaran haasteen aikaan tien kohti maltillisempaa ja hillittyä, minimalistista vaatekaapin sisältöä ja loistavasti onkin tullut edistyttyä, mutta silloin tällöin sitä lipsahtaa ja sortuu ostamaan jonkun turhakkeen. Siksi koenkin, että karsimista pitää omalla kohdalla harjoittaa edelleen aina kun tuntuu siltä, että kaapissa makaa vaate, joka ei kivuudestaan huolimatta pääse käyttöön tai muuten vaan huomaa, että on tehnyt huti ostoksen 🙂 Tämän karsimis projektin aikana olen huomannut selkeän muutoksen ostoskäyttäytymisessäni vaatteiden osalta. Olen paljon kriittisempi jo ostosvaiheessa ja en enää osta 3€ jumpsuittia vaan koska se on halpa ja &quot;ihan kiva&quot;.. Nykyään sitä jopa osaa myöntää omat vaateostos-virheensä aiempaa nopeammin ja laittaa tarvittaessa uuden (jopa kalliinkin) vaatteen surutta eteenpäin. Oppiipahan läksynsä ;D Uskon että myös KonMarin lukemisella on ollut osuutta tähän ajatusmaailman muutokseen. <br />
   <br />
   Olen lisäksi käyttänyt runsaasti aikaa suunnitellessani millainen olisi todellinen unelmieni vaatekaappi; mitä vaatteita ja materiaaleja se sisältäisi. Lokeroin kaikki osiot ja aloin sen jälkeen tarkastella, mitä minulta tähän unelmien vaatekaappiin jo löytyisi. Sen jälkeen listasin kaikki puutteet. Nyt KonMarin lukemisen jälkeen olen alkanut miettiä tämän suunnitelman tekoa uudelleen, sillä olen huomannut, ettei tuo alkuperäinen suunnitelma ehkä kuitenkaan vastaakaan sitä kokonaisuutta, mitä elämän tyyliltäni lopulta toivoisin ja haluaisin 🙂 Myös joitain toiveita tuolta listaltani hankkiessa olenkin käytön jälkeen huomannut, ettei vaate kuitenkaan puekaan minua tai ole mukavuus standardieni mukainen – jolloin listaa täytyy muokata ja pistää vaate kiertoon. Enää en ikimaailmassa ostaisi vaatetta joka olisi epämukava! :D<br />
   <br />
   Suosittelen myös katsomaan Netflixistä vaateteollisuutta käsittelevän dokumentin jos aihe yhtään kiinnostaa 🙂 Erittäin hyvä kokonaisuus joka kertoo kattavasti vaateteollisuudesta ja sen kulmakivistä, aina puuvillan viljelijöistä vaatteen muotilavalle päätymiseen saakka. Dokkarissa käsitellään myös kulutuskäyttäytymisen muuttumista eri vuosikymmenillä, mainonnan vaikutusta, ympäristöhaittoja, jne. En muista tällä hetkellä tuon dokumentin nimeä, mutta voin tarkistaa sen jos joku näin haluaa. Itse löysin ihan dokumenttielokuvat-valikosta muistaakseni 🙂 Ja muita vaateteollisuudesta kertovia en ainakaan tuolla istumalla löytänyt.<br />
   <br />
   Vielä loppuun kiitos ihanasta blogista sinulle Miia! &hearts; Tänne on aina kiva palata blogitaukojenkin jälkeen lueskelemaan 🙂 Jostain syystä tämä sinun blogisi on myös ainoa, jonka kommenttiosiokin kiinnostaa minua ja luenkin aina kaikki julkaistut kommentit (paitsi kilpailujen osalta:D). Olen saanut kivoja vinkkejä myös lukijoiltasi ja on kiva nähdä, mitä muut ajattelevat postauksistasi 🙂 Arvostan sitä, että jaksat vastata hermostumatta myös niihin ikäviinkin kommentteihin, mitä tunnut saavan välillä mielestäni liikaakin (ja turhaan). Vaikutat todella aidolta ja ymmärtäväiseltä, muut huomioon ottavalta ihmiseltä. Ihanaa päivää sinulle! &hearts;<br />
   <br />
   Ps. Pahoittelen että kommenttini venyi romaanin pituiseksi rykelmäksi 😀 Taisi &quot;Karpolla&quot; olla &quot;vähän&quot; asiaa 😀

  3. Marissa: Kiitokset t-paitavinkistä, täytyykin käydä katsomassa Kappahlissa luomupuuvillaisia paitoja. 🙂 Tuo kenkien kierrätys on mahtava juttu myös, vinkkisi tuli tarpeeseen sillä loppukesästä tytön parit kengät joutavat roskikseen ja on sääli heittää niitä sekajätteiden joukkoon. Täytyykin siirtyä kierrättämään lumput ja kengät tuonne Kappahliin jatkossa. :)<br />
   <br />
   Oman todellisen tyylin löytäminen vie vähän aikaa ja vaatii hienosäätöä pariin otteeseen. Itsekin olen ollut samassa tilanteessa ja karsitun vaatekaapin antimista mm. lyhyet perusmalliset jakut ja muutamat mekot olivat sellaisia etteivät ne &quot;tuntuneet omilta&quot; vaikka alkuperäinen ajatukseni oli että niitä ehdottomasti tarvitaan. Myös ikä ja vartalon muutokset tuovat muutoksia vaatekaapin sisältöön, ja joitakin juttuja karsiutuu pois ja korvaantuu toisilla luontaisesti ajan saatossa. 🙂 Virheostoksia tulee jokainen tehneeksi hyvistä aikeista huolimatta ainakin alkuvaiheessa karsintaa ja oman tyylin hahmottamista. Virheiden kautta opitaan ja kehitytään, ja myös se oma tyyli vahvistuu mukavasti prosessin myötä. <br />
   <br />
   Minulla on nykyisin todella selkeä maku josta en ole aikoihin rönsyillyt pois. Vaateostokset ovat olleet onnistuneita ja siskolle tarjoamaani neuletta lukuunottamatta kaikki ovat käytössä ja hyvin mieleisiä. 🙂 Kauniit vaatteet kohentavat mielialaa ja mukava istuvuus on tärkeää – epämukavia vaatteita en kaappiini enää huoli. Farkuissa minulle sopii parhaiten korkeavyötäröinen kapeahko lahkeinen malli ja vaikka matalalantioiset trumpettifarkut olisivat kuinka muodissa, en sellaisia itselleni osta. Ne eivät pue minua eivätkä tunnu päällä hyvältä. Sama koskee muitakin trendi-ilmiöitä, jotka eivät ole &quot;minun vartalolleni&quot; tarkoitettuja. Mukavuus on tärkeää jopa paitiksissa ja mekoissa, enkä kelpuuta enää päälleni mitä hyvänsä. :)<br />
   <br />
   Tarkoitatkohan The True Cost -dokkaria, joka kertoo muotiteollisuuden raadollisuudesta? Dokumentti on karua katseltavaa, ehdottomasti katsomisen arvoinen kaikille jotka ovat kiinnostuneita muodista, eettisyydestä, ihmisoikeuksista, taloudesta jne. Dokkarin katselun jälkeen olin niin raivoissani että oli pakko soittaa ystävälle ja päästä purkamaan sydäntä. 🙁 Tuon dokkarin ansiosta katson nykyisin vaatteiden valmistusmaan tarkkaan ja pyrin valikoimaan sellaisia tuotteita jotka valmistetaan Eu:n alueella, esimerkkinä erään ketjun bleiseri joka on valmistettu Espanjassa. Ketjut ovat onneksi heränneet huomaamaan kuluttajien tietoisuuden ja osa dokumentissakin esitellyistä todellisista ongelmista on saanut paremman suunnan. <br />
   <br />
   Kaunis kiitos pitkästä ja ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Kiva että &quot;Karpolla on asiaa&quot;, pitkät keskustelut ovat mukavia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *