Petivaatteiden pesua & Erisanin uutuustuotteen testausta!

Tänään ohjelmassa on ollut petivaatteiden pesua ja Erisanin nestemäisten “pesuainetyynyjen” testailua. 🙂 Pesen tyynyt ja peitot noin vuoden välein (tyynyillä hieman lyhyempi pesuväli) ja kuivaustilan vähyyden vuoksi projekti kestää joskus kolmekin päivää. Untuvatuotteita pestäessä ja kuivatessa on eritäin tärkeää huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta ja omakohtaisen kokemukseni kautta suosittelen kuivattamaan sekä tyynyt että peitot narulla täysin kuivaksi ja vasta sen jälkeen laittamaan ne kuivuriin muhevoitumaan. Myös narukuivauksen aikana kannattaa käydä pari kertaa möyhimässä ja pöyhimässä täytteitä, jotta ne asettuvat tasaisesti takaisin paikoilleen. Pari kertaa olen kuivannut märkää tyynyä (ja untuvatakkia) rummussa ja lopputuloksena on ollut kauhea haju, joka ei lähtenyt pois edes uusintapesullakaan ja totesin että ainoa tapa pestä untuvatuotteet kotikonstein on tuo edellä mainittu tekniikka. 🙂

Omakotivalkoinen_13092016_7767.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7773.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_6555_2.jpg

Sain Erisanilta testikokeiluun pussillisen uusia nestemäisiä pyykinpesuainetabletteja, joita kutsun pesutyynyiksi niiden pehmoisen koostumuksensa vuoksi. 🙂 Lämmin vesi sulattaa pesutabletin kalvon, vapauttaen nestemäisen pesuaineen pesuveden joukkoon. Erisanille ominaiseen tapaan pesuaine on hellävaraista, hajusteetonta, zeoliititonta sekä fosfaatitonta. Kirjopyykille sopiva pesutabletti on erittäin helppokäyttöinen – pesuaineen annostuksia ei tarvitse miettiä, senkus heittää tabletin pyykin joukkossa suoraan rumpuun. 🙂 Annostuksessa tosin piilee myös pieni miinus, sillä vajaita koneellisia pestessä pesutyynyssä on liikaa pesuainetta, joka tietysti menee hukkaan. Itse pesen kolmisen kertaa kuussa pienempiä koneellisia pikaohjelmaa hyödyntäen ja koen että nestemäinen pulloon pakattu ja itse annosteltava pesuaine on omassa käytössäni parempi valinta. Kahta en vaihda – ja toinen niistä on Erisanin herkän ihon pyykinpesuneste!

Omakotivalkoinen_13092016_7759.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7764.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7766.jpg

Aamutuimaan ensimmäisenä pesty peitto ja kaksi tyynyä ovat jo lähes kuivat ja huomenna pyöräyttelen puhtaaksi toisen samanlaisen satsin. Tämmöisiä arkisempia asioita ja vinkkejä tällä kertaa, kivaa illanjatkoa kaikille! 🙂

Miia_signerina2015.jpg

(Pesutablettipakkaus saatu Erisanilta)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Petivaatteiden pesua & Erisanin uutuustuotteen testausta!

 1. Huomasin että sinulla on sama pyykinpesukone kuin meillä. Oletko huomannut pesutuloksessa eroa eri ohjelmilla? Tai mitä ohjelmia käytät? Käytin aikaisemmin sitä perus puuvillan pitkää ohjelmaa mutta nyt olen siirtynyt päivittäinen pesu -ohjelmaan jolla minusta pyykistä tulee raikkaampaa.

  1. Noora: Pitkän puuvillanpesuohjelman koin olevan täysin turha, sillä päivittäisen pesun pikaohjelmalla tulee ihan yhtä puhdasta jälkeä. Säästää sähköä, vettä ja aikaa. 🙂 Tunnin verran kestää kun se täyden koneellisen pesee ja vajaissa koneellisissa pesuaika lyhenee 40-45 minsaan. Käytän yleensä aina tuota päivittäistä pesua, ja joskus kun pitää saada pikana jokin tietty vaate puhtaaksi niin vartin pikaohjelmaa johon säädän 30°c lämpötilan. Tuo varttikin on täysin riittävä pesuaika kevyesti likaiselle aikuisen ihmisen vaatepyykille, sillä pesen nykyisin myös farkut koska olen huomannut että värit pysyvät paremmin kun pesuaika on lyhyempi. Puhdasta tulee silti, loistava kone. 🙂

 2. Meillä muuten myös sama kone ja usein pyörii tuolla päivittäisen pesun ohjelmalla säädellen pesulämpötilaa, puhdasta tulee. Meillä myös Erisan käytössä ja huuhteluaineena olen alkanut käyttämään etikkaa, poistaa hyvin hajut ja kirkastaa värejä sekä kankaat pysyvät pehmeinpinä.<br />
  <br />
  Mukavaa ja aurinkoista päivää! Odottelen innolla jo seuraavaa videopostaustasi, ne ovat niin inspiroivia. 🙂

  1. Poppis: tuo kone on niin loistava ja päivittäinen pikapesu riittää likaisenkin pyykin puhtaaksi saamiseen. 🙂 <br />
   <br />
   En voi sietää etikan hajua, aikoinaan kokeilin puhdistuskuurina etikkaveden juomista ja hyi kauhea miten järkyttävä kokemus oli sitä nikotella alas. 😀 Siitä saakka olen kavahtanut etikkaa, en voi maustekurkkujakaan enää syödä. 😀

 3. Untuvatyynyistä ja -peitoista saa tosiaan kuin uudet pesemällä. Itse olen kuivannut ne taloyhtiön isossa kuivausrummussa ja olen ollut todella tyytyväinen lopputulokseen. Kuivauksessa olen käyttänyt alennettua lämpötilaa ja parin tyynyn tai yhden peiton kuivaukseen kuluu noin kolme tuntia aikaa. Hajuhaittoja en ole havainnut. Käytän pesussa hajusteetonta BioLuvilia.

  1. Hippu-76: isossa koneessa rumpukuivaaminen on parempi, jää ilmatilaa tyynyille ja peitolle enemmän kuin kotikoneessa. Oman koneeni 6kg kuivauskapasiteetti on liian pieni ja vähän tunkkainen tuoksahdus jää. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *